Barwy jesieni , wspomnienie lata- część 8
- MariaWy
- 1000p

- Od: 3 lip 2011, o 22:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Barwy jesieni , wspomnienie lata- część 8
Bogusiu jak ja Ci zazdroszczę tunelu i tego że możesz już pogrzebać w ziemi , ja już zrobiłam obchód mojej działki i cebulowe rosną bzy mają pąki normalnie świat oszalał , nadal leje i wieje
pocieszające w tym wszystkim że wiatr nie narobił mi szkód. 
- wielkakulka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A u mnie wiosna w pełni. Pełne słońce i 15 stopni, lekki wietrzyk, chodzę w bluzie bez kurtki.
- bwoj54

- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Marysiu! dzisiejszy dzień od godz. 13 do 16:00spędziłam w ogrodzie. Cudowny dzień, dużo słońca, a w jego promieniach ponad 15 C
Dotleniłam się, wysiałam pietruszkę i szpinak w gruncie i kwiatki w paletach rozsadowych. W tunelu foliowym podlałam szczypior, rukolę i pozostawione na zimę opatulone fuksje , której niestety u mnie jeszcze nie było. Może już taka pogoda jak dzisiaj pozostać
Oczywiście dokonałam także inspekcji całego ogrodu . Krety panoszą się na całego . Nie pomogły żadne pułapki, preparaty odstraszające , jedynie nasz kocurek zmniejszył populację
Aniu! ja tez dzisiaj spacerowałam po ogrodzie w dresie . Słońce cudowne , kilka kresek ponad 15C i muskający twarz wiaterek - to jest to , co lubię
Obiecałam Beatce / Beatrix+/ fotkę Prusznika zimozielonego - zatem wstawiam i dzisiejszy mój zachód słonca

Dotleniłam się, wysiałam pietruszkę i szpinak w gruncie i kwiatki w paletach rozsadowych. W tunelu foliowym podlałam szczypior, rukolę i pozostawione na zimę opatulone fuksje , której niestety u mnie jeszcze nie było. Może już taka pogoda jak dzisiaj pozostać
Aniu! ja tez dzisiaj spacerowałam po ogrodzie w dresie . Słońce cudowne , kilka kresek ponad 15C i muskający twarz wiaterek - to jest to , co lubię
Obiecałam Beatce / Beatrix+/ fotkę Prusznika zimozielonego - zatem wstawiam i dzisiejszy mój zachód słonca

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
-
fela07
- 50p

- Od: 20 kwie 2013, o 13:55
Witaj Bogusiu
Bardzo lubię przechadzać się po Twoim ogrodzie, podziwiam, ale od czasu do czasu wypadałoby się przywitać. Piękny zachód słońca pokazałaś. U mnie słoneczko rzadko widzę. Wczoraj moja działka cała była okryta śniegiem a dzisiaj - już po śniegu i zaledwie +5 było w dzień.
Życzę udanych wysiewów, kwitnień, zbiorów a nade wszystko zdrowia.
Bardzo lubię przechadzać się po Twoim ogrodzie, podziwiam, ale od czasu do czasu wypadałoby się przywitać. Piękny zachód słońca pokazałaś. U mnie słoneczko rzadko widzę. Wczoraj moja działka cała była okryta śniegiem a dzisiaj - już po śniegu i zaledwie +5 było w dzień.
Życzę udanych wysiewów, kwitnień, zbiorów a nade wszystko zdrowia.

pozdrawiam serdecznie - Fela
- bwoj54

Beatko, jestem dumna z niego, a jak rozrósł się. Po obfoceniu znowu dostał białą szatkę z agrowłókniny, aby było mu cieplutko
Przeglądam oferty magnolii , wow dostałam wypieków ba, nawet palpitacji serca.. z 43 odmian wybrałam 6 / skromnie, prawda?/ pięć już mam w swoim ogrodzie
Felu! miło mi,ze bywasz w moim ogrodzie, zapraszam , kiedy tylko masz czas. Ja śniegu porządnego
jeszcze tej zimy nie widziałam / trochę poprószyło któregoś dnia i za godzinę już nie było śladu/. Dzisiaj fantastyczny dzień , w zaciszu można było już wystawić buźkę do słońca. Oby jutro było tak samo! W tej chwili 11,5C na termometrze
Alu!dziękuję serduszko
Felu! miło mi,ze bywasz w moim ogrodzie, zapraszam , kiedy tylko masz czas. Ja śniegu porządnego
Alu!dziękuję serduszko
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
- Koleszko
- 500p

- Od: 14 wrz 2013, o 20:23
Nooo i przez Ciebie sam przeglądam oferty magnolii .
Ogólnie to już mam upatrzone roślinki do zakupu, ale cóż ...
Ale u Ciebie ciepło .
Zazdroszczę .U mnie chłodno , ale dzisiaj było słoneczko i troszkę porobiłem w sadzie . 
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Bogusiu czy już coś wysiewałaś, tak mnie łapki swędzą 
- bwoj54

