Imprezka w szkole też cię ucieszyła tak trzymaj kochana, buziaczki
Moja nowa wymarzona działka cz.8
- anym
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja nowa wymarzona działka cz.8
Iwonko cieszę się że jesteś zrelaksowana i zadowolona to teraz bardzo ważne
- Sylwia85
- 1000p

- Od: 24 lut 2013, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Iwonko jestem i taki chwilowy odpoczynek od forum zrobiłam. 
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- jacekopole71

- Od: 25 maja 2012, o 17:28
Zauważyłem,że mniej lub więcej osób zrobiło sobie urlopik od forum na dłużej...krócej 
- patkaza

- Od: 22 cze 2010, o 23:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Iwonko nowy rok nowe nadzieje-oby i twoje problemy rozwiały się i wiosna rozkwitła pięknie i kolorowo
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Witajcie kochani
Agnieszko, tak jak pisałam, pytaj, a jak będę mogła, pomogę, też byłam przerażona jak zaczynałam, ale potem wszystko gładko poleciało, przy pomocy koleżanek na forum oczywiście, dasz radę i Ty
Jacku, nie, nie, nie urlopik, tylko dołek
Sylwuś, dobrze, że wróciłaś
Aniu tak, byłam, teraz trochę mniej, ale co tam, wszystko przejdzie
Beatko, żebyś wiedziała, czy na kocie, czy wierzchem, przyjadę
Bożenko dziękuję
Monia, Masz gdzie spacerować, piesia i jak pogoda pozwala to urządzaj spacerki dla zdrówka, tak mi lekarz ostatnio też mówił, dla zdrówka
Alu zostawiaj ślad częściej , ja trzymam kciuki za pomyślność
Kasiu, oby więcej
Ewunia, co posadzę jeszcze nie wiem, na razie czeka na wiosnę
Danusiu bo my dziadki właśnie od rozpieszczania tylko jesteśmy, a dzieci nam muszą pomóc, żeby było co rozpieszczać
Rozmawiałam dziś z Twoim zięciem, dziękuję Danusiu
Reniu to dobrze, że jest takich więcej, no co innego jak wiatr połamie, deszcz połamie, to wtedy zabieram do domku do wazonu, ale tylko wtedy
A teraz aby do wiosny

Agnieszko, tak jak pisałam, pytaj, a jak będę mogła, pomogę, też byłam przerażona jak zaczynałam, ale potem wszystko gładko poleciało, przy pomocy koleżanek na forum oczywiście, dasz radę i Ty
Jacku, nie, nie, nie urlopik, tylko dołek
Sylwuś, dobrze, że wróciłaś
Aniu tak, byłam, teraz trochę mniej, ale co tam, wszystko przejdzie
Beatko, żebyś wiedziała, czy na kocie, czy wierzchem, przyjadę
Bożenko dziękuję
Monia, Masz gdzie spacerować, piesia i jak pogoda pozwala to urządzaj spacerki dla zdrówka, tak mi lekarz ostatnio też mówił, dla zdrówka
Alu zostawiaj ślad częściej , ja trzymam kciuki za pomyślność
Kasiu, oby więcej
Ewunia, co posadzę jeszcze nie wiem, na razie czeka na wiosnę
Danusiu bo my dziadki właśnie od rozpieszczania tylko jesteśmy, a dzieci nam muszą pomóc, żeby było co rozpieszczać
Reniu to dobrze, że jest takich więcej, no co innego jak wiatr połamie, deszcz połamie, to wtedy zabieram do domku do wazonu, ale tylko wtedy
A teraz aby do wiosny

- chalaputkowo
- 1000p

- Od: 16 cze 2014, o 18:59
Ta Twoja wiosna Iwonko prześliczna i jaka kolorowa ,
jeśli potrzebujesz czegokolwiek , wiesz gdzie jestem
buziaki dla Misia i wnusiów 
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
- christinkrysia

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Iwonko wiosnę przywołujesz a ja chcę zimy
bo to jej czas i wolę aby teraz przyszła a nie w marcu czy kwietniu bo... już tak bywało.
U mnie lekki przymrozek i śniegu trochę napadało az rozmarzyłam się patrząc przez okno na wirujące duże płatki śniegu.
Piękny kamienisty brzeg nad oczkiem bardzo mi się podoba, miałam podobnie ale po kilku sezonach wszystkie kamienie usunęłam bo nie dawałam rady siejącej się trawie i chwastom - trudno je wybierać między kamieniami . Tak się kiedyś zasadziłam przy wyrywaniu kępy traw, że o mało do stawu nie wpadłam...
U mnie lekki przymrozek i śniegu trochę napadało az rozmarzyłam się patrząc przez okno na wirujące duże płatki śniegu.
Piękny kamienisty brzeg nad oczkiem bardzo mi się podoba, miałam podobnie ale po kilku sezonach wszystkie kamienie usunęłam bo nie dawałam rady siejącej się trawie i chwastom - trudno je wybierać między kamieniami . Tak się kiedyś zasadziłam przy wyrywaniu kępy traw, że o mało do stawu nie wpadłam...
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Iwonko u kogo nie jestem to każdy o wiośnie rozprawia, nigdzie nie ma słowa o nadciągającej zimie czy śniegu. Już sama nie wiem co byłoby lepsze. Ściskam i miłych snów 
- magry

- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
I tak ma być.Luty i marzec,według prognoz,ma być ciepły.Zimę,moja wieś,ma pożegnać w przyszłym tygodniu.Dzisiaj idę ściąć futro zimowe a jutro biorę się za robotę.
Jesienią działki nie sprzątałem więc teraz mokre liście nie mogą dłużej leżeć bo grzybki zaczną rosnąć.No i sekatorek też do rączki.Ja tak mówię o pożegnaniu zimy
ale u mnie jej nie było.Deszczu dużo tak ale śniegu niet.
Jesienią działki nie sprzątałem więc teraz mokre liście nie mogą dłużej leżeć bo grzybki zaczną rosnąć.No i sekatorek też do rączki.Ja tak mówię o pożegnaniu zimy
ale u mnie jej nie było.Deszczu dużo tak ale śniegu niet.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Dziewczyny kochane i chłopaki, powiem tak, zima powinna być tak jak każda pora roku po kolei, ale jej nie ma, no co zrobić, teraz to już się tej zimy boję, byłam ostatnio na działce i widzę co się dzieje, porzeczki, róże, drzewka owocowe mają tak nabrzmiałe pąki, że za chwilę strzelą, czy one w ogóle posnęły snem zimowym, chyba nie, a teraz co, przyjdzie paskuda i po owocach, po kwiatach, przykro by było prawda
Dziś planowałam podjechać na działkę i z sekatorem właśnie jak Janek pochodzić, porządku porobić, a tu rano wstaję i biało, ale topnieje już, właśnie, na zimę nie sprzątam nigdy liści, przekwitłych roślin, zawsze to jakaś ochrona przed mrozem, ale jaka pożywka dla grzybów gdy ciągle ciepło
no i właśnie tak jest, co nie zmarzło, to zgnije, martwi mnie to
Wiosny aż tak bardzo nie przywołuję, ale mrozów to ja już nie chcę
Kiedy kupiłam działeczkę, w kwietniu było u mnie jeszcze mroźno, śnieg leżał, Wy już siałyście, sadziłyście, a ja grabiłam śnieg żeby szybciej ziemia odmarzła, bo działeczka jest tak położona, że wcale upału na niej nie ma, tylko ta część, gdzie jest oczko, jest cieplejsza
Tak miałam w kwietniu, dokładnie 6 kwietnia

Dziś planowałam podjechać na działkę i z sekatorem właśnie jak Janek pochodzić, porządku porobić, a tu rano wstaję i biało, ale topnieje już, właśnie, na zimę nie sprzątam nigdy liści, przekwitłych roślin, zawsze to jakaś ochrona przed mrozem, ale jaka pożywka dla grzybów gdy ciągle ciepło
Kiedy kupiłam działeczkę, w kwietniu było u mnie jeszcze mroźno, śnieg leżał, Wy już siałyście, sadziłyście, a ja grabiłam śnieg żeby szybciej ziemia odmarzła, bo działeczka jest tak położona, że wcale upału na niej nie ma, tylko ta część, gdzie jest oczko, jest cieplejsza
Tak miałam w kwietniu, dokładnie 6 kwietnia

-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Iwonko,u mnie kwiaty we flakonie muszą być,ogród mam duży i nawet śladu nie ma jak coś utnę,a ja przenoszę ogród do domu,ale masz rację każdy jest inny i dlatego nie ma nudy,u mnie pogoda do pracy w ogrodzie,więc pomału coś robię ,żeby mniej było na wiosnę,i żebym mogła już tylko sadzić,a z tą zimą to nigdy nie wiadomo,może nas jeszcze zaskoczyć i w najbardziej nieodpowiednim momencie przyjść,ale nie mamy na to wpływu,a tymczasem cieszmy się co mamy ,pozdrawiam i buziaczki

Ale ślicznie
Szczególnie ciemne tulipany i skalnica
U mnie też wiosna.Ale już zimy być nie może.A podobno tylko w styczniu troszkę zimy ma być.
Szczególnie ciemne tulipany i skalnica
U mnie też wiosna.Ale już zimy być nie może.A podobno tylko w styczniu troszkę zimy ma być.
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Witaj Iwonko
widzę że masz i wiosnę i zimę - wszystko razem
Ja zimy już nie chcę a szczególnie mrozów
Nasionkami się podzielimy
Pozdrawiam i życzę miłego dnia
Nasionkami się podzielimy
Pozdrawiam i życzę miłego dnia
- jacekopole71

- Od: 25 maja 2012, o 17:28
Iwonko,tak sobie myślę,czy my nie zaczniemy uprawiać ,,topików'',roślin nie z naszego klimatu?
Zastanawiam się czy nie odwinę albizji, bo przecież pogoda wczesnowiosenna 
- Tacca

- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Iwonko, to teraz tylko szyć i haftować.Ty kochana działką się teraz nie zamartwiaj, nie zając do lasu nie ucieknie. Wiosną odpoczniesz, latem zdążysz zrobić, o zdrowie na razie zadbaj.