Ogród ?po 30-tce?

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród ?po 30-tce?

Post »

Żelazna żurawka śliczna ;:63
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Aniu , Aniu , Aneczko ;:63 , ja już Ci wiele razy mówiłam że ślicznie tam u Ciebie , więc się powtórzę ;:131 ślicznie tam u Ciebie ;:108
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Miłe dla oka Twoje zakątki, zawsze coś fajnego na każdej fotce wypatrzę. :D Ten Marcinek fioletowy to wysoki?
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44

Post »

Ha, też co roku narzekam na moje chryzantemy, że się zebrać nie mogą, ale warto poczekać na takie widoki. Z jednej strony chciałabym się nimi cieszyć od sierpnia, ale gdy jesień słoneczna, to właśnie późne odmiany ubarwiają ogród do mrozów.
Czas, to jakoś ruszył z miejsca, kiedy urodziłam córkę. Przy synu przyspieszył. Kto wie, czy nie zacznie pędzić, a nawet galopować :lol: .
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
AmeliaL
200p
200p
Od: 23 maja 2013, o 19:18

Post »

Miałam w planie po cichutku przemknąć po ogrodach,ale po Twoim Aniu się tak nie da.Przystanęłam i zachwycam się tą piękną jesienią ;:oj Pięknie u Ciebie ;:63 :D

A od jakiego to wieku ten czas tak szybko mija?Bo mnie zapiernicza on już od jakiegoś czasu :roll:
Ta....czas od jakiegoś czasu zapiernicza :roll: Masło maślane ;:306
Ledwo wstane,a już się spać kładę.Dopiero co w niedziele za Tofikiem płakałam,a tu już następna niedziela się kończy....Dopiero co pierniki lukrowaliśmy na święta 2013,a tu tuż tuż święta 2014 ;:202
Pozdrawiam Amelia
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Marysiu -chinanit- marcinki są wysokie; u mnie 150cm., kolor niebiesko-fioletowy, zależny od pory dnia. Rozsadzam na wiosnę -chcesz? ;:306 .

alicjad31- ciekawe z tym zalaniem, bo ja lałam wodę, aż się przelało w osłonce i jakoś żyje ;:224. Cieszę się, że zajrzałaś ;:168 .

Annes77- witaj :wit

chalaputkowo - po mojemu "szałaputko" ;:196 - gdzieś zaginęła na tak długo?

PEPSI- 'widzę' na Twoim murku pnącą różę i bluszcz ;:224 .

ASK_anulla- fakt, czasem za dużo chcę w jednym momencie :oops: . A czas, no cóż, zauważa się ,że pędzi , jak się opada z sił ;:145 . Przynajmniej ja tak mam.

Amelio- Ty żyjesz wyjątkowo szybko ;:108 . Podjęłaś się tylu zadań, że jestem pełna podziwu i często się zastanawiam, czy wystarcza Ci doby?. Chyba nie do końca, skoro piszesz przed północą, a powinnaś smacznie spać ;:196 . Nie przemykaj tak po cichu, bo ja codziennie zaglądam do Ciebie, ciekawa, co znowu się wydarzyło. U Ciebie życie toczy się na wielu 'poziomach' :D .

Obrazek
Phlox Light Blue Flame - karłowy (gdzie tu blue? ;:306 )
Obrazek

Obrazek
zabawiałam się zrobieniem zdjęcia igle swierkowej, uczepionej na nitce pająka ;:124
Obrazek

Obrazek
moi 'kopacze' ;:161
Obrazek
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ach te twoje chryzantemy ;:167 Widzę, że oddałaś im całą rabatę. U ciebie jest zdaje się dość cieniście, podobnie jak u mnie. Mimo to chryzantemy kwitną, a więc z tego wynika, że nie potrzebują aż tak dużo słońca?
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

No ten floks Light Blue Flame piękny jest! Wybacz mu brak "blue", ważne, ze "flame" jest! :wink:
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59

