Sympatyczny ten rudzik, a Ty wykonałaś kawał dobrej roboty
Schyłek lata w wiejskim ogrodzie cz. 21
-
Fraszka_1
- 1000p

- Od: 16 cze 2013, o 15:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Schyłek lata w wiejskim ogrodzie cz. 21
Sympatyczny ten rudzik, a Ty wykonałaś kawał dobrej roboty
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Oj Karolino jak ja będę na tym etapie, że kupię kilka sadzonek i poproszę M o posadzenie to obawiam się że będzie to koniec ogrodnictwa. Mój M w życiu nie posadził kwiatka. Krzew, drzewo owszem ale takie maleństwo
Rudzik zapozował, bo poczuł zagrożenie dla swojego gniazdka i chciał odwrócić moją uwagę a to pozowanie powtarzało się i trwało dobre kilkadziesiąt minut
Marysiu u mnie jest sporo rudzików, teraz widzę je w krzakach i w zimie przychodzą do karmnika, to takie słodkie ptaszki przez to że potrafią być tak blisko człowieka.
Dzisiaj nic z rewolucji
Natalko masz rację zrobiłam coś dobrego, a ptaki bardzo lubię obserwować
Zresztą zwierzęta też
Dzień ponury i oprócz zebrania słoneczników dla ptaków na zimę i zwiezienia dyń nie robię nic szczególnego
Rudzik zapozował, bo poczuł zagrożenie dla swojego gniazdka i chciał odwrócić moją uwagę a to pozowanie powtarzało się i trwało dobre kilkadziesiąt minut
Marysiu u mnie jest sporo rudzików, teraz widzę je w krzakach i w zimie przychodzą do karmnika, to takie słodkie ptaszki przez to że potrafią być tak blisko człowieka.
Dzisiaj nic z rewolucji
Natalko masz rację zrobiłam coś dobrego, a ptaki bardzo lubię obserwować
Dzień ponury i oprócz zebrania słoneczników dla ptaków na zimę i zwiezienia dyń nie robię nic szczególnego
- mati1999
- 1000p

- Od: 3 maja 2013, o 13:17
O matko
ile pracy musiałaś w to włożyć
ale będzie miejsce na nowe roślinki
może skuś się na jakieś róże 
- dorkow0

- Od: 17 sty 2013, o 22:58
Marysiu...
Czujesz się lepiej, to super...
A roboty to odwaliłaś moc... Takie konary Żarnowca ścinać, takiego olbrzyma Miskanta przesadzać...?
Ale i miejsca Ci się zrobiło i znowu wszystko inaczej będzie wyglądało...
Wiem, jak to jest, jak człowieka najdzie... Nic nie ważne, byle zrobić, byle skończyć... Oj znam to, jak pewnie większość z nas... Mimo to oszczędzaj się troszkę, choć, bo jedna jesteś...
Serdeczności zostawiam...
Czujesz się lepiej, to super...
A roboty to odwaliłaś moc... Takie konary Żarnowca ścinać, takiego olbrzyma Miskanta przesadzać...?
Ale i miejsca Ci się zrobiło i znowu wszystko inaczej będzie wyglądało...
Wiem, jak to jest, jak człowieka najdzie... Nic nie ważne, byle zrobić, byle skończyć... Oj znam to, jak pewnie większość z nas... Mimo to oszczędzaj się troszkę, choć, bo jedna jesteś...
Serdeczności zostawiam...
- Maska

- Kontakt:
Mati nie kuś, na razie z różami stop, tym bardziej że parę kupiłam niedawno, a jeszcze mam parę z patyczków od forumek
Hej Dorotko
Dobrze, że krótko trwała awaria netu
Przedwczoraj zrobiłam grządkę (wyrównałam) w miejscu gdzie był bukszpan i musiałam obciąć część tych gigantycznych gałęzi żarnowca, widziałaś sama do czego to prowadziło
Teraz jest ładna widna grządka i tam poszło część roślin od Ciebie
Wyrzucam winorośle, bo zamówiłam inne (mam nadzieję że lepsze) no i ten morderca miskant co delospermy ukatrupił
ale jeszcze nie znalazł miejsca bo tam leży piach i to mnie jeszcze czeka
No dobra dzisiaj siedzę z nogami do góry
Ściskam ! szkoda że tak brzydko na polu
Hej Dorotko
Dobrze, że krótko trwała awaria netu
Przedwczoraj zrobiłam grządkę (wyrównałam) w miejscu gdzie był bukszpan i musiałam obciąć część tych gigantycznych gałęzi żarnowca, widziałaś sama do czego to prowadziło
No dobra dzisiaj siedzę z nogami do góry
Ściskam ! szkoda że tak brzydko na polu
- dorkow0

