Pozdrawiam serdecznie
Barwy jesieni , wspomnienie lata- część 8
- alicjad31
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Barwy jesieni , wspomnienie lata- część 8
Bogusiu ile nasionek zakupiłaś
Chyba się już nudzisz
ja też już bym chciała coś robić w ogrodzie ,a pracy dużo mam .
Pozdrawiam serdecznie

Pozdrawiam serdecznie
Pozdrawiam Alicja
- bwoj54

- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jadziu! jak nie myśleć o wiośnie skoro pogoda iście wiosenna, na dodatek trawa zieloniutka, krety grasują niemożliwie.
Wczoraj grzmoty , błyskawice i ulewnie a przy tym ciepło.
Alu! to jeszcze nie wszystkie . Samego łubinu wieloletniego/ różne kolory/ 7 paczuszek. W sumie teraz z warzywami mam już 43 paczki , jeszcze tyle chyba dojdzie
A co tam , areał u mnie wielki , mam gdzie sadzić
Z warzyw wysieję cukinię, kabaczki, pietruszkę ,marchew, koper, szpinak , kalarepę, bakłażany, karczochy/ po raz pierwszy/
Wczoraj grzmoty , błyskawice i ulewnie a przy tym ciepło.
Alu! to jeszcze nie wszystkie . Samego łubinu wieloletniego/ różne kolory/ 7 paczuszek. W sumie teraz z warzywami mam już 43 paczki , jeszcze tyle chyba dojdzie
Z warzyw wysieję cukinię, kabaczki, pietruszkę ,marchew, koper, szpinak , kalarepę, bakłażany, karczochy/ po raz pierwszy/
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- Darmokot

- Od: 10 lis 2012, o 20:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bogusiu co za nasiona są od kapusty po lewej, niebieskie i żółte kwiatki? Nie widać u mnie coś...Dynie super! Zazdroszczę już tych wszystkich roślinek, jedynie siania nie zazdroszczę bo go nie cierpię
Miałaś burzę w styczniu

- any57

- Od: 16 sty 2012, o 16:56
witaj Bogusiu!
u nas zabieliło ogród tylko na trzy dni - dzisiaj +10 i ani śladu białego
a wczoraj też mieliśmy burzę
ponoć po pierwszej burzy już zaczyna się ciepło
ale Ty o tym wiesz bo już nasiona pokupowałaś
u nas zabieliło ogród tylko na trzy dni - dzisiaj +10 i ani śladu białego
a wczoraj też mieliśmy burzę
ponoć po pierwszej burzy już zaczyna się ciepło
ale Ty o tym wiesz bo już nasiona pokupowałaś
-
tade k
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 lis 2010, o 20:56
No tak , jak się ma wielkie areały to się wysiewa.
Rozejrzę się za ostróżką nagą. Niebyt trwała , u mnie jako dwuletnia . Ale kolorek to ma 
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Oj Bogusiu, widzę, że będzie się działo
Jak wichury, nie wyrządziły większych szkód?
- bwoj54