Pawle!
u mnie dzisiaj od rana operuje słoneczko, wieje lekki, ciepły wiaterek a na termpmetrze 9,3C. Noc również była ciepła ,choć padał deszcz. Tam gdzie oglądałam magnolie , ceny przerażające/ przynajmniej mnie/ , bo te co mam kupowałam o 50%/ a nawet więcej/ taniej . Przeglądnęłam wątek najpierw tu na FO, wypisałam te polecane a jak weszłam do sklepu internetowego to
, ile odmian ??? No ale cóż , wmówiłam sobie ,ze jestem rozsądną kobietą
i pozostało na mojej liście 6szt. Najpierw rozejrzę się po szkółkach i marketach w okolicy , internet- ostateczność.Wszystkie 5 szt ,które mam nabyłam w markecie, spisują się
choć 3 szt to młode nabytki . Na zdjęciu, posadzona jesienią odmiana Heaven Scent. Całkiem przyzwoicie wygląda, nawet ma pąki, zatem nadzieja ,ze będzie kwitła.

Dorotko! tak posiałam kwiatki do palety rozsadowej min. lobelię, nachyłek i inne . Do gruntu wysiałam wczoraj szpinak zimowy olbrzym i pietruszkę.

Dorotko! tak posiałam kwiatki do palety rozsadowej min. lobelię, nachyłek i inne . Do gruntu wysiałam wczoraj szpinak zimowy olbrzym i pietruszkę.

- ann_30

- Od: 7 mar 2012, o 10:36
Bogusiu widzę,że u Ciebie na parapetach już wiosna
Pozdrawiam serdecznie
- bwoj54

Aniu!
ja po raz pierwszy wysiewam pietruszkę o tej porze / doradził mi Pan ze sklepu ogrodniczego/. Głównie nastawiona jestem na natkę,bo moim facetom
zupa pomidorowa i rosół ,bez niej, nie smakują. Jesienią przenoszę , razem z ziemią do tunelu foliowego i natkę mam przez całą zimę./ oczywiście podlewam i okrywam w miarę potrzeby agrowłókniną/
Ja wysiewam co roku pietruszkę berlińską, odmiana plenna , późna , na zbiór jesienny.
Życzę powodzenia w uprawie
Jeszcze taka uwaga z doświadczenia . Korzeniowe/ głównie marchew i pietruszka/ stają się rosochate, niekształtne,w suchym roku , gdy je podlewamy. Korzeń palowy sam powinien dążyć do wód gruntowych, wtedy jest kształtny, równy, bez bocznych odgałęzień
Sprawdzone!!!
Kochani, kilka fotek budzącego się powoli do życia ogrodu.

Ja wysiewam co roku pietruszkę berlińską, odmiana plenna , późna , na zbiór jesienny.
Życzę powodzenia w uprawie
Kochani, kilka fotek budzącego się powoli do życia ogrodu.

- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Hymmm Bogusiu, a tak w ogóle to pokazujesz zimę w swoim ogrodzie
No nie źle, miłego dnia
, już właściwie to nie chcę jej oglądać, skoro tyle roślin się budzi do życia 
- bwoj54

Iwonko!
tak, tak - to są dzisiejsze fotki - wiosna tej zimy
O ja Cię, jak u mnie operuje słońce
na termometrze 11C
Też już nie chcę zimy!
O ja Cię, jak u mnie operuje słońce
Też już nie chcę zimy!
Jaka zima??? U Ciebie to już prawie wiosna!!!!!!!
Pozdrawiam
Ania
Pozdrawiam
Ania
- Tacca

- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Bogusiu, szczęściara jesteś, masz + i masz słońce. Ja mam + i strasznie szaro, słońce tyko czasem na chwilkę się pokarze, a zimy też nie chcę. Jak w wojsku liczę kartki w kalendarzu. Półtora miesiąca i będzie marzec i dzień długi.
- bwoj54

Aniu! dzisiaj pracując w ogrodzie , w pełnym słońcu , moje myśli skoncentrowane były na wiośnie.
a to dopiero polowa stycznia.
Szkoda tylko roślinek , są całkowicie zdezorientowane ..tak jak momentami ja
Danusiu!szczerze, ja dzisiaj pomyślałam nawet o pierwszym grillu. Niestety mąż mnie powstrzymał przed przedwczesnymi zapędami

Szkoda tylko roślinek , są całkowicie zdezorientowane ..tak jak momentami ja
Danusiu!szczerze, ja dzisiaj pomyślałam nawet o pierwszym grillu. Niestety mąż mnie powstrzymał przed przedwczesnymi zapędami