Chipek szykuje się do ponownego kwitnienia. Artemis wciąż kwitnie,to super różyczka

Ot, taka choroba
 Ot, taka choroba   

a Chippkowi trzeba dać chyba trochę czasu. Ja ją doceniam właśnie za to, że ma bardzo foremny krzaczek. Kwiatków nie więcej niż 3 na pędzie (nie na wszystkich), ale to jedna z faworytek.
 a Chippkowi trzeba dać chyba trochę czasu. Ja ją doceniam właśnie za to, że ma bardzo foremny krzaczek. Kwiatków nie więcej niż 3 na pędzie (nie na wszystkich), ale to jedna z faworytek.

Najgorsze mnie ominęło, powinno być dobrze.
  Najgorsze mnie ominęło, powinno być dobrze.  
  Gdzie kupiłaś hortensję Sweet Summer? i za ile? Może być na pw. Bardzo ładny krzaczek. A róże... marzenie.
  Gdzie kupiłaś hortensję Sweet Summer? i za ile? Może być na pw. Bardzo ładny krzaczek. A róże... marzenie. 

i jest zdrowiutka.
  i jest zdrowiutka. Raz w dolnej części, raz w górnej. Teraz kwitnie w dolnej, ale już powypuszczał nowe przyrosty z pączkami na samej górze. Ta róża jest niezmordowana.
  Raz w dolnej części, raz w górnej. Teraz kwitnie w dolnej, ale już powypuszczał nowe przyrosty z pączkami na samej górze. Ta róża jest niezmordowana.  za całokształt.
  za całokształt. 
  , ale za to latem będziemy podziwiać pięknie kwitnące nowe nabytki. Już się nie mogę doczekać
 , ale za to latem będziemy podziwiać pięknie kwitnące nowe nabytki. Już się nie mogę doczekać   

A zgrabna jest faktycznie.
 A zgrabna jest faktycznie. Czekam jak zakwitnie ta w donicy. Dam jej czas, bo faktycznie kwiaty ma bardzo ładne.
  Czekam jak zakwitnie ta w donicy. Dam jej czas, bo faktycznie kwiaty ma bardzo ładne. 

a Elmshorny zabójczo piękne
  a Elmshorny zabójczo piękne   

Augusta Luiza pięknie kwitnie
 Augusta Luiza pięknie kwitnie  Jak na razie jesieni u Ciebie nie widać Dorotko, róże pieknie kwitną
  Jak na razie jesieni u Ciebie nie widać Dorotko, róże pieknie kwitną  . Oby jak najdłużej.
 . Oby jak najdłużej.

Twój Cardinal na pewno jeszcze będzie kwitł i cieszył tym ładnym kolorkiem
  Twój Cardinal na pewno jeszcze będzie kwitł i cieszył tym ładnym kolorkiem   

...przydałoby się trochę deszczu.
 ...przydałoby się trochę deszczu. Tak samo Munstead Wood
  Tak samo Munstead Wood   .... i jak tu nie
 .... i jak tu nie   angielek.
  angielek. ale tragedii nie ma.
 ale tragedii nie ma.

Muszę ją przesadzić w inne miejsce. Jeśli dalej będę z niej niezadowolona to pożegna mój ogród.
  Muszę ją przesadzić w inne miejsce. Jeśli dalej będę z niej niezadowolona to pożegna mój ogród.

Młodsza łapie trochę plamek, ale jakoś sobie z nimi radzi. Jest to róża godna polecenia nie sprawia większych problemów.
 Młodsza łapie trochę plamek, ale jakoś sobie z nimi radzi. Jest to róża godna polecenia nie sprawia większych problemów.

nawet fajnie pachnie a w piątek jadę po Abrachamka
  nawet fajnie pachnie a w piątek jadę po Abrachamka   

Już jakiś czas temu zobaczyłam na forum Novalis i zakochałam się w niej, a Ty jeszcze mnie utwierdziłaś w moich uczuciach.... Tylko tak odwiedzamy się nawzajem wszyscy i spisujemy kolejne pozycje do list chciejstw....
 Już jakiś czas temu zobaczyłam na forum Novalis i zakochałam się w niej, a Ty jeszcze mnie utwierdziłaś w moich uczuciach.... Tylko tak odwiedzamy się nawzajem wszyscy i spisujemy kolejne pozycje do list chciejstw....  

Nasza sunia też uwielbia kopać, zwłaszcza pod jedna z moich róż, robi sobie pod Eną Harkness chłodząca leżankę
 Nasza sunia też uwielbia kopać, zwłaszcza pod jedna z moich róż, robi sobie pod Eną Harkness chłodząca leżankę  Ale co zrobić, pies ma dobry gust
 Ale co zrobić, pies ma dobry gust 

Miło, że mnie odwiedziłaś
  Miło, że mnie odwiedziłaś   
  ... na razie jeszcze upycham, a jak zabraknie miejsca to dobiorę się do trawnika, który i tak jest u mnie słaby
 ... na razie jeszcze upycham, a jak zabraknie miejsca to dobiorę się do trawnika, który i tak jest u mnie słaby   

Wybierz jej tylko miejsce w półcieniu, bo ona nie lubi mocnego
  Wybierz jej tylko miejsce w półcieniu, bo ona nie lubi mocnego   

Nasze psiaki lubią kopać i łamać nowe pędy na różach, ale i tak je kochamy
  Nasze psiaki lubią kopać i łamać nowe pędy na różach, ale i tak je kochamy  
 w tym sezonie. Kwitnie praktycznie przez cały sezon, raz więcej ma kwiatów, raz mniej, ale są przez cały czas. Dzielnie zniosła brutalne przesadzanie z donicy i dalej kwitła. Zdrowa bez plamek.
 w tym sezonie. Kwitnie praktycznie przez cały sezon, raz więcej ma kwiatów, raz mniej, ale są przez cały czas. Dzielnie zniosła brutalne przesadzanie z donicy i dalej kwitła. Zdrowa bez plamek.

angielek. Do tej pory zdrowiutka.
  angielek. Do tej pory zdrowiutka.

rzeczywiscie są cudowne te angielki
  rzeczywiscie są cudowne te angielki   nie ma takich drugich pięknych róż
 nie ma takich drugich pięknych róż   ktoś musiał mieć ręke by je wychodować . A po róże jadę niedaleko  koło osiedla Kurdwanów
  ktoś musiał mieć ręke by je wychodować . A po róże jadę niedaleko  koło osiedla Kurdwanów   róż może niezbyt dużo ale ciekawe
  róż może niezbyt dużo ale ciekawe   zapytam się czy można zarezerwować chipka
  zapytam się czy można zarezerwować chipka