Mój ogród wśród łąk część 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk część 3

Post »

W ogrodzie zaczynają się porządki jesienne. Liście grabię codziennie, a one zawsze są....

Aneczko - Róże to róże. Można się zachwycać innymi roślinami, ale...Królowe są tylko jedne. Można się zakochać. :wit

Marysiu - Może pogoda, a może reakcja odstawienia cały czas pulsuje, sama nie wiem...takie to wszystko ostatnio nijakie, ale spoko, dam radę ;:196 Chwilowy spadek formy, za dużo spadło na raz. A weekend miał być słoneczny, a tu klops :shock: był szary i bury, ale ciepły. Polatałam po lesie, jak wiesz najadłam się pyszności i jest ok. :D

Aniu - Anym - Szalem się pochwalę jak uda mi się go zakończyć, bo to komin ma być, taki długi i szeroki razem połączony potem, żeby okręcać kilka razy. Czyli ma mieć prawie dwieście kilometrów, jestem na pięćdziesiątym, więc sama rozumiesz, za jakiś czas ;:196

Mati - Sam fakt, że zaglądasz już jest pocieszeniem. A z Mary Rose będziesz zadowolony. Jest piękna. :wit

Monia - Mam wrażenie, że gonisz własny ogon kochana. Zajrzysz jak będziesz miała czas, to sobie poklikamy. ;:196

Ewuś - Mewa - Wyobraź sobie, że winobluszcz sam sobie poszedł na tą pergolę. Rośnie obok na kratce, więc daleko nie miał. On mnie w ogóle zadziwia. Przytargałam kiedyś maleńki patyczek, a teraz pół ogrodu mi zajmuje ;:173

Ewuś - Ewka 36 - No właśnie, Bonica niby taka zwyczajna róża, a daje tyle radości. Nie dziwi mnie, że Twój szpaler z kilku Bonic robi wrażenie.Rosarium cały czas kwitnie, ale już resztkami kwiatów, mam wrażenie, że i tak w tym roku dała z siebie więcej. ;:196

Dorotko - Ci Panowie są bardzo solidni, jeszcze mają polbruk dokończyć wokoło tarasu. Mój M nie ma czasu na roboty wokoło domu, a rąk lewych nie ma, ale czasu brak. Dlatego mamy takich fajnych Panów, którzy się cieszą, że mój M nie ma czasu, bo wiadomo...kaska ważna jest. Oj czytam, że ze zdrowiem kiepsko. Witaminki, kocyk i grzaniec....albo w innej kolejności. :D

Grażynko - Uwierz, że to wyszło spontanicznie. Winobluszcz poszedł na łuk z sąsiadującej kratki, bo ja pod łukiem posadziłam różę pnącą, ale szczeniaczki latem pożarły ją. ;:196

Piotrze - No ja mam czasami takie pomysły, ale sama bym nie zrealizowała. Męskie ręce mi pomagały :wit

Aniu Anabuko - Czy ja dobrze doczytałam, ze 77 róż zamówiłaś? No kochana, to zaszalałaś ;:180 Ja dzisiaj ściągnęłam cennik R więc jutro usiądę z koleżanką, bo coś piszczała,że też chce i będę zamawiała. No, ale moje zamówienie to kilka róż...A Rosarium ma tendencje do bycia dużą różą, ale ja jej za bardzo nie mogę na to pozwolić. W tym roku dość ją obcięłam, ale i tak poszalała. Ale to fajna róża. I pomyśleć, że kupiłam ją w kartoniku z napisem: róża pnąca różowa. Dopiero tu na FO została zidentyfikowana. :wit

Aguś - I chyba tak jest, róże zmęczone upalnym latem pokazują mi teraz swoje wdzięki, kocham je za to. ;:196

Nadal różyce zachwycają mnie swoją żywotnością i nieugiętością w stosunku do pory roku.

Dzisiaj zastałam rozwinięty pączek Rhapsody in Blue..

Obrazek

Aspiryn Rose początkowo nie byłam zachwycona, ale ona pokazała jaka jest piękna

Obrazek

NN która mnie zadziwia, bo już jej nie było, tak zmarzła, ale ona jednak chciała być ze mną

Obrazek

China Girl aj ten zapach

Obrazek

I następne księżniczki nadchodzą, te jesienne ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kilka obrazków z ogrodu...już całkowicie jesiennego

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Matko ! Jakie różyczki ;:138 A ta NN to może Sutter`s gold ? :lol:
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Blue :shock:
No i ptok ;:173
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Oj to poczekaj na moją :lol:
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Gosiu :wit z przyjemnością wszystko obejrzałam...pomysł murem świetny ;:3 Czy miłorząb jest szczepiony na pniu :?: posadziłam w tym roku, ale zwykły...troszkę się obawiam czy drzewo nie będzie za duże, dzieci kiedyś nie będą chyba za bardzo zachwycone :;230
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Miłorząb ;:167 wybarwia się pięknie , Gosiu jeśli to nie tajemnica - jak duży masz ten ogród bo mnie się wydaję że Ty za każdym razem inny kawałek pokazujesz ;:108 . Masz rację - gonię własny ogon :;230 i głupia wciąż mam nadzieję że się uda ;:306
Buziaczki ;:196
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

