Mój ogród wśród łąk część 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk część 3

Post »

Faktyczie nostalgia Cię dopadła - zdjęcia w tym nastroju ;:108 . Spokój i cisza panują wokół . Taki stan zawieszenia i oczekiwania ;:131 . Cynie są niesamowite, oby jak najdłużej kwitły ;:3 .
Czy ta werbena patagońska rozsiewa się u Ciebie?. Ładna jest kolorystycznie, bo niebieskiego w ogrodzie nigdy za dużo.
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Eda_S
500p
500p
Od: 20 lis 2013, o 08:38

Post »

Małgosiu :wit , nikt Cię nie wkręcił z tymi aniołami :wink: W czwartek było święto kościelne- wspomnienie Świętych Aniołów Stróżów :)
Zachwycam się nieustannie Twoim szpalerkiem cyniowym, a i futrzaki bardzo sympatyczne i to zdjęcie ze światełkami wieczornymi ;:173
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Witaj, Pepsi!
Łapać w obiektyw nastroje to Ty potrafisz, trzeba przyznać ;:333.
Nawet zrudziała jesień pięknie wygląda.
Ja tego stanu nie lubię ;:185. Podobają mi się poszczególne wybarwione rośliny, ale ogólna rudość nie. Ale nastrój wyciszenia, uspokojenia, mgiełek, pajęczynek, niskiego słońca - jak najbardziej.

;:196 Jagoda
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

;:oj Ale piękne dobranoc i przebarwiające wejście do ogrodu. Mój bluszcz na chałupie został znokałtowany przez to ocieplenie ;:145 Masz rację niech zrekompensują ten chałas.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Witam poniedziałkowo. Weekend był piękny i słoneczny, i chociaż sucho w ogrodzie to aż tak bardzo nie narzekam. Nabijam sobie moje energetyczne baterie na maxa. W ogrodzie nie robiłam absolutnie nic przez weekend. Luz na całość. Pojechałam jedynie do Bydgoszczy z myślą o rozejrzeniu się po targach ogrodniczych, ale....nie dotarłam. Wsiąkłam w galerii, bo czas było na zakupy ciuchowe dla mojej małej damy. No i wiecie jak to jest. Potem jeszcze wybieraliśmy lodówkę, bo czas na zmiany.Ta technika teraz jakaś taka do bani, co 5 lat wymieniam lodówkę.Kiedyś jak się kupiło Mińsk to całe pokolenia ją używały.No i zeszło, na targi nie zajechałam, a....szczerze mówiąc po ostatnich wiosennych, to miałam jakiś mały uraz. Zresztą, nie wiem, ale coś przycichło we mnie...nie ma zrywów zakupowych, więc trzeba to wykorzystać. Kaska do skarbonki, będzie na wiosnę, jak ochłonę z marazmu :wit

Mati - Uwielbiam kolorową jesień, żółtą i czerwoną i jak tylko będą obiekty to pokażę. :D

Asiu - Żurawki sobie po prostu rosną. Może przenieś swoją do gruntu, bo się dusi w donicy? I one raczej półcień wolą. Ja koty bardzo lubię i szanuję. To mądre zwierzęta i bardzo czyste. Mam trzy, i gdybym tylko mogła wymieniłabym też moje psy na koty :D Tak bardzo je lubię. Mogłabym godzinami opowiadać o tych futrach. Rozumieją człowieka jak mało kto. A charaktery mają bardzo łagodne, to pieszczoszki rozpuszczone kolankowce. Zero agresji, mnóstwo miłości. Tylko szwankują ostatnio z łowiectwem :evil: nornice mam w ilości milion i jedna sztuka a koty mają to w nosie. :wit

Violka - Zaczyna się era ciemnych wieczorów, ponurych dni, dlatego uwielbiam wszelkie iluminacje. ;:196

Paula - Byłam, byłam i widziałam jaka zapracowana jesteś, widocznie jak wpadłam to przed wpisem ;:196

