Garden of my dreams :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Garden of my dreams :)

Post »

A i jakby już miałbyś dawać to takie cuś jak fizelina ale nie ją :wink: bo ta o wiele bardziej przepuszcza wode i powietrze, ja mam agro i niby równo ale po deszczu woda stoi i chyba ją zlikwiduje ;:14 najlepiej wysyp grubą warstwą kory i szyszek, mam ogródki oprócz róż i żurawek z samą korą i nic nie rośnie xD
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p
Od: 14 wrz 2013, o 20:23

Post »

Mateusz Muszę obczaić te lilie drzewiaste bo nie wiem co to za lilie szczerze mówiąc . :D Ee tam , choroby to są z kory nieprzekompostowanej . :) Z takiej świeżej leśnej .Masz Ty pomysły . ;:138 O tym słupie myślałem , ale co będzie jak roślinka dojdzie na sam szczyt ? :lol:

Mati To są tylko luźne plany , do wprowadzenia za kilka latek pewnie .Muszę coś zrobić bo nie da się kosić koło nich , poza tym tam nie rośnie trawa tylko mech . :lol: Zobaczymy co wykombinuję . :) Nie wiem jak to jest .Jedni ją polecają, inni nie .Ja mam agro na małym kawałku i powiem Ci , że woda wsiąka ładnie .Może są różne agro, na pewno są .Na pewno nie wrzucę agrotkaniny, chociaż i ją wielu poleca .Sama kora jest okej , ale musi być grubo posypana i bardziej próchnieje na pewno .A co do tych szyszek to podobno są różne choroby w nich , tak samo jak i w korze nieprzekompostowanej .Nie wiem czy to prawda , ale takie chodzą słuchy . :D

Margitko dziękuję bardzo . :wink: Zrobię , ale nie prędko z racji iż produkcja długo będzie trwała .Najgorszym problemem będzie to , żeby zrobić to bardzo solidnie - ciężki samochód z węglem wjedzie i żeby mi tego nie popsuł .Ale dam radę . :D
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wtedy będzie niewesoło ;:173
Ale milinem zazwyczaj się słupy obsadza ;:108
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Paweł, ja to jestem maniaczką hortensji bukietowych. Przy wierzbach, posadziłabym kilka np. Bobo. Są niskie, a zdobią od lipca do wiosny. ;:333 Hortensje można łatwo rozmnożyć. Jakoś nie widzę u Ciebie żwirków, masz taki ładny naturalny ogród.
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p

Post »

Wiesz różnie bywa ;:108 nigdy nam się od razu nie uda ;:224
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p

Post »

Mateusz Przemyślę sprawę . :lol: Ale kilka lat temu u nas cos się spaliło na słupie i elektryk wchodził poprawiać ... jakby coś wtedy rosło to pewnie by to zniszczył . :D Chyba będzie bezpieczniej coś po ścianie puścić . :lol:

Soniu Dziękuję bardzo za radę . :D Muszę poczytać o tych hortensjach bo jestem zielony w tym temacie . :wink:

Mati Ja to jestem ciekawy co tam u Ciebie teraz się dzieje i będzie się działo .Już nie mogę się doczekać . :wink:
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p

Post »

Jak coś to w moim wątku w tym tygodniu napisze :wink: bo obiecałem kilku osobom ;:131 ;:224
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=63&t=82962
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Witaj Pawle , przypadkiem znalazłam Twój wątek i z ciekawością cały prześledziłam. Chłopie takie areały, świetnie wszystko planujesz i realizujesz, lecisz jak burza. Kostka -bardzo fajny pomysł, chyba eMa namówię ;:131 a może i nie. Uśmiałam się z Twojego strzyżenia wierzby ;:306 , na pewno będę zaglądać i podglądać Twoje dalsze poczynania.
Awatar użytkownika
Vamila
200p
200p
Od: 11 wrz 2014, o 20:33

Post »

Pawle rzeczywiście królowa jabłek wyszła Ci świetnie i baleriny też :)
Ja oczywiście w sadzie coś zauważyłam ;:173 Wielką stertę kamieni. Może byś je wykorzystał do stworzenia czegoś wokół drogi. Ja brukowałam (szumne określenie widoku kobiety wpychającej kamiórska w ziemię byleby w miarę równo było) wąski pas przy chodniku zwykłymi kamieniami polnymi i moim zdaniem ciekawie to wygląda. Nie jest to specjalnie trudne.

