Jesteś prawdziwą miłośniczką ptaków
Taki - sobie ogród cz.4
Re: Taki - sobie ogród cz.4
Witaj
-
leszczyna
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
MIŁKA to dzięki Tobie wiem który wróbelek a który mazurek i za to
chadzaj po lasach i ogrodach, pstrykaj i niedouczonych na starość doszkalaj, nigdy nie jest za póżno
chetnie z takich nauk korzystać będę.
A teraz u siebie będę podgladać, ale jak na ten czas mam chyba same sikory
A teraz u siebie będę podgladać, ale jak na ten czas mam chyba same sikory
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- ewa2204

- Od: 2 kwie 2009, o 22:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
takasobie - Miłko wcale nie jesteś taka sobie, ale świetna np.fotografka, ogrodniczka.....
Z przyjemnością będę tu zaglądała, żeby nacieszyć oczy
Ewa
Coś Wam opowiem
Coś Wam opowiem
- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewa! Zapraszam serdecznie! Cieszę się, że tu trafiłaś.
Krysiu! Gdyby tylko więcej czasu i pogoda były! Ja często łażę z aparatem, ale zimą przy niskich temperaturach i ręce, i migawka zamarzają. Pochodziłam trochę w święta, ale krótko i w ptasim wątku trochę zdjęć wstawiłam.
Michasiu! Wszyscy lubimy ptaki! Zachęcam Cię do obserwacji i czytania nt ptaków. To całkiem miłe poszerzanie wiedzy i strasznie wciąga!
Dorotko! Cieszę się, że mogłam trochę dopomóc w rozróżnianiu wróbli i mazurków. Wróble jakoś niechętnie zaglądają do karmników. Mazurki są ich najliczniejszymi gośćmi.
A różana piękność to First Lady.
Bogusiu! Cieszę się bardzo, że tu zajrzałaś.
Do sadzenia dalii zostało jakieś 115 dni, wytrzymam
Na razie muszę zadowolić się zdjęciami i planami na wiosnę.
Marzena! I już po świętach, dzień coraz dłuższy, byle do wiosny! ;-) Zaraz coś wygrzebię wiosennego, bo jak się na to patrzy - żyć się chce!
Małgosiu! Potęsknijmy trochę, odpocznijmy!
Plamki śmigają w oczach, to prawda, ale już zapamiętasz!
A ja planuję gospodarowanie miejsc, które są nie osadzone. Tak, tak - mam takie! Normalnie bym tam kilka bylin/róż/dalii posadziła, ale to często ciemne albo nadsuche kąty.
W ciemnawe miejsce pod domem wsadzę ... różę Felicite Parmentier. To jest pod oknem kuchennym, pomiędzy domem a drzewami. Tam ciemnawo z przebłyskami i nawet z iglaków bonzai się robi
Różę już zaklepałam. Przyjedzie do mnie z daliami wiosną. Ciesze się
Moje kolejne tęsknoty! :
Jaques Cartier

krzewuszka

Rododendron Sammetglut

Tawuła śliwolistna

Krysiu! Gdyby tylko więcej czasu i pogoda były! Ja często łażę z aparatem, ale zimą przy niskich temperaturach i ręce, i migawka zamarzają. Pochodziłam trochę w święta, ale krótko i w ptasim wątku trochę zdjęć wstawiłam.
Michasiu! Wszyscy lubimy ptaki! Zachęcam Cię do obserwacji i czytania nt ptaków. To całkiem miłe poszerzanie wiedzy i strasznie wciąga!
Dorotko! Cieszę się, że mogłam trochę dopomóc w rozróżnianiu wróbli i mazurków. Wróble jakoś niechętnie zaglądają do karmników. Mazurki są ich najliczniejszymi gośćmi.
A różana piękność to First Lady.
Bogusiu! Cieszę się bardzo, że tu zajrzałaś.
Marzena! I już po świętach, dzień coraz dłuższy, byle do wiosny! ;-) Zaraz coś wygrzebię wiosennego, bo jak się na to patrzy - żyć się chce!
Małgosiu! Potęsknijmy trochę, odpocznijmy!
Plamki śmigają w oczach, to prawda, ale już zapamiętasz!
A ja planuję gospodarowanie miejsc, które są nie osadzone. Tak, tak - mam takie! Normalnie bym tam kilka bylin/róż/dalii posadziła, ale to często ciemne albo nadsuche kąty.
W ciemnawe miejsce pod domem wsadzę ... różę Felicite Parmentier. To jest pod oknem kuchennym, pomiędzy domem a drzewami. Tam ciemnawo z przebłyskami i nawet z iglaków bonzai się robi
Różę już zaklepałam. Przyjedzie do mnie z daliami wiosną. Ciesze się
Moje kolejne tęsknoty! :
Jaques Cartier

