Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 3

Post »

No,tobie to dobrze,kompozycje sobie robisz.A ja ze 100 tulipanów z 15 wsadzilem ;:222
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Oj, będzie pięknie wiosną. ;:215
Żeby tylko myszy omijały twoją działeczkę z daleka a zima była normalna.
Masz fajnie z tą kuchnią.
Świąteczne pichcenie w nowej kuchni będzie wielką przyjemnością. ;:108
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Oj tak Grażynko już nie mogę się doczekać tego pichcenia w nowej kuchni. ;:65
Myszy mi (chyba?) niegroźne, gdyż sadzę wszystkie cebule, prócz czosnków, w doniczkach.

Mati to zakasaj rękawy i do roboty. A mnie pozostało ponad 100 cebul do wsadzenia... :oops:

Moniczko już widzę Twoją minę, gdybys mnie w drzwiach z walizką zobaczyła... ;:183

Aniu no ja się nie wyrabiam... :oops: Tu remont, tu w robocie mam masę spraw i jeszcze teraz te cebule. Muszę jutro jakoś wydołać na działkę i znów kilkanaście wsadzić.

Mati oj tam oj tam... a powojniki to w ogóle są super! Moje ukochane, naj naj najcudowniejsze ze wszystkich.

Dojechałam dziś na działkę tylko po to by wsadzić do gruntu świeżo kupionego wrzosa i kostrzewę siną. ;:215 Niestety nie trafiła dziś do gruntu nawet jedna cebulka. :oops:
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Masz rację Aniu, sadź w donicach. Moje koleżanki nornice wiedzą co robić z takimi gołymi cebulami. :evil: :evil: Mam tyle korytarzy w ogrodzie, że nie wiem czy będę miała tulipany w maju ;:145
Mam jeszcze kilka torebek z cebulami na nowe rabaty, więc posadzę w pojemnikach,,,,chociaż co to plastik dla wygłodniałej myszy. Jak ja ich nie lubię ;:188 tych podziemnych myszy.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

No to mnie postraszyłyście ;:oj Kilka torebek cebul posadziłam bez żadnej osłony.
Resztę postaram się posadzić w pojemnikach,jeśli mam tyle ;:224
Ice Cream to dopiero dam grubą osłonę,to moje rarytaski 8-)

-- Pn 13 paź 2014 06:42 --

No to mnie postraszyłyście ;:oj Kilka torebek cebul posadziłam bez żadnej osłony.
Resztę postaram się posadzić w pojemnikach,jeśli mam tyle ;:224
Ice Cream to dopiero dam grubą osłonę,to moje rarytaski 8-)
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p
Od: 12 paź 2011, o 08:36

Post »

A u mnie nornice jakoś się wyniosły (tfu, tfu, obym w złą godzinę nie pochwaliła). W ubiegłym roku miałam ich dużo, a teraz nie ma ani jednej. Potwierdza to moją teorię, że one lubią wilgotniejszą glebę, tak jak krety. Kiedy w ubiegłe lata było deszczowo nornice mnożyły mi się na potęgę. W tym roku jest sucho i nornice się wyniosły. A dziewanna śliczniusia!
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aneczko widzę, że jesienne sadzenie cebul wszelakich trwa :D Ależ wiosną będą widoki ;:oj
Hiacynty i ja bardzo lubię, ale mam niestety niewiele. Dokupiłam troszkę i czekają na posadzenie :D
Kibicuję remontowi kuchni i mam cichutką nadzieję, że po zakończeniu pokażesz metamorfozę :D
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Aniu, powiedzieć komuś dwieście kilka cebul to jedno, ale zobaczyć te cebule wszystkie na raz, to całkiem inna sprawa ;:oj Niesamowicie to będzie wyglądało ;:108 Sadzisz cebule w doniczkach profilaktycznie czy masz gości?? Nie wiem jaki zwierzyniec grasuje u ciebie w ogrodzie, ale jeśli cierpisz z powodu towarzystwa nornic to muszę cię zmartwić..doniczki nie zawsze są skuteczne..sprawdzone u moich rodziców :roll: . A gryzonie mają jakieś dziwne upodobania i czasem jeden rodzaj tulipanów smakuje im bardziej niż inne ;:306
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sabinko ja na szczęście nie odnotowałam u siebie bytności nornic. Sąsiedzi działkowi też nie. Za to są jesienią polne myszki, które ponoć przybiegają do nas z pól po sąsiedzku. Także te doniczki to tak profilaktycznie tylko, bo bym się popłakała gdyby mi zeżarły ponad 250 cebul. ;:145 A tak? Chociaż próbowałam. :wink: Ach... i mam gorącą nadzieję, że cebulowe kupiłam tylko te niesmaczne. ;:183