Miłego tygodnia :)
Pozdrawiam wszystkich zakręconych na zielono! Milena
Na wzgórzu z widokiem
Dorośli upośledzeni ludzie to dorośli upośledzeni ludzie a nie małe bezrozumne dzieci!
Awatar użytkownika
masakra0888
200p
200p
Od: 5 paź 2014, o 14:58

Post »

zesc Pawel moglbys mi zrobic zdj jak wycinasz forme w rurkach ??
Mój ogród
Pozdrawiam Konrad
Awatar użytkownika
Mariolcia1962
1000p
1000p
Od: 25 wrz 2013, o 18:43

Post »

Paweł popieram Sonię z hortensjami , dobry pomysł poczytaj :;230
Masz taki areał do wykorzystania ,że na pewno coś od Ciebie zmałpuję :wit
Mój ogród na wsi
Pozdrawiam Mariola
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Paweł, jak nie masz czasu na studiowanie o hortensjach, wstawiłam parę zdjęć i napisałam parę słów o nich. Słońca życzę. :)
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p

Post »

mati Czekam na info . :D

Dorotko Cześć .Fajnie , że wpadłaś. :lol: Dziękuję bardzo . :wink: Namów bo się opłaca , ale i roboty przy tym sporo - więcej czekania aż wyschnie, niż zalewania foremek i rozrabiania . :D Haha .Zapraszam jak najczęściej . :wink:

Milenko Dziękuję bardzo . :wink: Ach , dobrze że nic złego . :D Dziękuję bardzo za pomysł Milenko .Na pewno to fajnie wygląda ... :wink: Ale plany już na nie mam . :lol: Posłużą mi do ogromnego oczka . :wink: A co zostanie to może jakieś doniczki porobię / Twój pomysł może wykorzystam/ może jakaś ścieżka ? ale równa nie będzie bez ciosania ich ... Może jakiś murek z nich i np. takie wzgórze ? Kamieni jest na tyle pomysłów za mało, ale zawsze mogę skombinować więcej . :D Dziękuję i nawzajem . Na dziś Dobranoc . :D

Konrad Siemanko . :wink: A czytałeś ten manual co wrzuciłem na forum ? Wszystko dokładnie tam opisałem i zdj. są .Obczaj go .Jeśli czegoś więcej będziesz chciał to oczywiście pomogę . :D Nie mam teraz czasu , ale w week Ci podeślę link do niego .

Mariolko Więc będą hortensje .Mam nadzieję , że stworzę coś ciekawego . :lol:

Soniu W Twoim wątku jestem prawie na bieżąco . Obczaję wszystko w week .Dzięki bardzo . :wink: U mnie śnieg ... Słońca to lepiej nie, bo by świeciło na mróz może . :D Ja Tobie również życzę słońca, takiego pozytywnie świecącego . :lol:

Wszystkim Moim nowym Gościom mówię , że jak tylko będę miał czas to poobczajam wasze tematy calutkie i zostawię ślad po sobie . Na pewno . :wink:

"Małe" zakupy zrobione . :heja Teraz tylko czekać , aż przyjdą paczki .
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

"Małe" zakupy zrobione . :heja Teraz tylko czekać , aż przyjdą paczki

teraz czas na d u u u ż e..................

Hortensji szpaler zawsze będzie bezbłędny a ile radości, powodzenia
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

A zdradzisz,co?