Ogrodowe rewolucje czyli jak powstaje nasz azyl

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogrodowe rewolucje czyli jak powstaje nasz azyl

Post »

Podziwiam twoje irysy i dokładnie rozumiem jak to jest z tym wpadaniem w kolejne zauroczenie roślinne ;:224 Chyba nie ma na forum kogoś, kto pierwszy praśnie kamieniem.. ;:306 U mnie najpierw świr na tulipany, w miarę opanowany tylko po to żeby uderzyło mi na róże, a potem na lilie. Fazę z piwoniami też przerabiałam..mam 17 odmian i cichą nadzieję, że w tym roku pokażą na co je stać :lol: A coś czuję, że kilka miesięcy/sezonów z Aneczką i zacznę nałogowo kolekcjonować powojniki, bo skoro na rabacie brak miejsca na szerokość yo trzeba zacząć sadzić w stronę nieba :;230 :;230
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

sweetdaisy ja swoje piwonie mam od czterech lat i muszę się przyznać,że posadziłam je jako "zapchajdziury" ;:224 Wcześniej jakoś specjalnie mi się nie podobały ale od kiedy mam własne to uwiodły mnie od pierwszego pąka ;:306 Jak na razie nie kwitną aż tak obficie jak bym chciała ale podobno piwonie dopiero po jakimś czasie pokazują na co je stać ;:108
Patusia witaj kochana ;:196 Mam cichą nadzieję,że i w tym roku powojniki nie zawiodą z kwitnieniem ;:173
Sabinko ja coś czuję w kościach,że prawdziwa piwoniowa faza dopiero przede mną, zresztą jak pewnie wiele innych ;:183 Powojnikom jak na razie się opierałam ale Aneczka chyba już mnie zaraziła nową miłością bo ostatnio gdy robiłam obchód ogrodu to przyłapałam się na tym,że kombinuję w myślach gdzie tu wstawić kratki dla nowych okazów ;:204 Oj nieuleczalna to choroba i szkodliwa dla portfela :wink:

Zimy jak na razie nie widać,chociaż zdarzają się takie poranki:
Obrazek
Obrazek
Przyroda jednak chyba czuje wiosnę.Zauważyłam dziś,że nawet lilie zaczynają kiełkować ;:223
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Tak Aniu clematoholizm to bardzo zaraźliwa i nieuleczalna choroba! :lol:
Ach ile ja widzę miejsca na powojniki na tym ostatnim zdjęciu! ;:224 Takie panele własnie zafundowałam sobie, bym to ja podziwiała kwiaty clematisów a nie mój sąsiad. ;:224 ;:131
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aneczko no i właśnie o tą chorobę mi chodzi :lol: Zwyczajny człowiek spacerował by sobie po ogrodzie i podziwiał rośliny a ja na wszystko patrzę przez pryzmat co i gdzie jeszcze uda się upchnąć ;:306
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Aniu
Wydaje mi się, że nikt kto zarejestrował się na Fo już nie jest "zwyczajny" ;:306
Każdy z nas ma już tego bakcyla we krwi - w mniejszym lub większym stopniu, ale ma ;:215
Dobrze, że nie jest to jakaś wyniszczająca choroba...hmmm... choć czasami portfel to ona wyniszczyć potrafi :;230
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zuza dobrze mówi. Póki nie było mnie na forum to kupowałam rośliny okazjonalnie, wiosną, jak coś tam wpadło w rękę, tulipki na jesień, bo tanie i wdzięczne. Odkąd oglądam przeróżne okazy w zaprzyjaźnionych ogrodach tak lista chciejstw się powiększa, głowa puchnie od różnych nazw i nawet człowiek sobie nie zdaje sprawy, że wychodząc do ogrody podświadomie szuka miejsca gdzie by to upchnąć jeszcze coś ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja w tym roku znów "kradnę" z 1,5m x 4-5m trawnika :tan
I już mam problem, czy wszystkie wypatrzone chciejstwa tam wcisnę ;:183
Pozdrawiam, Zuza
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Ja też już mam w planie kolejną rabatkę czytaj zmniejszony trawnik , miał być placyk do gry w piłkę albo badmintona :;230 , dziecko już za duże a ja za stara a Misio przecież sam grał nie będzie ( dobre wytłumaczenie ? ) ;:306
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Ha ha ha ładnie to tak wszystkie winy na koleżankę zwalać. :lol:
Ja tylko głoszę wszem i wobec, że clematisy to przepięknej urody krzaczory.
I Zuzka ma rację, kto zarejestrował się na nasze forum zdecydowanie normalny już nie jest. ;:306 Także wybaczyć mi musicie. ;:131
smolka
1000p
1000p
Od: 19 paź 2012, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne wspomnienia lata ;:167

