Mój ogród na górce
-
Miriam
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 lip 2011, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój ogród na górce
Żanko łączy nas miłość do wszystkich pór roku
Ja też lubię tę cykliczność,dzięki której bardziej cieszy kolejna pora roku.Po zimie jakże cudnie pachnie wiosna
Tylko jest problem
Gdzie jest zima? U mnie coś tam na minusie,ale śniegu nie było i nie ma
A już grudzień.Rośliny zaraz będą głupieć ,niektóre wystartują,po tylko,żeby zaraz dostać pstryczka w nos
Czy to się kiedyś wyklaruje...?
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Witajcie
Tyle miłych słów i życzliwości. Dziękuję
. Mój ogród na tle waszych ogrodów wygląda jak ubogi krewny. Macie takie bogactwo gatunków i odmian,że nie mogę się nadziwić tej różnorodności.
Cieszę się,że mogę z Wami podzielić się tym najwspanialszym ogrodem , stworzonym przez naturę. Zaraz za ogrodzeniem zaczyna się inny świat. Tam inaczej płynie czas, tam zapominam o wszystkich troskach i zmartwieniach. Bardzo kocham to moje miejsce na ziemi
Dzisiaj u nas mrozek. Wkoło biało od szronu, wszystko w koło wygląda jak pocukrzone. szkoda,że nie mogę pokazać zdjęć. Aparat odmówił współpracy
Chyba za zimno mu było
Gosiu
Zapraszam jak najczęściej, będziesz miłym gościem. Las to cudne miejsce. A zwierzaki wymiziałam, były szczęśliwe. Teraz kotka Czarnuszka siedzi mi na kolanach i mruczy. Luna nakarmiona poszła pilnować. Teraz ma dużo pracy bo sarenki i dziki podchodzą pod ogrodzenie a ona musi wszystkim ogłosić, że to Ona tu pilnuje
Mirka
Dziękuje za miłe słowa. Cieszę się,że i Wam tu się podoba
Lidka
Postaram się spełnić Twoją prośbę i może wkrótce parę fotek z lasu pokazę. Dzisiaj chciałam zrobić zdjęcia pięknie oszronionych drzew ale aparat mnie zawiódł
Mirka
U nas do tej pory coś podobnego w pogodzie. Ale zaczyna coś się dziać
. Dzisiaj u nas biało, wszędzie szron, niebo powitało nas pieknymi czerwieniami , które bladły im wyżej słonce wschodziło. A w poniedziałek mocno sypał śnieg
. Co prawda od razu topniał
Było 2 stopnie w plusie. Ale może...
Na Święta...Będzie biało !!!
Wszystkiego dobrego Wszystkim, nie dajcie się porządkom świątecznym
Tyle miłych słów i życzliwości. Dziękuję
Cieszę się,że mogę z Wami podzielić się tym najwspanialszym ogrodem , stworzonym przez naturę. Zaraz za ogrodzeniem zaczyna się inny świat. Tam inaczej płynie czas, tam zapominam o wszystkich troskach i zmartwieniach. Bardzo kocham to moje miejsce na ziemi
Dzisiaj u nas mrozek. Wkoło biało od szronu, wszystko w koło wygląda jak pocukrzone. szkoda,że nie mogę pokazać zdjęć. Aparat odmówił współpracy
Gosiu
Zapraszam jak najczęściej, będziesz miłym gościem. Las to cudne miejsce. A zwierzaki wymiziałam, były szczęśliwe. Teraz kotka Czarnuszka siedzi mi na kolanach i mruczy. Luna nakarmiona poszła pilnować. Teraz ma dużo pracy bo sarenki i dziki podchodzą pod ogrodzenie a ona musi wszystkim ogłosić, że to Ona tu pilnuje
Mirka
Dziękuje za miłe słowa. Cieszę się,że i Wam tu się podoba
Lidka
Postaram się spełnić Twoją prośbę i może wkrótce parę fotek z lasu pokazę. Dzisiaj chciałam zrobić zdjęcia pięknie oszronionych drzew ale aparat mnie zawiódł
Mirka
U nas do tej pory coś podobnego w pogodzie. Ale zaczyna coś się dziać
Na Święta...Będzie biało !!!
Wszystkiego dobrego Wszystkim, nie dajcie się porządkom świątecznym
- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Nie napisałaś w profilu skąd jesteś! To ważne, jak piszesz o pogodzie
To forum sprawia, że uczymy się uprawiać ogród i tworzymy, upiększamy swoje miejsce na ziemi. Ja zawdzięczam Forum wiele decyzji w ogrodzie. Wymieniłam mnóstwo roślin i podebrałam mnóstwo pomysłów. Nie trzeba się spieszyć. Ja mam ogród wiele lat i kolejne czekają, żeby coś w ogrodzie zrobić
Mieszkamy poza miastem, to sprawia, że inaczej się patrzy na świat i żyje się spokojniej
To forum sprawia, że uczymy się uprawiać ogród i tworzymy, upiększamy swoje miejsce na ziemi. Ja zawdzięczam Forum wiele decyzji w ogrodzie. Wymieniłam mnóstwo roślin i podebrałam mnóstwo pomysłów. Nie trzeba się spieszyć. Ja mam ogród wiele lat i kolejne czekają, żeby coś w ogrodzie zrobić
Mieszkamy poza miastem, to sprawia, że inaczej się patrzy na świat i żyje się spokojniej
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- jolifleur