Kochani , miło, ze jesteście choć wieje masakrycznie. Wczoraj było nam dane oglądać niezwykle zjawisko pogodowe , ulewa z grzmotami i błyskawicami. W nocy wiało niesamowicie, na normalny sen nie można było liczyć. Dzisiaj trochę spokojnie,ale internet mam tak zamulony , jak nigdy dotąd,. Na dodatek , po naprawie systemu atakują mnie najróżniejsze strony z reklamami , grami i innym "dziadostwem" . Nie wiem co się dzieje, do tej pory tego nie doświadczałam . Chcąc napisać jeden post , muszę zamknąć kilka stron niechcianych.
Michale! u mnie na razie tez nie bylo typowej zimy , z wyjątkiem lekkiego"przypudrowania" białym. Ta roślinka to goryczka, jednoroczna choć wysiewa się i z powodzeniem znosi te "niby zimy" w moim regionie . Okazuje się,ze miałam już ją. Kiedyś sobie powiedziałam , dosyć dyń- jednak ta różnorodność kształtów , kolorów znowu mnie urzekła. Lubię siać i oglądać efekty.
Andrzeju!
nie mogę doczekać się do rozpoczęcia typowego sezonu ogrodniczego. Mogłabym wysiewać w tunelu foliowym, ale niestety te wichury uszkodziły folię na drzwiach i konieczna naprawa. Muszę zmobilizować swojego mężusia.
Teraz koty znalazły tam doskonałe miejsce do wylegiwania się /nie tylko nasz/ . W tunelu foliowym przechowuję wszystkie gadżety ogrodowe i ruchome elementy architektury ogrodowej/ ławki , skrzynie, donice/ , a futrzaki dobrze się tam czują
Tadziu!
Ostróżka naga znana mi tylko z obrazka , ale właśnie to jej barwa przykuła moją uwagę
Zobaczymy jak się spisze w moim ogrodzie. Areał, owszem duży, ale ile trzeba włożyć pracy
Michale! u mnie na razie tez nie bylo typowej zimy , z wyjątkiem lekkiego"przypudrowania" białym. Ta roślinka to goryczka, jednoroczna choć wysiewa się i z powodzeniem znosi te "niby zimy" w moim regionie . Okazuje się,ze miałam już ją. Kiedyś sobie powiedziałam , dosyć dyń- jednak ta różnorodność kształtów , kolorów znowu mnie urzekła. Lubię siać i oglądać efekty.
Andrzeju!
Teraz koty znalazły tam doskonałe miejsce do wylegiwania się /nie tylko nasz/ . W tunelu foliowym przechowuję wszystkie gadżety ogrodowe i ruchome elementy architektury ogrodowej/ ławki , skrzynie, donice/ , a futrzaki dobrze się tam czują
Tadziu!
Ostróżka naga znana mi tylko z obrazka , ale właśnie to jej barwa przykuła moją uwagę
Zobaczymy jak się spisze w moim ogrodzie. Areał, owszem duży, ale ile trzeba włożyć pracy
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
- bwoj54

Beatko!prusznik owinięty agrowłókniną, nawet do niego nie zaglądałam. Jutro jak zwolni poryw wiatru , zaglądnę i napiszę jak się ma, ba, zrobię mu fotkę
P. S. Ależ jestem sprytna
udało mi się zainstalować program , blokujący min. reklamy .
Na razie OK
P. S. Ależ jestem sprytna
Na razie OK
-
e-babcia

- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Bogusoi pięknie , kocham przechadzać wśród Twoich pięknych rabat
Masz fajny styl i ten pomysł na rzymskie słupy
Masz fajny styl i ten pomysł na rzymskie słupy
- Andzia84
- 1000p

- Od: 23 sty 2014, o 15:51
Bogusiu przyszłam się przywitać i powiedzieć Ci ze bardzo często odwiedzam Twój piękny ogród. Mieć taką ogromną, kwiatową przestrzeń to coś wspaniałego. Ale i mnóstwo pracy. Bardzo Cię podziwiam, ze potrafisz wszystko tak pięknie trzymać w ryzach i dbać o to swoje miejsce na ziemi. Ślicznie
Ps. Gratuluję artykułu w czasopiśmie. Czytając tak nagle spostrzegłam znajomą twarz i ogród. To było bardzo miłe zaskoczenie.
Ps. Gratuluję artykułu w czasopiśmie. Czytając tak nagle spostrzegłam znajomą twarz i ogród. To było bardzo miłe zaskoczenie.
Zbudowałam dom, urodziłam syna, czas posadzić drzewo 
Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2
Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2
- bwoj54

Jadziu! dziękuję za miłe słowa
Kochana moje "rzymskie kolumny"
to rury kamionkowe, kanalizacyjne . Właśnie przed chwilą rozmawiałam z mężem i zapragnęłam ,aby spróbował je przeciąć. Chcę postawić po 3 szt, różnej wysokości a na nich zwisające kwiatki. Znajomy obiecał tez mi przywieźć kamionkowe koryta , mam tez kilka kamionkowych garnków, garów i donice
Będę projektowała nowe rozwiązania
Aniu!dziękuję serdecznie za budujące słowa. Fakt , mój ogród dojrzały, ale jedynie drzewostan , głównie iglasty/ świerki, daglezje,sosny,tuje -to stanowi ramy/ , szpaler brzóz, kilka jarzębin , magnolie, wierzby - reszta to nowe nasadzenia.Sporo mam młodych krzewów,które jeszcze nie dodają uroku ogrodowi. Rabatki bylinowe zaczęłam tworzyć 4 lata temu, nie są jeszcze dopracowane . Tak duży areał trudno ogarnąć, choć już ustaliłam sobie pewien plan działania , który sukcesywnie realizuję .
Niestety co roku ,oprócz dosadzania, przesadzam , przerabiam i tak już będzie zawsze
Zapraszam w każdej wolnej chwili 
Będę projektowała nowe rozwiązania
Aniu!dziękuję serdecznie za budujące słowa. Fakt , mój ogród dojrzały, ale jedynie drzewostan , głównie iglasty/ świerki, daglezje,sosny,tuje -to stanowi ramy/ , szpaler brzóz, kilka jarzębin , magnolie, wierzby - reszta to nowe nasadzenia.Sporo mam młodych krzewów,które jeszcze nie dodają uroku ogrodowi. Rabatki bylinowe zaczęłam tworzyć 4 lata temu, nie są jeszcze dopracowane . Tak duży areał trudno ogarnąć, choć już ustaliłam sobie pewien plan działania , który sukcesywnie realizuję .
Niestety co roku ,oprócz dosadzania, przesadzam , przerabiam i tak już będzie zawsze
- bwoj54