Agnieszko pewnie, że pochwalę się nową kuchnią. Przemycę fotki gdzieś pomiędzy żurawki a powojniki. :lol:
Hiacynty uwielbiam! Czaiłam się na wyprzedaż w Lidku. I trafiłam! 20 pięknych i zdrowych cebul za 7,49. Niestety były już tylko różowe a chciałam niebieskie, bo różowych już miałam kilkanaście. No nic! Będę mieć praktycznie same różowe. Też będzie pięknie. Liczę na obłędne zapachy wiosenne. ;:131

Kleo u mnie był kret ale po moich zakusach wyniósł się. Mam nadzieję. Od miesięcy go nie widziałam.

Aniu też bym chroniła i to podwójnie nawet Ice Cream, bo są śliczniusie. Nie płacz o brak osłon. Słyszysz co dziewczyny mówią? "Czymże jest taka plastikowa doniczka wobec wygłodniałej nornicy?" Grrrr. strach się bać. Wierzę, że ich u mnie rzeczywiście po prostu nie ma.

Gosiu ja tam nie lubię żadnych myszy szczurów itp. Mimo iż za młodu miałam szczurzycę w hodowli. Była bardzo kochanym i mądrym zwierzątkiem. Teraz już bym nie kupiła. Zauważyłam, że z wiekiem robię się coraz bardziej obrzydliwa, w każdym temacie. Ble.
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Tyle,że tylko to 15 się nadawało ;:145
Bo reszta ;:222
Oczywiście mam zwrot kosztów
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No ciekawe ile dziś cebul posadziłaś? Ja wszystkie :heja Ręka mnie boli od tego kopania ;:224
Posadziłam koło oczka trzy trawy ozdobne i teraz jestem dopiero happy :heja

Pozdrowionka :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu tak się składa, że dziś nie wsadziłam nawet jednej cebuli! ;:145 Najpierw czekałam by synka odebrać ze szkoły, potem lekcje, potem to już za obiad trzeba było się brać. I w tym momencie miałam jechać na działkę ale Małż mój szanowny uświadomił mnie, że dziś nie będzie radosnego hasania wśród cebul, tylko rozładunek materiału do remontu. :oops: Skończyliśmy pół godziny temu, więc już nie było sensu jechac po ciemnicy prawie. Najgorsze, że jutro tez nie pojadę. ;:145 ;:145 ;:145 Dopiero w środę będę mogła. Grrrr... zacznę gryźć! ;:223

Mati dobrze, że ci kasę oddali. Teraz coraz trudniej o uczciwych sprzedawców.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to masz kocioł Kochana:) Ale dasz radę,zdążysz z cebulami,dopóki ziemia nie zmarznie można sadzić :uszy
Mnie czeka remont pokoju dla dzieci,ale ja uwielbiam machać pędzlem ;:108
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

A tam zaraz minę - dostałabyś łopatkę bo u mnie cebulki też nie wszystkie w ziemi jeszcze :;230
Tak więc zapraszam ...... no chyba że się boisz ;:304
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Witaj Aniu... ;:196
Remonty to zawsze niezbyt przyjemna rzecz, ale za to potem będzie pięknie... ;:333
Cebulowych nie sadzę już, w dużych ilościach, bo się rozleniwiłam i zwyczajnie mi się nie chce... Co jakiś czas dokupię tylko jakieś rarytasy, żeby nie było... To co jest na razie ma starczyć... :wink:
Sadzenia nie zazdroszczę, choć tych widoków potem, to już troszkę, ale tak zupełnie pozytywnie... :D
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”