Mój balkon ---->Moja kolorowa oaza :) *cz.3*
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 1 wrz 2014, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój balkon ---->Moja kolorowa oaza :) *cz.3*
Zajrzałam i ja do Ciebie.Kwiaty masz piękne.
Pozdrawiam Marzena. Skrętniki
- janek45
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 sie 2012, o 07:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dziękuję Madziu za przydatne porady,spytałem bo zbierasz i wysiewasz nasiona pelargonii mój nasienniki na fuksji są fioletowe, wyschnąć na pewno nie wyschną, ale może tak jak inne nasiona choć mokre i tak wschodzą,pięknie u ciebie jeszcze na balkonie ,twoje Fuksje i Pelargonie są zachwycające na tę porę roku, ja kilka z moich przyciąłem i wyniosłem do piwnicy już 

Alenka,pierwszy raz w tym roku na balkonie mam pelargonie.
Rosna wybornie,odkrylam ich piekno.
Kwitna nadal na calego.Ale zapowiadaja chlody.
Kiedy z Twojego doswiadczenia trzeba je zabrac z balkonu.
Piekne te Twoje roslinki.Fuksje to takie skrzaty w czapeczkach.
Rosna wybornie,odkrylam ich piekno.
Kwitna nadal na calego.Ale zapowiadaja chlody.
Piekne te Twoje roslinki.Fuksje to takie skrzaty w czapeczkach.
- georginja
- 500p
- Od: 4 paź 2012, o 01:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dzięki Alenko. Może na drugi rok uda mi się ją zdobyć. A Romance też mam i bardzo ją lubię. Tylko że pierwszy raz będę zimować fuksie, więc nie wiem czy mi się uda.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 26&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=154" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=154" onclick="window.open(this.href);return false;
- Kirunia
- 200p
- Od: 25 sie 2013, o 14:40
Madziu
Na Twoim balkonie to jeszcze lato widać, a ja się wczoraj złamałam i postanowiłam pochować swoje doniczki.
Już drugi dzień przycinam, skubię, czyszczę
Tak jak radziłaś obrywam wszystkie pąki i listki. Ależ one teraz smętnie wyglądają 
Zostało mi jeszcze na jutro kilka fuksji i wszystkie pelargonie do schowania. Dopiero teraz zdałam sobie sprawę, że chyba mam tych roślin ciut ciut za dużo
A po głowie mi już chodzą przyszłoroczne zakupy
Oj, ja sama ze sobą nie wytrzymam
A jak tam u Ciebie w przedszkolu? Dużo porobiłaś sadzonek?
Widziałam, że masz dużo kwadratowych małych doniczek. Czy to pozbierane z własnych zakupów czy kupiłaś u jakiegoś producenta?
Mam nadzieję, że na zimę masz zarezerwowane fotki balkonowe i będziesz nam nimi rozweselać krótkie zimowe dni

Na Twoim balkonie to jeszcze lato widać, a ja się wczoraj złamałam i postanowiłam pochować swoje doniczki.
Już drugi dzień przycinam, skubię, czyszczę

Zostało mi jeszcze na jutro kilka fuksji i wszystkie pelargonie do schowania. Dopiero teraz zdałam sobie sprawę, że chyba mam tych roślin ciut ciut za dużo

A po głowie mi już chodzą przyszłoroczne zakupy

A jak tam u Ciebie w przedszkolu? Dużo porobiłaś sadzonek?
Widziałam, że masz dużo kwadratowych małych doniczek. Czy to pozbierane z własnych zakupów czy kupiłaś u jakiegoś producenta?
Mam nadzieję, że na zimę masz zarezerwowane fotki balkonowe i będziesz nam nimi rozweselać krótkie zimowe dni

- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Madzia ja wczoraj ścinałam ostatnie fuksje i miałam łzy w oczach
No ale trudno, trzeba teraz pochować żeby za rok się cieszyć kwiatkami
Ale pelargonie jeszcze mam wszystkie na balkonie, gdzie ja to upchnę
Wariatka jestem bo jeszcze szukam nowych jak Kirunia 

No ale trudno, trzeba teraz pochować żeby za rok się cieszyć kwiatkami

Ale pelargonie jeszcze mam wszystkie na balkonie, gdzie ja to upchnę

- Kirunia
- 200p
Z radością stwierdzam, że na Forum jest więcej takich wariatek i wariatów jak ja
Na szczęście bardzo pozytywnie zakręconych
Madziu u mnie dziś 4 stopnie na plusie i właśnie idę skubać pelargonie brrrrrrryyyyy
A Ty dalej zwlekasz z chowaniem Swoich roślin?

