Aprilkowy las cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Aprilkowy las cz.6

Post »

Jolu przegląd różyczek fajna sprawa :wit
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Aprilku czego z czerwonych nie sadzić :;230 napisz jaką wybrałaś, to Ci powiem czy może być :;230
Za zdjęcia różyczek dziękuję.... naładowałam sobie bateryjki ;:215
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Ilu miłych gości a ja weekend przespałam ;:oj :;230 :;230 Wybaczcie ale zaoranie w pracy było ostatnimi czasy ponad moje siły. Teraz już widzę światełko w tunelu więc słowo harcerza ( harcerki) że odpracuję ;:170
Dla wszystkich zainteresowanych losem Shelby, ma się świetnie, zrobiłam nawet kilka fotek ale nie ściągnęłam z aparatu ;:224 Sprawa nieszczęśliwego wypadku rudego kotka jest archiwalnym zdarzeniem sprzed 3 lat. ;:4 Dziękuję za troskę, pocałuję w nos od wszystkich zmartwionych cioć :wink:

Madziu, dobre, maskotka ponad 40 kg ;:306 jak się pcha na kolana, a robi to, to można zawyć z bólu.
Edeny też uwielbiam, mam trzy obok siebie. Wiele im wybaczam, np to że mają wiotkie pędy i zwieszają się pod ciężarem kwiatu a nawet łamią. To pierwszy sezon i dziewczyny mnie zapewniają że się wzmocni i będzie lepiej. Pąki ma bajeczne, to fakt. Eden u mnie po południu ma cień, więc chyba jej to służy.
Iceberg z powojnikami to jedna z moich ulubionych kompozycji ;:196 Nawet jak Iceberga przesadzę to na jego miejsce trafi też biała róża, żeby nie popsuć wrażenia.
Dla ciebie moja Maskotka pod hasłem "szczęście rozpiera mnie"..

Obrazek

Szamanka jak się cieszę że otwarłaś wrota ogrodu ;:333 Teraz to się rozhulasz w projektach, zobaczysz ile dobrych rad zbierzesz.
Tobie piesio też się podoba? Oto uśmiech szczęścia
Obrazek

Rozeta, kotka szkoda, było minęło. Teraz jest kolejny i na dwór wychodzi wyłącznie w moim towarzystwie, stąd szeleczki zawsze na fotach.
Agnes Schilliger rośnie u mnie pierwszy sezon, zakup wiosenny i do tego w donicy. Byłam zachwycona jej kwiatami, a miała ich chyba z pięć, więc chyba nieźle jak na pierwszy raz. Powtarzała, niestety jesienią złapała trochę plamek. Nie wiem czy to zaniedbanie wszystkich moich róż jesienią, czy problem będzie się powtarzał. Może w tym roku trafi do gruntu a może dopiero w przyszłym. Jakoś nie mam pomysłu co do towarzystwa dla niej i miejscówki. Ale na tarasie razem z Old Port bardzo pasuje. Ma tam też sporo cienia, nie wiem jak byłoby jej na słońcu. A ty też masz Agnes? jakie są twoje spostrzeżenia?

Obrazek Agnes Schilliger

Obrazek

AnaAn, czemu uważasz że dla Jenny Duval towarzystwo Księcia jest nieodpowiednie ;:306 . Mme hardy też pewnie robi mu ładne tło. Ja jeszcze nie mam pojęcia gdzie ją posadzę ;:224
Przy Icebergu jest z jednej strony łuku The President a z drugiej Rhapsody. Fajnie że ci się podoba.
Zobacz jakie Iceberg ma towarzystwo...na szczęście te nie są żarłoczne...

Obrazek

Nena, Aniu no niestety najprawdopodobniej moje Icebergi nie są pnące, mimo że takie zamawiałam. Teraz mam do przesadzenia dwie róże, trudno. Zamiast nich posadzę Mme Plantier z jednej strony łuku a z drugiej...kurcze, nie wiem, nic nie zamówiłam. Ratuj, zapomniałam, masz jakiś pomysł? Musi być biała. Może Mme Hardy? Niestety żadna nie powtarza..

Panienka z okienka
Obrazek oczywiście Iceberg

Dorotko dziękuję ;:180 Moje róże nawet się nie umywają do twojej kolekcji. Studiowałam wczoraj twój wątek wieczorem. Doszłam dopiero do 20 strony, bo skrupulatnie czytam i notuję ;:333
A na jakim stanowisku masz Comte de Chambord? Moja jest pierwszy sezon i po południu ma cień.
Lavender Dream jest na żywo jeszcze piękniejsza, polecam.
A Burgundy Ice podoba mi się też niesamowicie w pączkach, takie są różne od pozostałych róż.

