Potencjalny ogród Anulli

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Potencjalny ogród Anulli

Post »

Aniu chuchaj na dębolistną bo i pięknie się przebarwiają liście jesienią i pięknie kwitnie. Jak się wypogodzi to zrobię zdjęcie mojej, już kilkuletniej. Jedyna wada to taka że trzeba trochę przykryć na zimę, ja okrywam stroiszem ze świerku.
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44

Post »

Aniu (Anna55), oglądałam w Internecie zdjęcia kokornaku. Ma piękne liście, więc może na podwójny słup by się nadał. Szkoda tylko, że kwiaty ma niezbyt efektowne, chociaż bardzo ciekawe.

Aneczko (anabuko1), hortensje bukietowe mnie oczarowały w tamtym roku, między innymi w Twoim ogrodzie. Do dzisiaj nie udało mi się zdobyć Kyushu, ale nie poddaję się :wink:
Delosperma jest u mnie przypadkowo, pan na targu miał po 3 złote, więc dołożyłam. Zobaczymy, czy przezimuje. Bardzo podoba mi się fioletowa, kiedyś ją miałam, ale przemarzła.

Jolu, skoro tak, to chyba zrobię podmianę hortensji Limelight na dębolistną, żeby ta druga miała zacisznie i więcej słońca po południu. Też chcę taką ładną, jak Twoja ;:108 . Na razie ma dwa pędy, a jedyny kwiatostan ścięłam, żeby skupiła się na rozroście. Teraz żałuję, kiedy patrzę na intensywny róż Twoich.
Chyba powinnam najpierw świerków nasadzić na to okrywanie :;230 .

Moje budleje zakwitły najzwyczajniej, ale nie odbiera im to uroku.
Obrazek Obrazek

Różyczkę miniaturową w ciągu tygodnia plamistość ogołociła z liści, ale kwitnie ślicznie. Najbardziej podoba mi się w fazie częściowo rozwiniętych kwiatów.
Obrazek

Ubiegłoroczna siewka ketmii syryjskiej zawiązała dwa pączki :shock: . Ciekawe, czy rozwiną się kwiaty. Siewki dostałam, podobno białe.
Obrazek
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
u Antosi
50p
50p
Od: 8 maja 2014, o 20:05

Post »

Witaj Aniu! Dużo pracy włożyłaś w ogród. Masz wiele lilii, różyczki też pięknie kwitły, fajny pomysł na skalniaczek i pomocnica extra. Zakupy ostatnie udane :) (hiacynty w ładnych kolorach). Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Hibiskus wysiany i już pąki??? :shock:
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

Jestem zachwycona Twoimi hortensjami ;:138 Pięknie się prezentują ;:138 Muszę się przyznać,że skusiłam się niedawno na zakup kilku nowych odmian i już nie mogę doczekać się aż zakwitną :tan
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wybaczcie, ale odpowiem jutro, bo nie mam siły. Jeszcze czytam, ale tylko przez upór :wink:
Jako usprawiedliwienie, przyczyna oklapnięcia totalnego:
Obrazek
Wczoraj wykonałam około 300 szt. Sporo?
Dzisiaj aromatyzowałam dom orzechowo-czekoladowymi nutami. Ciasteczka sztuk 400.
Mdli mnie ździebko ;:219 .
Na szczęście jutro produkuję wiejski smalczyk, więc zmiana klimatu :D .
W sobotę wesele ;:167 ciotecznej siostry M. Ciacha do kawusi, a smalczyk na wiejski stół.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:92 Teraz do kazdego forumowicza jako wyraz wdzieczności powysyłaj ;:333
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit , Kasiu. Lubię lilie, bo nie trzeba ich wykopywać tak często, jak tulipany i można wiosną posadzić cebule, a wkrótce podziwiać kwiaty. Poza tym kwitną sporo po wczesnowiosennym cebulowym pokazie. Róże zostają u mamy, bez względu na właściciela. U siebie mam 4 The Fairy, 2 żółte (miniaturka i angielka rabatowa), 3 stulistne i 2 stare odmiany parkowych w odcieniach różu. Wszystkie tegoroczne maluchy.

Mateuszu, hibiskusy siała moja sąsiadka wiosną 2013 r., a siewki zimowały już u mnie, zadołowane w warzywniku. To ich drugi rok. Na cztery, jeden tylko taki wyrywny.
Co do częstowania forumowiczów własnymi wypiekami... chyba musiałabym ładnych parę nocy zarwać, żeby wszystkich obdzielić ;:224 ;:199

Aniu, mi też się podobają bukietówki. Zwłaszcza, że nie wymarzają. na pewno też będziesz zadowolona. Vanille Fraise mnie zaskoczyła intensywnością przebarwienia. W tamtym roku upały przypaliły im kwiaty i nie było takiego efektu.

Obrazek
Pozdrawiam, Anna.
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzielżan jesienny pięknie teraz wygląda. Chodzi za mną czerwony, ale jakimiś krętymi drogami chyba ;:204
Obrazek

Kalina koralowa przywędrowała do mnie z przydrożnego pasa zieleni. Miesiąc później panowie wykosili całe pobocza po ziemi. Z podobnego miejsca przyniosę kopytnik, bo spotka go podobny los :cry:
Obrazek

Języczka pomarańczowa Otello wyrosła na niezłe ziółko :shock:
Obrazek

Rozchodniki okazałe już się rozwijają. Kupiłam ostatnio jakiś żółty wysoki. A pan, który Matronę miał mieć - nie spisał się :( .
Obrazek
Pozdrawiam, Anna.
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jakie jezyczki :shock: :shock: :shock:
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rano wyciągnęłam M na działkę. Przywiózł wczoraj wieczorem worek zrębków od znajomego :D , więc nie mogłam się doczekać wypróbowania ;:65 . Oto rezultat:
Obrazek
Ładniutkie, zwłaszcza takie świeżo sypane.
Tadziu poznałeś?
Obrazek
I nieopodal...
Obrazek

Owoce ognika Solei d'Or już żółkną 8-) . Udany zakup. Nie mogę się doczekać, jak będzie wyglądał, gdy będzie ich więcej. Niestety, w tym roku to jedyne, ale i te są miłą niespodzianką.
Obrazek
Pozdrawiam, Anna.
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Więcej żurawek ;:108
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit
Żurawka śliczna,chyba taką mam i brunerke też :D
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tulap, planuję więcej ;:108

Aniu, to prezenty od Tadzia. Dopiero dzięki tej żurawce zaczęły mnie kręcić. Dotychczas miałam tylko wybrakowaną Royal Purple, która raczej zniechęcała :roll: .
Pozdrawiam, Anna.
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

Witaj Aniu :wit Twoje Hortensje bukietowe pięknie czarują ;:173
Dereń kousa śliczne ma czerwone listeczki. delosperma pięknie zakwitła :)
Budleje piękne. Różyczka miniaturowa pięknie kwitnie, pomimo że plamistość ogołociła Ją z liści
Ubiegłoroczna siewka ketmii syryjskiej piękne zawiązała pączki kwiatowe również jestem ciekawa czy rozwiną się kwiaty.
Bardzo smakowicie wyglądają te ciasteczka, jeśli można to poproszę przepisObrazek
Dzielżan jesienny pięknie kwitnie. Kalina koralowa piękne ma czerwoniutkie owoce :D
Języczka pomarańczowa piękniutka, Rozchodniki okazałe piękne.
Pięknie wyłożone rabatki zrębkami Owoce ognika Solei d'Or już powolutku nabierają żółciutkiego kolorku :wink:
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”