dokładnie ja obejrzyj ,czy przypadkiem z boku nie rośnie mały przyrost,przy podlewaniu przede wszystkim upewnij sie że podłoże przeschło i dopiero podlej

ja pierwszego kupiłam 4 lata temu, w październiku 2004 roku. to był bladorózowy, dwupędowy Phalaenopsis. nie mam już go. ja mam niestety bardzo mało miejsca już, więc raczej do 50 mi się nie uda dobić. a mam jeszcze 2 wymarzone Phalaenopsisy... a najwięcej, po ponad 20 kupiłam w tym roku (Phalaenopsisy i 1 Vanda)Mamba pisze:Dusiu, zazdrość storczykowa jest mobilizującaJa pierwszego storczyka dostałam w 2004 albo 2005 roku, już nie pamiętam dokładnie. Zanim doszłam do dzisiejszej liczby trochę czasu jednak upłynęło, a najwięcej kupiłam w zeszłym i w bieżącym roku. Wszytsko przed Tobą
a miejsce na pewno się znajdzie.
Mambo nie przejmuj sięMamba pisze:Niestety, nadszedł też smutny czasdla moich storczyków. Coraz więcej przekwita, a proces ten postępuje zbyt szybko i u zbyt wielu kwiatów. ... Zanim zakwitną nowe pędziki upłynie jeszcze sporo czasu. Jak tu mieć dobry humor, gdy na parapetch smutek i za oknem szaro