Róże u Doroty

Zablokowany
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Róże u Doroty

Post »

"Zdechlaczek" ma cudny kwiat. Takim ślicznotom można dawać drugą, trzecią... piętnastą szansę :lol: .
Great North ;:167
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

;:180 dzięki za podpowiedź ;:138 piękny AD
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Ale piękne... ;:215
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Cudny Abrahamek, a czemu mój nie chce tak kwitnąć ;:174 .Teraz dostał drugie ulistnienie i pokazuje pąki .Fakt ,ze jest dopiero od ubiegłej wiosny, a już widzę ,że wigorny .Wiosną znów przytnę go nisko niech wzmacnia pędy
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Witaj. Masz piękny różany ogród. Zaznaczam sobie po przewertowaniu pierwszych 10 stron i lecę oglądać dalej.
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Ale się naszukałam tej Guernsey :wink: Jest niesamowita! Piszesz, że była zdechlaczkiem - przypomnisz, co się z nią działo? Miałaś słabszą sadzonkę? Narobiłaś mi smaka na nią... Na zdjęciach we Flo.. jest zupełnie inna, choć przyznam, że Twoja podoba mi się o wiele bardziej. Masz jakieś jej fotki z wcześniejszego kwitnienia?
:wit
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

I mnie wpadła w oko Guernsey :D Jest niesamowita i twoja wcale nie wygląda na zdechlaczka.
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Witajcie :wit

Mati zgadzam się z Tobą ;:108

Aniu Annes 77 ;:196
U mnie ten większy Leoś ostatnio też złapał trochę plamek na dole, ale i tak go ;:167 za to niesamowite kwitnienie i długie trzymanie kwiatów.
Ja tak ratowałam już kilka róż... z dobrym skutkiem...poza Blue for You, tej mi się nie udało niestety uratować :cry:

Aniu ASK_anulla też mi się podoba kwiat Guernsey ;:333 chociaż krzaczek jest jaszcze malutki.

Agnieszko nie ma za co ;:196

Dorotko ;:196

Jadziu właśnie dlatego go ;:167 za te cudne kwiaty i za to obfite kwitnienie. Już się nie mogę doczekać kolejnych kwiatów, a pączków ma ;:224 żeby tylko pogoda pozwoliła mu rozkwitnąć.

Aniu aneczka 1979 :wit
Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa. Zapraszam jak najczęściej.
Wpadnę do Ciebie z rewizytą ;:108

Milenko kupiłam ją na wyprzedaży w OBI za kilka zł. Była zasuszona i lekko podmarznięta...nie rokowała za dobrze, ale Asahi do korzeni i listeczków plus nowa ziemia do donicy i ruszyła dosyć szybko. W ten sposób kupiłam na tej wyprzedaży jeszcze kilka takich " zdechlaczków " i poza Blue for You wszystkie mają się dobrze :) Nawet Jalitah, która stała w miejscu bardzo długo... ruszyła i mam nadzieję, że zdąży pokazać kwiat...bo pąk jest, ale jeszcze mały. Wszystko zależy od pogody ;:131

Wcześniejsze zdjęcie Guernsey...początek sierpnia

Obrazek

koniec sierpnia

Obrazek

Aniu sweety ona jest ładniutka i długo trzyma kwiat...kilka dni. I już nie jest " zdechlaczkiem " ;:306 ma kilka pączków i jeszcze będzie cieszyć oko.

Czas powrócić do mojego skromnego podsumowania tego sezonu. Jesień już zagościła w naszych ogrodach, a ja jestem dopiero przy literze G...jak tak się będę grzebała to zastanie nas wiosna :;230

Gartentraume moja jeszcze młodziutka, ale kwiaty pachną po prostu cudnie. Ze względu na dość wiotkie łodyżki... zwisały i trzeba je było podwiązywać. Nie kwitła jakoś obficie, ale jest zdrowa i mam nadzieję, że w przyszłym sezonie pokaże całą swoją urodę :)

Obrazek

Gebruder Grimm to róża, którą mogę każdemu polecić z czystym sumieniem. Jest nie tylko zdrowiutka, ale też bardzo obficie kwitnie, dobrze utrzymuje kwiaty na łodyżce. Kwitnie całymi pękami, kwiaty zmieniają swoją barwę z każdym dniem...od żółtopomarańczowych po różowe pod koniec. Na dodatek pachnie...trudno znaleźć jej słabe strony. Radzi sobie i ze słońcem i z deszczem też całkiem nieźle.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

To jest oczywiście Gartentraume...przedtem wstawiłam za duże ' kobyły ' i musiałam je zmniejszyć :oops:

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Gardentraume pachnie mocno ? a czym :lol: ?
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Mati nie jestem specem od zapachu :? ...po prostu mocno pachnie i już :)
Może któraś z dziewczyn będzie umiała określić jej nutę.

Gefylt róża parkowa. Zdrowa dość silnie rośnie...u mnie to jej drugi sezon. Mocno kolczasta, zdrowa... kwitła nieprzerwanie do sierpnia. Kwiaty bez zapachu, dość długo się utrzymują, kwitną po kilka na pędzie. Teraz już nie przyrasta, szykuje się do snu.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tutaj na rabacie za Friendship

Obrazek

Ghita Renaissance kolejna z renesansowych. Zdrowa, ładnie pachnąca, chociaż nie zachwyciła mnie ilością kwiatów...może jeszcze za młoda. Kwiaty dobrze utrzymuje na łodydze. U renesansowych lubię to, że tworzą bardzo zgrabne krzaczki, dość smukłe...nie rozwalają się za szeroko...ma to swoje dobre strony jeśli miejsca nie jest zbyt dużo.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jutro dalszy ciąg litery G :wit
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Ja może nie mam żadnych renenansowych i historycznych , ale historyczne to prawdziwe dzieła sztuki ;:138 , renenansowe to takie sobie ... wszystkie które widziałem to w różu :lol:
jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01

Post »

Dorotko ;:196 oj kusisz kochana kusisz tymi różycami :;230
Gartentraume jest prześliczna ;:167 wpiszę ją na listę chciejstw, ale to dopiero na kolejny rok, teraz już zakupy zakończone :roll: I tak przybędzie mi 12 nowych róż, ile to pracy z dołkami do wykopania :roll:
Podziwiam zdrowotność Twoich różyczek, zbudowały ładne i zdrowe krzaczki ;:215
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Abrahamka piękna podobna trochę do Chipka :D
A jaka łada ta Gebruder Grimm , ale już zamówiłam Emilien Guillot - to już pomarańczek wystarczy.Aleksandra mi zidentyfikowałaś jeszcze mam.
A Leonardo śliczna :D
Awatar użytkownika
hanna133
500p
500p
Od: 23 sty 2013, o 16:22

Post »

Witaj Dorotko.Przyszłam zobaczyć twoje rożyczki.Dech mi zapiera takie są piękne.
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Queen Elizabeth to niesamowita odmiana, to pierwsza sadzona przeze mnie w życiu róża, swoją mam od chyba 10 lat i przez ten czas nie zawiodła mnie. Jak zacznie kwitnąć wczesnym latem, to kończy z nastaniem zimy. Jesienią potrafi być obsypana wprost kwiatami. Ale moja mączniaka jeszcze nigdy nie złapała, jedynie czarną plamistość. Czy Twoja też tak bogato kwitnie cały sezon?
A powiedz mi Dorotko jedną rzecz, bo już się pogubiłam, czy posiadasz Charles`a Austina? Pytam, bo często spotykałam się z opiniami, że Abraham Darby ma podobne wymagania do wspominanej odmiany, że bywa nawet trudniejszy. Ale jak patrzę na Twojego Abrahama i obfite kwitnienie, to stwierdzam, że jest odwrotnie...
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”