Ogród ?po 30-tce?
- chalaputkowo
- 1000p

- Od: 16 cze 2014, o 18:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród ?po 30-tce?
Aniu , Aniu , Aneczko
, ja już Ci wiele razy mówiłam że ślicznie tam u Ciebie , więc się powtórzę
ślicznie tam u Ciebie 
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
-
PEPSI
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Miłe dla oka Twoje zakątki, zawsze coś fajnego na każdej fotce wypatrzę.
Ten Marcinek fioletowy to wysoki?
- ASK_anulla

- Od: 25 cze 2013, o 13:44
Ha, też co roku narzekam na moje chryzantemy, że się zebrać nie mogą, ale warto poczekać na takie widoki. Z jednej strony chciałabym się nimi cieszyć od sierpnia, ale gdy jesień słoneczna, to właśnie późne odmiany ubarwiają ogród do mrozów.
Czas, to jakoś ruszył z miejsca, kiedy urodziłam córkę. Przy synu przyspieszył. Kto wie, czy nie zacznie pędzić, a nawet galopować
.
Czas, to jakoś ruszył z miejsca, kiedy urodziłam córkę. Przy synu przyspieszył. Kto wie, czy nie zacznie pędzić, a nawet galopować
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Miałam w planie po cichutku przemknąć po ogrodach,ale po Twoim Aniu się tak nie da.Przystanęłam i zachwycam się tą piękną jesienią
Pięknie u Ciebie
A od jakiego to wieku ten czas tak szybko mija?Bo mnie zapiernicza on już od jakiegoś czasu
Ta....czas od jakiegoś czasu zapiernicza
Masło maślane
Ledwo wstane,a już się spać kładę.Dopiero co w niedziele za Tofikiem płakałam,a tu już następna niedziela się kończy....Dopiero co pierniki lukrowaliśmy na święta 2013,a tu tuż tuż święta 2014
A od jakiego to wieku ten czas tak szybko mija?Bo mnie zapiernicza on już od jakiegoś czasu
Ta....czas od jakiegoś czasu zapiernicza
Ledwo wstane,a już się spać kładę.Dopiero co w niedziele za Tofikiem płakałam,a tu już następna niedziela się kończy....Dopiero co pierniki lukrowaliśmy na święta 2013,a tu tuż tuż święta 2014
Pozdrawiam Amelia
- Pulpa222

- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Marysiu -chinanit- marcinki są wysokie; u mnie 150cm., kolor niebiesko-fioletowy, zależny od pory dnia. Rozsadzam na wiosnę -chcesz?
.
alicjad31- ciekawe z tym zalaniem, bo ja lałam wodę, aż się przelało w osłonce i jakoś żyje
. Cieszę się, że zajrzałaś
.
Annes77- witaj
chalaputkowo - po mojemu "szałaputko"
- gdzieś zaginęła na tak długo?
PEPSI- 'widzę' na Twoim murku pnącą różę i bluszcz
.
ASK_anulla- fakt, czasem za dużo chcę w jednym momencie
. A czas, no cóż, zauważa się ,że pędzi , jak się opada z sił
. Przynajmniej ja tak mam.
Amelio- Ty żyjesz wyjątkowo szybko
. Podjęłaś się tylu zadań, że jestem pełna podziwu i często się zastanawiam, czy wystarcza Ci doby?. Chyba nie do końca, skoro piszesz przed północą, a powinnaś smacznie spać
. Nie przemykaj tak po cichu, bo ja codziennie zaglądam do Ciebie, ciekawa, co znowu się wydarzyło. U Ciebie życie toczy się na wielu 'poziomach'
.

Phlox Light Blue Flame - karłowy (gdzie tu blue?
)

zabawiałam się zrobieniem zdjęcia igle swierkowej, uczepionej na nitce pająka

moi 'kopacze'

alicjad31- ciekawe z tym zalaniem, bo ja lałam wodę, aż się przelało w osłonce i jakoś żyje
Annes77- witaj
chalaputkowo - po mojemu "szałaputko"
PEPSI- 'widzę' na Twoim murku pnącą różę i bluszcz
ASK_anulla- fakt, czasem za dużo chcę w jednym momencie
Amelio- Ty żyjesz wyjątkowo szybko

Phlox Light Blue Flame - karłowy (gdzie tu blue?

zabawiałam się zrobieniem zdjęcia igle swierkowej, uczepionej na nitce pająka

moi 'kopacze'

Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ach te twoje chryzantemy
Widzę, że oddałaś im całą rabatę. U ciebie jest zdaje się dość cieniście, podobnie jak u mnie. Mimo to chryzantemy kwitną, a więc z tego wynika, że nie potrzebują aż tak dużo słońca?
- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
No ten floks Light Blue Flame piękny jest! Wybacz mu brak "blue", ważne, ze "flame" jest! 
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- chinanit