Na szczęście bardzo pozytywnie zakręconych

Madziu u mnie dziś 4 stopnie na plusie i właśnie idę skubać pelargonie brrrrrrryyyyy

A Ty dalej zwlekasz z chowaniem Swoich roślin?

- Magdallena
- 1000p
- Od: 26 lis 2010, o 23:51
Ja wczoraj do 23.00 szalałam w czapce i ciepłych gatkach na balkonie, żeby zdążyć przed przymrozkami i zabrać wszystkie rośliny. Też mi się płakać chciało, że to już koniec sezonu. I w mieszkaniu mam teraz dżunglę.
- Beatriceee
- 200p
- Od: 28 cze 2013, o 01:10
- Kontakt:
O Boże a u mnie wszystko na balkonie.
Dziś rano było 0. Lecieć mam po to?
Moniko jak to ścinałaś fuksje?
Ja próbuje ukorzenić pojedyncze sadzonki w wodzie, ale coś mi mdleją. W ziemi było jeszcze gorzej.
Dziś rano było 0. Lecieć mam po to?
Moniko jak to ścinałaś fuksje?
Ja próbuje ukorzenić pojedyncze sadzonki w wodzie, ale coś mi mdleją. W ziemi było jeszcze gorzej.
Pozdrawiam Beata
Mój balkon i rośliny domowe
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=68297" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=68297" onclick="window.open(this.href);return false;
- Kirunia
- 200p
Beatko cofnij się na wątku do 29 września wtedy Madzia dokładnie wyjaśniała jak przycina Swoje fuksje na zimę.
Moje wszystkie są już schowane, dziś rano było -3 stopnie. Ja bym na Twoim miejscu pochowała.
A nasza gospodyni to chyba lata z doniczkami bo wcale do nas nie zagląda
Madziu może potrzebujesz pomocy?
Jeśli tak to jedziemy

Moje wszystkie są już schowane, dziś rano było -3 stopnie. Ja bym na Twoim miejscu pochowała.
A nasza gospodyni to chyba lata z doniczkami bo wcale do nas nie zagląda

Madziu może potrzebujesz pomocy?
Jeśli tak to jedziemy

- Alenka
- Od: 5 lut 2013, o 15:11
Masz Ty nosaKirunia pisze: A nasza gospodyni to chyba lata z doniczkami bo wcale do nas nie zagląda![]()

Pytałaś o doniczki kwadratowe..Otóż można zamówić na necie, za grosze..za 50 szt zapłaciłam chyba coś ok 8 zł

Beatriceee może źle pobierasz sadzonki? Mi ukorzeniły się wszystkie oprócz Blacky i Orange King

Madziu mi też żal było ciąć..Teraz nie chce się nawet na balkon wychodzić..pusto tam

Trzeba zabrać przed przymrozkamiegim pisze:Alenka,pierwszy raz w tym roku na balkonie mam pelargonie.

Georginjo trzymam kciuki za zimowanie

Marzenko dziękuję

Ogólnie jestem zła na siebie..Bo miałam wczoraj wszystko poznosić, ale zostałam wezwana do pracy..W nocy było -4 stopnie..z rana fuksje były padnięte..Zniosłam do piwnicy. Mam nadzieję, że przeżyją..Jeśli tez tak mieliście proszę, napiszcie czy są jakieś szanse..
Na szczęście prawie wszystko mam ukorzenione, więc w tym pociecha

Nie udało mi się ukorzenić Blacky i Orange King, mimo wielu prób.Ostatnie szczepki w ziemi..Mam nadzieję, że się uda..A jak nie, to pozostają mi mateczniki zimowane w piwnicy..o ile przeżyją