Irysy cudowne, ale powojniki wyglądają obłędnie ;:oj ;:oj ;:oj
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit
Witajcie kochani ;:168 Wreszcie i u mnie spadł śnieg ale niestety nie ma już po nim śladu.Dzieciaczki nadal niepocieszone brakiem zimy a na dodatek młodsza przyniosła jakieś choróbsko z przedszkola i siedzi z gorączką w domu :cry: Oby szybko jej przeszło ale podobno wszędzie teraz panują różne infekcje a i pogoda zdrowiu nie sprzyja.
Na pocieszenie kolejny storczyk zaczyna kwitnienie (ale mi się zrymowało ;:306 )
Obrazek
sweetdaisy portfel to ja mam ostatnio wyniszczony ;:306 A naiwnie myślałam,że zima będzie sprzyjała oszczędzaniu.Strach pomyśleć co będzie jak przyjdzie wiosna ;:224
Sabinko u mnie wygląda to jak zamknięte koło: kupuję rośliny więc powiększam rabaty,zostaje mi miejsca więc dokupuję rośliny itd...itd... :;230 Niestety ujawnił się przy okazji problem,że nie mam pamięci do nazw ale mam taki podręczny kajecik w którym staram się wszystko notować.A poza tym od czego mam Was ;:4
Moniko i ja mam wyznaczone boisko do badmintona ale jest nietykalne ;:173 Często sobie gramy podczas wakacyjnych spotkań przy grillu a i do dziewczyn przychodzą koleżanki by spędzić aktywnie wolny czas ;:108 Ale spokojnie,jeszcze znajdzie się kawałek trawnika do likwidacji ;:183
Aneczko przez Twój nowy wątek siedzę teraz i obmyślam gdzie wcisnąć nowe kratki dla powojników ;:173 Ciebie i tak nie doścignę ale przecież "kilka" mogę sobie sprawić ;:204
smolka oj miło tak powspominać lato ;:3 Szkoda,że jak na razie tylko na zdjęciach ale przecież to już końcówka stycznia czyli prawie przedwiośnie ;:306

Dzisiaj nacieszę oczy różami.Mam nadzieję,że w tym sezonie będą jeszcze piękniejsze a te sadzone jesienią pokażą na co je stać:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p
Od: 29 sie 2013, o 14:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj. :wit
Daawno znoowu tu nie byłem. Zauważyłem, że jesienią dokupiłaś sobie kilkanaście odmian iryska, super, pochwal się fotkami jak zakwitną, chętnie zobaczę te kwiaty, które uwielbiam. :wink:
Storczyk pięknie zaczyna kwitnąć, bardzo ładna barwa. ;:108
Pozdrawiam, Robert.
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Ale podświadomość działa , prawie czuję zapach , piękne Aniu ;:167
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, róże zawsze i wszędzie chętnie skomplementuję ;:108 najbardziej podoba mi się Arthur Bell.. bo to chyba on.. Tylko czekać aż mój wypłosz rozrośnie się do takich rozmiarów ;:224
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ech, i pokazałaś moją ukochaną Nostalgię, na którą w tym roku będę koniecznie polowała... ;:167
Pozdrawiam, Zuza
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”