Beatko! a śwista , śwista i pada deszcz. Ja
i moje roślinki od wiatru osłonięte pokaźnym drzewostanem a na dodatek moja hacjenda osłonięta sporymi górkami
miałam zrobić zdjęcie prusznika, ale tak dzisiaj siąpiło, ze nie chciało mi się nosa wychylać. Wprawdzie do południa byłam na "rozjazdach", ale to tak ... z domu prosto do samochodu
Przez te wiatry nie mogę w nocy spać, więc snuję plany ogrodowe.
Przez te wiatry nie mogę w nocy spać, więc snuję plany ogrodowe.
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Witaj Bogusiu
czytam że nie możesz spać przez wiatry - ja też
ale myślałam ze to starość
Twój ogród o każdej porze roku pięknie wygląda - miło podziwiać takie łany kwiatów
Czy Ty już zaczęłaś wysiewać jakieś kwiatuszki ???
Pozdrawiam serdecznie i życzę dużo zdrówka
Twój ogród o każdej porze roku pięknie wygląda - miło podziwiać takie łany kwiatów
Czy Ty już zaczęłaś wysiewać jakieś kwiatuszki ???
Pozdrawiam serdecznie i życzę dużo zdrówka
-
e-babcia

- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Bogusiu z kubkiem kawy pospacerowałam w Twoich pięknych alejach 
- bwoj54

Tereniu!
ojej , jaka??? kochana, starość , dojrzały wiek
Moja wnusia/ 12 latka/ potrafi mnie w takich sytuacjach podbudować. Jeśli słyszy , gdy mówię ,ze to starość...to zaraz mnie tuli i mówi," Babciu, Ty nie jesteś stara , tylko trochę starsza, dojrzała "
Babcia jej towarzyszy na basenie, w biegach , w grze w badmintona a nawet w skakaniu na skakance
To nasz skarb, choć na razie niestety jedyny.
Wiatry, pełnia księżyca, nadmiar kawy
działają na mnie bezsennie . Dzisiejsza noc była
... wyspałam się.
Zaraz startuję do tunelu foliowego wysiewać lobelię. oczywiście w skrzynki/ i na razie jej miejsce będzie w ciepłym pomieszczeniu.
Nie kupiłam jeszcze nasion pelargonii/ nie ma w moim ogrodniczym/ . Obiecał mi Pan,ze pod koniec tygodnia będą.
Jadziu! miło mi,zapraszam w każdej wolnej chwili.
Właśnie wybieram się na obchód po ogrodzie, podpatrzeć co się dzieje. 
Moja wnusia/ 12 latka/ potrafi mnie w takich sytuacjach podbudować. Jeśli słyszy , gdy mówię ,ze to starość...to zaraz mnie tuli i mówi," Babciu, Ty nie jesteś stara , tylko trochę starsza, dojrzała "
Wiatry, pełnia księżyca, nadmiar kawy
Zaraz startuję do tunelu foliowego wysiewać lobelię. oczywiście w skrzynki/ i na razie jej miejsce będzie w ciepłym pomieszczeniu.
Nie kupiłam jeszcze nasion pelargonii/ nie ma w moim ogrodniczym/ . Obiecał mi Pan,ze pod koniec tygodnia będą.
Jadziu! miło mi,zapraszam w każdej wolnej chwili.