Obrazek

Vertigo, no tak zaraz zrobi się wątek zoologiczny ;:306 Ale ja też uwielbiam psiaki, nie tylko tego rasowego ale tego mieszańca też. Widoczek z daleka, tuż przed posianiem trawki. Jeszcze nie tak elegancko jak u ciebie ale pracuję nad tym

Obrazek

Elwi nadbiegam z solami trzeźwiącymi ;:167 Wszystko ok z kocurrrą.
Zakupy liliowe wcale nie takie skromne. Chociaż w porównaniu z tym co zamówiłaś różanego to faktycznie nie poszalałaś ;:306 Dalian baaardzo ci się spodoba, jest piękniejsza niż na fotkach.
Louise Odier mam dwie (dwóch), no dobra, róże to dwie :;230 posadzone bardzo blisko, tak że tworzą jeden ooooogromny krzak. Jak sadziłam nie wiedziałam że to takie monstrum będzie, teraz już nie ruszę...Zapach boski, nie pożałujesz. Ja często specjalnie do niej podchodzę żeby niuchnąć.
Dla ciebie zapracowana Shelby

Obrazek

Dorotko, spokojnie, to nie ten kot...to trzy lata temu. Ależ te plotki się rozchodzą...
Wiem, fota baaardzo nieostra ale nie potrafiłam się oprzeć ;:306 ;:306

Obrazek

CDN
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

No nie mogę :;230 A z czego się kocina tak śmieje?
Jola, cudne te Boniki w niebieskiej skrzyni. Ciekawa jestem, jak Ci przezimują. Taka zima jak ta pewnie im nie straszna.
Świetny dałaś ten ostatnik widok różyczek w lesie. Miodzio :D
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Goś zapraszam, kiedy tylko będziesz miała ochotę. Planuję co prawda w tym roku małą rewolucję, tzn zrobić podjazdy. Ale to nam nie powinno przeszkodzić ;:306 Wprawdzie kurs franka sporo mi komplikuje życie ;:223 to jednak mam nadzieję na wyprostowanie problemu choć w pewnym stopniu...

Obrazek

Marto, zawsze jesteś mile widzianym gościem, zaraz zawołam M żeby kawkę zaparzył bo ja nie umiem ekspresu obsługiwać ;:40 Dla ciebie widoczki na róże The Fairy

Obrazek

Wando, kotek ziewał :uszy niestety aparat nie robi dobrych zdjęć w ruchu....
Lubię te moje kwiaty w lesie ;:196

Obrazek Pastella

Annes, bardzo lubię oglądać takie przeglądy różane i choć moje jeszcze niedojrzałe i w pełni krasy nie pokazuję to myślę że już mam się czym pochwalić ;:306 Cóż za skromność prawda ;:170

Obrazek

Majeczko, jak dla Mamy wybrałam Gefylt i Alexander McKenzie, czyli to co dziewczyny polecały. U siebie nie zamierzam czerwonych sadzić. Za to różowe do bólu :;230 :;230
Ale przyznasz że z białymi liliami w lesie prezentują się całkiem, całkiem :wink:

Obrazek
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2010, o 20:02

Post »

Ale narozrabiałam w kwestii kotka ... ;:182 . Niechcący ... ;:171

Co do Agnes S. to też ją mam dopiero jeden sezon. Równiez wydała może z 5 kwiatów. Chorowała od sierpnia - żółkły jej liście, ale nie był to przędziorek. Taka jakaś była rachityczna ... :roll: . Chociaż nie powiem, kwiaty ma ładne w ciekawym kolorze ;:333 . Widocznie potrzebuje więcej czasu na zadomowienie się ... Zobaczymy Aprilku, jak będzie sprawować się w nadchodzącym sezonie :uszy .

A biała pnąca to może White New Dawn? Sprawdzona u dziewczyn i podobno lepiej powtarza kwitnienie od mamusi :wink: .
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Witaj, April!
To naprawdę niesamowite! Mam na myśli zestawienie wielkich, kostropatych pni z pienistym kwieciem róż ;:oj. Teoretycznie, nie powinny dobrze rosnąć, a rosną!!!
No i szmaragdowy trawniczek w lesie to też ewenement! No, no!
A wątek ogrodowy musi mieć elementy zwierzęce. Inaczej byłby co najmniej niepełny!
Nie boisz się tej siwej trawy? Czy to czasem nie mozga trzcinowata?

