Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 3

Post »

Soniu bardzo dziękuję za przestrogę. Patrząc na to jak bardzo rozrosła się w ciągu roku, bo dostałam ją późnym latem 2013 (i to tylko kilka gałązek -na rękach policzyć) to widzę, że szalona ona. Jednak wdzięcznie się wyrywa a i niska jest, to nie boję się jej póki co. Nie to co mozga! ;:161 To jest prawdziwa diablica!
Soniu ja czeeekaaaam... ;:224

Sabinko ;:196 buziak. Co z Twoim wąteczkiem? ;:183
Ty teraz o bratkach gadasz tak jak ja wiosną o tulipanach. :lol: Wszyscy mieli tulipany i inne wiosenne cebulowe a ja wiosną miałam tylko bratki. ;:131

Marysiu oby szybko spełniły się Twoje słowa. ;:180 Bratki bratkami... ale ja już chcę sadzić kolejne powojniki. ;:65 :heja
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Ale w tym roku to cebulowych będziesz miała pod dostatkiem :;230 bratki uwielbiam,ale nie kupuję ich dużo-nie mam gdzie sadzić,a na własne też miejsca nie mam aby wysiewać
Awatar użytkownika
Vamila
200p
200p
Od: 11 wrz 2014, o 20:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

I ja się witam w nowym roku :wit
Życzę przede wszystkim dużo zdrowia i wielkich plonów :D
Pozdrawiam wszystkich zakręconych na zielono! Milena
Na wzgórzu z widokiem
Dorośli upośledzeni ludzie to dorośli upośledzeni ludzie a nie małe bezrozumne dzieci!
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Anula..a czy ty pamiętasz ile było u mnie bratków?? no.. no.. powiem ci ;:108 było ..yy raczej był jeden :shock: :oops: . Jedna marna sztuka i to tylko dlatego, że córcia dostała jako gratisik w ogrodniczym ;:306 Wszyscy pokazywali wiosenne kompozycje z bratkami, a ja chuchałam na tulipany żeby szybciej rosły :;230 A w tym roku ja postaram się o kilka brateczków, a u ciebie przyjdę oglądać ucztę tulipanową ;:180
Wąteczek już mi chodzi po głowie...jak tylko dorwę jakieś nowe nasiona, tak będzie można uznać sezon i nowy wątek za otwarty ;:183
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

:wit Witaj Aniu z Nowym Roczkiem i wszystkiego naj a szczególnie kwitnień na ten nowy roczek , bratki słodkie jak cukiereczki ;:167 mam do nich szczególny sentyment , były moimi pierwszymi ogrodowymi gośćmi i od tamtej pory co roku staram się mieć je w ogrodzie ;:173
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Szamanka
1000p
1000p
Od: 4 maja 2008, o 12:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

piękna kolekcja bratków, od razu powiało wiosną :D
proste w obsłudze, niewymagające, a cieszą oczy niesamowicie :)
muszę zakupić sobie w tym roku.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie. :wit

Sabinka teraz przynajmniej wiesz, że na jednym bratku skończyć nie możesz. ;:183 Kupuj już szybciutko te nasiona, bo nie mogę się doczekać. Bardzo lubię być u Ciebie, nawet cichaczem. ;:131
Ach i stale zapominam... Czy już obmyśliłaś chytry plan sprowadzenia nowych powojników do siebie? ;:183

Monika ja też mam ogromny sentyment do bratków, bo w zeszłym roku na wiosnę wszyscy mieli wszystko a ja miałam tylko bratki, które dzielnie ratowały mnie od popadnięcia w depresję gdy oglądałam tulipanowe ogrody na forum. :wink:

Vamila witaj. I Tobie wszystkiego najlepszego. ;:196

Dorciu jak to nie masz gdzie ich sadzić, przecież pokazując nam różnorodność i mnogość swoich "zielonych" podopiecznych udowodniłaś nam, że masz ogród z gumy. Jak to więc nie masz miejsca dla brateczków? :lol:

Szamanko witaj. Nie sposób się z Tobą nie zgodzić. :wink: Jeszcze dodam tylko, że równie pięknie się sieją. :D

Kochani od kilku dni strasznie ciągnęło mnie na niedzielną giełdę samochodową (na której można kupić wszystko od samochodu, poprzez ciuchy, spożywkę i chemię z Niemiec a na roślinkach, gadżetach ogrodowych i starociach, tzw rupieciach kończąc). Nie jeździłam już ostatnimi czasy, bo jak zimno to mi się nie chce. Ale teraz jakiś wewnętrzny głos mówił mi: "jedź, no jedź". Głos ten był tak uparty, że dziś rano kosztem porządnego wyspania się zapakowałam mężusia i siebie do samochodu i wio, na ową giełdę.
TADAM!!! Oto co upolowałam za bezcen!!! :tan :tan :tan