- Od: 30 lip 2012, o 14:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Miłka, masz rację- za miastem jest inny świat
Mam działkę poza miastem i tam czas płynie wolniej
słychać więcej ptaków i przyrodę widzi się z innej perspektywy. Całkiem inny świat 
- rosiowa

- Od: 14 cze 2008, o 15:08
Również się z tym zgadzam. Odkąd wyprowadziliśmy się na wieś wiele się zmieniło. U nas jest bardzo spokojnie, chociaż to nie jest taka typowa wieś... Za to jak jadę do Łodzi, to czuję się tam strasznie. Hałas i tłum mnie przeraża 
pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Moje wątki
- jolifleur

- Od: 30 lip 2012, o 14:41
Gosia, a może dziczejeszrosiowa pisze: Za to jak jadę do Łodzi, to czuję się tam strasznie. Hałas i tłum mnie przeraża
Jak mi też się uda przeprowadzka, to założymy klub żyjących wśród przyrody ;) i Żankę zaprosimy, bo u niej też piękne klimaty
Witajcie
Miłka
Mieszkam w Wielkopolsce na skraju Puszczy Noteckiej. Tutaj bardzo specyficzny klimat. Latem pada tu rzadziej niż w innych rejonach a zimy są mroźniejsze. Wiosna do mojego ogrodu wita później niż gdzie indziej. W miasteczku oddalonym o 10 km . Wiosna żółci forsycje, widać dużo wcześniej krokusy, przebiśniegi a u mnie na górce dopiero po dwóch tygodniach nieśmiało coś zaczyna się dziać w przyrodzie
Gosia
Miasto zostawmy mieszczuchom
My wolimy dziczeć na łonie natury
, Ewa wkrótce też nam zdziczeje jak się wkońcu przeprowadzi
Ewa
Pewnie nie tylko ja bym dołączyła do Tego klubu ale też wiele innych osób
Natura jest różnorodna i każdy z nas potrafi ujrzeć w niej coś innego, zwrócić uwagę na inne jej walory i nam je przedstawić 
Miłka
Mieszkam w Wielkopolsce na skraju Puszczy Noteckiej. Tutaj bardzo specyficzny klimat. Latem pada tu rzadziej niż w innych rejonach a zimy są mroźniejsze. Wiosna do mojego ogrodu wita później niż gdzie indziej. W miasteczku oddalonym o 10 km . Wiosna żółci forsycje, widać dużo wcześniej krokusy, przebiśniegi a u mnie na górce dopiero po dwóch tygodniach nieśmiało coś zaczyna się dziać w przyrodzie
Gosia
Miasto zostawmy mieszczuchom
Ewa
Pewnie nie tylko ja bym dołączyła do Tego klubu ale też wiele innych osób
- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Moja mama pochodzi z Tarnówka i mam rodzinę w Boruszynie. Czyli okolice puszczy są mi znane. Ale puszcza duża
Ja często na grzybki tam jadę, albo do szkółki w Bąblinie.
Miłka
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Czy problemy z aparatem już rozwiązane?
Ja co prawda mam sprawny aparat, ale nie chce mi się wychodzić na takie zimno, żeby robić zdjęcia, choć widoki są malownicze.
No i te porządki przedświąteczne nie pozwalają dłużej delektować się ogrodem
Ja co prawda mam sprawny aparat, ale nie chce mi się wychodzić na takie zimno, żeby robić zdjęcia, choć widoki są malownicze.
No i te porządki przedświąteczne nie pozwalają dłużej delektować się ogrodem
- karolacha

