Wiejski ogród Ewy cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wiejski ogród Ewy cz.2

Post »

Ewo,głowa do góry.........ja zaczełam rehabilitację kolan ......a na myśl o spotkaniu u Ciebie,dolegliwosci mijają.Upajam sie widokiem Twoich arów i marzę o zobaczeniu całości w realu...... :tan
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Lancetko też czekam do maja niecierpliwie, choć boję się że możecie być ciut zaskoczeni. Choróbska mnie trochę sponiewierały,rehabilitacja nie pomogła, więc nie wiem jak ogród będzie wyglądał wiosną, ale myślę że nie to jest najważniejsze, tylko miłe spotkanie w forumowym gronie. Tak więc niecierpliwie czekam i serdecznie zapraszam. ;:196 :wit
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ewciu ja też marzę i powoli układają mi kalendarz odwiedzin, więc rok zapowiada się bardzo interesująco :D
Rehabilitacje coraz mniej mi pomagają, ale i tak postanowiłam poprosić o kolejne sanatorium, teraz trzeba do skierowania zrobić komplet badań :wink: .
Żółty liliowiec zadziałał na mnie i ostatnie zdjęcie z szarłatem ;:196
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Witaj Ewo - jestem bardzo szczęśliwa ,że udało mi się zagościć w Twoim ogrodzie.
Masz bogactwo roślin pięknie kwitnących ;:138 i te rabatki coś niespotykanego ;:108
Chetnie będę tutaj częstym gościem :wit
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ojej Ewuniu , nie wiedziałam ,że masz takie problemy z kręgosłupem i w efekcie doła :( coś wiem na ten temat, zarówno kręgosłupa jak i doła :( Mój kręgosłup jest w takim stanie ,że powinnam leżeć na łóżku ortopedycznym :( załamałam się i było całkiem kiepsko. Ale życzliwi ludzie pomogli , poradzili ( fachowcy) wpierw trochę antydepresantów , są teraz dobre ziołowe. Potem rehabilitacja własna, czyli odpowiednia gimnastyka, pokazana przez mądrego rehabilitanta. Nie tak ze skłonami do przodu, bo to były stare metody, teraz wręcz przeciwnie, do tyłu . gimnastyka wzmacnia mięśnie i trzyma kręgosłup. żadna fizykoterapia , leki , smarowanie nie dadzą tego efektu, chociaż też należy próbować :) Poszukaj w internecie metody Mc Kenziego i tylko się powzoruj , lub inne ćwiczenia są w internecie--ale pamiętaj nie skłony do przodu . No i ja chodzę systematycznie z kijkami. Nie latam z grupą kilometrami, ale sama idę kawałek , tyle ile mogę , wcale nie dużo ale systematyczni. Wzmocniłam mięśnie i jest lepiej z kręgosłupem , znowu mogę chodzić :) W marcu jadę do sanatorium po szpitalu :) I tego Ci Ewuniu życzę , czyli optymizmu, zdrowia :) a będziemy mogły spotkać się chociażby w Wojsławicach , są piękne i każdą grupę pomieszczą bez problemu :) ;:196 :wit a kwiatki śliczne ;:138
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj tak Beti takiego fachowca chcę ;:108 i dla Ewy :wink: :tan :uszy :wit
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam miłych gości. :wit

Marysiu- Masko
mam nadzieję, że Twój kalendarz będzie odpowiednio współgrał z planami, a życie nie wytnie psikusa i będę Cię mogła przywitać w moich skromnych progach. ;:196
Rehabilitacje mi już od dawna nie pomagają, a po ostatnich badaniach okazuje się, że mogłabym sobie jeszcze bardziej nimi zaszkodzić.
Liliowiec Ci wpadł w oczko? Nie mam pojęcia jak się zwie :oops: , ale kwitł u mnie do około 20 września. Gdybyś miała ochotę to szepnij słówko. ;:196 :wit

Jadziu e-babciu witam Cię serdecznie w moich skromnych progach i zapraszam częściej. Cieszę się, że Ci się u mnie podoba, choć mój ogród to jeden wielki kepisz.
Ja w Twoim wątku i straganiku również bywam i ob iecuję solennie w końcu się ujawnić. :D :wit :wit

Karolino mój kręgosłup to wrak i niewiele już można z nim zdziałać, choć staram się jak mogę.
Spotkanie w Wojsławicach? Było już i myślę ,że jeszcze nie raz będzie, ale jak na razie w maju jest u mnie, więc zapraszam i miejsca też dla nikogo nie zabraknie. :D :wit

Betinko, a te szpaki we włosach konieczne? Teraz już wiem dlaczego rehabilitacje mi nie pomagają!!! Rehabilitant nie miał szpaków...........on nawet nie miał włosów. ;:oj
Pewnie dlatego, że to na NFZ. :wink: :;230

Pogoda mnie również nie rozpieszcza. Wiatrzysko szaleje na całego. Strach z domu wyjść.
Wczoraj kilka godzin nie było prądu, ale na szczęście energetyka dość szybko się uwinęła.
Siedzę i staram się myśleć pozytywnie. Snuję wiosenne plany udając, że uda mi się je zrealizować. :wink:
A może jednak?....co prawda nadzieja matką głupich, ale każdą matkę trzeba kochać. ;:108

Mam w ogrodzie sporo rzeczy nieskończonych, a część wymaga przeróbek.
Po lewej stronie altanki mam niewielki murek- taką podwyższoną rabatkę. Obrazek

Rosną tam róże, ale niestety nie tylko,bo........ Obrazek
dawno, dawno temu posadziłam tam maleńką kosodrzewinę i troszkę za bardzo się rozrosła.