Aniu - U mnie strasznie sucho, może dlatego mam zastój w pracach ogrodniczych bo mi się już odechciało tak siłą wszystko, aż wszystko boli. Może popada na dniach? Cynie nadal stoją, nie poddają się :D

Marysiu - Uparcie znoszę ostatnio szyszki z lasu, bo...grzybków brak ;:108 I żurawkom to bardzo odpowiada. Galanteria ogrodowa w trakcie tworzenia. :D

Dorotko - Ja z różami nie mam takich doświadczeń jak Ty, ale Bonica jest wspaniała, mam ich kilka sztuk w ogrodzie i podziwiam za wytrwałość.To ich pierwszy rok. Jedynie ten trochę rozłażący pokrój, ale wybaczam.Jeszcze mam wiele róż w pąkach, ale już chyba nie rozkwitną. :cry:

Aniu - Sadzonki werbeny dostałam od jednej z Forumek. ;:167 Rosną u mnie pierwszy sezon, zresztą bardzo ładnie się rozrosły, a doczytałam, że się same wysiewają. Mam nadzieję, że zostaną u mnie na zawsze.Też lubię niebieskości w ogrodzie. ;:108
Nostalgiczny nastrój mam, oj ciężko mi ostatnio na serduchu i być może w połączeniu z jesienią ma to oddźwięk w moich fotkach. Przechodzę syndrom opuszczonego gniazda ;:145

Edytko - A widzisz, jakbym podreptała z Zuzą na różaniec, a nie wysyłała tam mojej mamy, to bym nie miała wątpliwości. Czyli takie święto jest :tan Fajnie, że mimo wszystko zaglądasz do mnie. ;:196 A swój wątek nadal masz nieczynny :?: Jak byłam ostatnio to tak było...

Jagoda - Najładniejsze fotki to bym zrobiła o poranku jak wyjeżdżam do pracy. Mgły unoszą się nad polami, pierwsze błyski słoneczka na wschodzie, ślicznie to wygląda, ale ja zapominam aparatu i chyba go dzisiaj schowam do torebki. Jesień kolorowa, złota nasza jest cudna. :D

Dorotko - Co się stało z bluszczem? Ja posadziłam trójklapowy i już nie mogę się doczekać kiedy pójdzie po moim murze. Dzisiaj zaparkowałam w mieście pod murem okalającym Urząd Miasta.Wspaniała feeria barw od zielonego, po pomarańcz, czerwień, a nawet fiolet a do tego maleńkie owocki. Siedziałam w aucie i gapiłam się jak zaczarowana. Pięknie. ;:196

Dzisiaj po przyjściu z pracy zastałam w ogrodzie takie objawy ochłodzenia

Obrazek

Obrazek

a w innej części ogrodu nadal trwa niezmącone niczym kwitnienie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A winobluszcz zmienia kolor codziennie...

Obrazek

i uciekły....

Obrazek

Na koniec moje ulubione modelki, które są bardzo, bardzo smaczne.

Obrazek

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

No to córki uciekły od zimna w ogrodzie za ogrodzenie :lol: Dynie super :D a dalie ........ szkoda :( A róże cudnie kwitną ;:173 a ta różowa obok ognika to co to za odmiana ?
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Cześć Gosiu, tez mam takie spostrzeżenie, że kiedyś sprzęty miały dłuższą żywotność. Moją pierwszą lodówkę wyrzuciłam, bo już po latach nie mogłam na nią patrzeć, a zepsuć się skubana nie chciała ;:306 . Dziś, mało tego, że się psują to i części zamienne są często nie do zdobycia. Przykład - ekspres do kawy Krupsa; zepsuła się jakaś przysłowiowa "pierdółka", żaden serwis i tego nie naprawi, bo nie maja części zamiennych. Zadzwoniłam do producenta żeby mi sprowadzili tę część. Zapomnij! Model już nie jest produkowany, a co za tym idzie części też :? A ty konsumencie martw się sam, a najlepiej kup kolejny model.
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2013, o 14:17

Post »

