Przysypani tęczą kwiatów...

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
kryzysowa
---
Od: 9 kwie 2014, o 08:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Przysypani tęczą kwiatów...

Post »

Jolu, ja kompletnie "zapadłam" na przylaszczki po prześledzeniu wątku Iw ;:oj , podobnie ma się sytuacja z wybranymi pierwiosnkami ;:oj , już się trzymam za kieszeń na samą myśl o wiośnie ;:224
Zapożyczone w Żegiestowie przylaszczki posadziłam w różnych miejscach, w tym w takim, gdzie nikt gmerał nie będzie, liczę na cudowne rozmnożenie :wink:
Heh, szkoda że nie widzieliście, jak robiłam rundki do samochodu targając w torbie na zakupy oraz plecaku piaskowiec & rzeczne kamienie ;:159
Ond z przerażeniem obserwował jak z kolejnymi kursami zadek auta "siada", żeby w/w "pyskaczkę" zamknąć powiedziałam, że prędzej Jego tam zostawię, niż moje zdobyczne kamulce i musiał skapitulować ;:306
Anulka, z tego co czytałam najlepszym momentem na przesadzanie przylaszczki jest czas jej kwitnienia, więc jeśli masz w/w gdzieś w pobliżu, proponuję wstrzymać się do wiosny :)
Mati, jak słusznie zauważył Tulapek wydzieramy roślinność naturze tylko po to, żeby ją rozmnożyć i przeflancować, do swojego lasu też nie omieszkałam zanieść sadzoneczki, a nuż widelec się zadomowi, nie widziałam na Mazowszu przylaszczki w naturalnym środowisku ;:185
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A, to nawet dobrze, że lubią przesadzanie z kwiatkami, bo mnie zatoki męczą i już im chciałam darować rok. Wiosną muszę dokładniej przełazić wyżynne partie, bo jakoś się skupiałam na dnie doliny i wąwozach. Ciekawa jestem, co wymyślicie z tych zdobycznych kamulców...
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
eliszka60
200p
200p
Od: 3 paź 2011, o 16:59

Post »

Witaj Kasiu,odwaliliście z Ondkiem masę dobrej roboty.Piękne miejsce i piękne rośliny.Pomysł z taczko-doniczką super tylko obiła bym ją w środku czymś żeby szybko nie zgniła od wilgoci.A w tej skrzyni gdybym taką miała to rosły by różne ziółka.Ale nie mam i nie będą u mnie rosły.....Mam na to innego pomysła ale to w przyszłym roku.Pozdrawiam z Dolnego Śląska.
Lato,lato wszędzie...
Działeczka Eliszki
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Kasiu , bez zaproszenia podreptałem po ścieżkach , ładnie i ciekawie się robi ;:138 .Razem z Ondkiem zadziwicie forum . Pomysł z taczką ;:215 :wit
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

Mnie też natychmiast ciekawość przygnała - przyczłapałam za Olkiem z wątku zlotowego :D
Boszszsz - Kasiu, jeżeli teraz o sobie piszesz "żółtodzioby" ....... - ;:oj
Aż się boję, co będziecie wyprawiali jako "zaprawieni w boju" - szacun ;:180
Dzięki za info o Łopacie Polskiej ;:196
Uścisk w pasie dla Ond-a .
Już się cieszę na myśl o poznaniu Was w Sulejowie ;:138
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Kasiu bardzo piękne miejsce ,dużo ślicznych roślin ;:333 ;:333 .Przypołudnik jest piękny kilka razy miałam go u siebie :D
Datura przepiękna niestety nie mam warunków do przechowywania takich kwiatów ,widziałam tulipanowca to piękne drzewo .Warzywnik świetny ,marzy mi się jakaś mała szklarenka ,albo tunel ,kury oczywiście też :D
Życzę powodzenia ,odpoczywaj przez zimę ,a wiosną z nowymi siłami do ogrodu .Miłej niedzieli ;:3
Pozdrawiam Alicja
kryzysowa
---

Post »

Aniu, niestety z zatokami mam podobny problem, więc doskonale rozumiem "ból" ;:174
Gdyby nie udało Ci się namierzyć przylaszczki w naturalnych warunkach, daj znać, podeślę, o ile moje się zaaklimatyzuję, a innej opcji nie biorę pod uwagę ;:224
Elu, w taczce pod południkami że się tak wyrażę, wsadzone są cebulki krokusów, jak minie ich okres kwitnienia, zrobię tak jak słusznie podpowiedziałaś, wyłożę wnętrze folią ;:173
Pomysł na zielnik w skrzyni idealny ;:215 , zaakceptowany, zrealizowany będzie wiosną ;:173
Ktoś mówi Dolny Śląsk, a ja natychmiast mam pod powiekami Polanicę Zdrój, uwielbiam to wiosną magnoliami malowaną miejscowość ;:97
Aleksandrze, dziękuję za odwiedziny w naszych skromnych progach i mam nadzieję widzimy się w Sulejowie ;:333
Mariolu, odwiedziłam Twój zielony raj, poza tym, że w zachwyt uniosło mnie "zielone", to dodatkowo uśmiałam się setnie-uwielbiam ludzi z poczuciem humoru, tworzymy z Ondraszem pocieszny team, więc czuję, że w Sulejowie będzie się działo :wink:
Jeśli chodzi o Łopatę Polską, to polecam "naszego" Gazdę i Jego pensjonat ;:333
Fantastyczny człowiek z wielkim sercem, miłośnik gór i ludzi, ratownik TOPRu, genialny kucharz /golonka w Jego wykonaniu nie idzie w biodra, serio! ;:306 /, jednym słowem wyrażać się o Arturze można tylko w samych superlatywach ;:333
Podczas naszego ostatniego pobytu odbywał się pod Jego "strzechą" Festiwal Górski, w czasie którego prelekcję wygłaszali m.in. światowej sławy himalaista Karim Hayat, oraz podróżnik Bartek Dumbal- ten drugi tak skutecznie zaraził mnie Nepalem i utwierdził w przekonaniu, że jestem w stanie bez problemu pokonać trasę trekkingową wokół Annapurny, że ja tam kiedyś polezę, choćby nie wiem co, o! ;:108
O wieczornej biesiadzie przy dźwiękach fenomenalnej kapeli góralskiej Zachata opowiadać nie będę, no bo jak to tak na własne życzenie się kompromitować.. ;:131 ;:306
W każdym razie polecam miejsce, bo jest magiczne bez dwóch zdań :-D
Alu , datura którą u nas dostrzegłaś, to roślina jednoroczna, mam jeszcze odrobinę nasionek, więc jeśli reflektujesz poproszę o adres na pw :)
Odpoczywam właśnie podziwiając Wasze piękne ogrody, efektem tego "zwiedzania" lista chciejstw 2015 ma już 6444494 pozycji, zaczynam się bać ;:218 :;230
Również udanej niedzieli życzę :)
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Ej ja też chcę na Everest i Annapurnę ;:209 ;:180 kocham te góry ;:167 i zabierz mnie do Nepalu ;:138
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Zniknęłam na chwilę, a Ty już 'uszkodziłaś' swoją drugą połowę ;:185 .
Podziwiam Cię za energię i chęć przemieszczania się i to po górach. No, a już Nepal, to chyba dalsza perspektywa. Chociaż czemu nie?.
Zdjęcia piękne ;:108 .
Miłej niedzieli ;:168 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
kryzysowa
---

Post »

mati, bądźmy realistami, na Everest się nie wdrapiemy, ale już doczłapanie się do jego podnóży jest jak najbardziej możliwe ;:173 , z tym że jak słusznie zauważył Bartek Dumbal, z perspektywy bazy pod Everestem, Czomolungmy zobaczyć nie sposób, trzeba się udać w kierunku Gokyo, stamtąd widać wszystko co w Himalajach najpiękniejsze ;:oj
Tak więc od dzisiaj zero cukierków, zero batoników, zero nowych sadzoneczek ;:145, całe kieszonkowe ląduje w śwince-skarbonce i tak aż nazbieramy 5000pln, bo taki jest realny koszt BEZPIECZNEJ wyprawy, czyli wliczając wynajęcie nepalskiego przewodnika, itd itp :)
Aniu, sobie wypraszam, Ond się sam uszkodził, prosiłam jak człowieka: weź kije, to nie, twardzielem chciał być, teraz ma za swoje ;:183
W ostatecznym rozrachunku, to i tak konsekwencje niefrasobliwości Szkodnika ponoszę ja , bo choć Ond powszechnie Qrą jest zwany, to teraz muszę się z Nim obchodzić jak z jajkiem, o! ;:219
Cytuję: Kochanie, zrobisz mi herbatkę? /kuchnia piętro niżej/. Ładnie proszę, chyba nie chcesz, żebym połamał drugą nogę kuśtykając po schodach..
I tak 30 razy dziennie "coś".. ;:219
Faceci to się jednak potrafią się ustawić ;:209
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

To olbrzym ;:oj oglądnij sobie to jest mega ciekawe ja zaliczyłem wszystkie odcinki
http://video.anyfiles.pl/Jak+Powsta%C5% ... deo/102388
I o Alpach :D
http://video.anyfiles.pl/Jak+Powsta%C5% ... deo/106377

Najbardziej to się boje Afryki bo ona się zderza z Europą ;:145

I o całej europie :uszy
http://video.anyfiles.pl/Narodziny+Euro ... deo/116226
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

Ondka noga złamana ale program wycieczki rzecz ważna ... kuśtykał dzielnie na ścieżce nad Popradem ;:333
ale że podłogę zmywał z nogą w gipsie ;:oj wielki szacun dla niego
życzę mu szybkiego powrotu do zdrowia i pozdrawiam Was serdecznie
aha! dziękuję za wiadomość o przylaszczce - mnóstwo tego widuję w lasach i ... żal było, a teraz zaproszę je do siebie :wink:
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Służę moimi chwastami ;:306 . przed Zlotem przyślij listę ;:138 ;:180 ;:180
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Kasiu, przydreptałam do Ciebie zobaczyć jak tworzysz swój ogród i jestem pod dużym wrażeniem ;:oj Wykonaliście kawał dobrej roboty, a przy tym macie mnóstwo świetnych pomysłów ;:138 ;:138 będę częstym gościem u Ciebie :tan
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Kasiu przylaszczkami i prymulami tez zostałam zarażona,zbieram od 2 lat ,pozdrów Ondka-znam ten ból,tez się w górach połamałam ,ale od tego czasu już chodzę z kijami :;230
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”