Ogródek Gosi 13
- Alania
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek Gosi 13
Jak to możliwe, że u Ciebie jeszcze tak pięknie
U mnie przymrozki skosiły dużo roślin i już nie jest tak ładnie. Wstawiaj fotki, żeby nacieszyć oczy piękną, złotą jesienią 
-
JagiS

- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
No nie, Margo
Stanowczo za wąskie masz te rabatki
.
A tyle jeszcze pięknych roślin by się zmieściło...
.
Jagi
Stanowczo za wąskie masz te rabatki
A tyle jeszcze pięknych roślin by się zmieściło...
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Gosiu jak jeszcze kolorowo u Ciebie
Ale śliczną masz Chryzantemę

Ale śliczną masz Chryzantemę
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Monia, jakoś w tym roku jesień jest bardzo łaskawa dla mojego ogrodu.
Nawet rozchodniki sa jeszcze calkiem ładne
Jagódko, całkowicie się z Tobą zgadzam. Tylko, że ogród nalezy nie tylko do mnie. I tutaj muszę iść na kompromis, ponieważ mój m. lubi przestrzeń. Ale nie martw się. Trawnik jest systematycznie ograniczany
Teresko, chryzantemka to młodziak. Jeszcze nie widać jej uroku. Myślę, że za rok pokarze dopiero jak naprawdę wygląda
Nawet rozchodniki sa jeszcze calkiem ładne
Jagódko, całkowicie się z Tobą zgadzam. Tylko, że ogród nalezy nie tylko do mnie. I tutaj muszę iść na kompromis, ponieważ mój m. lubi przestrzeń. Ale nie martw się. Trawnik jest systematycznie ograniczany
Teresko, chryzantemka to młodziak. Jeszcze nie widać jej uroku. Myślę, że za rok pokarze dopiero jak naprawdę wygląda
- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Dziś przesadziłam 4 szt na nowe miejsca. Robię rewolucję w ogródku!!!
roślinki. Grunt, że ciepło. Byłam na Mazowszu i jest teraz cudnie, szczególnie w pobliżu Gabina. Piękna droga wśród lasu.
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- Jagodka

- Od: 24 sty 2011, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tak , Gosiu - wiatr pozamiatał , a syn dzisiaj pozbierał liście spod ogrodzenia , jak i te , które ja zgrabiłam wcześniej - zwłaszcza pod magnolią . Zapewne , gdy M nie patrzy , to zawsze odrobinę uszczkniesz tego trawnika - ja tak robię - przy grzebaniu na rabatach . Ostatnio syn mi zwrócił uwagę , ze podczas koszenia trawy przejeżdżał po liściach host
...a teraz jakoś kosiarka ich nie sięga - czyżby się liście same usunęły do środka rabaty ? Pewnie grzebałaś w trawniku , bo coś mi się nie podoba ta szerokość rabat z hostami
...no , pewnie , że grzebałam ...a co ! ... będzie jeździł po hostach , których liście wylazły na trawnik ? Zresztą to mój ogród i basta - sama sobie w nim robię , to mam prawo przewracać go wg mojego widzimisię ...
Serdeczności sobotnie
...miłej niedzieli , jak i całego dłuuugiego weekendu Gosiu 
Serdeczności sobotnie
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- justi177

- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Cześć Goś,
Właśnie zauważyłam, że chodzi Ci po głowie Crocus Rose. No i bardzo dobrze, że chodzi.
Cudowna róża. Od pierwszych chwil u mnie jest niesamowita, cały czas kwitnie, żywotna. Nawet teraz...myślę, że warto poświęcić jakaś trawę dla tej róży, ewentualnie kawałek trawnika.
Mimo, źe trawy kocham na równi z różami..... Ta jednak jest absolutnie warta zachodu.
Mam sobie cichą nadzieję, że w pracy się uspokoiło.
Właśnie zauważyłam, że chodzi Ci po głowie Crocus Rose. No i bardzo dobrze, że chodzi.
Cudowna róża. Od pierwszych chwil u mnie jest niesamowita, cały czas kwitnie, żywotna. Nawet teraz...myślę, że warto poświęcić jakaś trawę dla tej róży, ewentualnie kawałek trawnika.
Mam sobie cichą nadzieję, że w pracy się uspokoiło.
Pozdrawiam
-
e-babcia

- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Gosiu - jesień nadal masz piękną
Miłej niedzieli
Miłej niedzieli
- Margo2

