Moja muszą się zadowolić piwniczką i malutkim północnym parapetem
A kwitnienie grubosza to rzadki widok
 Gratuluję!
  Gratuluję!
 Gratuluję!
  Gratuluję!
 bardzo to miłe, choć jakość szczególnie nie zabiegałam o estetykę zimowiska....
 bardzo to miłe, choć jakość szczególnie nie zabiegałam o estetykę zimowiska....

Ale się naoglądałam. Dopiero teraz znalazłam czas by prześledzić twój wątek od początku - co za feeria barw. Masz pod tym względem niesamowitą kolekcję. Bardzo mi się u Ciebie podobało. Gratulacje
 Ale się naoglądałam. Dopiero teraz znalazłam czas by prześledzić twój wątek od początku - co za feeria barw. Masz pod tym względem niesamowitą kolekcję. Bardzo mi się u Ciebie podobało. Gratulacje   

Ale jak się nic nie dzieje... Choć może to nie do końca prawda, bo w przez zimę "trochę"
  Ale jak się nic nie dzieje... Choć może to nie do końca prawda, bo w przez zimę "trochę"   nasion kupiłam. Ale do tego jeszcze wrócę później, jak zacznę siać...
  nasion kupiłam. Ale do tego jeszcze wrócę później, jak zacznę siać...  , ostatnio zrobił mi ogromną niespodziankę
 , ostatnio zrobił mi ogromną niespodziankę  Otóż wypatrzył na aukcjach WOŚP kolekcję 100 kaktusów i mi je kupił. Tydzień temu przyszła do mnie paczka, a w niej 100 kolorowych doniczek i 100 papierowych paczuszek z cierniakami w środku. Normalnie siedziałam jak kokoszka nad pisklętami i rozwijałam te papierki jak świstak sreberka
 Otóż wypatrzył na aukcjach WOŚP kolekcję 100 kaktusów i mi je kupił. Tydzień temu przyszła do mnie paczka, a w niej 100 kolorowych doniczek i 100 papierowych paczuszek z cierniakami w środku. Normalnie siedziałam jak kokoszka nad pisklętami i rozwijałam te papierki jak świstak sreberka 

Heniu, idąc za Twoim przykładem, też preferuje określone.... Ale mam nadzieję, że te wkrótce takie będą. W końcu pochodzą od znanej hodowli w Jarużynie. A jak już je ponazywam, to zrobię ogłoszenia wymiennehen_s pisze: (..) Mimo wszystko ja preferuję określone rodzaje, taki prezent więc dla mnie byłby nieco kłopotliwy. Ale... Od czego wymiany? Jeśli nie bardzo odpowiadają to zawsze można je z kimś wymienić...

W moim rejonie na całe szczęście takiego lekarza nie maMarek L pisze:Niezła gromadka
tylko ten biedny mąż zatracił instynkt samozachowawczy..... do lekarza z nim
Najpierw kaktusy , wiosną tunel foliowy , później większy tunel a później stoły do tunelu
o mnożarce do wysiewu i naświetlaniu siewek nie wspomnę....
 Bo cała reszta moich planów się zgadza
  Bo cała reszta moich planów się zgadza 
Sadziłam je dziś w sumie około 3 godzin. Ale przy okazji się z kotem bawiłam i parę razy przerywałam, bo mnie kręgosłup boli. A co do perełek... to każdy pewnie co innego pod tym pojęciem rozumie... Ładne są astrophytabool pisze:Ja bym chyba rozłożył to "na raty", nie wiem czy by mi się chciało ponad setkę za jednym zamachem posadzić. Jestem pełen podziwu!
Z ciekawości spytam ile Ci to zajęło?
A prezent oczywiście super, są jakieś perełki?
 na pewno jest też Mammillaria plumosa.
 na pewno jest też Mammillaria plumosa.Pokażę, pokażęmrooofka pisze:prezent idealny
pokaż roślinki z bliska
 ale dopiero w sobotę będę miała możliwość zrobić zdjęcia przy dziennym świetle
 ale dopiero w sobotę będę miała możliwość zrobić zdjęcia przy dziennym świetle