Witam Jolu.

zaznaczam sobie by Cię nie stracić.

...więc sami rozumiecie-wróciłam do domu w skowronkach
 ...więc sami rozumiecie-wróciłam do domu w skowronkach  

Cudne okazy
 Cudne okazy
 kwiat hibiskusa chyba dość spory? Przynajmniej na zdjęciu wydaje się duży
 kwiat hibiskusa chyba dość spory? Przynajmniej na zdjęciu wydaje się duży  Gratuluję okazyjnego zakupu cebul
 Gratuluję okazyjnego zakupu cebul  teraz faktycznie tylko czekać jakie będą kolory
 teraz faktycznie tylko czekać jakie będą kolory 

Dzieciaczki masz wspaniałe a najmłodsza pociecha to prawdziwy cukiereczek
  Dzieciaczki masz wspaniałe a najmłodsza pociecha to prawdziwy cukiereczek  .
 . .
 .

Roślinki upycham tak jak ty i chciejstwa tez mam
 Roślinki upycham tak jak ty i chciejstwa tez mam

reszta dnia okupiona krzykiem, wrzaskiem itp, bo.. kolka i ząbkowanie na raz
 reszta dnia okupiona krzykiem, wrzaskiem itp, bo.. kolka i ząbkowanie na raz   ale było, minęło, zaczął i w dzień spać "jak człowiek"
 ale było, minęło, zaczął i w dzień spać "jak człowiek"   i można odetchnąć
 i można odetchnąć   
  Że Tobie chce się jeszcze po tych OBI itp latać za kwiatkami....? Bo mi to kwiatków trochę się odechciało
 Że Tobie chce się jeszcze po tych OBI itp latać za kwiatkami....? Bo mi to kwiatków trochę się odechciało   i wcale nie dlatego, że Patyk regularnie tarmosi palmę, benjamina, czy ściąga czasem za wystające liście z parapetu skrętniki
 i wcale nie dlatego, że Patyk regularnie tarmosi palmę, benjamina, czy ściąga czasem za wystające liście z parapetu skrętniki   

Tak Kasiu,to dzbanecznik.Trochę szkoda,że bez dzbanków.Ale może na wiosnę się dorobięKasiula17 pisze:Witam Jolu widzę że masz dzbanecznik.
Teraz fajnie bo super przeceny i super że pogoda dopisuje i nie marzną. .. Cudne okazy
 .Za 5zł-warto zaryzykować,nawet gdyby mu się u mnie nie spodobało.
 .Za 5zł-warto zaryzykować,nawet gdyby mu się u mnie nie spodobało.Tak kwiat był spory na tym hibiskusie.Bardzo mi się podoba ten kolorek.Blueberry pisze:...kwiat hibiskusa chyba dość spory?.... Gratuluję okazyjnego zakupu cebulteraz faktycznie tylko czekać jakie będą kolory
 .Czekam jednak nadal z sadzeniem...aż będę musiała.Z doświadczenia własnego wiem,że zbyt wczesne podlewanie może doprowadzić do zaschnięcia pędu...
 .Czekam jednak nadal z sadzeniem...aż będę musiała.Z doświadczenia własnego wiem,że zbyt wczesne podlewanie może doprowadzić do zaschnięcia pędu... .Nie bardzo lubi przy komputerze siedzieć.Raczej ''kręcone'' z niego dziecię...
 .Nie bardzo lubi przy komputerze siedzieć.Raczej ''kręcone'' z niego dziecię... .Takie masz różności.To jak coś wypatrzysz u mnie,a będzie można podzielić,to chętnie się wymienię
 .Takie masz różności.To jak coś wypatrzysz u mnie,a będzie można podzielić,to chętnie się wymienię  .Więc zapisuj(najlepiej w którym wątku i jaka str
 .Więc zapisuj(najlepiej w którym wątku i jaka str  bo nie wszystkie rośliny pamiętam z nazwy)
  bo nie wszystkie rośliny pamiętam z nazwy) 
  .
 . .Dziś pół nocy spał z nami,bo co go chciałam odłożyć,to protestował.Po pół godzinie tarmoszenia na rękach(nie żeby płakał,ale nie spał i w łóżeczku beczał)-dałam za wygraną.Bo zmarzłam i chciałam się ogrzać.Burczałam coś głośno co o tym sądzę
 .Dziś pół nocy spał z nami,bo co go chciałam odłożyć,to protestował.Po pół godzinie tarmoszenia na rękach(nie żeby płakał,ale nie spał i w łóżeczku beczał)-dałam za wygraną.Bo zmarzłam i chciałam się ogrzać.Burczałam coś głośno co o tym sądzę  ...a M. też coś odpowiedział.Więc mu rano dogadałam,że ciekawe,czy on by był szczęśliwy-gdyby od prawie 8 lat nie dosypiał nocek...A on,że mówiłem Ci żebyś go wzięła do nas...a ja na to,że gdybym tak wszystkie dzieci brała do nas,to teraz byśmy spali w 5 na naszym łóżku
 ...a M. też coś odpowiedział.Więc mu rano dogadałam,że ciekawe,czy on by był szczęśliwy-gdyby od prawie 8 lat nie dosypiał nocek...A on,że mówiłem Ci żebyś go wzięła do nas...a ja na to,że gdybym tak wszystkie dzieci brała do nas,to teraz byśmy spali w 5 na naszym łóżku  