Tosiu, szkoda, że nie dajesz znaku, że jestes w pobliżu. Chętnie bym się spotkała.
Zna drogę z Gabina do Płocka. Też lubie takie leśne otoczenie.
U mnie kwitną już tylko chryzantemy i jakies pojedyncze kwiaty.
Pokażę poniżej
Jagódko, nie dawaj się. Walcz o rabaty. A chłopakom tłumacz, że dbasz o to, żeby mieli mniej roboty
Masz rację, robię tak samo jak Ty. Czego oczu nie widzą, tego sercu nie żal. Podkradam trawnik jak m. nie ma w domu. A że go nie ma często, to mogłabym cały skopać, ale ostatnio stwierdziłam, że jeśli mu się ten trawnik tak podoba to niech ma. W sumie zmieniłam po to trawnik, żeby się nim teraz cieszyć. Niestety jutro pracuję
Justyś, i Ty przeciwko mnie
Ja bym chciała, ale nie mam gdzie sadzić. Nie poświęcę traw, bo za bardzo je lubię, a po drugie chcę trochę m. ułagodzić. No chyba, że jakas mi przez zimę wypadnie, a nie zapowiada się, bo zimy ma nie być
Niestety na razie w pracy nadal kicha. Najgorsze jest to, że są takie zmiany, nawet co do mojej osoby, że straciłam całą chęć chodzenia do niej. Czuję się jak odtrącone dziecko, a to powoduje, że nie chce mi sie wcale angażować.
Jadziu
Dzisiaj była piekna pogoda, więc mimo, że to niedziela chwyciłam za kosiarkę, bo czas był najwyższy. Prz okazji zrobiłam kilka zdjęć

Zna drogę z Gabina do Płocka. Też lubie takie leśne otoczenie.
U mnie kwitną już tylko chryzantemy i jakies pojedyncze kwiaty.
Pokażę poniżej
Jagódko, nie dawaj się. Walcz o rabaty. A chłopakom tłumacz, że dbasz o to, żeby mieli mniej roboty
Masz rację, robię tak samo jak Ty. Czego oczu nie widzą, tego sercu nie żal. Podkradam trawnik jak m. nie ma w domu. A że go nie ma często, to mogłabym cały skopać, ale ostatnio stwierdziłam, że jeśli mu się ten trawnik tak podoba to niech ma. W sumie zmieniłam po to trawnik, żeby się nim teraz cieszyć. Niestety jutro pracuję
Justyś, i Ty przeciwko mnie
Ja bym chciała, ale nie mam gdzie sadzić. Nie poświęcę traw, bo za bardzo je lubię, a po drugie chcę trochę m. ułagodzić. No chyba, że jakas mi przez zimę wypadnie, a nie zapowiada się, bo zimy ma nie być
Niestety na razie w pracy nadal kicha. Najgorsze jest to, że są takie zmiany, nawet co do mojej osoby, że straciłam całą chęć chodzenia do niej. Czuję się jak odtrącone dziecko, a to powoduje, że nie chce mi sie wcale angażować.
Jadziu
Dzisiaj była piekna pogoda, więc mimo, że to niedziela chwyciłam za kosiarkę, bo czas był najwyższy. Prz okazji zrobiłam kilka zdjęć

- TerDob

Gosiu ale cudnie wyglądają te rabatki z trawami
Mimo że pojedyncze kwiatuszki kwitną ale śliczne i jak cieszą
Pozdrawiam
Mimo że pojedyncze kwiatuszki kwitną ale śliczne i jak cieszą
Pozdrawiam
- Margo2

- TerDob

Gosiu męcz , męcz
Cudnie
Cudnie
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Gosiu napisałam się i wcięło, to krótko na razie jeżówki u mnie giną co może być przyczyną? Kupiłam już w donicach ładne, spore, kwitnące i tyle ich widziałam przekwitły i poszły sobie.
- Margo2

Teresko, jeszcze bedziesz miała ich dosyć
Taro, na razie nie umiem odpowiedzieć na Twoje pytanie. Muszę najpierw pozwiedzać Twój ogródek
Najpewniej może być im za sucho
Najlepiej zacząc zabawę z jeżówkami od tych zwykłych.
Ja mam podobny problem z ostróżkami. Ale u mnie ewidentnie to wina suszy, bo mam piaski
Taro, na razie nie umiem odpowiedzieć na Twoje pytanie. Muszę najpierw pozwiedzać Twój ogródek
Najpewniej może być im za sucho
Najlepiej zacząc zabawę z jeżówkami od tych zwykłych.
Ja mam podobny problem z ostróżkami. Ale u mnie ewidentnie to wina suszy, bo mam piaski
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Gosiu ostróżki też nie rosną, tutaj to winię też ślimaki, walczę ale one zawsze niby ślamazarne ale są pierwsze.