Schyłek lata w wiejskim ogrodzie cz. 21

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Schyłek lata w wiejskim ogrodzie cz. 21

Post »

:wit
Sympatyczny ten rudzik, a Ty wykonałaś kawał dobrej roboty ;:333
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Oj Karolino jak ja będę na tym etapie, że kupię kilka sadzonek i poproszę M o posadzenie to obawiam się że będzie to koniec ogrodnictwa. Mój M w życiu nie posadził kwiatka. Krzew, drzewo owszem ale takie maleństwo ;:oj
Rudzik zapozował, bo poczuł zagrożenie dla swojego gniazdka i chciał odwrócić moją uwagę a to pozowanie powtarzało się i trwało dobre kilkadziesiąt minut :uszy
Marysiu u mnie jest sporo rudzików, teraz widzę je w krzakach i w zimie przychodzą do karmnika, to takie słodkie ptaszki przez to że potrafią być tak blisko człowieka.
Dzisiaj nic z rewolucji :cry:
Natalko masz rację zrobiłam coś dobrego, a ptaki bardzo lubię obserwować ;:333 Zresztą zwierzęta też :D

Dzień ponury i oprócz zebrania słoneczników dla ptaków na zimę i zwiezienia dyń nie robię nic szczególnego ;:131
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

O matko ;:303 ile pracy musiałaś w to włożyć ;:108 ale będzie miejsce na nowe roślinki ;:108 :tan może skuś się na jakieś róże ;:180
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Marysiu... ;:196
Czujesz się lepiej, to super... ;:333
A roboty to odwaliłaś moc... Takie konary Żarnowca ścinać, takiego olbrzyma Miskanta przesadzać...?
Ale i miejsca Ci się zrobiło i znowu wszystko inaczej będzie wyglądało... :D
Wiem, jak to jest, jak człowieka najdzie... Nic nie ważne, byle zrobić, byle skończyć... Oj znam to, jak pewnie większość z nas... Mimo to oszczędzaj się troszkę, choć, bo jedna jesteś... ;:168
Serdeczności zostawiam... ;:167
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Mati nie kuś, na razie z różami stop, tym bardziej że parę kupiłam niedawno, a jeszcze mam parę z patyczków od forumek ;:333
Hej Dorotko ;:196
Dobrze, że krótko trwała awaria netu :lol:
Przedwczoraj zrobiłam grządkę (wyrównałam) w miejscu gdzie był bukszpan i musiałam obciąć część tych gigantycznych gałęzi żarnowca, widziałaś sama do czego to prowadziło ;:oj Teraz jest ładna widna grządka i tam poszło część roślin od Ciebie ;:215 Wyrzucam winorośle, bo zamówiłam inne (mam nadzieję że lepsze) no i ten morderca miskant co delospermy ukatrupił ;:14 ale jeszcze nie znalazł miejsca bo tam leży piach i to mnie jeszcze czeka ;:oj
No dobra dzisiaj siedzę z nogami do góry ;:306
Ściskam ! szkoda że tak brzydko na polu ;:196
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu, sama się cieszę, że już wszystko mi działa... A to zasługa mojego syna, bo inaczej, to czarno to widziałam... Narobił się chłopak, ale z efektem... ;:333
Odpoczywaj, bo pogoda ku temu... U mnie też pada, ale planów ogrodowych mam znowu sporo i pewnie znowu będą zmiany... :wink:
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jestem po degustacji dojrzałych jabłek Redlove. Są słodko winne, bardzo soczyste i chrupiące. Mnie bardzo smakują!
Warto wspomnieć, że w tym roku u nas nie ma w ogóle jabłek, a te co były to bardzo chorują, jedynie stara antonówka i redlove mają owoce ;:215

Obrazek
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Aż mi ślinka cieknie ;:oj u mnie też było dużo ale burze w lipcu poubijały a pozniej pospadały :?
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

A ja myślałam, że to pomidor ;:306 .
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Chyba przekazałaś mi troszkę energoi swojej bo dziś takiego wigoru dostała że stworzyłam nowe rabatki posadziłam liliowce ii zrobiłam miejsce dla róży którą sama posadziłam kopaczowi bąbelki były milsze i chyba już z niego zrezygnuję . :oops:
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Marysiu, podziwiam Cię ;:180 Tyle pracy ogarnąć.
Ja dziś dostałam lilie z L., tylko znaleźć czas teraz. Madzia zaczęła raczkować, więc wiesz jak jest, a eM akurat ma pracę na wyjeździe. W dodatku wzięliśmy lokatorów.
Marysiu, wiesz co byś chciała ode mnie, oprócz rozchodnika - on już przyszykowany, więc już jutro nawet mógłby iść do Ciebie.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Ciekawa odmiana jabłka smacznie wygląda i z opisu smaku też nie powiedziałabym nie ,ale w sklepach takowych jeszcze nie widziałam .Ciekawe muszę jutro zapytać u prywaciaka czy nie ma ich czasem na giełdzie
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Misiu to jestem zadowolona że odebrałaś trochę energii ode mnie, bo ja dzisiaj ;:222 Ostroga nie pozwoliła na śmiganie po ogrodzie, a może jak pogoda się zmieni, bo do skończenia trochę zostało.

Justynko no to teraz dużo nie zrobisz bo Madzia wygląda na żywotną dziewuszkę to będzie jej wszędzie pełno i wszystko pójdzie na górne półki ;:306
Nie patrzyłam i nie wiem co a Ty wykukałaś coś?

Jadziu radzę kupować u dobrego dostawcy, bo zdarzają się pomyłki i podróbki ;:224 niestety cena jest wysoka :?
Awatar użytkownika
wsiania
500p
500p
Od: 27 sty 2012, o 09:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu, nadrobiłam i ... chylę czoła ;:180 Urobiłaś się niezmiernie, a mi się nie chce zwykłej trawy w taką pogodę targać ;:131 Moc pracy za Tobą, efekty widać z daleka i masz sporo wolnego miejsca teraz :) Ptasiory są cudne, u mnie rudziki też śmigają tu i tam, przyleciały już sikorki, kowaliki zapisały się na szyszkową stołówkę, a dzięcioły obrabiają nas z orzechów - ostatnio jeden usiadł 10cm od mojej ręki (stałam za drzewem oparta o pień), ależ miał minę, jak mnie zobaczył ;:oj Że nie wspomnę o wróblach, które z sikorkami walczą o miejscówkę pod dachem, śmiechu jest co nie miara :;230
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. :)
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają :)
pozdrawiam, Ania
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu, witaj z nowym dniem... ;:196
Dalej pada, nic w ogrodzie nie da się podziałać, a że ja jeszcze z temperaturą, to nie będę zaglądać do ogrodu... :wink:
Penie siedzisz na swoim Pasie Startowym i dalej działasz...? A wiesz, że te jabłka widziałam, nawet miałam spytać o nie, ale się zagadałyśmy o tym, co masz w przechowalni i zapomniałam... :D
Dobrej pogody i słoneczka Ci życzę... ;:3
Część 1Część 2
Dorota
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”