O kurcze, teraz dopiero w twojej odpowiedzi zobaczyłam , co jakie 77 róż :shock:
Gosiu 7 róż zamówiłam , już tam poprawię , 77 to zaszalałam na siódemkę ;:306
a Rhapsody in Blue.. piękna, właśnie ja zamówiłam :)
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Aspiryn Rose - cóż za elegancja!
Widzę, żę jedziemy na tym samym wózku , a właściwie taczce, w którą zgarniamy liście z drzew. Kto nie ma, ten nie wie! ;:304 Toast wniesiemy w przerwie między granieniem trawy a ... grabieniem trawy.
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Gośka :wit murek pierwsza klasa ;:215 aż zazdroszczę ;:171
Jesienny ogród zachwycający ;:138 lubię oglądać ogrody z szerszej perspektywy ;:138 no i twoje naturalne wianki porozwieszane w różnych miejscach tworzą niepowtarzalny klimat.
Ostatnie zdjęcie zajefajne ;:108
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Małgosiu róże i chryzantemki jeszcze cieszą oko :D Wianek na brzozie chyba długo wisi, bo jest dość wysoko. Ciekawa jestem jak murek zaaranżujesz na wiosnę i na następne lata ;:333 Pepsi po szczeniaczkach chyba jeszcze dochodzi do siebie. Z czego jest ptaszek? czy dobrze widziałam, że jest jeszcze jeden :D
AmeliaL
200p
200p
Od: 23 maja 2013, o 19:18

Post »

Gosiu panienko z okienka i kto tu dzieci w przedszkolu rodził :?: :!: Miło zobaczyć taką sympatyczną panienkę :D Murek też bardzo fajny ;:333
Bluszcz na pergoli trochę mi w głowie namieszał.Zamierzałam po pergoli,własnoręcznie zrobionej z kijków leszczynowych, puścić czarną malinę.I konstrukcja ta miała stać przy wejściu do ogródka warzywnego,ale teraz zastanawiam się nad bluszczem.Tylko,że jego to lepiej byłoby chyba na kupnej pergoli puścić,bo bardziej wytrzymała....Sama nie wiem :roll:
Róże ślicznie kwitną :D Szczególnie Rosarium mi się spodobała ;:108
Myślę intensywnie nad różanką u siebie,ale nie mogę się zdecydować ani gdzie miałaby być,ani jak wyglądać,już nie mówiąc o wyborze róż do niej.Chciałabym wszystkie ;:224
Pozdrawiam Amelia
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Jak cudownie wyglądają te bielone pnie drzew owocowych. Tak swojsko i widać pracowite rączki! ;:333
China Girl też mnie zachwyca! Niestety, tera u mnie łysa ;:145
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Śliczne te Twoje 'obrazki' jesienne, a i róże jeszcze się 'bronią' przed jesienią ;:oj .
Rycynusa już w okienku 'ruiny' nie widzę, czyżbyś miała przymrozek?. Nasiona są trujące, ale to pewnie wiesz. One mogą pozostać w tych kolbach do wiosny, jeżeli je obcięłaś. Kiedyś sadziłam całe szpalery; ładnie wygląda, tylko 'żarty' jest ;:306 .
Winobluszcz - dla mnie, temat 'rzeka'. Z jednego patyczka, po latach, 40mb płotu zarośnięte 'na amen' ;:174 . Siedział na tujach i gdzie się dało. Jak przyszło do wymiany ogrodzenia, to się okazało, że korzenie w ziemi są grubości mojego przegubu ręki, a 'kawał' ze mnie kobity. Powiem tylko, że trzeba go trzymać w karbach, bo potem jest naprawdę problem. Urokliwy owszem i jest, skutecznie latem osłania wsystko, ale też jest to pnącze 'na zawsze' :;230 . Miałam go koło domu, zarastał nad werandą, a jak kiedyś weszłam na strych, to zobaczyłam plątaninę białych pędów( brak światła), ale taką, że następnego dnia wycięłam do cna. Ale to 'cno' przy domu cały czas odbija :( .
Chyba wystarczy tego straszenia ;:306 .
Miłego dnia - u mnie pochmurno i humor mam podobny do Twojego ;:174 , o, o , taki właśnie ;:168 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Witaj Gosiu ;:196

Jakiś czas mnie nie było ,a tu tak pięknie i kolorowo ;:138

Obiecuję nadrobić wszystko :wit
Eda_S
500p
500p
Od: 20 lis 2013, o 08:38

Post »

Ania postraszyła tym winobluszczem...a u mnie na płocie jeszcze niewielkie sadzonki.
Aniu-dzięki za ostrzeżenie.
Jest winobluszcz pięcioklapowy Star Showers, który rośnie zdecydowanie wolniej. Mam go na murku z cegły klinkierowej przy schodach. U mnie jego roczny przyrost to ok. 50 cm.
Buziaki :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”