Mój ogród na górce

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ogród na górce

Post »

Żanko łączy nas miłość do wszystkich pór roku :D Ja też lubię tę cykliczność,dzięki której bardziej cieszy kolejna pora roku.Po zimie jakże cudnie pachnie wiosna ;:oj Tylko jest problem ;:131 Gdzie jest zima? U mnie coś tam na minusie,ale śniegu nie było i nie ma :? A już grudzień.Rośliny zaraz będą głupieć ,niektóre wystartują,po tylko,żeby zaraz dostać pstryczka w nos ;:202 Czy to się kiedyś wyklaruje...?
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Michasia1
200p
200p
Od: 6 lis 2014, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witajcie :wit

Tyle miłych słów i życzliwości. Dziękuję ;:167 . Mój ogród na tle waszych ogrodów wygląda jak ubogi krewny. Macie takie bogactwo gatunków i odmian,że nie mogę się nadziwić tej różnorodności.
Cieszę się,że mogę z Wami podzielić się tym najwspanialszym ogrodem , stworzonym przez naturę. Zaraz za ogrodzeniem zaczyna się inny świat. Tam inaczej płynie czas, tam zapominam o wszystkich troskach i zmartwieniach. Bardzo kocham to moje miejsce na ziemi :D

Dzisiaj u nas mrozek. Wkoło biało od szronu, wszystko w koło wygląda jak pocukrzone. szkoda,że nie mogę pokazać zdjęć. Aparat odmówił współpracy :cry: Chyba za zimno mu było :D

Gosiu

Zapraszam jak najczęściej, będziesz miłym gościem. Las to cudne miejsce. A zwierzaki wymiziałam, były szczęśliwe. Teraz kotka Czarnuszka siedzi mi na kolanach i mruczy. Luna nakarmiona poszła pilnować. Teraz ma dużo pracy bo sarenki i dziki podchodzą pod ogrodzenie a ona musi wszystkim ogłosić, że to Ona tu pilnuje :D

Mirka

Dziękuje za miłe słowa. Cieszę się,że i Wam tu się podoba :D

Lidka

Postaram się spełnić Twoją prośbę i może wkrótce parę fotek z lasu pokazę. Dzisiaj chciałam zrobić zdjęcia pięknie oszronionych drzew ale aparat mnie zawiódł ;:145

Mirka

U nas do tej pory coś podobnego w pogodzie. Ale zaczyna coś się dziać ;:138 . Dzisiaj u nas biało, wszędzie szron, niebo powitało nas pieknymi czerwieniami , które bladły im wyżej słonce wschodziło. A w poniedziałek mocno sypał śnieg ;:138 . Co prawda od razu topniał ;:145 Było 2 stopnie w plusie. Ale może...
Na Święta...Będzie biało !!!

Wszystkiego dobrego Wszystkim, nie dajcie się porządkom świątecznym :D
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Nie napisałaś w profilu skąd jesteś! To ważne, jak piszesz o pogodzie ;:173

To forum sprawia, że uczymy się uprawiać ogród i tworzymy, upiększamy swoje miejsce na ziemi. Ja zawdzięczam Forum wiele decyzji w ogrodzie. Wymieniłam mnóstwo roślin i podebrałam mnóstwo pomysłów. Nie trzeba się spieszyć. Ja mam ogród wiele lat i kolejne czekają, żeby coś w ogrodzie zrobić ;:108

Mieszkamy poza miastem, to sprawia, że inaczej się patrzy na świat i żyje się spokojniej :wink:
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2012, o 14:41

Post »

Miłka, masz rację- za miastem jest inny świat :D Mam działkę poza miastem i tam czas płynie wolniej :D słychać więcej ptaków i przyrodę widzi się z innej perspektywy. Całkiem inny świat ;:3
Awatar użytkownika
rosiowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2008, o 15:08

Post »

Również się z tym zgadzam. Odkąd wyprowadziliśmy się na wieś wiele się zmieniło. U nas jest bardzo spokojnie, chociaż to nie jest taka typowa wieś... Za to jak jadę do Łodzi, to czuję się tam strasznie. Hałas i tłum mnie przeraża ;:oj
pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2012, o 14:41

Post »

rosiowa pisze: Za to jak jadę do Łodzi, to czuję się tam strasznie. Hałas i tłum mnie przeraża ;:oj
Gosia, a może dziczejesz :;230 ?
Jak mi też się uda przeprowadzka, to założymy klub żyjących wśród przyrody ;) i Żankę zaprosimy, bo u niej też piękne klimaty :)
Awatar użytkownika
Michasia1
200p
200p