Obrazek

Obrazek

Na takie koła polowałam cały sezon ale jak już się pojawiły to ceny były szokujące. Wreszcie mi się udało!
Koła dostaną drugie życie na mojej działeczce. Zostaną wmurowane, jako okienka w ściankę z kamieni (takich samych jak mam w skalniaku) a nawet myślę, że owa ścianka będzie kontynuacją skalniaka. Muszę pokombinaować ale na pewno "bydzuie piknie"!!! Ależ jestem szczęśliwa!
W reszcie z bagażnika będzie oczywiście zielenina.
Teraz muszę jeszcze upolować drewnianą beczkę. Obrazek

P.S. Chciałabym, by to mniejsze koło wyglądało jak to większe. Tylko jak to zrobić?! Samo pomalowanie go na czarno sprawy nie załatwi.
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Piękne perełki do ogrodu , ale ale rośliny też kupiłaś ;:oj
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Ale skarby ;:202 do mnie przemawia ten kamienny garnek , i kana na mleko ;:63 , super zakupy , a na drewnianą beczkę sama poluję i na razie ....... klapa ;:145
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Najlepszego w Nowym Roku :D
Bardzo ładne gadżety do ogrodu ;:108 ;:108 Teraz to już unikaty , a te jeszcze w bardzo dobrym stanie. Małe kółko pozostanie małe , nawet najlepsze podlewani nie pomoże :wink:
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Aniu fajne zakupy ;:138 Taka kanka na mleko to i moje marzenie ;:224 W maju jadę na wieś do koleżanki...tam jest stary, niezamieszkany dom ze strychem....wiele sobie obiecuję po tej wizycie :wink:
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu podziwiam zakupy i pomysł jak je wyeksponować. ;:215 Powodzenia.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Aniu, troszkę tak wyszło, że wstępnie zapisałam się u Stasi na: Błękitny Anioł, Sir Trevor, Comtesse de Bouchaud i wreszcie oryginalny, nie podróbka z Bieronki - JP II ;:224
A plan był taki chytry, że zamówiłam sobie róże i mimochodem wspomniałam, że na róże to mam, ale za dodatkowe chciejstwa (powojniki, kilka bylinek i jeżówki, od których mnie odwiódł końcem sezonu) musi mi eM zapłacić...i ku memu zdziwieniu stwierdził, że nie ma problemu. Patrzyłam na niego o tak :shock: a potem szybciutko zdałam sobie sprawę, że mówił poważnie i zmieniłam wzroczek na ;:226 mam tylko nadzieje, że mówił poważnie i nie przyjdzie mi potem nerki sprzedawać żeby pokryć wydatki :;230 ;:224

Aneczka..doczytałam o twoim pomyśle malowania małego kółka na czarno i się cieszę do monitora jak głupia. Słuchaj, a gdybyś właśnie pomalowała oba na czerwono i ułożyła je na zasadzie kontrastu większe niżej na poziomie bardziej dzieciakowym, a większe okienko dla dorosłych. Oczywiście nie jedno pod drugim, ale tak rozmieszczone w szerokości ok 1 m (nie wiem jak szeroką planujesz ściankę). Jak byś nie zrobiła to pomysł genialny i może kiedyś go nawet podkradnę (jeśli tylko będę miała gdzie wykorzystać ;:173 )
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie. Obrazek
Wczorajszy zakup kół na giełdzie uruchomił lawinę pomysłów. Normalnie łeb mi pęka od natłoku kotłujących się myśli. Ale nie narzekam, bo to akurat lubię. Będzie się działo. ;:109 Z murka z okienkami z kół zrodził się pomysł kontynuacji owego murka z zakończeniem go kaskadą ale bez oczka wodnego. O rety! Dziewczyny już to widzę oczami wyobraźni. :tan I nie mogę się doczekać! Czego nie można powiedzieć o moim Emie, który usłyszawszy wczoraj mój pomysł, był gotów powyrywać sobie wszystkie włosy z głowy. Na szczęście włosów tam nie ma, więc po kłopocie. Obrazek
Muszę przyznać, że nawet wizja kolejnych powojnikowych zakupów mnie tak nie podnieca jak myśl o "spłodzeniu kolejnego ogrodowego dziecka". Nawet mam wstępne plany naszkicowane ołówkiem. ;:65 ;:65 ;:65 Byle do marca -kwietnia. ;:65

