Barwy jesieni , wspomnienie lata- część 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Barwy jesieni , wspomnienie lata- część 8

Post »

Eluniu! wybacz,ze przeoczyłam Twój wpis. Dzisiejsza deszczowa pogoda sprawia ,ze jestem trochę zamotana ;:306
Wzięło mnie już solidnie na buszowanie po szkółkach i sklepach internetowych . Czekam na przesyłkę z nasionkami. W środę kupię ziemię, rozpocznę wysiewy min. pelargonii i lobelii . Magnolie , cudowne - o tak, lubuskie oprócz jezior i lasów , miodu i winorośli wita magnoliowym kwieciem ;:108
Michalewitam serdecznie w Nowym Roku .Okazuje się,ze nie mam co rozpaczać, ponieważ wiele zdjęć mam też w laptopie, i sporo na płytach . Oglądam te starsze zdjęcia i czasami zastanawiam się,czy to mój ogród ??? W tym sprzed 2012 roku dominowały potężne drzewa iglaste , wygląda niczym las . Niewiele w nim było kolorków , zresztą trzeba jeszcze sporo czasu, aby ten mój wielki areał należycie zagospodarować. Oby nie zabrakło sił i zdrowia/ słyszę ciągłe reprymendy od męża i synów/ w sprawie mojego kręgosłupa ;:14
Szaleć nie będę :heja dokończę to co zaplanowałam i spokojnie będę dbała o to, co mam. Mimo,ze trawnika mam sporo to już nie będę z niego nic wydzierała .Musi być miejsce na trampolinę, basen,boisko z murawą ;:306 , miejsce do grilowania i biesiadowania, bo o takim ogrodzie rekreacyjno - kwiatowym zawsze marzyłam. Wyobraź sobie,ze nawet nauczyłam się trochę ;:108 poskramiać swoje chciejstwa roślinne ;:108 Widząc niepowodzenia w niektórych uprawach ,łatwo z nich zrezygnować.
Irysowo- kosaćcowo-margaretkowe łany też sprawiają,ze wracam do nich zimową porą często , niecierpliwie czekając na te widoki w realu ;:108

Pozdrawiam!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
bylinka
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 5 sty 2015, o 10:54

Post »

Przepiękny ogród:) Mój synek któr siedzi mi na kolanach i utrudnia pisanie już pyta czy jak będziem mieli domek to czy taki ogród zrobię Ah.. jesteśmy wtrakcie budowy a ja już przebieram nóżkami :) Ogród wydaje się bć bardzo duży i pełen wspaniałych zakamarków
Dobre, firmowe strony internetowa Best Net Solution zawierają wszystkie niezbędne, z punktu widzenia klienta informacje. Chodzi tu o krótką charakterystykę firmy, wiadomości o oferowanych usługach i portfolio oraz rekomendacje.
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bylinko! witam serdecznie , milo mi,ze odwiedziłaś mnie, choć wirtualnie . Nie dziwię się synkowi ,ze pyta, widząc tyle przestrzeni do "szaleństwa" Nasz ogród jest bardzo duży- ponad pół hektara , w tym 4 ary stawu.Jeszcze niedawno była tu też piaskownica, okazały domek drewniany do zabawy, huśtawka. Wnuczka stała się nastolatką , ta architektura ogrodowa została rozebrana . Jeśli tylko pojawią się kolejne wnuki , znowu o to zadbamy.Zapraszam serdecznie do częstszych odwiedzin , miło byłoby , gdybyś podała swoje imię.Pozdrawiam cieplutko a dla synka buziaczki ;:108
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

