Dziś wpadliśmy na działkę już od drogi widziałam jak leci woda, rowy pełne - ale u nas pada, wieje
Jesień w familokowym
- tara
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Jesień w familokowym
Ja tam po płatkach róż mogę chodzić, niech śmiecą lubię takie śmiecenie.
Dziś wpadliśmy na działkę już od drogi widziałam jak leci woda, rowy pełne - ale u nas pada, wieje
- Rozeta

- Od: 30 paź 2010, o 20:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dzięki Tobie Jadziu przekonuję się, że Angela to wartościowa róża i zdecydowanie warto ją mieć
A wióry rogowe spróbuję podsypywać troszkę głębiej, tak jak poradziłaś u Dorotki
- bodzia3012

- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jadziu czytam, ze jeździsz na zabiegi , dobrze, że teraz przed sezonem , jak wtedy wpadniesz na działkę to jak nowo narodzona
Widziałam twoje nowe dzieło , piękny koszyczek
oko pocieszyłam pięknymi różami i tylko czekać do wiosny
Widziałam twoje nowe dzieło , piękny koszyczek
oko pocieszyłam pięknymi różami i tylko czekać do wiosny
- any57

- Od: 16 sty 2012, o 16:56
"Angela"
patyczki są już u mnie ...
ależ tęsknię za wiosną ... dobrze że Tosia szybko liczy
patyczki są już u mnie ...
ależ tęsknię za wiosną ... dobrze że Tosia szybko liczy
- daysy

- Od: 13 lut 2014, o 12:45
Jadziu jednak troszkę różu i u Ciebie w ogrodzie się znajdzie
Jeśli chodzi o hortensje ogrodowe, to z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że przez kilka lat okrywałam je na zimę, dbałam, chuchałam na nie a one jak na złość nie kwitły.
Kiedyś wpadł mi w ręce artykuł, w którym wyczytałam, że hortensje nie muszą być przykrywane. Trzeba poczekać, aż pędy zdrewnieją i dopiero zaczynają kwitnąć.
Od 2-ch lat hortensji nie przykrywam, pędy faktycznie zdrewniały i wreszcie doczekałam się upragnionych kwiatów.
Trzeba tylko uważać na późne wiosenne przymrozki - jeśli hortensje zaczną już puszczać młode pędy kwiatowe.
Jeśli chodzi o hortensje ogrodowe, to z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że przez kilka lat okrywałam je na zimę, dbałam, chuchałam na nie a one jak na złość nie kwitły.
Kiedyś wpadł mi w ręce artykuł, w którym wyczytałam, że hortensje nie muszą być przykrywane. Trzeba poczekać, aż pędy zdrewnieją i dopiero zaczynają kwitnąć.
Od 2-ch lat hortensji nie przykrywam, pędy faktycznie zdrewniały i wreszcie doczekałam się upragnionych kwiatów.
Trzeba tylko uważać na późne wiosenne przymrozki - jeśli hortensje zaczną już puszczać młode pędy kwiatowe.
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
DAYSY rzeczywiście trochę różu mam ,ale mało bardzo jasnych kolorów taka morela z brzoskwinią coś w rodzaju Crocus Rose .Różowa jest św. Elżbietka węgierska ,Angela, LO,a także La France ,Gartentrume i Aphrodite .
ANDRZEJU u mnie też mnóstwo patyczków Angeli zadołowanych .Jutro jeśli pogoda dopisze wpadnę do mojego królestwa .Mam też zadołowane patyczki Myriam ciekawe co z nich będzie .Masz rację Tosia dostała Powera i przyspieszyła liczenie
Dzisiaj u Basi była zszokowana jak wszystko pcha się do góry szczególnie iryski
BOŻENKO u Ciebie cudne sweterki dla wnuczek i czapeczka ,wiec Twoje ręce też są niespokojne tak jak moje
MONISIU witam w moim królestwie Angela warta posiadania .Ten krzew mam drugi sezon ,ale i w pierwszym kwitła jak szalona tylko potrzebuje miejsca na szerokość
TERENIU jeśli nie masz jej patyczków to jeśli moje sie ukorzenia to Ci wyślę ,bo nisko ja przycięłam, wiec wiosną nie będzie żadnego cięcia
ANUSIU przecież byle czego nie mogę pokazać takiej różanej fance .Mnie też nie przeszkadza ,że śmiecą .U mnie skończyło padać na reszcie .Jednak rowy się bardzo przydały przy takiej aurze
Trochę Wiosny i trochę lata