krzewuszka

Rododendron Sammetglut

Tawuła śliwolistna

Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Tawuła śliwolistna - jak pragnę podskoczyć pierwszy raz w życiu widzę takie cudo, zawsze tuwały raczej omijałam
choc z dzieciństwa mam miłe wspomnienia - pamiętam szpaler taki oplot super.
Dalie - w tym roku wzięło mnie, kusicie tymi pięknościami i jak znam życie to polegnę.
Uwielbiam wszystko co się rusza - ludzi, ptaki, zwierzęta, rośliny - każde na swój sposób ma wady i zalety, ale ptaszki to Ciebie uwielbiają, tak 3ym, czekam na kolejne fotki.
Dalie - w tym roku wzięło mnie, kusicie tymi pięknościami i jak znam życie to polegnę.
Uwielbiam wszystko co się rusza - ludzi, ptaki, zwierzęta, rośliny - każde na swój sposób ma wady i zalety, ale ptaszki to Ciebie uwielbiają, tak 3ym, czekam na kolejne fotki.
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Witaj Miłko, już tyle razy miałam się do Ciebie wpisać, bo do ogrodu Twojego bez pytania wchodzę często, kiedyś nawet pamiętam, że byłam i pisałam, że wcale nie jest to taki sobie, ale piękny, bogaty ogród, mnóstwo ptaków, potrafisz je zaprosić do siebie
Tawuła śliwolistna zadziwiła mnie swoimi kwiatkami, duże one są?
Tawuła śliwolistna zadziwiła mnie swoimi kwiatkami, duże one są?
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Miłka, jak duża jest u Ciebie Jacques Cartier? Napisz coś o niej więcej, bo właśnie zamówiłam i waham się, gdzie ją posadzić. W niektórych ogódkach wyrósł krzaczor,w innych wcale nie duża, a jak u Ciebie? Czy rośnie wszerz, czy raczej wzwyż?
- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Wandziu! Moja na razie jest niewysoka, tak z 50cm ma. Ale idzie w górę i docelowo ma być dość pokaźna. Raczej wzwyż rośnie, ale musiałabyś znaleźć kogoś, kto ma starszą roślinę.
Witaj Iwona! Cieszę się, że zaglądasz. W moim ogrodzie jest jeszcze sporo do poprawienia, ale to dobrze, jest co robić.
Szukałam dla Ciebie zdjęcia całej tawuły śliwolistnej, ale nie znalazłam. Kwiatki są drobniotkie, mniejsze niż 1cm. A krzew - trudno powiedzieć. Rośnie u mnie pomiędziy innymi krzewami i tak jakoś mieszają gałęzie, ze trudno określić jego pokrój.
Tara! Cudo dostałam od koleżanki kilka lat temu. Zapewniła mnie, ze jest śliczna i jest!
Dalie polecam zawsze i wszystkim. Nie polecam szaleństwa daliowego, bo potem jest problem finansowy i powierzchniowy
A kolejne ptasie fotki będą jak będzie pogoda + czas + ptaki
Życząc miłego w nowym roku dla wszystkich odwiedzających mój wątek, podaję moje kolejne małe tęsknoty:
Pastella

Powojnik Mikelite

Pierwiosnek lekarski

Witaj Iwona! Cieszę się, że zaglądasz. W moim ogrodzie jest jeszcze sporo do poprawienia, ale to dobrze, jest co robić.
Tara! Cudo dostałam od koleżanki kilka lat temu. Zapewniła mnie, ze jest śliczna i jest!
A kolejne ptasie fotki będą jak będzie pogoda + czas + ptaki
Życząc miłego w nowym roku dla wszystkich odwiedzających mój wątek, podaję moje kolejne małe tęsknoty:
Pastella

Powojnik Mikelite

Pierwiosnek lekarski

Miłka
- Pulpa222

- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Mój 7-letni Jack Cartier jest krzewem na ponad 2 m, ale można go ciąć, a pędy faktycznie, rosną prosto w górę. Potem już się pokładają, a że rośnie przy bramie, to ma co wiosnę postrzyżyny
.
Mnie też marzą się już żywe, kolorowe rośliny
.
Rododendron czerwony jest odlotowy, mam do nich słabość i kombinuję co by dokupić jeszcze
, chociaż innych kilkanaście też wystarczy, żeby pokolorować wiosną ogród
.
Drugą setkę dalii w Nowym Roku Ci życzę
.
Mnie też marzą się już żywe, kolorowe rośliny
Rododendron czerwony jest odlotowy, mam do nich słabość i kombinuję co by dokupić jeszcze
Drugą setkę dalii w Nowym Roku Ci życzę
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Miłko czy pierwiosnek lekarski to Twoja tęsknota, czy masz już go, a tęsknisz za żywym nie na obrazku
bo jak by co to możemy pogadać
, pięknych zieloności w Nowym Roku 
-
leszczyna

- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
MIŁKO pierwiosnki odemnie też mogą sprawić Tobie radość
a na Nowy Rok życzę Tobie radości, zdrowia i pięknie kwitnących dalii

Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
- kasik 69

- Od: 10 maja 2010, o 15:04
Witaj Miłko
Zajrzałam do twojego ogrodu,i będę tu bywać częściej jeśli pozwolisz.Chyba nie muszę mówić,że najbardziej zachwyciły mnie dalie.Na wiosnę muszę sobie zafundować parę sztuk.No i zdjęcia ptaków piękne.
Życzę ci wszystkiego dobrego w Nowym Roku i pozdrawiam cieplutko.
Życzę ci wszystkiego dobrego w Nowym Roku i pozdrawiam cieplutko.
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Miłko ja też zachwycam się Twoimi daliami, postaram się choć namiastkę stworzyć u siebie, jeśli sie przechowają.
- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Miłko Tawuła mnie też się z podobała jeszcze takiej nie widziałam . 
-- 2 sty 2015, o 08:23 --
Czy wymaga przycinania
-- 2 sty 2015, o 08:23 --
Czy wymaga przycinania
Pozdrawiam Alicja
- justi177

- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Miłka
Pomyślności w Nowym Roku
I mnie zaskoczyłaś tą tawułą
myślałam, że na zdjęciu jest krwawnik kichawiec
- ale piękna, fajnie ze dzięki Tobie się o niej dowiedziałam. dziękuję. Jak długo kwitnie???
Pomyślności w Nowym Roku
Pozdrawiam