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Przepiękne zdjęcia zimy
jak się na nie patrzy, to <dlaczego jeszcze jej nie ma > ???
Ale zdjęcia latem są śliczne i wolę lato

Ale zdjęcia latem są śliczne i wolę lato
Witajcie
Przez kilka dni wiało, padało , wiało . Ale już wychodzi sloneczko i troszkę nas rozpieszcza.
Miłka
Tak jak piszesz Puszcza jest wielka, ja mieszkam w sąsiednim powiecie szamotulskim nad Wartą
Jesień i czas grzybobrań to pora kiedy i mnie odwiedza Rodzina z całej Polski. Już od lata tworzą się zapisy na weekendy
Jednym się uda i wracają z pełnymi koszami inni wywożą nadzieję,że może w przyszłym roku. Ale zawsze jest miło gdy nas odwiedzają
Wandziu
Aparat działa , ale już nie jest tak ładnie
Czekam na kolejny ruch zimy
Karolinko
Ja uwielbiam wszyskie pory roku , a trochę śniegu i lekki mróz zawsze dodaje magi podczas Świąt.
Lato z kolorami kwiatami i zapachami jest wspaniałe. Ja latem mam dużo gości , bo rodzina mnie odwiedza . Każdy chce trochę odpocząć i nie zawsze mam czas na te zachwyty
Zima daje mi moment wytchnienia
.
Przez kilka dni wiało, padało , wiało . Ale już wychodzi sloneczko i troszkę nas rozpieszcza.
Miłka
Tak jak piszesz Puszcza jest wielka, ja mieszkam w sąsiednim powiecie szamotulskim nad Wartą
Wandziu
Aparat działa , ale już nie jest tak ładnie
Karolinko
Ja uwielbiam wszyskie pory roku , a trochę śniegu i lekki mróz zawsze dodaje magi podczas Świąt.
Lato z kolorami kwiatami i zapachami jest wspaniałe. Ja latem mam dużo gości , bo rodzina mnie odwiedza . Każdy chce trochę odpocząć i nie zawsze mam czas na te zachwyty
.
- miwia
- 500p

- Od: 2 gru 2007, o 22:46
Dzień Dobry 
Ja też uwielbiam magię Świąt ze śnieżno-mroźnym krajobrazem za oknem.
Lampki na choince, płomyk w kominku i ogromne płatki śniegu za oknem... Ale się rozmarzyłam
Żanko, zazdroszczę słoneczka
Ja też uwielbiam magię Świąt ze śnieżno-mroźnym krajobrazem za oknem.
Lampki na choince, płomyk w kominku i ogromne płatki śniegu za oknem... Ale się rozmarzyłam
Żanko, zazdroszczę słoneczka
- karolacha

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
oooo ! za odwiedziny rodzinki to ja dziękuję
najłatwiej pojechać do kogoś na łono przyrody....
to nie do mnie
nie żebym nie lubiła gości, ale nie pasożytów
, a czasami i tacy są
no to odpoczywaj

- Margita
- 500p

- Od: 21 kwie 2012, o 19:37
Bo przyjezdni dzielą się na dwie grupy: tych, co przyjechali w gości - super i takich, którzy przyjechali na urlop - koszmar.
Piękna jesień u Ciebie w ogrodzie, a zima jeszcze ładniejsza!
Piękna jesień u Ciebie w ogrodzie, a zima jeszcze ładniejsza!
-
e-babcia

- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Żanko fotki zimy artystyczne
a strumyk i te sople , jak piękne diamentowe kolczyki.
Zazdroszczę Ci takich klimatów i te łąki
.Mogłabym całymi godzinami tam spacerować i oglądać i wąchać zapach kwiatów , motyli i ptaków
wzruszyłam się 
Zazdroszczę Ci takich klimatów i te łąki