Ogródek AGNESS
- Andzia84
- 1000p

- Od: 23 sty 2014, o 15:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS
Aguś ciasto czekoladowe z cukinii-no no...
Fajnie, ze o tym wspomniałaś. Jutro są urodziny Kuby, więc zrobię takie cudo. Poszperałam w necie-przepis wydaje się fantastyczny...i ta ilość czekolady
Zastanawiam się czy to będzie tort dla mamusi czy synusia
Kwiatki pokaż, bo te to masz przepiękne 
Zbudowałam dom, urodziłam syna, czas posadzić drzewo 
Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2
Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2
-
kropelka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
hmm, bo właśnie jeśli robi się to, co się kocha, to każda praca jest przyjemnością. Ja niestety nie lubie kuchennych zadań, wolę coś pomajsterkować, poskręcać meble itd
Najlepiej pielić w ogrodzie 
-
heliofitka

- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Nie mam obficie zaopatrzonego warzywnika, więc nie muszę spieszyć się z przetworami
Teraz szykuję się (pranie, prasowanie) do wyjazdu, ale jak wrócę, to na pewno pokuszę się o zrobienie cukiniowych dżemów.
Mam nadzieje, że do tej pory wstawisz przepis na ten pomarańczowy.
Aguś przykro czytać, że palec nie goi się, tak jak trzeba i czeka cię kolejny miesiąc w usztywnieniu
Teraz szykuję się (pranie, prasowanie) do wyjazdu, ale jak wrócę, to na pewno pokuszę się o zrobienie cukiniowych dżemów.
Mam nadzieje, że do tej pory wstawisz przepis na ten pomarańczowy.
Aguś przykro czytać, że palec nie goi się, tak jak trzeba i czeka cię kolejny miesiąc w usztywnieniu
Że też ja nie wpadłam na tak prostą rzecz jak mrożenie cukinii
Fajnie tu do ciebie zaglądać Aguś.Można popatrzeć na piękne zdjęcia ogrodu,cieszyć się miłą gościnną atmosferą i nauczyć czegoś nowego...Tak lubię 
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Jagódko witaj
Jak widzę przerabiasz cukinię na mnóstwo pysznych potraw
Nigdy nie robiłam galaretki z malin o jakiej piszesz, zawsze taką w typie dżemu z żelfixem. Ale wiesz co pomyślałam ?.... może by spróbować dodać żelfix do soku malinowego, wtedy może wyszłaby taka jaką chciałabyś otrzymać???
Buziaki
Andziu ciekawa jestem, czy zrobiłaś ciasto cukiniowe
Ja musiałam schować blachę, bo na niedzielę, nic by do kawki nie zostało.... jest przepyszne. Jeśli zainteresowana jesteś przepisem, to podałam w wątku kuchennym
Kwiatuszki pokażę..... muszę w końcu wyjść i zrobić fotki....
Mariolu każdy ma jakieś swoje ulubione zajęcia i są one bardzo różnorodne
Ja znów do majsterkowania mam,, dwie lewe ręce,,
Iwonko przepis na moją wersję dżemu pomarańczowego wstawiłam w swoim kuchennym wątku. Zapraszam
Czytam, że szykuje Ci się wyjazd, miłego wypoczynku
Aguś dziękuję za cieplutkie słowa, bardzo się cieszę, że lubisz do mnie zaglądać i że to co piszę przydaje się na coś
Jak widzę przerabiasz cukinię na mnóstwo pysznych potraw
Nigdy nie robiłam galaretki z malin o jakiej piszesz, zawsze taką w typie dżemu z żelfixem. Ale wiesz co pomyślałam ?.... może by spróbować dodać żelfix do soku malinowego, wtedy może wyszłaby taka jaką chciałabyś otrzymać???
Buziaki
Andziu ciekawa jestem, czy zrobiłaś ciasto cukiniowe
Kwiatuszki pokażę..... muszę w końcu wyjść i zrobić fotki....