Sabinko jakże ja doskonale rozumiem to Twoje "troszkę tak wyszło". ;:306 Sama w sezonie mam non stop to samo. ;:306
I też pragnę, by mi mój Małż kochany odpowiadał za każdym razem na moje ogrodowe pomysły tak jak Twój Tobie tym razem. Z Błękitnego będziesz zadowolona. Zresztą wiesz jakie poematy pochwalne tu o nim piszę. Na JPII mam chwilowego focha. Rósł co prawda przepięknie ale zakwitł mi marniutko. Mam nadzieję, że się opamięta tego sezonu, bo ja nie mam miejsca na takich kapryśnych kawalerów. I ku przestrodze pokazałam mu Niobe, co to dostał kopa w krzaki za swoje chimery. Comtesse też pięknie urósł, wytworzył całe mnóstwo pączków... i padł... grrrrr. Zobaczymy ten sezon. Nie zniechęcam się jednak do nich, bo je kocham po prostu. Sir Trevora nie mam a i niewiele o nim tu mówią więc się nie wypowiadam.
Co do malowania kółka, to bardzo się cieszę, że pomysł Ci się spodobał, bo i ja jestem za -ale na pewno nie na czerwono, to kolor którego w moim ogródku chcę mieć jak najmniej. Niestety niektórym roślinom kwitnącym na czerwono nie umiałam się oprzeć ale czerwonym kołom będę umiała na pewno. Także polecę chyba jednak z czarnym. To wielkie zostanie jak jest, tylko je zaimpregnujemy czymś bezbarwnym.

Soniu dziękuję bardzo. ;:168 Oby tylko czas do wiosny szybko zleciał... ;:65

Tadku dziękuję, że pozbawiłeś mnie złudzeń... po cichu liczyłam, że i duże ciut podrośnie. :wink:

Moniko u mnie w całej rodzinie i znajomych rodziny nikt nie ma takiej beczki. Albo nie chcą się przyznać. :wink: Może kiedyś mi się uda, tak jak teraz z tymi kołami.

Dorciu roślin nie kupiłam. O tej porze roku nawet u mnie nie ma takich szaleńców, co by zieleninę sprzedawali. Na pocieszenie jednak mam już załadowane koszyki w E-clem... i w BR. ;:138

By jakoś wytrwać do wiosny powspominam sobie dziś moje jeżówki.

Mój młodziutki, świeżutki nabytek -Echinacea "Raspberry Truffle"

Obrazek

Obrazek

Zwykła różowa:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miała być Echinacea "Pink Double Decker" a nie jest ona pink, jednak i tak jest śliczna:

Obrazek

Tu w bliskim towarzystwie zwykłej, białej Alby. Towarzystwie tak bliskim, że długo myślałam, że to biała mutuje.
Obrazek

Obrazek

Alba:

Obrazek

Obrazek

Hot Papaya:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Hot Papaya i żółta jeżówka NN:

Obrazek

Hot Papaya w początkowej fazie rozwijania kwiatu wcale siebie nie przypomina:
Obrazek

Żółta NN:

Obrazek

Obrazek

CHYBA Hot Lava:

Obrazek

CHYBA Tomato Soup

Obrazek

Mamma Mia:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I Pink Double Delight:

Obrazek

Obrazek

Nazwy tej nie pamiętam. Znacznik jest na działce.

Obrazek

Ogólny look... Do towarzystwa jeżówkom posadziłam Liatrie. Mało myśląc dosadziłam jeszcze dalie a te je całkowicie stłamsiły. Już więcej tego błędu nie popełnię. Dalie wiosną dostaną inną, odosobnioną miejscówkę, bo nie są dobrymi współlokatorkami dla jeżowek.

Obrazek

Mam jeszcze Milkshake i Greenline ale to też ostatnie z nabytków, przywiezione osobiście z BR ( ;:183 ) i nie zdążyły zakwitnąć przed przymrozkami, mimo iż miały pączki.

EDIT: Ach Cayeen Spirit też mam - z wyprzedaży w Obi.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aniu początek roku i nowe pomysły,super ;:333 Łupy wpadły mi w oko,oj jak ja je uwielbiam ;:108
Dreszczyk emocji czuję,gdy starocie przyciągam do domu.Jestem pewna,że gdyby nie miłość do natury to nie odnalazłabym w sobie tego uczucia ;:224
Jak przeczytałam co planujesz to już się nie mogę doczekać realizacji ;:oj No bajka będzie....o murku myślę od lata,gdy zobaczyłam go w ogrodach ...a jeszcze do tego woda....ech ... ;:224

Pozdrawiam noworocznie ;:333
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”