;:196 Jagi
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

April pisze: Majeczko, jak dla Mamy wybrałam Gefylt i Alexander McKenzie, czyli to co dziewczyny polecały. U siebie nie zamierzam czerwonych sadzić. Za to różowe do bólu :;230 :;230
Ale przyznasz że z białymi liliami w lesie prezentują się całkiem, całkiem :wink:

Aprilku :D tych nie miałam na myśli :;230 :;230 Będzie pani zadowolona... to znaczy mamcia będzie zadowolona :;230
Co ja przyznam..... to co tam w tym lesie wyprawiasz jest wręcz nie realne.... a, jest ;:oj
Ja myślę podobnie jak Jagi.... jak, to możliwe, żeby one (róże i nie tylko) tak rosły w takich warunkach..... ;:170
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

;:111 Łoooo ale mnie rozczuliłaś tym maleństwem na laptopie. Normalnie aż mi serce stopniało. Przesłodka jest kruszynka. Taka kochana że jeju. Dobrze, że dodałaś zdjęcie pokazujące prawdziwe jej oblicze :lol: .No tak Twoje 40 kg szczęścia też jest słodkie. Ile on już ma? Wiem coś o pchaniu się na kolana. Mój Foxer też się wpycha. Nie waży na szczęście tyle co typowy labrador. Jakoś z tych chudszych mi się trafił. Na kolana lubi wchodzić. Ja go spycham, więc częściej do męża się ładuje.
Te zwisające kwiaty Edenki troszkę mnie denerwują. Podwiązywałam ją w tym roku, żeby nie wyglądała na zwiędłą. Ale ogólnie róża jest tak cudowna, że wybaczam jej wszystkie mankamenty.
Pąk Burgundy przypomina mi moją magnolię Susan w pąkach. Podobna barwa. Śliczna.
Szamanka
1000p
1000p
Od: 4 maja 2008, o 12:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

jejć... Aprilko.... nie mogę się napatrzeć na ten Twój ogród w lesie... ;:167 wygląda przepięknie, a jednocześnie dziwnie, bo jednak dorodne róże i wypasione lilie pomiędzy sosnami to raczej egzotyczny widok 8-)
ale jest pięknie i naprawdę masz się czym chwalić ;:108 ;:180

swój wątek otworzyłam, bo traf chciał, że w sobotę byłam u rodziców i wybrałam się na działkę specjalnie, by porobić zdjęcia :wink:
skręca mnie po prostu jak oglądam Wasze kwieciste włości ;:3
poza tym muszę się przecież przygotować teoretycznie do tego, co mnie czeka ;:172
a gdzie ja się lepiej wyedukuję niż tu na forum ;:138

popieram przedmówczynie, element zwierzęcy musi być :heja
uwielbiam psy (sama mam huskiego ;:167 ), bardzo lubię koty... a Twoja ruda kicia jest bardzo podobna do kocurka moich rodziców, który wczoraj odszedł... :cry: miał tylko 2 lata... :cry:
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mistrzu mój, wstawiłaś ulubiony widok, w którym się zakochałam róże The Fairy, lilie, trawy na tle sosnowego lasu. Nie mogę przestać się wpatrywać. Nie bądź taka skromna ;:306 na prawdę masz się czym pochwalić.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rozeta, nie przejmuj się ;:196 Tu często dochodzi do takich nieporozumień, nie zawsze mamy czas czytać wszystko, często odpowiada się po dłuższym czasie.Ale zobacz jak społeczność zareagowała na kryzys, normalnie pospolite ruszenie ;:224
A Agnes S.nie skreślaj, wiele róż potrzebuje czasu. Nie każda zaskakuje pozytywnie od razu, tak jak mnie w tym sezonie Old Port czy Burgundy Iceberg i Leosie.
A o białej pnącej muszę szybko pomyśleć ale to z pewnością nie będzie New Dawn. Mam dwie przy Veilchenblałach i drugi sezon dno totalne i pełne rozczarowanie. Rachityczna, słabo kwitnie, szybko się osypuje. Może potrzebuje czasu. Czekam cierpliwie ale w reprezentacyjne miejsce jej nie posadzę.
Myślałam jeszcze o Long John Silver ale mam ją na innej rabacie i nie chciałabym powtarzać.
Czekam na inne propozycje, please ;:108

