Na Powitanie Becia Cz 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Na Powitanie Becia Cz 4

Post »

Wiem coś o tym.Mam podobną sytuację ;:224 .Tzn.dzieciaczki w podobnym wieku i masę roboty w ogrodzie i warzywniku.
Też sobie ułatwiłam pracę i to bardzo-posadziłam truskawki na agrotkaninie.A poletko mam spore.
Ja niestety nie mogę zbytnio powiększyć miejsca pod nasadzenia kwiatów,bo ogródek mam ogrodzony.Do tego trochę drzew.A wszędzie poza płotem pastwisko,lub zasiewy.Zostaje tylko na warzywniku dosiewać.Ale tam to takie co nie zimują.Bo m.zaoruje na zimę.

Ja nie mam za bardzo szansy na to,by ''zarazić'' swojego m.miłością do kwiatów.A sukcesem już jest to,że wytrzymuje 'spadające' z parapetów doniczki ;:224 :;230 .I to,że kosi trawę w tym moim ''ogrodzie''.
Ale jeśli trzeba coś większego posadzić,czy wykopać,to da się namówić.Więc nie jest źle :wink:

U mnie kryterium ''doboru'' roślin jest głównie jedno-cena ;:131 .A później myślę...gdzie ja to upchnę i czy przezimuje.
Ale pocieszam się. Płot już się chyli mocno-ze starości i powoli przyzwyczajam m.do myśli,że od wiosny musi się wziąć za grodzenie...
Ale naprawdę musi.U mnie bez ogrodzenia nie ma życia.Jelenie wchodzą w szkodę :evil: .Nawet jak jest płot,to przeskakują i niszczą jabłonki i truskawki...
A jak zmienimy ogrodzenie,to ogródek ciut powiększę ;:224 :tan .Już się nie mogę doczekać.Szkoda tylko,że taka kiepska u mnie ziemia...

Pięknie zakwitło hippeastrum.Chyba mam podobne,ale jeszcze śpi.
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Beatko Kochana, u Ciebie To Królowa Śniegu pejzaże przystrajała a hortensji puszyste czapki podarowała. ;:138 ;:138
Grudnik i hipek , bezkresną biel ciepłą barwą ożywiły. Radosnego balowania. :tan ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Stasia tak poetycko to ujęła, że nic więcej nie dodam, no tylko tyle, że zdrówka Beatko dla Ciebie i Twojej rodzinki ;:196
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Ja tez wolne chwile skupiam na parapetowcach - w moich fiołkach na powierzchni ziemi pojawia się grzyb - trzeba było spażyć ziemię przed posadzeniem fiołków, bo teraz stracę roslinki.
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Beatko, piękny hipek i grudnik, i piękna zima za oknem, choć za zimą specjalnie nie przepadam, to jednak widząc Twoje śnieżne zdjęcia troszkę pozazdrościłam, gdyż u nas szaro buro i ponuro, deszcz i błocko, dwa dni przymroziło bez śniegu i znów plucha ;:223
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Jolu1313 Masz rację na wsi już tak jest ,że zawsze ważniejsze rzeczy . Pracy sporo dzieci małe .Ja mogę coś zrobić jak akurat ,żadne mi nie choruje a poprzedni rok miałam straszny aż się dziwię ,że dałam radę sepsa u Zuzi ,operacja serduszka ,raczka u Radka a i moje zdrowie było jakie było ale rok minął dzieci doszły do siebie.Po rozmowach z naszymi forumowymi koleżankami doszłam do wniosku ,że trzeba zacząć częściowo rozkładać agrowłókninę pod kwiaty ,truskawki tez mam do przesadzenia .Tak stopniowo będę układać obrzeża ale to nie w jednym roku bo wiadomo praca ,dom dzieci a u nas niekończący się remont Dziś zrywaliśmy sufit i skuwaliśmy tynk w łazience i i moja połowa zanim połozy instalacje rozciągnie podłogówkę i płytki pewnie marca złapie jak to po pracy Jolu ogrodzenie trwało u nas robienie trzy lata i nadal brama stoi w garażu czeka na wiosnę także naciskaj powoli może Ci się uda. :;230 Powodzenia
Stasiu [/b]Pięknie napisałaś .Po zimie śladu nie ma zimno ,pada ,plucha za oknem
,więc w nowym roku zaczynam remont znowu :;230 jakże się zdziwił mój EM kiedy wrócił z pracy atu wszystko wystawione z łazienki ;:306 ale jak się kobieta uprze nie ma rady. ;:173 ;:196
Iwonko po ostatnim roku marzę tylko o zdrowiu bo to ono najważniejsze a wszelkich lekarzy mam tak serdecznie dość ale jak mus to mus z dziećmi jeżdzić trzeba a z sobą jak czas pozwoli.
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