Mój balkonik -->Moja kolorowa oaza
*cz.3*, Początki hoyozy i inne roślinki Madzia 
Galerie zdjęć:*Moje pelargonie * Fuksje
Moje wątki

Moje wątki
- Kirunia
- 200p
Madziu
Twój balkon został obdarty ze swojej zielonej szaty a Ty wraz z nim
Nie martw się, za około 5 miesięcy znów zawiesisz piękne zasłoneczki utkane z fuksji, pelargonii, begonii. Może jakieś nowe rośliny zagoszczą u Ciebie?
Cała masa przedszkolaków co dzień Ci będzie przypominać że wiosna powróci
My wszyscy też będziemy razem z Tobą oczekiwać jej powrotu z niecierpliwością. Jak to się mówi.....byle do wiosny
Dziękuję za info o doniczkach

Twój balkon został obdarty ze swojej zielonej szaty a Ty wraz z nim

Nie martw się, za około 5 miesięcy znów zawiesisz piękne zasłoneczki utkane z fuksji, pelargonii, begonii. Może jakieś nowe rośliny zagoszczą u Ciebie?

Cała masa przedszkolaków co dzień Ci będzie przypominać że wiosna powróci

Dziękuję za info o doniczkach

- georginja
- 500p
- Od: 4 paź 2012, o 01:46
Ja swoje jeszcze nie wnosiłam, ale na noc nakrywam starą zasłoną. Trochę szczepek nacięłam i dałam do wody. Nie wiem czy nie jest za późno na ukorzenianie szczepek? A jak i kiedy ty ukorzeniasz swoje fuksyjki ?
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 26&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- Beatriceee
- 200p
- Od: 28 cze 2013, o 01:10
- Kontakt:
Dzięki już ciacham swoje fuksje. Szkoda wielka, kwiaty i pąki jeszcze mają, poza tym są takie duże
Alenko czyli już zabrałaś pelargonie z balkonu? Moje jeszcze czują się świetnie a w sumie już przymrozek był dziś w nocy.
Mam jeszcze Alenko pytanie czy sadzonki od razu robisz w ziemi?
One są bardzo krótkie?

Alenko czyli już zabrałaś pelargonie z balkonu? Moje jeszcze czują się świetnie a w sumie już przymrozek był dziś w nocy.
Mam jeszcze Alenko pytanie czy sadzonki od razu robisz w ziemi?
One są bardzo krótkie?
Pozdrawiam Beata
- Alenka
- Od: 5 lut 2013, o 15:11
Kirunia dokładnie
Przedszkolaki mi przypominają, że będzie i wiosna,a przynajmniej na razie mam ją w domu
Pusto na balkonie, ale tłoczno na parapetach
georginjo ja dziś pocięłam swoje młodziaki i ukorzeniam następną partię
I pewnie będę ukorzeniać przez całą zimę, bo przecież nie wyrzucę szczepek po cięciu
Beatriceee tak, robię odrazu w ziemi, choć część też w wodzie..Jakoś wolę ukorzeniać w wodzie, ale ciężko wtedy opisać każdą szczepkę, mając ich 60 i tylko dlatego ukorzeniam w ziemi. Czy są krótkie? Muszą mieć przynajmniej dwie pary liści, tnę około 1 cm pod trzecią parą liści i te liście obrywam
Tym miejscem zanurzam w ziemi i tyle 

georginjo ja dziś pocięłam swoje młodziaki i ukorzeniam następną partię

Beatriceee tak, robię odrazu w ziemi, choć część też w wodzie..Jakoś wolę ukorzeniać w wodzie, ale ciężko wtedy opisać każdą szczepkę, mając ich 60 i tylko dlatego ukorzeniam w ziemi. Czy są krótkie? Muszą mieć przynajmniej dwie pary liści, tnę około 1 cm pod trzecią parą liści i te liście obrywam

Mój balkonik -->Moja kolorowa oaza
*cz.3*, Początki hoyozy i inne roślinki Madzia 
Moje wątki

Moje wątki