Mój Raj cz. IV

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój Raj cz. IV

Post »

Witam kochane dziewczyny ,czasu przed świętami coraz to mniej ,pozwolicie że podziękuję wszystkim ogólnie ,bardzo dziękuję za odwiedzinki i miłe słowa pod adresem moich kochanych lilii
Iwonko,Marysiu,Małgosiu,Moniczko,Miwia,Krysiu,Milcia,Sabinko,Szecherezado,Teresko,Dorotko,Violu,Andziu,Aniu,Amalio wszystkie jesteście takie kochane i dla Was ode mnie ;:196 ;:196 ;:196

moja przygoda z liliami rozpoczęła się od chwili nabycia działki czyli 4 lata temu ,pierwsze cebule dostałam od mojej siostry ,doświadczonej ogrodniczki ,to ona mnie pierwsza instruowała jak i gdzie posadzić i jak się nimi opiekować,jakże byłam szczęśliwa jak pierwszy raz wyrosły ;:167 ,moje własne i takie piękne,były to azjatki ,Forum i internet pozwoliły mi poznać inne odmiany ,zapragnęłam mieć orientalne i orienpety,zaczęło się kupowanie od koleżanki forumki Rozanki , ona to dopiero przysłała mi wielkie cebule oczy mi wyszły z orbit jak zobaczyłam ;:oj
powiększam kolekcję co roku , nawet na zdjęciach jak teraz oglądam wydają mi się piękniejsze,niż w rzeczywistości
swoich cebul nie wykopuję na zimę ,przykrywam je tylko korą sosnową,
mam też szczęście że nornice mi nie wyjadają , odpukuję w niemalowane drzewo ;:124
na wiosnę podsypuję azofoską i w okresie kwitnienia podlewam florowitem,to chyba wszystko co z nimi robię :wit do póki mam działkę zawsze będą ze mną ;:108

moi kochani czas na moje clematisy,nie ma dużej kolekcji ,cieszę się tym co mam ,
na wiosnę planuję nowe powojnikowe zakupy :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Powojniki też pięknie się odwdzięczają, wcale się nie dziwię, że masz plany na nowe wiosenne odmiany.
Dziękuję za instrukcje - zapiszę i też będę się cieszyła pięknym kwitnieniem lilii( wpierw muszę je kupić :;230 ). Powiedz a Twoja Rozanka dalej sprzedaje te lilie. ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
miwia
500p
500p
Od: 2 gru 2007, o 22:46
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Grażynko, melduję się :)
Przepis na piękne lilie już w głowie i wymieniony (na inne przepisy) z Teściową :)
Powojniki zapierają dech w piersiach. Henryi dopisany na listę zakupów, która niebezpiecznie długa się robi a podwyżki płac nie przewiduje się ;) Doktor Rupple był pierwszym powojnikiem, jaki kupiłam w swoim życiu (oczywiście nie przeżył moich eksperymentów ogrodniczych :oops: ) ale mam do niego ogromny sentyment.
Pozdrawiam serdecznie
Mirka
Zapraszam do mojego ogródka
Awatar użytkownika
Michasia1
200p
200p
Od: 6 lis 2014, o 22:03

Post »

Grażynko,
nie tylko róże u Ciebie piękne :D Lilie i powojniki również :D W Twoim ogrodzie musi być cudnie gdy tak wszystko kwitnie, pachnie i wabi ;:138
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p

Post »

Wpadam między gotowaniem podłoże i pozdrawiam serdecznie, :wit

Dorotko wiosna jest najlepszą porą na sadzenie lilii orientalnych i orienpetów , ja właśnie swoje tak wsadzałam,nie było obawy o przemarznięcie i dobrze ukorzeniły się ,a jak kwitły to pokazałam na zdjęciach, Rozanka na razie nie jest aktywna na Forum ,mam nadzieję że na wiosnę znowu wystawi swoje cebule w wątku sprzedażowym,
powojniki bardzo podobają mi się , oczami wyobraźni już je widzę na mojej siatce, :wit

Miwia z mojego Henriego jestem bardzo zadowolona ,zieloniutki , kwiaty duże ,może nie tak dużo jak bym chciała ,ale myślę że na drugi rok pokaże na co go stać,
clematis Dzieci Warszawy już trzy razy był przysadzony ,cały czas coś mu nie pasuje, zakwitł paroma kwiatkami i to wszystko ,wcale nie rósł ,taki mały kurdupel ,
Doktor Ruppel z kolei chyba dostał uwiądu ,wycięłam mu kilka gałązek ,ciekawi mnie jak będzie zachowywał się na drugi rok , także piękne kwiatki nie świadczą do końca o tym że coś mi zdrowo rośnie i nie ma problemów :wit

Michasiu w moim ogrodzie jak tak po kolei wszystko kwitnie to ja się czuję jak w siódmym niebie ;:167

dzisiaj np. piwonie babcine ,urzekają mnie swoim zapachem ,mam je odziedziczone po poprzednich właścicielach, aż wstyd ani jednej nie dokupiłam ,a jest tyle pięknych odmian,muszę to zmienić ,marzy mi się żółta :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27