wielkakulka Aniu o widzisz dobry sposób ja nie próbowałam tego sposobu i fiołki straciłam bezpowrotnie a parapetowce też cieszą. ;:196
Ilonko zima już odeszła za nią nie przepadam ale pięknie wyglądały roślinki z przymrożonym śniegiem było na co popatrzeć.Teraz i u nas szaro buro i ponuro, deszcz i błocko, brrr ;:145 ;:145 ;:145
Agapa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 maja 2009, o 21:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Beatko ;:167 o siebie też dbaj, żebyś miała siły dla swoich okruszków ;:167 i bardzo mocno życzę Ci, by ten Nowy Rok pozwolił z większym optymizmem patrzeć w przyszłość ;:196
Śliczne masz kwitnienia domowe. Ja moich hipków jeszcze nie wysadzałam :oops: , po niedzieli planuję. Tylko nie wiem, czy zakwitną
Pozdrawiam serdecznie - Agnieszka
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Agnieszko hipki zakwitną Ci na pewno moje kwitną trzy razy w roku w grudniu marcu i latem kiedy stoją na dworze.Zeszły rok dał mi w kość i jeśli ten będzie choć troszeczkę lepszy będę się cieszyć ;:196
Awatar użytkownika
Margita
500p
500p
Od: 21 kwie 2012, o 19:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ten rok na pewno będzie dużo lepszy, musi być równowaga w przyrodzie.
Grudnik pięknie Ci kwitnie, masz dobrą rękę do roślin.
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41

Post »

To miałaś rzeczywiście ciężki rok ;:174 .Wiem jak to jest,gdy dzieci chorują :uszy .
Ten rok będzie lepszy :uszy

To możemy sobie rękę podać.U Ciebie remont,u mnie przystosowywanie piętra :roll: .Jesteśmy 10 lat po ślubie i 3 dzieci .A mamy kuchnię,pokoik ,łazienkę,sień i korytarz.W końcu m. wziął się za górkę ;:138 .Już się nie mogę doczekać ;:65
Budynek spory,tylko kasy i czasu brak,by go wykończyć ;:145
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

O zdrowiu, to i my teraz w domu marzymy, juz dośc choróbsk. Dość i to u ciebie i u mnie i u innych.

A co do tej agrowłókniny - to zeby mniej plewienia?
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Margitko mam nadzieje ,że zdrowie będzie ,bo to najważniejsze. a z kwiatkami różnie fiołki mnie nie lubią albo mam za ciepło nie wiem inne różnie to bywa .czasem coś zmarnuje się jak to przy małych dzieciach .
Aniu tak na agrowłókninie chwasty tak szybko nie przerosną na agrowłókninę położyłam zrębki nie sklepowe tylko swoje pocięte rębakiem i zobaczymy ile wytrzyma zrębki mogę wymienić za dwa lata powiedzmy czy ufarbować można barwnik kupić ale dobre i stoo metrów jak nie będę musiała ciągle plewić.Aniu zdrówka życzę taka pogoda sprzyja chorobom.
Awatar użytkownika
Renata1962
1000p
1000p
Od: 24 lut 2011, o 16:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku ;:196
Beaciu hipek cudownie zakwitł ;:oj
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

jola1313 pisze:To miałaś rzeczywiście ciężki rok ;:174 .Wiem jak to jest,gdy dzieci chorują :uszy .
Ten rok będzie lepszy :uszy

To możemy sobie rękę podać.U Ciebie remont,u mnie przystosowywanie piętra :roll: .Jesteśmy 10 lat po ślubie i 3 dzieci .A mamy kuchnię,pokoik ,łazienkę,sień i korytarz.W końcu m. wziął się za górkę ;:138 .Już się nie mogę doczekać ;:65
Budynek spory,tylko kasy i czasu brak,by go wykończyć ;:145
Jolu My mamy dwa pokoiki kuchnie z korytarza z małym aneksem werandę toaletę łazienkę i moja mama ma dwa pomieszczenia Jesteśmy 9 lat po ślubie najmłodsza z trójki ma 4,5 roku ;:138 Też stopniowo remontujemy najpierw wymieniliśmy okna ,potem przydomowa oczyszczalnia powstawała pracą rąk..W następnym roku centralne , ogrodzenie nadal do skończenia ,domek dla dzieci z korytarza robiliśmy sobie kuchnie i mebelki na wymiar bym miała dwa pokoiki i kuchnię ,w międzyczasie toaleta teraz walczymy z łazienką .Latem będziemy wymieniać posadzki w tych naszych pokoikach i ocieplać fundament od zewnątrz a za dwa lata podnoszenie dachu i pokoiki na górze dla dzieci .Marzy mi się altanka może uda się w międzyczasie zobaczymy.Samemu po pracy czasu mało .Powoli jakoś stopniowo zrobimy byle zdrowie było.Jeśli coś Ci się będzie podobało to pisz jak da się podzielić to ;:32

-- 3 sty 2015, o 17:34 --

Witaj Renatko w Nowym Roku wszystkiego dobrego i dla Ciebie hipek ładnie kwitł ścięłam kwiaty już przekwitły ale to długodystansowiec zakwitnie znowu w marcu -kwietniu i ładnie się rozrasta.Kiedyś miałam i czerwonego ale już nie mam.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”