Pochwalcie się swoimi roślinkami ;)

Dosłownie przez chwilka dostałem dwa pędy papirusu. Mam dwa pytania: jak się go umorzenia (powiedziano mi, że poprzez władanie go liśćmi do szklanki z wodą) oraz cóż to jest za odmiana
 Dosłownie przez chwilka dostałem dwa pędy papirusu. Mam dwa pytania: jak się go umorzenia (powiedziano mi, że poprzez władanie go liśćmi do szklanki z wodą) oraz cóż to jest za odmiana 

Mój przed posadzeniem wypuścił dwa baldachy, a po posadzeniu nie wypuszcza kompletnie niczego.  Nie wiem,  co jest na rzeczy,  ale nie podoba mi się to
 Mój przed posadzeniem wypuścił dwa baldachy, a po posadzeniu nie wypuszcza kompletnie niczego.  Nie wiem,  co jest na rzeczy,  ale nie podoba mi się to 

Raz moje koty pozwoliły łaskawie dorosnąć papirusowi do rozmiarów równie pokaźnych jak Twój,też miałam zagwozdkę jak go zmieścić w pokoju.Myślałam i wymyśliłam,kupiłam tyczki chyba z bambusa były i na mokro je wyginałam jak na łuki,kiedy się ustalił kształt przywiązałam do nich na całej długości papirusowe pędy.Nie wyglądało to zbyt ozdobnie,bo taki pochylony,ale lekkie wygięcie pozwoliło zachować całe łodygi bez załamań.Russski pisze:Witam, co robicie ze swoimi papirusami zimą? mój urósł dość wysoko i nie wiem czy przyciąć czy próbować zaginać pędy.