Post »

:wit Grażynko

podłoże pycha, tak dawno nie jadłam,że ślinka mi cieknie ;:145 ale w święta się nadrobi ;:306
Piękna powojnikowa ściana ;:138 Dzieci Warszawy bardzo mi się podoba, piszesz,że jakiś marny, może czasu potrzebuje :wink: ja jak na razie mam jednego Błękitnego Anioła i jestem z niego zadowolona :wink: nie złapał go nigdy uwiąd.
Piwonie śliczne ;:215 NR 1 Festiwal Maxima ;:167 [zazdroszczę pozostawionego inwentarza- pozytywnie]

Pozdrawiam cieplutko :)
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Ile Ty masz clematisów ! pomieszane kolorami, super sprawa ! a piwonie ! ;:138 :wit
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

moi kochani czas na moje clematisy,nie ma dużej kolekcji ,cieszę się tym co mam ,
na wiosnę planuję nowe powojnikowe zakupy :wit

Ty Czarodziejko znam wielu, którzy chcieliby mieć tak niedużo ślicznych climatisów :heja , ale planuj i kup więcej bo chętnie oglądamy :D
Awatar użytkownika
Milcia120
500p
500p
Od: 1 lut 2014, o 12:18

Post »

Uwielbiam piwonie kojarzą mi się z dzieciństwem, a Twoje są cudne.
Awatar użytkownika
amalia
500p
500p
Od: 15 lut 2011, o 16:32

Post »

Grażynko clematisy przepiękne ;:138 ja też z nimi zaczęłam pierwszy rok,,ale mam kilka na próbę,, Twoje tak pięknie wyglądają na tej pergoli... ;:138 oby dobrze przezimowały ;:215
Marusia.
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Witaj Grażynko. :wit
Ale pokazałaś cudną kolekcje clematisów. ;:oj piękności i również stwierdzam ze trzeba dokupić. :tan :tan
Piwonie również miodzio ja co dokupię to nornicę nakarmię. ;:124
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p

Post »

Bieganie ,krzątanina przedświąteczna trwa, chociaż na chwilkę przycupnę i pozdrowię moje kochane dziewczyny :wit

Krysiu powojniki żyją u mnie w symbiozie z winobluszczem ,chociaż bardzo muszą się starać żeby je szybko rosnące wino nie zagłuszyło,jak na razie świetnie im to wychodzi i na ścianie są na wierzchu,
piszesz że Błękitny Anioł u Ciebie rośnie zdrowo może i ja go sobie kupię,
Maxima to moja ulubiona piwonia :wit

Karolinko tak jakoś wyszło z tym pomieszaniem kolorów , kupiłam dwa biedronkowe powojniki i posadziłam obok siebie ,do tego doszedł jeszcze winobluszcz i tak wyszła kolorowa ściana,widać ją z daleka,raczej rzuca się w oczy :wit

Marysiu ogrodnicy to takie nienasycone dusze ,chyba nigdy nie powiedzą już dość tych roślin,ciągle mało i mało,tak też jest ze mną niby nie ma już miejsca bo nie chcę gąszczu w ogrodzie ,ale głowa ciągle kombinuje jakby tu coś zmienić :wit

Milcia piwonie to też kwiaty mojego dzieciństwa ,pamiętam ten sam kolor w ogrodzie mojej mamy :wit

Amalio tak na prawdę to ja mam drugi rok te wielkokwiatowe , a te małe z biedronki trzeci rok , nie myślałam że te drugie będą tak ładnie prezentować się na ścianie,już nie mogę doczekać się ponownego kwitnienia,zobaczysz Twoje też będą śliczne :wit

Kasiulka mała ta kolekcja clematisów,marzy mi się jeszcze większa, muszę zbierać kasiorkę na nowe zakupy wiosenne ,mam w planie róże i clematisy :wit
moje piwonie rosną obok tui ,nornice raczej za zapachem tui nie przepadają ,więc piwonie też omijają :wit

dzisiaj pokażę dalie , :heja

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i jeszcze moja skromna choineczka z najlepszymi Świątecznymi Życzeniami ,spokojnych,zdrowych , w rodzinnym gronie spędzonych chwil

Obrazek

do usłyszenia po Świętach ;:15
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
wiolamanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2012, o 20:12

Post »

Grażynko śliczne roślinne wspominki ;:138
Aż dziw bierze gdzie to wszystko mieścisz na swojej działeczce ;:oj
Dla Ciebie i męzusia również Wspaniałych i Spokojnych Świąt ;:196
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Grażynko , na mnie jeszcze choinka czeka na znajomej plantacji , dopiero jutro jadę po drzewko a ubieranie w Wigilię , jakoś zawsze tak u mnie było ;:131
Dobroci i słodkości ;:196 Wesołych Świąt
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

U mnie też ubieranie w Wigilię a choinka śliczna w prawie patriotycznych barwach :D
Za to dalie ...kolorowy zawrót głowy ;:333 Zdrowych i spokojnych Świąt ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”