Post »

Aniu nie narzekaj, bo ten floks jest bardzo ładny. W kazdym razie ja mu dałam honorowe miejsce. :wink:
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu- nie oddałam całej rabaty, tylko dosadziłam malutkie chryzantemki; a że takie porosły, to cóż ja poradzę :;230 . Zagłuszyły moje trawki i żurawki. Trzeba będzie je przenieść. To jest słoneczne miejsce, ale latem. Teraz, jak słońce nisko, to zasłania je ogromny świerk kłujący. Z oporami, ale zakwitają. Muszę je gdzieś 'przesiedlić" ;:224 . Mam wprawę , bo od 2 lat prawie wszystko przeniosłam, poza drzewami ;:306 .

Obrazek

Obrazek

takasobie- ok, niech Ci będzie :D .
ta panienka mnie w tym roku zadziwia. Wypuszcza pęd i zakwita. Ten pęd też wypuszcza następny pęd i ... oto kwiat ;:oj . Compassion
Obrazek

Marysiu- ale u Ciebie są same 'honorowe' miejsca, więc gdzież on jest? ;:306 .

Obrazek

Może jeszcze żart, na dobry dzień. Moja 'stała' rabata, 'obfocona' prawie z każdej strony.Pytanie - ile koszula ma stron?. Odpowiedź: trzy. Prawą, lewą i czyściejszą[/i]. ;:31
Obrazek
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Aniu widać,że lubisz w ogrodzie zabawę w kolory! Ja bardziej stonowana jestem ... ;:131 i wcale nie wiem, co lepsze,żeby nie było... ;:173 Rabaty masz dopracowane w każdym calu... ;:63
Miłego dnia, ja też się zaraz wybieram, czekam na ;:3 po mgłach porannych niechętnie sie pokazuje ale ma być ciepło! :D

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To fakt Maryniu. W kolorach jestem dość odważna, jeśli tak można powiedzieć. Poza tym nie wyobrażam sobie życia bez kolorów i to takich zdecydowanych; malarze mówili - "pełnych" :D . Są mi potrzebne, jak powietrze. Widziałam tu na FO wątek pod tyt. koloroterapia, czyli nie jestem odosobniona.
Życzę Ci miłego dnia ;:168 , a ja idę sadzić funkie, bo koleżanka przysłała mi 'tylko' 17 sadzonek. Kopanie dołków w tej chwili, to jak kopanie na plaży w suchym piasku ;:174 . Wszystko się osypuje. Część wsadziłam do donic, ale kilka ma być dużych, więc wolałabym od razu do ziemi. Ale, jak to się mówi: "dasz radę" ;:306 .

Obrazek
Floksy się 'nie dają'. Tak, jak my ;:134 .
Pozdrawiam Ania
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Anka dzięki za pomysł z różą. Nie pomyślałam o czymś tak oczywistym.Chryzki podziwiam , są pięknie. A kolor musi być ;:333 kolor to życie.

-- 13 paź 2014, o 11:09 --

Anka dzięki za pomysł z różą. Nie pomyślałam o czymś tak oczywistym.Chryzki podziwiam , są pięknie. A kolor musi być ;:333 kolor to życie.

-- 13 paź 2014, o 11:09 --

Awatar użytkownika
ewa321
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2014, o 17:13

Post »

Aniu - jakie piękne te kępy chryzantem ;:167
A dałoby się je tak przerobić na ... "całoroczne" a nie tylko jesienne ;:224
Pozdrawiam i zapraszam
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Witam się i ja :wit I od razu pytam - jak ja mogłam jeszcze nie trafić do twojego ślicznego zakątka? :shock: Powtórzę za wszystkimi - chryzantemy piękne,a zawilce... ;:224 Moje dopiero co posadzone,ale mam nadzieję,że szybko rozrosną się w taką piękną kępę jak u ciebie.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”