Buszing ogrodowy :;230 jak ja lubię to nasze forum- ale ono jest przez Was, takie wspaniałe- tylko rodzina mi się dziwi- jak ja, tak długo mogę sobie oczy wypatrywać- no ale jak tego nie robić- jak są tu, TACY ludzie, z TAKĄ pasją :wink: dalie już obmarzły... a ja w ten weekend, ich nie ruszyłam i na pewno teraz straszą... ale to nic- nadrobię... piękne zdjęcia- żurawkom wielce do twarzy z szyszkami... masz wiele kolorów w ogrodzie- cynie zapewne też spapuguję za pozwoleniem ;:196 spisują się bowiem na piątkę z plusem... gdzieś mi się migło stwierdzenie, że mamą się jest wtedy, gdy wychodzi się na zakupy dla siebie, a wraca z torbą pełną rzeczy, dla swojego dziecka... oszczędzaj- poszalejesz wiosną ;:108 z nową energią... może jakimiś zwariowanym pomysłem ;:180
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina

mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Gosiu buszing ogrodowy pierwsza klasa! ;:215
A zdjęcie na dobranoc po prostu przepiękne.
Co to za różyca obok "ognika"? (tego z pomarańczowymi kulkami)
Kociambry jakie wpatrzone... może nornica pomykała..?
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No popatrz! A ja dzisiaj jeszcze przycinałam daliom kwiaty, żeby jeszcze sobie pokwitły ;:306 Chyba zajmę się hazardem, będę robiła zakłady, kiedy zmrozi mi dalie. W sumie to ruletka, prawdaż? ;:306
Róże jeszcze pięknie przyzwoite!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Małgosiu Twoje kotki są nie banalnej urody, ;:167 chociaż wyglądają trochę groźnie. :D
Uwielbiam kotki najbardziej ze wszystkich zwierząt, a moja córka ma cztery.
Syndrom opuszczonego gniazda mam już za sobą, więc Cię rozumiem, co czujesz.
Gdy pierwsza córka się wyprowadziła po ślubie płakałam dwa tygodnie, gdy wyprowadziła się druga już łatwiej zniosłam- tylko tydzień. Ale doszli wnuki, odwiedzamy się dość często i jest fajnie.
U Ciebie już także po przymrozkach, ale popatrz cynie, pomimo, że jednoroczne dzielnie się trzymają. :)
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Smutne te dalie, taki lekki przymrozek je 'zwarzył'. Dobrze, że reszta ogrodu się nie daje ;:134 i jest piękna.
Lubię 'posługiwać' się aforyzmami, przysłowiami, czy jak to inaczej nazwać :wink: . Coś na Twój syndrom: "Dzieci są nam dane tylko na chwilę" ;:131 .
"Żadna istota, nawet najbardziej kochana, nigdy do nas nie należy".
Ten może Cię pocieszy: "Małe dzieci nie dają spać, duże dzieci nie dają żyć". Nie martw się, wszyscy lubimy wracać do gniazda- wcześniej lub później ;:168 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

O przymrozek? u mnie też ściął trochę w piątek i niedzielę - naszczęści tylko jednoroczne. Jak to co się stało z bluszczem :shock: przecież ocieplam, a to cholerstwo już na poddaszu siedziało - swoją drogą nie trzeba było tam roślin w doniczkach stawiać, bo roślina sama dziurami wchodziła ;:306 . Wzięłam szczepę i puściłam po drzewie.
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Cześć, Pepsi!
Twoje zdjęcia udowodniły wyższość róż nad daliami ;:306.
Różom przymrozki nawet dodają urody, a dalie, choć piękne - ;:222.
Cynie to też rośliny nie do zdarcia, chyba troszkę niedoceniane, dobrze, że je propagujesz ;:333.
Ale, co by nie mówić, zdjęcia pól i dziewczynek ;:170 - fantastyczne :!:

Serdeczności z suchego, jak wiór, Pomorza - Jagi
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Gosiu u mnie dodatkowo silny wiatr przez okno widzę jak lecą liście, wszystko omdlałe i prosi o wodę :( Lecę podlewać ;:223
Zdjęcie z dziewczynkami rewelacyjne ;:215
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”