Obrazek
Właśnie sobie zaplanowałam, że przytnę ją z przodu i na brzegu posadzę kilka róż okrywówek.
Boję się tylko, by nie skończyło się to całkowitym usunięciem iglaka, bo nie chcę się jej całkowicie pozbywać.
Co o tym myślicie? Moim zdaniem na jej tle fajnie będzie dodać trochę koloru. :D :wit
Obrazek
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Rozśmieszyłaś mnie z tym łysym rehabilitantem ;:306
Ewciu na razie nie będziemy się martwić terminem, los nam pomoże ;:119
A kosodrzewina rzeczywiście wyrosła na monstrum i trudno będzie cokolwiek z nią zrobić, bo pnie są pewnie solidne ;:223 Jak upiłujesz i korzenie trudno będzie usunąć, żeby coś posadzić miej na uwadze Twój kręgosłup :D Zostaw ją, a gdzie indziej kombinuj z dosadzaniem róż :lol:
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu niby mam miejsca dużo, ale nie planuję już nowych rabatek ,bo o te co są zaczęłam się obawiać. Róż mam ponad 30, więc niedużo ale to mi musi wystarczyć, bo kto to będzie obcinał, kopczykował, itp., itd? Troszkę inna sprawa jest z okrywówkami, bo one u mnie nawet bez kopców zimują, a do tego na podwyższonym murku mam do nich bliżej i nie muszę się schylać za bardzo. Pewnie że chciałabym mieć duży różany ogród, ale muszę zacząć mierzyć siły na zamiary. Ta moja marna trzydziestka się u mnie zupełnie gubi, więc nawet się nie zastanawiam ile bym musiała nasadzić tych piękności, by stworzyć różany ogród. Pewnie jeszcze kilka dosadzę, jak mi wpadną w łapki, ale na pewno nie za wiele. :D :wit
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Noooo, kosodrzewinka nieźle się rozrosła ;:138 a w ogóle to masz pięknie i już !!! ;:63 ;:333 :wit
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Ewciu piękne widoczki. ;:196 Kosodrzewina iligancka ;:oj na jej zieleni faktycznie kolory by wyglądały przepięknie
No a co do rehabilitanta na Twój kręgosłup to faktycznie niech będzie :heja ekstra i wymasuje ponaciąga tam gdzie trzeba klepnie i żebyś zdrowa jak rybka po takich zabiegach była. ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wieczorkiem. :wit

Karolino na zdjęciach nie wygląda źle, ale w realu niestety wygląda ciut inaczej, ale to w końcu ogród przydomowy przy strasznie starym, poniemieckim domu do remontu.

Kasiu jak rybka mówisz? Hmmmm...........ostatnio czuję się właśnie jak rybka, albo jaki inny waleń, tylko że wyrzucony na brzeg. ;:224 :;230
O kosodrzewinie jeszcze pomyślę, ale korci mnie bardzo. :wit ;:196

Betinko jam słaby ostatnio człek, a Ty mocna kobitka, więc na pewno Cię nie dobiłam. ;:196
Wcale nie jest tak ładnie jak się na fotach wydaje, ale muszę przyznać że ogród trochę zmężniał i tak jakby nabrał ogłady. Małe mikrusy troszkę podrosły i wyglądają nieco lepiej. :D
Pierwsze zdjęcie jest z roku 2011, a drugie 2014.
Widać różnicę?
Obrazek

Obrazek
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39

Post »

Ja widzę ogromną , podobnie u nas,gdy porównywalismy zdjęcia :D
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Ja również widzę ogromną różnicę....... widać z dziecka wyrósł na młodziaka. :tan najwięcej widać po iglakach a niby nic nie rosną. :;230 :;230 Dopiero na zdjęciach widać jak się cofniemy. :heja
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam zaglądających. :wit

Kasiu, Lodziu różnicę widzę nawet ja, ale do stanu zadowalającego jeszcze mojemu ogrodowi daleko i obawiam się, że tak już chyba zostanie. :wink:
Doktorki nie będą mnie kroić, bo mam za dużo przepuklin i tego się nikt nie podejmie, więc trzeba jakoś żyć dalej. :?
Boli jak licho, ale czekam z utęsknieniem na wiosnę. Co prawda cebulowce już się pchają na świat, ale to jeszcze za szybko. ;:131

Na poprawę humorku kilka moich księżniczek. :D
Sama nie wiem dlaczego, ale lubię drobne różyczki. Niewielki rozmiar kwiatu nadrabiają ilością i to jest piękne. :D :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Wspomnień nadszedł czas