Mariolu każdy ma jakieś swoje ulubione zajęcia i są one bardzo różnorodne
Iwonko przepis na moją wersję dżemu pomarańczowego wstawiłam w swoim kuchennym wątku. Zapraszam
Czytam, że szykuje Ci się wyjazd, miłego wypoczynku
Aguś dziękuję za cieplutkie słowa, bardzo się cieszę, że lubisz do mnie zaglądać i że to co piszę przydaje się na coś
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Agnieszko dzięki Twojemu dżemikowi weszłam na wątek szarotki i spędziłam tam sporo czasu podkradając parę przepisów, dżem też wypróbuję i nawet mam pomysł na zmianą, ale nie wiem czy się uda, bo kiedyś można było kupić galaretkę ananasową?
Wszystkie stoimy więcej w kuchni i zamykamy w słoiczkach nasze ogrody
Miłej niedzieli Ci życzę
Wszystkie stoimy więcej w kuchni i zamykamy w słoiczkach nasze ogrody
Miłej niedzieli Ci życzę
-
kropelka

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Aguś wierz mi, ze lepiej dla kobitki i rodziny, gdy gotowanie jest pasją 
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kiedyś też jadłam taki dżem i nie chciałam wierzyć, że to z cukinii.
Widać pogoda sprzyjała warzywom.
U mnie od miesiąca chyba każdego dnia pada, przechodzą burze albo ulewy.
Ogród stoi w wodzie dosłownie bo ziemia jak gąbka ociekająca wodą.
Aguś jakieś fotki z twojego ogródka na poprawę humoru bym obejrzała.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Edyta1

- Od: 20 paź 2011, o 00:06
Tak sobie pomyślałam, że dawno u Ciebie nie byłam i nic dziwnego, skoro założyłaś kolejną część
. Ale w końce dobrnęłam
. Wyczytałam, że robisz cuda z cukinii. Może zdradzisz jakieś przepisy, bo też mam jej sporo i mało inwencji twórczej na zagospodarowanie
.
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
-
slanka-flora
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 3 gru 2011, o 09:38
AGNIESZKO,chcialem się przypomnieć ale jak tu się wciąć między ciasta a dżemy
Oczywiście doceniam domowe przetwory ale w ten dżem z cukini nie bardzo wierzę
Kiedyś na polecenie kolegi Tadeusza żona zrobiła placuszki ziemniaczane z dużym dodatkiem cukini ...
Nie bylo różnicy,przynajmniej dla mnie
Pozdrówki,
Slawek
Oczywiście doceniam domowe przetwory ale w ten dżem z cukini nie bardzo wierzę
Kiedyś na polecenie kolegi Tadeusza żona zrobiła placuszki ziemniaczane z dużym dodatkiem cukini ...
Nie bylo różnicy,przynajmniej dla mnie
Pozdrówki,
Slawek
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Marysiu i ja trafiłam na kilka fajnych przepisów u Dorotki, muszę dokładnie przestudiować Jej wątek, bo widzę wiele ciekawych pomysłów na jedzonko
Podoba mi się jej styl gotowania
Faktycznie pamiętam galaretkę ananasową, trzeba się rozejrzeć, może jeszcze pokazuje się. Ale powiem Ci szczerze, że i z cytrynową jest znakomite
Ja również życzę miłej i dobrej niedzieli.... już teraz to niedzielnego wieczoru
Mariolu pewnie tak, moja rodzinka jest bardzo zadowolona, że lubię ,,pitrasić,,
Grażynko witaj niedzielnie
Prawda, że aż trudno uwierzyć, że taki pyszny dżem jest robiony na bazie cukinii, u mnie też nikt z degustujących nie mógł w to uwierzyć
Już sporo słoiczków zostało rozdanych jako prezenty, a ja wciąż robię i robię
Współczuję tak częstych opadów, mam nadzieję, że cebule nie gniją w takich warunkach. U mnie piaski, więc każda ilość deszczu momentalnie przelatuje. A na dodatek pada rzadko, mimo, że. jest chłodno. Pada od wczoraj, całą noc i dzisiejszy dzień....
