Potencjalny ogród Anulli
- jola1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Potencjalny ogród Anulli
Aniu chuchaj na dębolistną bo i pięknie się przebarwiają liście jesienią i pięknie kwitnie. Jak się wypogodzi to zrobię zdjęcie mojej, już kilkuletniej. Jedyna wada to taka że trzeba trochę przykryć na zimę, ja okrywam stroiszem ze świerku.
- ASK_anulla
- Od: 25 cze 2013, o 13:44
Aniu (Anna55), oglądałam w Internecie zdjęcia kokornaku. Ma piękne liście, więc może na podwójny słup by się nadał. Szkoda tylko, że kwiaty ma niezbyt efektowne, chociaż bardzo ciekawe.
Aneczko (anabuko1), hortensje bukietowe mnie oczarowały w tamtym roku, między innymi w Twoim ogrodzie. Do dzisiaj nie udało mi się zdobyć Kyushu, ale nie poddaję się
Delosperma jest u mnie przypadkowo, pan na targu miał po 3 złote, więc dołożyłam. Zobaczymy, czy przezimuje. Bardzo podoba mi się fioletowa, kiedyś ją miałam, ale przemarzła.
Jolu, skoro tak, to chyba zrobię podmianę hortensji Limelight na dębolistną, żeby ta druga miała zacisznie i więcej słońca po południu. Też chcę taką ładną, jak Twoja
. Na razie ma dwa pędy, a jedyny kwiatostan ścięłam, żeby skupiła się na rozroście. Teraz żałuję, kiedy patrzę na intensywny róż Twoich.
Chyba powinnam najpierw świerków nasadzić na to okrywanie
.
Moje budleje zakwitły najzwyczajniej, ale nie odbiera im to uroku.

Różyczkę miniaturową w ciągu tygodnia plamistość ogołociła z liści, ale kwitnie ślicznie. Najbardziej podoba mi się w fazie częściowo rozwiniętych kwiatów.

Ubiegłoroczna siewka ketmii syryjskiej zawiązała dwa pączki
. Ciekawe, czy rozwiną się kwiaty. Siewki dostałam, podobno białe.

Aneczko (anabuko1), hortensje bukietowe mnie oczarowały w tamtym roku, między innymi w Twoim ogrodzie. Do dzisiaj nie udało mi się zdobyć Kyushu, ale nie poddaję się

Delosperma jest u mnie przypadkowo, pan na targu miał po 3 złote, więc dołożyłam. Zobaczymy, czy przezimuje. Bardzo podoba mi się fioletowa, kiedyś ją miałam, ale przemarzła.
Jolu, skoro tak, to chyba zrobię podmianę hortensji Limelight na dębolistną, żeby ta druga miała zacisznie i więcej słońca po południu. Też chcę taką ładną, jak Twoja

Chyba powinnam najpierw świerków nasadzić na to okrywanie

Moje budleje zakwitły najzwyczajniej, ale nie odbiera im to uroku.
Różyczkę miniaturową w ciągu tygodnia plamistość ogołociła z liści, ale kwitnie ślicznie. Najbardziej podoba mi się w fazie częściowo rozwiniętych kwiatów.
Ubiegłoroczna siewka ketmii syryjskiej zawiązała dwa pączki

Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
- u Antosi
- 50p
- Od: 8 maja 2014, o 20:05
Witaj Aniu! Dużo pracy włożyłaś w ogród. Masz wiele lilii, różyczki też pięknie kwitły, fajny pomysł na skalniaczek i pomocnica extra. Zakupy ostatnie udane
(hiacynty w ładnych kolorach). Pozdrawiam

Hibiskus wysiany i już pąki??? 

- ann_30
- Od: 7 mar 2012, o 10:36
Jestem zachwycona Twoimi hortensjami
Pięknie się prezentują
Muszę się przyznać,że skusiłam się niedawno na zakup kilku nowych odmian i już nie mogę doczekać się aż zakwitną 

- ASK_anulla
Wybaczcie, ale odpowiem jutro, bo nie mam siły. Jeszcze czytam, ale tylko przez upór
Jako usprawiedliwienie, przyczyna oklapnięcia totalnego:

Wczoraj wykonałam około 300 szt. Sporo?
Dzisiaj aromatyzowałam dom orzechowo-czekoladowymi nutami. Ciasteczka sztuk 400.
Mdli mnie ździebko
.
Na szczęście jutro produkuję wiejski smalczyk, więc zmiana klimatu
.
W sobotę wesele
ciotecznej siostry M. Ciacha do kawusi, a smalczyk na wiejski stół.

Jako usprawiedliwienie, przyczyna oklapnięcia totalnego:
Wczoraj wykonałam około 300 szt. Sporo?
Dzisiaj aromatyzowałam dom orzechowo-czekoladowymi nutami. Ciasteczka sztuk 400.
Mdli mnie ździebko

Na szczęście jutro produkuję wiejski smalczyk, więc zmiana klimatu

W sobotę wesele

Pozdrawiam, Anna.

