Niestety miejsca między storczykami brak
Moja kwitnąca kolekcja
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Madzik, z przyjemnością się podzielę , jak będę rozsadzać, to szczepki zapewnione
A storczyki razem z paprotkami stoją na wschodnim oknie i na południowym, ale pod dachem tarasowym. Na brak miejsca na szczęście jeszcze nie narzekam, ponieważ na piętrze mam na całych 2 ścianach okna. Jeden parapet ma 6 m długości, a drugi ok.3. Kwiaty na komodę przeniosłam tylko do zdjęć, bo zawsze robię na oknie i mam poprześwietlane 
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- DAK

- Od: 16 lip 2008, o 19:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mój wzrok też właśnie one przykuły. Może rzeczywiście to kwestia nawilżana, ale przy mnie to paprocie po miesiącu padająmadzik pisze:Agness - storczyki oczywiście piękne, ale mój wzrok przykuły dorodne, żywo zielone paprotkiCo robisz, że tak ładnie Ci rosną?
I to zawsze tak było, jak rok mieszkałam u teściowej, której paprocie rosły jak szalone, to przy mnie też marniały. Odżyły jak się wyprowadziłam.
- madzik

- Od: 27 gru 2007, o 09:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
DAK - ale się uśmiałam z tych paprotek u teściowej
(można by pomyśleć, że jakimiś specyfikami je podlewałaś pod jej nieobecność , o co nie podejrzewam, oczywiście
).
Agness - czekam w takim razie niecierpliwie do wiosny
Swoje też czasem spryskuję, stoją niedaleko okna, ale gdzie im tam do Twoich
A o taakich parapetach i miejscu na nich to mogę pomarzyć jedynie 
Agness - czekam w takim razie niecierpliwie do wiosny
- AGNESS

Kochani, najnowsze doniesienia z mojej chałupki
Wirus storczykowy atakuje
Zaostała zarażona moja 14 letnia córka
Do tej pory twierdziła,, co ja się tak jaram tymi storczykami,,przecież one wszystkie takie same
,, a teraz sama kilka buchnęła ode mnie do swojego pokoju
Jak jesteśmy w sklepie, to mnie namawia na kupno- że takiego jeszcze nie mam - a jak mówię ,że nie koniecznie mi się podoba, to mówi, że najwyżej będzie stał u niej

- AGNESS

Mambo, jasne, że dobrze móc dzielić swoją pasję z kimś bliskim, zawsze to można się z kimś podzielić swoją radością.
A ja właśnie jestem po przeglądzie swoich storczyków, i już 13 ma pędy kwiatowe, dosłownie z dnia na dzień coś nowego można zaobserwować. Rosną jak na drożdżach
Martwię się żeby im nic nie zaszkodziło, bo właśnie mam w domu remont i są przenoszone z miejsca na miejsce. A niestety nie sądzę, że może im się to podobać i boję się, żeby nie zahamowały wzrostu. No ale cóż nie mam wyjścia 

... są wśród nas