Ciekawe czy u mnie są i będą mi warzywka zjadać, bo do siostry do ogródka sarenka przychodziła i wszystko zjadała
Garden of my dreams :)
- kasia100780
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 lip 2014, o 16:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Garden of my dreams :) 3 tysiące żaróweczek zapłonęło :)
To Cię zające urządziły! Bezczelne
Ciekawe czy u mnie są i będą mi warzywka zjadać, bo do siostry do ogródka sarenka przychodziła i wszystko zjadała
Gadziny bezczelne
Wiesz ogrodzenie też na niewiele może się zdać, bo jak znam zwierza to sobie poradzi i zawsze jakoś przesmyknie. Może lepeij takie osłonki plastikowe perforowane zakładać na młode drzewka?
Skuteczność bielenia to już jakiś czas temu obalono
Skuteczność bielenia to już jakiś czas temu obalono
Pozdrawiam wszystkich zakręconych na zielono! Milena
Na wzgórzu z widokiem
Dorośli upośledzeni ludzie to dorośli upośledzeni ludzie a nie małe bezrozumne dzieci!
Na wzgórzu z widokiem
Dorośli upośledzeni ludzie to dorośli upośledzeni ludzie a nie małe bezrozumne dzieci!
- kamil888
- 500p

- Od: 26 lip 2012, o 17:59
Ja również posiadam lampki na baterieKoleszko pisze:Jasne , że jest ładnie .Każda ozdoba jest piękna .Ciekawy jestem jak świecą takie lampki na baterie, bo nie widziałem nigdy takich jeszcze .
U kogoś na zdjęciu widziałem lampki na szafce powieszone nawet ... jest atmosfera ? jest .
Dziękuję .
- Koleszko
- 500p

- Od: 14 wrz 2013, o 20:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kasiu Bez zaproszenia weszły .
A daleko masz od domku je ? ja mam z 10 metrów od domu i nic mi nie zjadało, a sarenki też są w okolicach .
Milenko A nie przegryzie tej siatki ?
Myślałem nad nią , ale wiesz kilka drzewek sadziłem tylko i nie chciało mi się jakoś tej siatki kupować, ale w przyszłym roku już kupić muszę .
Nie wiedziałem wcześniej o tym , że obalono .
Ale tak czy siak powinno się bielić z innych względów .
Kamil Pamiętam , a widzisz nawet się nie zorientowałem - różnicy nie ma .
Milenko A nie przegryzie tej siatki ?
Nie wiedziałem wcześniej o tym , że obalono .
Kamil Pamiętam , a widzisz nawet się nie zorientowałem - różnicy nie ma .
To jest raczej taki podziurkowany plastik to chyba nie przegryzie do licha
Bielenie żeby ładnie wyglądało
Bielenie żeby ładnie wyglądało
Na wzgórzu z widokiem
Na wzgórzu z widokiem
- miwia
- 500p

- Od: 2 gru 2007, o 22:46
Witaj Pawle,
wszystkiego co najlepsze i spełnienia marzeń w Nowym Roku Ci życzę
Pięknie to u Ciebie wyglądało na Święta. Zima w towarzystwie światełek - jak w bajce
Wtrącę się do dyskusji o bieleniu i zającach. Bielić trzeba, żeby ostre promienie słoneczne odbijały się i nie poparzyły drzewka.
A na zające i sarny, obgryzające młode drzewka bielenie nie działa. Moja Teściowa owija młode drzewka siatką drucianą, tylko najpierw wbija paliki wokół drzewka i na nich owinięta jest siatka. To podobno skutkuje.
wszystkiego co najlepsze i spełnienia marzeń w Nowym Roku Ci życzę
Pięknie to u Ciebie wyglądało na Święta. Zima w towarzystwie światełek - jak w bajce
Wtrącę się do dyskusji o bieleniu i zającach. Bielić trzeba, żeby ostre promienie słoneczne odbijały się i nie poparzyły drzewka.
A na zające i sarny, obgryzające młode drzewka bielenie nie działa. Moja Teściowa owija młode drzewka siatką drucianą, tylko najpierw wbija paliki wokół drzewka i na nich owinięta jest siatka. To podobno skutkuje.
- Madziagos
- -Moderator Forum-.

- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Już od wielu lat zakładam plastikowe siatki na pnie drzewek - także tych starszych i to pomimo ogrodzenia.
Także młode krzewy otaczam kawałkiem siatki przymocowanej do palika.
I strat nie ma, lub są minimalne z powodu poprzycinanych przez zające końcówek pędów.
Tobie radzę tak samo i to jeszcze w tym roku, zając raz przyszedł, więc wróci - coraz to nowe zniszczone drzewka potrafią mocno zirytować
Także młode krzewy otaczam kawałkiem siatki przymocowanej do palika.
I strat nie ma, lub są minimalne z powodu poprzycinanych przez zające końcówek pędów.
Tobie radzę tak samo i to jeszcze w tym roku, zając raz przyszedł, więc wróci - coraz to nowe zniszczone drzewka potrafią mocno zirytować
- Koleszko
- 500p

Milenko Chyba nie .
Mirko dziękuję .
ja Tobie życzę również najlepszego i spełnienia marzeń + dużo kaski na ich realizację , chociaż po części .
Dziękuję bardzo .
Tak tak , wiem o tym - odnośnie bielenia .Na pewno skutkuje, ale ja palików mam dość , trochę roboty z tym by było .Kupię siatkę plastikową i owinę .
Madziu A widzisz .
Przemyślałem sprawę i kupię na dniach plastikowe siatki jednak .
Zostało kilka młodych drzewek nowo posadzonych i szkoda mi ich .Wprawdzie drzewka z których została obgryziona kora odbiją, to te inne nie odbiją bo są pocięte na kilka części .Teraz już wiem, że tamtego dęba też mi one załatwiły . 
Mirko dziękuję .
Dziękuję bardzo .
Madziu A widzisz .
Pawle, że nieładne baleriny w białych pończochach? No i jeśli Mirka ma sprawdzone, że chroni przed ostrym słońcem, czemu nie. Ja nie mam takich doświadczeń, rodzice sadzili młode drzewka na działce, która ma prawie tyle lat co ja i przetrwały bez bielenia, nieobżarte i niespalone, owocują obficie. Z kolei początek mojego życia spędziłam na wsi gdzie bielenie było standartem (efekty takie same jak u rodziców), więc pewnie zależy jakie kto ma warunki i/lub sprzyjający los 
Na wzgórzu z widokiem
Na wzgórzu z widokiem
- Koleszko
- 500p

Nie to miałem na myśli .
Ładne ładne , pobielę może i ja - tylko nie wiem czy będę miał czas do tego teraz, no i pogodę .
To wszystko zależy od szczęścia też .U mnie to może dzieci zajączków przyszły, jak rodzice im dali info , że u mnie są młode drzewka .
Siateczkę kupię i będzie ok . 
- Madziagos
- -Moderator Forum-.

- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Załatw siatki jak najszybciej. Jeżeli te (...)syny są głodne i zwąchają żarcie, to nie odpuszczą. Potrafią przychodzić co noc.
- kasia100780

- Od: 31 lip 2014, o 16:39
No do warzyw będę miała daleko (za sadem)
ale nie dam się, ani zającom, ani sarnom 
- Koleszko
- 500p

Madziu Siatki już w drodze .
Tylko nie wiem jak wygląda sytuacja w sadzie ...
Kasiu Trzeba walczyć .
Kasiu Trzeba walczyć .
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Koniecznie musisz jakieś osłonki lub siatka. Byłam u naszej forumki Tralaluszy na działce wiosną - wówczas kwitły tulipany - ale sarenki przepięknie schrupały, a tak czekała, miała śliczne odmiany.
To prawda one mają rozbudowany system info - zbiegną szybko.
To prawda one mają rozbudowany system info - zbiegną szybko.
- RomciaW

- Od: 12 gru 2008, o 20:58
Witam Pawełku w Nowym Roku
Przepięknie ozdobiłeś na Święta swój domek
Bardzo lubię te Święta ,właśnie dlatego że tak pięknie można ozdobić nawet mieszkanie
Na drzewka koniecznie trzeba założyć ochronę ,szkoda drzewek