Świetne masz te roślinki. Ale chyba najlepsze jest to, że większość wyhodowałeś samemu, z nasion. Z pewnością będę tu często zaglądał
Rosiczki,bananowiec,figi i inne takie...
- McMArchewka
- 1000p

- Od: 13 lut 2012, o 21:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Rosiczki,bananowiec,figi i inne takie...
Pozwól, że i ja się wpisze
Świetne masz te roślinki. Ale chyba najlepsze jest to, że większość wyhodowałeś samemu, z nasion. Z pewnością będę tu często zaglądał
- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj kolego, widzę, że masz ciekawe rośliny, takie jak lubię, eukaliptusa miałam dwa lata, zimował na oknie w kuchni i miał się dobrze, w końcu w tamtą zimę nie wiedzieć czemu usechł, i padł, nie biorę się już za niego, bo szkoda jak znowu padnie, a zimować w gruncie nie próbowałam, bo z tego co czytałam w internecie, to raczej nie da się 
Sytuacja z moim eukaliptusem, była niemal analogiczna
Zimą stał na parapecie i nagle usechł. Tak się zastanawiałem... i myślę że mogło być wtedy u mnie uchylone okno i zmarzł
.
- iwona0042

Możliwe, że i u mnie mogło tak być, teściowa w kuchni urzęduje, ona okna otwiera, a o rośliny niestety się nie troszczy 
Dopiero po czasie zauwazylam ze to telefon. Ale ogór. Zawsze w ogorkach biore te male wydaje mi sie ze te duze sa niedobre. Mowa tu o kupowanych bo swoich nie mam. Powiedz mi jak smakowal? 
Hej!
Szczerze to jeszcze go nie jadłem, podejrzewam jednak że nie jest zbyt smaczny, pewnie nasiona są dojrzałe a przez to twarde, a co do smaku pewnie smak mało wyrazisty. Ale jak spróbuję to napiszę.
Zmoderowano, to nie jest sekcja ofert forumowiczów./Iwona
Zmoderowano, to nie jest sekcja ofert forumowiczów./Iwona
Frytki z batata pyszota
. Zostały mi cztery grubsze obierki, dokładnie wyszorowałem-To bardzo ważne! Znalazły się w pojemniczku z wodą. Po ok dwóch tygodniach pojawiły się kiełki . A po trzech korzenie. Roślina miała super liście. Takie ciemno zielone serca. Ogólnie piękne zjawisko. (...)
Po ok. miesiącu roślina zaczęła chorować i wyrzuciłem.

Po ok. miesiącu roślina zaczęła chorować i wyrzuciłem.

- iwona0042

Czy to grzybek, który teraz znalazłeś?, bo ja 7 grudnia u nas podgrzybki zbierałam 
Witaj
Nie nie, tego grzybka znalazłem w sierpniu
. Tylko teraz zdjęcie udostępniłem. 
-- 20 gru 2014, o 10:47 --
O podgrzybki o tej porze roku.
Przydadzą się na święta
.
-- 20 gru 2014, o 10:47 --
O podgrzybki o tej porze roku.
- janek45

- Od: 5 sie 2012, o 07:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wstąpiłem tu do ciebie maxmar i jestem pełen zachwytu ile masz pięknych roślin Passi ci pięknie kwitła ,u mnie jak zauważyłeś też kwitła błękitna , zauważyłem że daleko od siebie nie mieszkamy