- ASK_anulla

Mateuszu, hibiskusy siała moja sąsiadka wiosną 2013 r., a siewki zimowały już u mnie, zadołowane w warzywniku. To ich drugi rok. Na cztery, jeden tylko taki wyrywny.
Co do częstowania forumowiczów własnymi wypiekami... chyba musiałabym ładnych parę nocy zarwać, żeby wszystkich obdzielić

Aniu, mi też się podobają bukietówki. Zwłaszcza, że nie wymarzają. na pewno też będziesz zadowolona. Vanille Fraise mnie zaskoczyła intensywnością przebarwienia. W tamtym roku upały przypaliły im kwiaty i nie było takiego efektu.
Pozdrawiam, Anna.
- ASK_anulla
Dzielżan jesienny pięknie teraz wygląda. Chodzi za mną czerwony, ale jakimiś krętymi drogami chyba

Kalina koralowa przywędrowała do mnie z przydrożnego pasa zieleni. Miesiąc później panowie wykosili całe pobocza po ziemi. Z podobnego miejsca przyniosę kopytnik, bo spotka go podobny los

Języczka pomarańczowa Otello wyrosła na niezłe ziółko

Rozchodniki okazałe już się rozwijają. Kupiłam ostatnio jakiś żółty wysoki. A pan, który Matronę miał mieć - nie spisał się
.

Kalina koralowa przywędrowała do mnie z przydrożnego pasa zieleni. Miesiąc później panowie wykosili całe pobocza po ziemi. Z podobnego miejsca przyniosę kopytnik, bo spotka go podobny los

Języczka pomarańczowa Otello wyrosła na niezłe ziółko

Rozchodniki okazałe już się rozwijają. Kupiłam ostatnio jakiś żółty wysoki. A pan, który Matronę miał mieć - nie spisał się

Pozdrawiam, Anna.
Jakie jezyczki

- ASK_anulla
Rano wyciągnęłam M na działkę. Przywiózł wczoraj wieczorem worek zrębków od znajomego
, więc nie mogłam się doczekać wypróbowania
. Oto rezultat:

Ładniutkie, zwłaszcza takie świeżo sypane.
Tadziu poznałeś?

I nieopodal...

Owoce ognika Solei d'Or już żółkną
. Udany zakup. Nie mogę się doczekać, jak będzie wyglądał, gdy będzie ich więcej. Niestety, w tym roku to jedyne, ale i te są miłą niespodzianką.

Ładniutkie, zwłaszcza takie świeżo sypane.
Tadziu poznałeś?
I nieopodal...
Owoce ognika Solei d'Or już żółkną

Pozdrawiam, Anna.
Więcej żurawek 

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Żurawka śliczna,chyba taką mam i brunerke też

- ASK_anulla
Tulap, planuję więcej
Aniu, to prezenty od Tadzia. Dopiero dzięki tej żurawce zaczęły mnie kręcić. Dotychczas miałam tylko wybrakowaną Royal Purple, która raczej zniechęcała
.

Aniu, to prezenty od Tadzia. Dopiero dzięki tej żurawce zaczęły mnie kręcić. Dotychczas miałam tylko wybrakowaną Royal Purple, która raczej zniechęcała

Pozdrawiam, Anna.
- Paulii
- Od: 25 lut 2013, o 15:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Aniu
Twoje Hortensje bukietowe pięknie czarują
Dereń kousa śliczne ma czerwone listeczki. delosperma pięknie zakwitła
Budleje piękne. Różyczka miniaturowa pięknie kwitnie, pomimo że plamistość ogołociła Ją z liści
Ubiegłoroczna siewka ketmii syryjskiej piękne zawiązała pączki kwiatowe również jestem ciekawa czy rozwiną się kwiaty.
Bardzo smakowicie wyglądają te ciasteczka, jeśli można to poproszę przepis
Dzielżan jesienny pięknie kwitnie. Kalina koralowa piękne ma czerwoniutkie owoce
Języczka pomarańczowa piękniutka, Rozchodniki okazałe piękne.
Pięknie wyłożone rabatki zrębkami Owoce ognika Solei d'Or już powolutku nabierają żółciutkiego kolorku

Dereń kousa śliczne ma czerwone listeczki. delosperma pięknie zakwitła

Budleje piękne. Różyczka miniaturowa pięknie kwitnie, pomimo że plamistość ogołociła Ją z liści
Ubiegłoroczna siewka ketmii syryjskiej piękne zawiązała pączki kwiatowe również jestem ciekawa czy rozwiną się kwiaty.
Bardzo smakowicie wyglądają te ciasteczka, jeśli można to poproszę przepis

Dzielżan jesienny pięknie kwitnie. Kalina koralowa piękne ma czerwoniutkie owoce

Języczka pomarańczowa piękniutka, Rozchodniki okazałe piękne.
Pięknie wyłożone rabatki zrębkami Owoce ognika Solei d'Or już powolutku nabierają żółciutkiego kolorku

Pauli
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"