ANDRZEJU u mnie też mnóstwo patyczków Angeli zadołowanych .Jutro jeśli pogoda dopisze wpadnę do mojego królestwa .Mam też zadołowane patyczki Myriam ciekawe co z nich będzie .Masz rację Tosia dostała Powera i przyspieszyła liczenie
BOŻENKO u Ciebie cudne sweterki dla wnuczek i czapeczka ,wiec Twoje ręce też są niespokojne tak jak moje
MONISIU witam w moim królestwie Angela warta posiadania .Ten krzew mam drugi sezon ,ale i w pierwszym kwitła jak szalona tylko potrzebuje miejsca na szerokość
TERENIU jeśli nie masz jej patyczków to jeśli moje sie ukorzenia to Ci wyślę ,bo nisko ja przycięłam, wiec wiosną nie będzie żadnego cięcia
ANUSIU przecież byle czego nie mogę pokazać takiej różanej fance .Mnie też nie przeszkadza ,że śmiecą .U mnie skończyło padać na reszcie .Jednak rowy się bardzo przydały przy takiej aurze
Trochę Wiosny i trochę lata

- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Może Maigold!???
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Cecile to chyba powojnik, a nie róża 
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Jadziu dzięki jesteś wielka
Przepiękne zdjęcia
aż oczu nie można oderwać . Lilie cudne 
Przepiękne zdjęcia
- adamiec

- Od: 4 mar 2010, o 19:30
Jadziu ja już na chodzie a Ty pewno jeszcze dosypiasz. Pogoda fajna będzie dobry dzień. 
- karolacha

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
Jaki piękny ogród
ile Ty masz tam rożnych kwiatów
wchodzą uroczo na ścieżkę
no po prostu piknie . Ale masz tam roboty
ale bez pracy nie ma kołaczy

- dorotka350
- -Moderator Forum-.

- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Jadziu urzekł mnie ten kolorek Tradescant
Czy ona ma skłonność do plamistości?
Tworzę rabatę z angielkami i biorę tę różę pod uwagę. Dobrze, że do wiosny trochę czasu, bo już mnie głowa boli od ilości pomysłów i chciejstw różanych
Aphrodite cudna jest, ale potrafi dobrze przekroczyć podawaną wielkość....Moja w tym sezonie przekroczyła 120 cm.
Krzak Angeli
śliczna jest.
Tworzę rabatę z angielkami i biorę tę różę pod uwagę. Dobrze, że do wiosny trochę czasu, bo już mnie głowa boli od ilości pomysłów i chciejstw różanych
Aphrodite cudna jest, ale potrafi dobrze przekroczyć podawaną wielkość....Moja w tym sezonie przekroczyła 120 cm.
Krzak Angeli
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
DOROTKO nie wiem czy Cię pocieszę ,ale u mnie chorowała, a na HMF ie piszą Excelent ,więc nie wiem jak to jest .Wiesz ,ze w każdym ogródku dana róża zachowuje się inaczej.Nie wiem co Ci doradzić
.U mnie np. Myriam była zdrowiutka, a dziewczyny narzekały ,że łapie plamistość i tak to jest .Musisz podjąć ryzyko
Mam mnóstwo patyczków Angeli jeśli się ukorzenia to będą do podziału
KAROLINO u Ciebie są wielkie drzewa i krzewy, a u mnie kwiaty .No jeśli chce się mieć kolorowo trzeba się schylać i pracować
Coś za coś
IRENKO o tym czasie jak pisałaś to miałam już calutki obiad gotowy i zbierałam się do kościoła .
Ja wczesna jestem ,ale nie tak jak TY
TERENIU
teraz trzeba trzymać kciuki za ukorzenienie
MARYSIU Cecile to oczywiście powojnik z grupy Atragene wcześnie kwitnący tak jak róża z która się wymieszał .No cóż powojniki tez mam więc i je czasem pokazuję
TOŚKA dobrze wiesz kto tam rośnie, a za chwilkę będzie także rosła ta róża u Ciebie czyli MAIGOLD

KAROLINO u Ciebie są wielkie drzewa i krzewy, a u mnie kwiaty .No jeśli chce się mieć kolorowo trzeba się schylać i pracować
IRENKO o tym czasie jak pisałaś to miałam już calutki obiad gotowy i zbierałam się do kościoła .
TERENIU
MARYSIU Cecile to oczywiście powojnik z grupy Atragene wcześnie kwitnący tak jak róża z która się wymieszał .No cóż powojniki tez mam więc i je czasem pokazuję
TOŚKA dobrze wiesz kto tam rośnie, a za chwilkę będzie także rosła ta róża u Ciebie czyli MAIGOLD

- Tacca

- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Jadziu, u ciebie tak różano, kolorowo. Ja mam tylko kilka róż i do tego tylko po części znam nazwy. Jesienią kazałam wykopać stulistną bo zmieniałam rabaty, a teraz żałuję, mogłam kazać wsadzić w nowe miejsce, ale cóż , dobrze że sadzonkę ładną zostawiłam, będzie odmłodzona.