Fotki z ogródka mówisz..... muszę w końcu się ogarnąć i pójść cyknąć kilka widoczków. Już tak dawno nie robiłam, a oblicze ogrodu całkowicie się zmieniło. Już śladu nie ma po kwiatach lilii i liliowców. Teraz królują hortensje i floksy, a obrazu dopełniają języczki i chryzantemy
Edytko bardzo się cieszę, że zajrzałaś. Ja mam straszne zaległości w zaprzyjaźnionych ogrodach. Dawno już nigdzie nie pisałam, ale cały czas zaglądam, czytam, oglądam obrazy i na tym się kończy.... Na pisanie brakuje weny. Ale powolutku się ,,zbieram do kupy,, przeganiam doła i zaczynam nadrabiać zaległości.... trochę to potrwa, ale powolutku, powolutku i wyjdę na prostą
Edytko tu kilka linków z przepisami na potrawy z cukinii, które ja robię i bardzo lubię
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 0#p3231190
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 0#p3241960
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=9&t=79491
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 7#p4821057
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 5#p4844034
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 5#p4843787
Sławku, bardzo się cieszę, ze zajrzałeś. Ja nie zapomniałam, jestem u Ciebie bardzo często, ale tak jak pisałam w poprzednim poście Edytce, tylko zaglądam, czytam co słychać, ale na odzywanie się już brakuje zapału.... Mam doła przez ten złamany palec, który kiepsko się zrasta i bardzo mnie ogranicza w wielu czynnościach. Mało co mogę robić w ogrodzie, złości mnie wyłażące wszędzie zielsko , a i świadomość, że kolejny miesiąc będę uziemiona przez konieczność dalszego usztywnienia nie nastraja mnie optymistycznie... Powolutku wracam do aktywnego uczestniczenia w forumowych ogródkach, ale zanim wszędzie nadrobię i zostawię ślad to troszkę potrwa...
Co do placuszków z cukinii, powiem Ci szczerze, że dla mnie jest spora różnica pomiędzy tymi ziemniaczanymi a z cukinii.... przy czym ziemniaczane smakują mi o niebo lepiej.... uwielbiam je o prostu
A na dżemik z cukinii namawiam bardzo, bardzo
Namów swoje kochanie, żeby zrobić choć jedną porcję, tak dla degustacji
Myślę, że to małe słoneczko, które pojawia się na Twoich fotkach będzie zachwycone 
Faktycznie pamiętam galaretkę ananasową, trzeba się rozejrzeć, może jeszcze pokazuje się. Ale powiem Ci szczerze, że i z cytrynową jest znakomite
Ja również życzę miłej i dobrej niedzieli.... już teraz to niedzielnego wieczoru
Mariolu pewnie tak, moja rodzinka jest bardzo zadowolona, że lubię ,,pitrasić,,
Grażynko witaj niedzielnie
Prawda, że aż trudno uwierzyć, że taki pyszny dżem jest robiony na bazie cukinii, u mnie też nikt z degustujących nie mógł w to uwierzyć
Już sporo słoiczków zostało rozdanych jako prezenty, a ja wciąż robię i robię
Współczuję tak częstych opadów, mam nadzieję, że cebule nie gniją w takich warunkach. U mnie piaski, więc każda ilość deszczu momentalnie przelatuje. A na dodatek pada rzadko, mimo, że. jest chłodno. Pada od wczoraj, całą noc i dzisiejszy dzień....