...gdybyś Ty całymi dniami siedziała z takimi ''wrzaskunami'' jak moje dzieci,to też chętnie byś chciała się wyrwać choćby do Obi,czy Biedronki
 ...gdybyś Ty całymi dniami siedziała z takimi ''wrzaskunami'' jak moje dzieci,to też chętnie byś chciała się wyrwać choćby do Obi,czy Biedronki  

...Ale sadzonka nie połamana,w dobrej formie,to jak nie uratować?
 ...Ale sadzonka nie połamana,w dobrej formie,to jak nie uratować? .Pąki miał wcześniej,ale dopiero w tym roku zakwitł.Moja wina
 .Pąki miał wcześniej,ale dopiero w tym roku zakwitł.Moja wina  .Miał za suche miejsce.Przesadziłam na jesieni...zobaczymy.
 .Miał za suche miejsce.Przesadziłam na jesieni...zobaczymy. 

Tez stopniowo remontujemy zamiast jechać gdzieś po ślubie wymieniliśmy okna ,potem w kolejnym roku przydomowa oczyszczalnia powstawała pracą  rąk..W następnym roku centralne dalej ogrodzenie nadal do skończenia ,domek dla dzieci z korytarza robiliśmy sobie kuchnie i mebelki na wymiar  bym miała dwa pokoiki i kuchnię ,w międzyczasie toaleta teraz walczymy z łazienka .Latem będziemy wymieniać posadzki w tych naszych pokoikach i ocieplać fundament od zewnątrz  a za dwa lata podnoszenie dachu i pokoiki na górze dla dzieci .Marzy mi się altanka może uda się w międzyczasie zobaczymy.Samemu po pracy czasu mało .Powoli jakoś  stopniowo zrobimy byle zdrowie było.Jeśli coś Ci się będzie podobało to pisz jak da się podzielić to
 Tez stopniowo remontujemy zamiast jechać gdzieś po ślubie wymieniliśmy okna ,potem w kolejnym roku przydomowa oczyszczalnia powstawała pracą  rąk..W następnym roku centralne dalej ogrodzenie nadal do skończenia ,domek dla dzieci z korytarza robiliśmy sobie kuchnie i mebelki na wymiar  bym miała dwa pokoiki i kuchnię ,w międzyczasie toaleta teraz walczymy z łazienka .Latem będziemy wymieniać posadzki w tych naszych pokoikach i ocieplać fundament od zewnątrz  a za dwa lata podnoszenie dachu i pokoiki na górze dla dzieci .Marzy mi się altanka może uda się w międzyczasie zobaczymy.Samemu po pracy czasu mało .Powoli jakoś  stopniowo zrobimy byle zdrowie było.Jeśli coś Ci się będzie podobało to pisz jak da się podzielić to  

.
 .
 ale nigdy nie zauważyłam aby wcześniejsze posadzenie spowodowało zaschnięcie pędu, wprost przeciwnie, pęd mniej wyciąga z cebuli. Może inne warunki... Zdjęcia wspomnieniowe przepiękne, zwłaszcza chryzantema i lilia z 2 zdjęcia
 ale nigdy nie zauważyłam aby wcześniejsze posadzenie spowodowało zaschnięcie pędu, wprost przeciwnie, pęd mniej wyciąga z cebuli. Może inne warunki... Zdjęcia wspomnieniowe przepiękne, zwłaszcza chryzantema i lilia z 2 zdjęcia  

.I ''budowlanym''.Fajnie,że Cię znalazłam.
 .I ''budowlanym''.Fajnie,że Cię znalazłam. .U mnie chyba bardziej pospolite roślinki.
 .U mnie chyba bardziej pospolite roślinki. 

.Piękna.Zakochałam się w liliach.Wydaje mi się,że ten gatunek,to lilie azjatyckie.Dość chętnie się rozmnażają.Chyba dlatego należą do moich ulubionych.Mimo,że wielkość kwiatów skromniejsza,niż u innych.
 .Piękna.Zakochałam się w liliach.Wydaje mi się,że ten gatunek,to lilie azjatyckie.Dość chętnie się rozmnażają.Chyba dlatego należą do moich ulubionych.Mimo,że wielkość kwiatów skromniejsza,niż u innych. 

Jolu! z tymi hippeastrami, to masz rację, jak za szybko się podlewa to idzie czasami w liście i nie kwitnie, ja dopiero podlewam jak jest pąk na wierzchu małymi porcjami wody czyli łyżeczką wkoło cebuli, pozdrawiam
  Jolu! z tymi hippeastrami, to masz rację, jak za szybko się podlewa to idzie czasami w liście i nie kwitnie, ja dopiero podlewam jak jest pąk na wierzchu małymi porcjami wody czyli łyżeczką wkoło cebuli, pozdrawiam