U mnie też niektóre storczyki, które kwitły juz długo pozrzucały kwiaty jak zaczęliśmy palić
Moje kolorowe Bąbelki
- sylcia199
- 500p

- Od: 25 paź 2012, o 11:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje kolorowe Bąbelki
Ale pędziory
A jasno- żółta mini ile kiści ma, super wygląda
I zdrowiutko
U mnie też niektóre storczyki, które kwitły juz długo pozrzucały kwiaty jak zaczęliśmy palić
Szkoda, ale musimy przeczekać zimę
-
1grazyna46
- 500p

- Od: 3 kwie 2014, o 23:20
-
natka_211
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 lip 2014, o 19:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękne dorodne pędziki 
Hej hej!
Popatrzcie jaki dziwaczek rośnie z homerun :o, pączek z jęzorem niestety usechł... A ten, no cóż chyba go czymś nafaszerowali.

Pamiętacie odgałęzienie w na fioletowej multiflorce? Przez długi czas nic nie drgnęło, więc postanowiłam odsunąć nieco łuskę, najwyżej by zaschło (kiedyś mi zawsze zasychały cypelki...) no i ruszyło.

No to odsłoniłam drugie oczko i też powoli ruszyło.

Popatrzcie jaki dziwaczek rośnie z homerun :o, pączek z jęzorem niestety usechł... A ten, no cóż chyba go czymś nafaszerowali.

Pamiętacie odgałęzienie w na fioletowej multiflorce? Przez długi czas nic nie drgnęło, więc postanowiłam odsunąć nieco łuskę, najwyżej by zaschło (kiedyś mi zawsze zasychały cypelki...) no i ruszyło.

No to odsłoniłam drugie oczko i też powoli ruszyło.

Ale superowy dziwaczek

Szkoda że parapety nie są z gumy
Pozdrawiam Iza
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=61&t=78078
Pozdrawiam Iza
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=61&t=78078
Mutancik jeden nie ma wąsisków, nad czym ubolewam... Ale i tak śmieszny jest, szkoda tylko, że pączkowy jęzorek nie przetrwał i odpadł 
Witajcie, ta pogoda jest dobijająca. Mam nadzieję, że storczykom nie zaszkodzi.
Nic ciekawego się nie dzieje wśród moich storczyków, rosną sobie i tyle.
Nie pokazywałam jeszcze storczyka mojej mamy i jego mega wąsiska
Storczyk chyba się wykaraska z gnicia liścia, no i wydaje mi się, że rośnie mu listek.
Zdjęcie zrobione niestety jak kwiatki zaczynały już więdnąć

A to pęd jasnoróżowej mini. Strasznie niesforny, więc poddałam się i już nie próbuję go naprowadzać po mojemu. No i nie ma to jak nowy pęd, któremu od razu rośnie odbicie z boku

No i to samo dzieje się na pędziku multiflorki

Jej stary pęd dalej się przedłuża do tego ma odbicia z oczek, które odsłoniłam.
Będąc ostatnio u mamy zauważyłam pęd na Yellow Crowd, ale nie zrobiłam zdjęcia. Ciekawe jakie kwiatki tym razem będą. Reszta storczyków bez zmian, pędy rosną i jeszcze porosną trochę czasu.
Nic ciekawego się nie dzieje wśród moich storczyków, rosną sobie i tyle.
Nie pokazywałam jeszcze storczyka mojej mamy i jego mega wąsiska
Storczyk chyba się wykaraska z gnicia liścia, no i wydaje mi się, że rośnie mu listek.
Zdjęcie zrobione niestety jak kwiatki zaczynały już więdnąć

A to pęd jasnoróżowej mini. Strasznie niesforny, więc poddałam się i już nie próbuję go naprowadzać po mojemu. No i nie ma to jak nowy pęd, któremu od razu rośnie odbicie z boku

No i to samo dzieje się na pędziku multiflorki

Jej stary pęd dalej się przedłuża do tego ma odbicia z oczek, które odsłoniłam.
Będąc ostatnio u mamy zauważyłam pęd na Yellow Crowd, ale nie zrobiłam zdjęcia. Ciekawe jakie kwiatki tym razem będą. Reszta storczyków bez zmian, pędy rosną i jeszcze porosną trochę czasu.
-
1grazyna46
- 500p

- Od: 3 kwie 2014, o 23:20
-
natka_211
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 lip 2014, o 19:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Super!! 
- Iwona 0103
- 500p

- Od: 9 sie 2014, o 16:12
No no mini ładnie szaleje. A i mówisz, że u twoich storczyków nic szczególnego się nie dzieje kiedy tu widać a tu wbrew Twoim słowom piękne pędziki
.
Daaaawno mnie tu nie było... Wprawdzie nic nie było do pokazania. Nic mi nie chciało kwitnąć, wszytko przez brak światła. Wczesną wiosną zakwitł jedynie fioletowy, wszystkie inne zasuszały pączki. Potem się przeprowadziłam, Liodoro po przeprowadzce zatrzymał wzrost odbicia z oczka.
W końcu niedawno skusiłam się na zakup pocieszajki, za te braki w kwitnieniu - wcześniej nie było czasu przez remont i wydatki ważniejsze były.
Oto nowość

Jakiś czas po zakupie zaczęłam obserwować wyrastające pędy na innych storczykach, jedyna w tyle była Zebra, ale i ona ruszyła. Aktualnie wszystkie storczyki wypuszczają pędy! Fiolecik nawet dwa - jest to bardzo płodny egzemplarz.
A to widok na mój storczykowy parapet. Mało tego, sama zielenina, ale jak raczą zakwitnąć to będzie pięknie.

W końcu niedawno skusiłam się na zakup pocieszajki, za te braki w kwitnieniu - wcześniej nie było czasu przez remont i wydatki ważniejsze były.
Oto nowość

Jakiś czas po zakupie zaczęłam obserwować wyrastające pędy na innych storczykach, jedyna w tyle była Zebra, ale i ona ruszyła. Aktualnie wszystkie storczyki wypuszczają pędy! Fiolecik nawet dwa - jest to bardzo płodny egzemplarz.
A to widok na mój storczykowy parapet. Mało tego, sama zielenina, ale jak raczą zakwitnąć to będzie pięknie.

Bardzo ładny, estetycznie zagospodarowany parapet
. I śliczna pocieszajka
. Oj będzie kolorowo
.
Tfu tfu, by nie zapeszać- bo mi Bąble sie zbuntuja. Póki co pędziki rosną w oczach, co mnie niezmiernie cieszy ^^, oj chciałabym mieć zimę w kwiatach 
Zazdroszczę takiego parapetu. ;) Tyle miejsca na storczyki, będzie pięknie jak zakwitną *.*
No miejsca cała masa, ale zakupów storczykowych póki co brak
Myślę nad jakimś białym, bo nie mam żadnego, ale biały jak to biały - musi mnie czymś bardzo mocno urzeknąć, bo kolorowe łatwiej wpadają w oko - o ten ma ładne ciapki, a tamten ładny odcień, a ten kreseczki, ładny wzór na warżce... itd.
Myślę nad jakimś białym, bo nie mam żadnego, ale biały jak to biały - musi mnie czymś bardzo mocno urzeknąć, bo kolorowe łatwiej wpadają w oko - o ten ma ładne ciapki, a tamten ładny odcień, a ten kreseczki, ładny wzór na warżce... itd.