Fotki z ogródka mówisz..... muszę w końcu się ogarnąć i pójść cyknąć kilka widoczków. Już tak dawno nie robiłam, a oblicze ogrodu całkowicie się zmieniło. Już śladu nie ma po kwiatach lilii i liliowców. Teraz królują hortensje i floksy, a obrazu dopełniają języczki i chryzantemy
Edytko bardzo się cieszę, że zajrzałaś. Ja mam straszne zaległości w zaprzyjaźnionych ogrodach. Dawno już nigdzie nie pisałam, ale cały czas zaglądam, czytam, oglądam obrazy i na tym się kończy.... Na pisanie brakuje weny. Ale powolutku się ,,zbieram do kupy,, przeganiam doła i zaczynam nadrabiać zaległości.... trochę to potrwa, ale powolutku, powolutku i wyjdę na prostą
Edytko tu kilka linków z przepisami na potrawy z cukinii, które ja robię i bardzo lubię
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 0#p3231190
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 0#p3241960
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=9&t=79491
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 7#p4821057
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 5#p4844034
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 5#p4843787
Sławku, bardzo się cieszę, ze zajrzałeś. Ja nie zapomniałam, jestem u Ciebie bardzo często, ale tak jak pisałam w poprzednim poście Edytce, tylko zaglądam, czytam co słychać, ale na odzywanie się już brakuje zapału.... Mam doła przez ten złamany palec, który kiepsko się zrasta i bardzo mnie ogranicza w wielu czynnościach. Mało co mogę robić w ogrodzie, złości mnie wyłażące wszędzie zielsko , a i świadomość, że kolejny miesiąc będę uziemiona przez konieczność dalszego usztywnienia nie nastraja mnie optymistycznie... Powolutku wracam do aktywnego uczestniczenia w forumowych ogródkach, ale zanim wszędzie nadrobię i zostawię ślad to troszkę potrwa...
Co do placuszków z cukinii, powiem Ci szczerze, że dla mnie jest spora różnica pomiędzy tymi ziemniaczanymi a z cukinii.... przy czym ziemniaczane smakują mi o niebo lepiej.... uwielbiam je o prostu
A na dżemik z cukinii namawiam bardzo, bardzo
Aga dziękuję za link do przepisu
W tym tygodniu biorę się za przetwórstwo,więc na bank wypróbuje 
Pozdrawiam Amelia
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ja na razie nie mam czasu na takie szaleństwo, ale z roku na rok zauwazyłam, że coraz więcej robię
Zapisałam sobie przepisy na konfitury z cukinii.
Zapisałam sobie przepisy na konfitury z cukinii.
- Edyta1

- Od: 20 paź 2011, o 00:06
Dziękuję za przepisy
. Robiłam dotąd placuszki, leczo i cukinię faszerowaną. Konfitury są dla mnie prawdziwy zaskoczeniem
. Muszę koniecznie spróbować
.
Pozdrawiam - Edyta
- IWONA1311

- Od: 28 mar 2011, o 12:10
Witaj Agnieszko
Ciekawe te przepisy na te dżemiki z cukinii i gdyby nie to że wyrobiłam już normę na ten rok to pewnie bym spróbowała, choć u mnie najlepiej idzie brzoskwiniowy, a cukinia to tylko jako leczo albo smażona w panierce jak kotlety.
Przykro czytać że Twój palec nie chce się zrastać tak jak powinien, dlatego życzę Ci dużo zdrówka i postaraj się tak nie wkurzać na te chwasty, na pewno jeszcze zdążysz wszystko nadrobić.
Ciekawe te przepisy na te dżemiki z cukinii i gdyby nie to że wyrobiłam już normę na ten rok to pewnie bym spróbowała, choć u mnie najlepiej idzie brzoskwiniowy, a cukinia to tylko jako leczo albo smażona w panierce jak kotlety.
Przykro czytać że Twój palec nie chce się zrastać tak jak powinien, dlatego życzę Ci dużo zdrówka i postaraj się tak nie wkurzać na te chwasty, na pewno jeszcze zdążysz wszystko nadrobić.