Datura - pielęgnacja/porady praktyczne - 4 cz (06.2012 - 05.2015)
Re: Datura - pielęgnacja/porady praktyczne - 3 cz.
Moim daturom chyba służy pobyt w garażu kwitną w najlepsze nie mają już liści pozostały same kwiaty trochę śmiesznie to wygląda. 
Oddam sprzedam wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=79960" onclick="window.open(this.href);return false;
- Mariolaa555
- 50p

- Od: 31 maja 2014, o 12:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A u mnie i pełno kwiatów i zielonych jeszcze liści, jednak tym posadzenie wprost do ziemi służy... jak tu szykować je do wykopania? 
Pozdrawiam Mariola
-
marmar
- 30p - Uzależniam się...

- Od: 17 kwie 2012, o 00:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witajcie
Mam pytanie bo jak wielu z Was mam datury posadzone w donicach jak sobie radzicie z wiatrami bo ja wiecznie podnoszę moje datury z ziemi,donice mam już naprawę spore ale datury tez do małych nie należa .Wiem ze można je wkopywać ale jakos mam stracha ze później jej nie wyciągnę jak się korzenie rozejda
Mam pytanie bo jak wielu z Was mam datury posadzone w donicach jak sobie radzicie z wiatrami bo ja wiecznie podnoszę moje datury z ziemi,donice mam już naprawę spore ale datury tez do małych nie należa .Wiem ze można je wkopywać ale jakos mam stracha ze później jej nie wyciągnę jak się korzenie rozejda
Pozdrawiam Agnieszka
Ja mam 7 datur w donicach. Donice wkopuję do połowy do ziemi i nie mam problemu z ich przewracaniem przez wiatr. Korzenie puszczają do ziemi ale łatwo się wyciąga donicę.
Alicja
Alicja
Alicja dobrze pisze ten sposób jest bardzo dobry i nie trzeba się siłować z daturami. 
Oddam sprzedam wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=79960" onclick="window.open(this.href);return false;
- ElzbietaaG
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 sie 2008, o 14:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-
Belfedor
- 200p

- Od: 10 maja 2013, o 14:12
Moje zaczęły pączkować jak szalone, ale obawiam sie, że nie zdąrzą zakwitnąć przed mrozami. Jedna (flight) pokazała nawet 3 kwiaty
cudo. Jak będę miał czas to wstawie zdjęcia 
- Russski
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 3 lut 2013, o 13:32
U mnie już pierwsze przymrozki, teoretycznie dogrzewam w szklarence, ale nie będę robił tego w nieskonczoność :/
Jak zacząć je zimować, oberwać wszystkie liście? przyciąć zielone czubki czy opryskać od grzyba i po prostu obserwować czy nic się nie dzieje?.
Temperatura pomieszczenia to 10'C, doświetlane żarówkami led dla roślin (będą tam też bananowce).
Jak zacząć je zimować, oberwać wszystkie liście? przyciąć zielone czubki czy opryskać od grzyba i po prostu obserwować czy nic się nie dzieje?.
Temperatura pomieszczenia to 10'C, doświetlane żarówkami led dla roślin (będą tam też bananowce).
- tom_mix
- 500p

- Od: 3 sie 2007, o 13:46
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nie obrywać liści, chyba że nie chce Ci się ich zbierać jak opadną, ja nigdy nie pryskam i nie miałem jeszcze przypadku żeby mi się grzyb w nie wdał. Jeśli przytniesz czubek to roślina zacznie się rozkrzewiać w nowym sezonie ale i będzie miec opóźnione kwitnienie. Przede wszytkim uważaj z wodą, z resztą sobie same poradzą 
Pozdrawiam Tomek
- Frodo1
- 500p

- Od: 31 lip 2013, o 09:09
Pozdrawiam serdecznie
Iwona
Iwona
Nie ma na co czekać, ja już sadziłabym
.
- Frodo1
- 500p

Dzięki - w takim razie będzie niebawem sadzenie.
Wszystkie 3 razem ? Jak radzicie ?
Wszystkie 3 razem ? Jak radzicie ?
Pozdrawiam serdecznie
Iwona
Iwona
Każdą osobno
.
- Frodo1
- 500p

Hmm, trzy dodatkowe doniczki - będzie problem z miejscem, ale dam radę 
Dzięki za pomoc.
Dzięki za pomoc.
Pozdrawiam serdecznie
Iwona
Iwona