Marysiu, sama się cieszę, że już wszystko mi działa... A to zasługa mojego syna, bo inaczej, to czarno to widziałam... Narobił się chłopak, ale z efektem...
Odpoczywaj, bo pogoda ku temu... U mnie też pada, ale planów ogrodowych mam znowu sporo i pewnie znowu będą zmiany...
Odpoczywaj, bo pogoda ku temu... U mnie też pada, ale planów ogrodowych mam znowu sporo i pewnie znowu będą zmiany...
- Maska

- Kontakt:
- mati1999
- 1000p

- Od: 3 maja 2013, o 13:17
Aż mi ślinka cieknie
u mnie też było dużo ale burze w lipcu poubijały a pozniej pospadały 
- cyganka77

- Od: 21 sie 2012, o 14:52
A ja myślałam, że to pomidor
.
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Chyba przekazałaś mi troszkę energoi swojej bo dziś takiego wigoru dostała że stworzyłam nowe rabatki posadziłam liliowce ii zrobiłam miejsce dla róży którą sama posadziłam kopaczowi bąbelki były milsze i chyba już z niego zrezygnuję . 
- duju

- Od: 13 paź 2008, o 12:31
Marysiu, podziwiam Cię
Tyle pracy ogarnąć.
Ja dziś dostałam lilie z L., tylko znaleźć czas teraz. Madzia zaczęła raczkować, więc wiesz jak jest, a eM akurat ma pracę na wyjeździe. W dodatku wzięliśmy lokatorów.
Marysiu, wiesz co byś chciała ode mnie, oprócz rozchodnika - on już przyszykowany, więc już jutro nawet mógłby iść do Ciebie.
Ja dziś dostałam lilie z L., tylko znaleźć czas teraz. Madzia zaczęła raczkować, więc wiesz jak jest, a eM akurat ma pracę na wyjeździe. W dodatku wzięliśmy lokatorów.
Marysiu, wiesz co byś chciała ode mnie, oprócz rozchodnika - on już przyszykowany, więc już jutro nawet mógłby iść do Ciebie.
Pozdrawiam - Justyna
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Ciekawa odmiana jabłka smacznie wygląda i z opisu smaku też nie powiedziałabym nie ,ale w sklepach takowych jeszcze nie widziałam .Ciekawe muszę jutro zapytać u prywaciaka czy nie ma ich czasem na giełdzie
- Maska

- Kontakt:
Misiu to jestem zadowolona że odebrałaś trochę energii ode mnie, bo ja dzisiaj
Ostroga nie pozwoliła na śmiganie po ogrodzie, a może jak pogoda się zmieni, bo do skończenia trochę zostało.
Justynko no to teraz dużo nie zrobisz bo Madzia wygląda na żywotną dziewuszkę to będzie jej wszędzie pełno i wszystko pójdzie na górne półki
Nie patrzyłam i nie wiem co a Ty wykukałaś coś?
Jadziu radzę kupować u dobrego dostawcy, bo zdarzają się pomyłki i podróbki
niestety cena jest wysoka 
Justynko no to teraz dużo nie zrobisz bo Madzia wygląda na żywotną dziewuszkę to będzie jej wszędzie pełno i wszystko pójdzie na górne półki
Nie patrzyłam i nie wiem co a Ty wykukałaś coś?
Jadziu radzę kupować u dobrego dostawcy, bo zdarzają się pomyłki i podróbki
- wsiania
- 500p

- Od: 27 sty 2012, o 09:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu, nadrobiłam i ... chylę czoła
Urobiłaś się niezmiernie, a mi się nie chce zwykłej trawy w taką pogodę targać
Moc pracy za Tobą, efekty widać z daleka i masz sporo wolnego miejsca teraz
Ptasiory są cudne, u mnie rudziki też śmigają tu i tam, przyleciały już sikorki, kowaliki zapisały się na szyszkową stołówkę, a dzięcioły obrabiają nas z orzechów - ostatnio jeden usiadł 10cm od mojej ręki (stałam za drzewem oparta o pień), ależ miał minę, jak mnie zobaczył
Że nie wspomnę o wróblach, które z sikorkami walczą o miejscówkę pod dachem, śmiechu jest co nie miara 
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. 
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają
pozdrawiam, Ania
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają
pozdrawiam, Ania
- dorkow0

Marysiu, witaj z nowym dniem...
Dalej pada, nic w ogrodzie nie da się podziałać, a że ja jeszcze z temperaturą, to nie będę zaglądać do ogrodu...
Penie siedzisz na swoim Pasie Startowym i dalej działasz...? A wiesz, że te jabłka widziałam, nawet miałam spytać o nie, ale się zagadałyśmy o tym, co masz w przechowalni i zapomniałam...
Dobrej pogody i słoneczka Ci życzę...
Dalej pada, nic w ogrodzie nie da się podziałać, a że ja jeszcze z temperaturą, to nie będę zaglądać do ogrodu...
Penie siedzisz na swoim Pasie Startowym i dalej działasz...? A wiesz, że te jabłka widziałam, nawet miałam spytać o nie, ale się zagadałyśmy o tym, co masz w przechowalni i zapomniałam...
Dobrej pogody i słoneczka Ci życzę...