- Od: 6 lip 2013, o 14:59
Aniu nie narzekaj, bo ten floks jest bardzo ładny. W kazdym razie ja mu dałam honorowe miejsce. 
Z pozdrowieniami, Maria
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię
- Pulpa222

Wandziu- nie oddałam całej rabaty, tylko dosadziłam malutkie chryzantemki; a że takie porosły, to cóż ja poradzę
. Zagłuszyły moje trawki i żurawki. Trzeba będzie je przenieść. To jest słoneczne miejsce, ale latem. Teraz, jak słońce nisko, to zasłania je ogromny świerk kłujący. Z oporami, ale zakwitają. Muszę je gdzieś 'przesiedlić"
. Mam wprawę , bo od 2 lat prawie wszystko przeniosłam, poza drzewami
.

takasobie- ok, niech Ci będzie
.
ta panienka mnie w tym roku zadziwia. Wypuszcza pęd i zakwita. Ten pęd też wypuszcza następny pęd i ... oto kwiat
. Compassion

Marysiu- ale u Ciebie są same 'honorowe' miejsca, więc gdzież on jest?
.

Może jeszcze żart, na dobry dzień. Moja 'stała' rabata, 'obfocona' prawie z każdej strony.Pytanie - ile koszula ma stron?. Odpowiedź: trzy. Prawą, lewą i czyściejszą[/i].

takasobie- ok, niech Ci będzie
ta panienka mnie w tym roku zadziwia. Wypuszcza pęd i zakwita. Ten pęd też wypuszcza następny pęd i ... oto kwiat

Marysiu- ale u Ciebie są same 'honorowe' miejsca, więc gdzież on jest?

Może jeszcze żart, na dobry dzień. Moja 'stała' rabata, 'obfocona' prawie z każdej strony.Pytanie - ile koszula ma stron?. Odpowiedź: trzy. Prawą, lewą i czyściejszą[/i].

Pozdrawiam Ania
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Aniu widać,że lubisz w ogrodzie zabawę w kolory! Ja bardziej stonowana jestem ...
i wcale nie wiem, co lepsze,żeby nie było...
Rabaty masz dopracowane w każdym calu...
Miłego dnia, ja też się zaraz wybieram, czekam na
po mgłach porannych niechętnie sie pokazuje ale ma być ciepło!

Miłego dnia, ja też się zaraz wybieram, czekam na
- Pulpa222

To fakt Maryniu. W kolorach jestem dość odważna, jeśli tak można powiedzieć. Poza tym nie wyobrażam sobie życia bez kolorów i to takich zdecydowanych; malarze mówili - "pełnych"
. Są mi potrzebne, jak powietrze. Widziałam tu na FO wątek pod tyt. koloroterapia, czyli nie jestem odosobniona.
Życzę Ci miłego dnia
, a ja idę sadzić funkie, bo koleżanka przysłała mi 'tylko' 17 sadzonek. Kopanie dołków w tej chwili, to jak kopanie na plaży w suchym piasku
. Wszystko się osypuje. Część wsadziłam do donic, ale kilka ma być dużych, więc wolałabym od razu do ziemi. Ale, jak to się mówi: "dasz radę"
.

Floksy się 'nie dają'. Tak, jak my
.
Życzę Ci miłego dnia

Floksy się 'nie dają'. Tak, jak my
Pozdrawiam Ania
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Anka dzięki za pomysł z różą. Nie pomyślałam o czymś tak oczywistym.Chryzki podziwiam , są pięknie. A kolor musi być
kolor to życie.
-- 13 paź 2014, o 11:09 --
Anka dzięki za pomysł z różą. Nie pomyślałam o czymś tak oczywistym.Chryzki podziwiam , są pięknie. A kolor musi być
kolor to życie.
kolor to życie.
- ewa321

- Od: 5 lip 2014, o 17:13
Aniu - jakie piękne te kępy chryzantem
A dałoby się je tak przerobić na ... "całoroczne" a nie tylko jesienne
A dałoby się je tak przerobić na ... "całoroczne" a nie tylko jesienne
Pozdrawiam i zapraszam
-
clem3

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Witam się i ja
I od razu pytam - jak ja mogłam jeszcze nie trafić do twojego ślicznego zakątka?
Powtórzę za wszystkimi - chryzantemy piękne,a zawilce...
Moje dopiero co posadzone,ale mam nadzieję,że szybko rozrosną się w taką piękną kępę jak u ciebie.
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe