Moje cudeńka - miaaa
- effa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 wrz 2007, o 22:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tomku, również pozwoliłam sobie zerknąć na Twoją galerięblabla pisze:Poniżej link do kilku moich fotek echinopsów z natury:
http://www.cactusadventure.com/gallery_ ... allery.php

Przy okazji miło Cię było zobaczyć

-
- 500p
- Od: 8 lut 2008, o 14:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- blabla
- -Moderator Forum-.
- Od: 6 sie 2007, o 06:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Byłem 3x. Za każdym razem z innymi ludźmi. Dwa razy była to wyprawa polsko-czeska, raz sami Polacy. Skład to od 3 do 8 osób w 1 lub dwóch samochodach.
Pozdrowienia, Tomek
Mój wątek
Mój wątek
-
- 500p
- anoli
- Od: 3 lis 2007, o 16:26
Patrz jak ich szybko "usadziłaś"
Dużo tych informacji, żeby to wszystko ogarnąć, trzeba by chyba do samych kaktusów ograniczyć zapędy. Zdjęcia z natury dają niesamowite wrażenia 

Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
- anoli
- Od: 3 lis 2007, o 16:26
Chyba chodzi tu raczej o sposób jej podania? Nie wiem jak miaaa, ale ja jestem totalnym laikiem i "kłótnia" wnosząca sprzeczne informacje (poza Tomkiem i voluminexem - bo oni zgodni raczej) nie bardzo pomoga 

Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
-
- 500p
Nie wiem co chciałeś osiągnąć, poprzez zamieszczenie tej wypowiedziNie chcecie wiedzy od kolegi Tomka i ode mnie, to nie

A co do śpiącego pąka, to nie orientuje się jak pączkujące Echinopsisy reagują na przesadzanie,
ale w mojej kolekcji, wiele kaktusów zaczęło rosnąć po kilku latach (!) dopiero po zmianie środowiska.
Mam tylko cichą nadzieję, że E. nie reagują na zmiany tak jak grudniki.
- miaaa
- Od: 12 lut 2008, o 13:58
Ilonko przyznaję rację 8) Chłopaki my chcemy wiedzy, ale w troszkę łagodniejszym wydaniu 8) Zdrowa polemika jak najbardziej wskazana, ale nie podoba mi się wytykanie sobie, kto wie wiecejanoli pisze:Chyba chodzi tu raczej o sposób jej podania? Nie wiem jak miaaa, ale ja jestem totalnym laikiem i "kłótnia" wnosząca sprzeczne informacje (poza Tomkiem i voluminexem - bo oni zgodni raczej) nie bardzo pomoga

- miaaa
- Od: 12 lut 2008, o 13:58
Kochani odrabiam zaległości, bo z braku czasu troszkę zaniedbałam wątek kaktusowy
Zacznę od nowości
Kalanchoe ( które już przekwitło )

Schlumbergera w moim wymarzonym kolorze. Niestety po przeniesieniu do domku zgubiła większość pączków >>> mam nauczkę na przyszłość >>> cóż człowiek uczy się na błędach, a najlepiej na swoich
Mam nadzieję, że za rok pokaże ( roślinka rzecz jasna ) na co ją stać 

Nowe żywe kamyczki

Eszeweria ( Echeveria )

Rozchodnik ( Sedum rubrotinctum rosea )

Echinocereus rigidissimus

Myrtillocactus geometrizans

I ostatnia nowostka - Aloe vera (aloes zwyczajny) - w tle mój aloesowy kącik

A co u starych znajomych ???
Mammillaria carmenae kwitnie 8)

Stapelka od Gosi ( Rosiowej) puściła 2 nowe "cosie"

No koniec stara schlumbergera w rozkwicie - to chyba zadośćuczynienie za zgubione pączki białej
A tak na poważnie - to tak dawno nie kwitła, że byłam przekonana, że ma różowe kwiaty

A ! zapomniałabym - w tamtym tygodniu przy okazji wystawy storczyków w łódzkiej Palmiarni podziwiałam też piękne kaktusy i napstrykałam troszkę fotek - przy odrobince czasu pokażę
Pozdrawiam cieplutko

Zacznę od nowości

Kalanchoe ( które już przekwitło )

Schlumbergera w moim wymarzonym kolorze. Niestety po przeniesieniu do domku zgubiła większość pączków >>> mam nauczkę na przyszłość >>> cóż człowiek uczy się na błędach, a najlepiej na swoich

Nowe żywe kamyczki

Eszeweria ( Echeveria )

Rozchodnik ( Sedum rubrotinctum rosea )

Echinocereus rigidissimus

Myrtillocactus geometrizans

I ostatnia nowostka - Aloe vera (aloes zwyczajny) - w tle mój aloesowy kącik

A co u starych znajomych ???

Mammillaria carmenae kwitnie 8)

Stapelka od Gosi ( Rosiowej) puściła 2 nowe "cosie"

No koniec stara schlumbergera w rozkwicie - to chyba zadośćuczynienie za zgubione pączki białej

A tak na poważnie - to tak dawno nie kwitła, że byłam przekonana, że ma różowe kwiaty

A ! zapomniałabym - w tamtym tygodniu przy okazji wystawy storczyków w łódzkiej Palmiarni podziwiałam też piękne kaktusy i napstrykałam troszkę fotek - przy odrobince czasu pokażę

Pozdrawiam cieplutko