Jagi, dzień dobry.Wielkie dzięki za pochwały, jestem na nie bardzo łasa ;:306 Trawniczek dopiero założony więc jeszcze świeżutki, zobaczymy jak się będzie sprawował. W ten weekend go czesałam z ogromnej masy igieł ;:223 Będzie bardzo ciężko go utrzymać.
Ta siwa trawa to holcus mollis Variegatus. Zdjęcie z poziomu trawnika dlatego wydaje się spora. Ale ona też agresywna i już zostaje z tego miejsca eksmitowana, bo mimo że efektowna to zaczęła włazić w róże i bukszpany. Na jej miejsce będą jakieś jednoroczne. Jeszcze nie wiem, może białe bratki, może lobelia, jak dwa lata temu, może jakaś gipsówka. Co myślisz?

Majka, cieszę się że potwierdzasz wybór róż. Kupiłam jej też Artemis i teraz niemal żałuję że nie zamówiłam tej róży też dla siebie, po obejrzeniu u Doroty jak ona się sprawuje :;230
A co ja mogę w lesie wyprawiać...no czary ;:303 przecież jestem czarownicą ;:15
Przyjedź to na własne oczy zobaczysz jaka fotografia potrafi być twórcza....

Madziu, o laptopa to często z kotą walczę. Ona jest bardzo o niego zazdrosna ;:224 potrafi mi się zaprzeć o klapę i zamknąć. A jak miałczy że on na kolanach a nie ona ;:191
Golden ma chyba 5-6 lat. Nie wiem dokładnie bo był adoptowany, po przejściach. Ktoś bardzo źle się nim zajmował, głodził. Potem musiał być na antydepresantach...nie ważne, teraz jest szczęśliwy i kochany ;:167
Był czas że ważył 50 kg...to dopiero był kolos.
Golden i labrador to bardzo podobne rasy. Tobie trafił się mniejszy a mnie ten z wysokich, olbrzym ;:183

Szamanko a widziałaś łany tulipanów? To zaraz ci pokażę...
Staram się z tą egzotyką nie przesadzić, dlatego niezbyt u mnie pasują róże wielkokwiatowe. Tylko w donicach na tarasie jest ich trochę.
Działką się nie martw, niedawno ja miałam takie same odczucia przeglądając wątki dziewczyn. Potrafiłam godzinami siedzieć w necie aż mnie oczy bolały i wzdychać. M się martwił że jestem chora.....no i miał niestety rację ;:112 bo to prawdziwa choroba i ciężkie uzależnienie. Ale przynajmniej groźne tylko dla portfela..
Huskie też uwielbiam ;:167 i bardzo mi przykro z powodu kotka rodziców.

Dorotko ;:168 A sobie The Fairy kupiłaś? Nie pamiętam czy je masz. Super u ciebie wyglądałyby też rugosy. Sama też już planuję dla nich miejscówkę. Tylko kieszeń robi się pusta ;:306

A pamiętacie moje tulipanki w lesie? Nie? To wrócimy na chwilkę do maja

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek botaniczne

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jak mi się już marzy taka wiosna ;:79

Obrazek
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

:wit
Cześć, ja akurat bardzo pamiętam twoje tulipany w lesie 8-) chyba pogrzebię w komputerze i poszukam dla Ciebie zdjęć z twojego ogrodu ;:3 Ale mnie przestraszyłyście tym kotkiem ;:173
Jola, u mnie znowu biało i mam feryjny obóz nastolatków, bo aktualnie mam do wykarmienia 4 sztuki. Ale są grzeczni. Kiedy młody ma sesję?
Pozdrawiam
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hej Justi, miło cię czytać :wit
Młody ma sesję w lutym ale już się zaczęły kolokwia żeby ich ocenić.
Dziś spadło 1-2 cm śnieżku ale chyba się nie utrzyma, szkoda, zawsze to jakaś ochrona by była.
Jak znajdziesz zdjęcia ode mnie to śmiało wstawiaj :tan

Kiedy otwierasz wątek? Przydałoby się trochę powspominać ;:108 Pokazać plany, co gdzie...
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Jola, to jak będę przy urządzeniu, to wstawię, póki co - tam śpią ;:oj fajnie, źe przypomniałaś ten czas.
Nie planuję zmian, większych nowości. Nie będę pewnie nawet mieć czasu na zrobienie zdjęć :;230
Pogadamy u Ciebie ;:173 U mnie w realu ;:196
Pozdrawiam
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”