Post »

Miłka

Mieszkam w Wielkopolsce na skraju Puszczy Noteckiej. Tutaj bardzo specyficzny klimat. Latem pada tu rzadziej niż w innych rejonach a zimy są mroźniejsze. Wiosna do mojego ogrodu wita później niż gdzie indziej. W miasteczku oddalonym o 10 km . Wiosna żółci forsycje, widać dużo wcześniej krokusy, przebiśniegi a u mnie na górce dopiero po dwóch tygodniach nieśmiało coś zaczyna się dziać w przyrodzie

Gosia

Miasto zostawmy mieszczuchom :D My wolimy dziczeć na łonie natury :D , Ewa wkrótce też nam zdziczeje jak się wkońcu przeprowadzi ;:138

Ewa

Pewnie nie tylko ja bym dołączyła do Tego klubu ale też wiele innych osób ;:138 Natura jest różnorodna i każdy z nas potrafi ujrzeć w niej coś innego, zwrócić uwagę na inne jej walory i nam je przedstawić :D
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Moja mama pochodzi z Tarnówka i mam rodzinę w Boruszynie. Czyli okolice puszczy są mi znane. Ale puszcza duża :wink: Ja często na grzybki tam jadę, albo do szkółki w Bąblinie.
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Czy problemy z aparatem już rozwiązane?
Ja co prawda mam sprawny aparat, ale nie chce mi się wychodzić na takie zimno, żeby robić zdjęcia, choć widoki są malownicze.
No i te porządki przedświąteczne nie pozwalają dłużej delektować się ogrodem ;:108
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Przepiękne zdjęcia zimy ;:138 jak się na nie patrzy, to <dlaczego jeszcze jej nie ma > ??? :D
Ale zdjęcia latem są śliczne i wolę lato ;:138 :wit
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Michasia1
200p
200p

Post »

Przez kilka dni wiało, padało , wiało . Ale już wychodzi sloneczko i troszkę nas rozpieszcza.

Miłka

Tak jak piszesz Puszcza jest wielka, ja mieszkam w sąsiednim powiecie szamotulskim nad Wartą :) Jesień i czas grzybobrań to pora kiedy i mnie odwiedza Rodzina z całej Polski. Już od lata tworzą się zapisy na weekendy :) Jednym się uda i wracają z pełnymi koszami inni wywożą nadzieję,że może w przyszłym roku. Ale zawsze jest miło gdy nas odwiedzają :D

Wandziu

Aparat działa , ale już nie jest tak ładnie :D Czekam na kolejny ruch zimy :D

Karolinko

Ja uwielbiam wszyskie pory roku , a trochę śniegu i lekki mróz zawsze dodaje magi podczas Świąt.
Lato z kolorami kwiatami i zapachami jest wspaniałe. Ja latem mam dużo gości , bo rodzina mnie odwiedza . Każdy chce trochę odpocząć i nie zawsze mam czas na te zachwyty :D Zima daje mi moment wytchnienia :D
.
Awatar użytkownika
miwia
500p
500p
Od: 2 gru 2007, o 22:46

Post »

Dzień Dobry :)

Ja też uwielbiam magię Świąt ze śnieżno-mroźnym krajobrazem za oknem.
Lampki na choince, płomyk w kominku i ogromne płatki śniegu za oknem... Ale się rozmarzyłam :oops:
Żanko, zazdroszczę słoneczka :)
Pozdrawiam serdecznie
Mirka
Zapraszam do mojego ogródka
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

oooo ! za odwiedziny rodzinki to ja dziękuję :;230 najłatwiej pojechać do kogoś na łono przyrody.... :wink: to nie do mnie :;230 nie żebym nie lubiła gości, ale nie pasożytów ;:306 , a czasami i tacy są ;:185 no to odpoczywaj :uszy :wit
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Margita
500p
500p
Od: 21 kwie 2012, o 19:37

Post »

Bo przyjezdni dzielą się na dwie grupy: tych, co przyjechali w gości - super i takich, którzy przyjechali na urlop - koszmar.

Piękna jesień u Ciebie w ogrodzie, a zima jeszcze ładniejsza!
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Żanko fotki zimy artystyczne ;:138 a strumyk i te sople , jak piękne diamentowe kolczyki.
Zazdroszczę Ci takich klimatów i te łąki ;:224 .Mogłabym całymi godzinami tam spacerować i oglądać i wąchać zapach kwiatów , motyli i ptaków ;:145 wzruszyłam się ;:180
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”