-- 5 sty 2015, o 12:06 --

Kochani! jeśli zdjęcia nie otwierają się , proszę o sygnał, zmniejszę rozmiar - znowu przegapiłam tę czynność. Przepraszam!
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Bogusiu ;:196 Piękne widoki ;:333 trochę się rozmarzyłam :D kosaćce z margerytkami - to jest to ;:167 oby jak najszybciej zleciało i żebyśmy oglądały takie piękności w realu ;:108
Pozdrawiam i dużo zdrówka oraz miłego dnia życzę ;:168
I nowa porcja zdjęć ;:180 ;:180
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bogusiu dwa zdjęcia są szczególne, jedno z 14 kwietnia z dwoma kolumnami gdzie w tle stoją oświetlone wierzby a drugie robione z góry 1 czerwca, taki ma fajny przeddeszczowy klimat ;:138
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Bogusiu , format zdjęć super , to co na nich też . Te Twoje przestrzenie ;:oj ;:oj Wielkie kępy bylin wyglądają świetnie , nie to co moje ''single''.
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam serdecznie moich gości...miło,ze jesteście
Tereniu! Mimo,ze dzisiaj u mnie po raz pierwszy tej zimy zabieliło się/ na krótko, temp + 3C/to ja coraz bliżej rozpoczęcia nowego sezonu . Dzisiaj miałam zamiar wysiać już lobelię i pelargonie, ale niestety w moim sklepie ogrodniczym nie było jeszcze specjalnej ziemi do wysiewu. Obiecał mi Pan ,ze w przyszłym tygodniu już będzie. :tan
Michale! one tez mi się podobają . Ja fotograf laik , zrobiłam takie ;:215 ujęcie ;:306 Kilka razy przymierzałam się do kupna lustrzanki, ale po głębszych przemyśleniach stwierdziłam,ze jest mi ona zbędna. Na moje potrzeby wystarczy mi świetnie spisujący się KODAK C140z funkcją makro ;:108
Tadziu! Wielkie kępy bylin zagłuszają chwaściory ;:306 , ale jeszcze sporo u mnie pustych miejsc, gdzie one się panoszą. Na szczęście moje łapki jeszcze z nimi sobie radzą , ale nie wiem jak długo.Nooo... nie bądź skromny Twoje single świetnie prezentują się .Moje przestrzenie świetne, ale pochłaniają mi wiele czasu , na szczęście nauczyłam się tak organizować czas, że ogród w miarę doprowadzony do porządku, rodzina nie narzeka i mam też czas dla siebie ;:108 W głowie kłębią mi się wciąż nowe pomysły, które chciałabym zrealizować jak najprędzej.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Pięknie Bogusiu, a ta woda, te lilie wodne, basen, och jeszcze trochę, a jak zdrówko?
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko! :wit zdrówko na razie ok Staram się myśleć pozytywnie i nie skupiać się na " łamaniu " w kościach
Sezon już wkrótce , wczoraj otrzymałam przesyłkę z nasionkami, będzie wielkie sianie. Poza tym jestem zaabsorbowana bardzo planowaniem trasy wakacyjnego wyjazdu,z miejscem docelowym - Mazury. Ponadto nadal / dobrze,ze pogoda sprzyja/dużo czasu pochłania przygotowywanie gniazdka synowi . Widziałaś ile tam było pracy, najpierw burzenie i stawianie wszystkiego na nowo z wyjątkiem murów zewnętrznych.. Wszystkie prace wykonywał mój Waldziu sam / no z naszą pomocą ;:306 /Już " bliżej niż dalej " .
U mnie/ u Ciebie chyba też/ przedwiośnie . Wczoraj wieczorem padał deszcz, temperatura dodatnia. W tej chwili +3,4C
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wow, a cóż to porobiło się Kochani , nie myślcie,ze to ja zastosowałam takie "wyróżniki kolorystyczne"
Nasionka już czekają... ;:108 :tan

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Bogusiu białe kwiaty widoczne na rabatkach obok trampoliny to rumany- margaretki.
Sezon widzę rozpoczęty. Ja też mam pierwsze nasionka, mama mi kupiła, czekam tylko teraz aby ktoś mi je przywiózł.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20

Post »

Wcześniej wspominałaś,że będziesz wysiewać pelargonie.Napisz coś o tym.Ja już wysiałem i teraz zastanawiam się czy nie za wcześnie.W jakiej temperaturze
trzymać siewki ?
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cieszę się,ze mimo paskudnej pogody jesteście ;:306 / wieje , pada deszcz a chwilami nawet grad , burza, grzmoty , błyskawice, na term. ponad 5C / Anomalia pogodowe niesamowite ;:108
Dorotko! tak, te łany białych kwiatów to margaretki. Po niedzieli będę wysiewała pierwsze nasionka.
Janku! :wit jeszcze nie wysiewałam pelargonii, ponieważ w moim sklepie ogrodniczym jeszcze nie było. Po niedzieli na pewno to uczynię. Sprawdziłam w swoich zapiskach, w ubiegłym roku pierwsze pelargonie wysiałam 15 stycznia. Nie obawiaj się,ze za wcześnie. Po wysiewie swoje trzymam na parapecie/ pod nim grzejnik/od strony południowej .Zraszam ,aby ziemia cały czas była wilgotna ale nie przelana./ nie może ziemia zapleśnieć/ Kiedy mają po dwa listki właściwe, pikuję do małych doniczek. Profilaktycznie spryskuję środkiem przeciwko zgorzeli siewek. nadal ich miejsce na parapecie. Przed wyniesieniem do tunelu foliowego / kwiecień/stopniowo je hartuję wynosząc na jakiś czas na zewnątrz/ nie narażając na promienie słoneczne. W tunelu foliowym mam mały mini namiocik - rozsadnik i tam sobie rozrastają się. Zasilam nawozem doglebowym i dolistnym. Zanim posadzę na zewnątrz po raz drugi hartuję , wynosząc przez kilka dni na zewnątrz . To byłoby na tyle . Jeśli będziesz miał wątpliwości - pytaj!
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Bogusiu u Ciebie to już wiosna na progu , piękne zakupy .
Łzy Hioba śmieszne , nigdy ich nie widziałam .Pewnie fajnie będą wyglądać ;:138
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”