Aniu, niestety z zatokami mam podobny problem, więc doskonale rozumiem "ból"
Gdyby nie udało Ci się namierzyć przylaszczki w naturalnych warunkach, daj znać, podeślę, o ile moje się zaaklimatyzuję, a innej opcji nie biorę pod uwagę
Elu, w taczce pod południkami że się tak wyrażę, wsadzone są cebulki krokusów, jak minie ich okres kwitnienia, zrobię tak jak słusznie podpowiedziałaś, wyłożę wnętrze folią
Pomysł na zielnik w skrzyni idealny

, zaakceptowany, zrealizowany będzie wiosną
Ktoś mówi Dolny Śląsk, a ja natychmiast mam pod powiekami Polanicę Zdrój, uwielbiam to wiosną magnoliami malowaną miejscowość
Aleksandrze, dziękuję za odwiedziny w naszych skromnych progach i mam nadzieję widzimy się w Sulejowie
Mariolu, odwiedziłam Twój zielony raj, poza tym, że w zachwyt uniosło mnie "zielone", to dodatkowo uśmiałam się setnie-uwielbiam ludzi z poczuciem humoru, tworzymy z Ondraszem pocieszny team, więc czuję, że w Sulejowie będzie się działo
Jeśli chodzi o Łopatę Polską, to polecam "naszego" Gazdę i Jego pensjonat
Fantastyczny człowiek z wielkim sercem, miłośnik gór i ludzi, ratownik TOPRu, genialny kucharz /golonka w Jego wykonaniu nie idzie w biodra, serio!

/, jednym słowem wyrażać się o Arturze można tylko w samych superlatywach

Podczas naszego ostatniego pobytu odbywał się pod Jego "strzechą" Festiwal Górski, w czasie którego prelekcję wygłaszali m.in. światowej sławy himalaista Karim Hayat, oraz podróżnik Bartek Dumbal- ten drugi tak skutecznie zaraził mnie Nepalem i utwierdził w przekonaniu, że jestem w stanie bez problemu pokonać trasę trekkingową wokół Annapurny, że ja tam kiedyś polezę, choćby nie wiem co, o!
O wieczornej biesiadzie przy dźwiękach fenomenalnej kapeli góralskiej Zachata opowiadać nie będę, no bo jak to tak na własne życzenie się kompromitować..

W każdym razie polecam miejsce, bo jest magiczne bez dwóch zdań
Alu , datura którą u nas dostrzegłaś, to roślina jednoroczna, mam jeszcze odrobinę nasionek, więc jeśli reflektujesz poproszę o adres na pw

Odpoczywam właśnie podziwiając Wasze piękne ogrody, efektem tego "zwiedzania" lista chciejstw 2015 ma już 6444494 pozycji, zaczynam się bać
Również udanej niedzieli życzę