Hacjenda Anego cz.2
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Hacjenda Anego cz.2
ANDRZEJU dla mnie to wszystko węże 
- any57

- Od: 16 sty 2012, o 16:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
wybaczcie, że wszystkich Was nie odwiedziłem
zatrzymała mnie na dłużej Betina (batrix+) i ... szczęki mnie bolą bom śmiał się pełną gębą czytając jej opowieści ...
komu smutno, lub źle niech w te pędy odwiedza Betinę
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=63&t=79473
zatrzymała mnie na dłużej Betina (batrix+) i ... szczęki mnie bolą bom śmiał się pełną gębą czytając jej opowieści ...
komu smutno, lub źle niech w te pędy odwiedza Betinę
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=63&t=79473
- any57

Betino! - pisz książki ... będę ich promotorem 
- JAKUCH

Z Twojej agitacji do odwiedzenia wątku Beatrix+ skorzystałam i na pewno jeszcze nie raz zajrzę jak skończę czytać wszystko .Sama sie do siebie śmiałam, bo nie mogłam zbyt głośno
.M pomyślałby ,że kwalifikuję sie na leczenie
Super czyta sie ten wątek jak nie kończącą się opowieść i jak masz stresa
to tylko trzeba tam zajrzeć i on w mig przechodzi .Betinie raczej nie do śmiechu z bólu ,ale wszystko bierze na wesoło
- any57

witajcie!
dzisiaj kolejny raz byliśmy w ogrodach goczałkowickich - bo tam warto bywać
skupiłem uwagę głównie na hibiskusach

i zauroczyły mnie trawy

ale na trawy miejsca u mnie brak - zresztą to nie miałoby sensu, bo trawa musi mieć przestrzeń co widać na załączonym obrazku,
przyglądałem się także różom - kilka musi u mnie zamieszkać
najwięcej czasu zajęło ... znalezienie miejsca by auto zaparkować, a mówiłem - nigdy w niedzielę i święta
dzisiaj kolejny raz byliśmy w ogrodach goczałkowickich - bo tam warto bywać
skupiłem uwagę głównie na hibiskusach

i zauroczyły mnie trawy

ale na trawy miejsca u mnie brak - zresztą to nie miałoby sensu, bo trawa musi mieć przestrzeń co widać na załączonym obrazku,
przyglądałem się także różom - kilka musi u mnie zamieszkać
najwięcej czasu zajęło ... znalezienie miejsca by auto zaparkować, a mówiłem - nigdy w niedzielę i święta
- JAKUCH

Andrzeju wszystko potrzebuje przestrzeni wtedy wygląda o niebo lepiej .Ciekawe czy zajrzałeś też do Nelki ??? Zdradź rąbek tajemnicy jakie róże masz zamiar zakupić ,i które cię zauroczyły .Chłopie nie usiedzisz w miejscu wciąż Cię gdzieś gna ,ale masz racje życie zbyt szybko ucieka 
- any57

Jadziu! - u Nelki nie byłem, choć było blisko - centrum Pszczyny zamknięte bo wyścigi kolarskie i jechaliśmy dookoła, a stamtąd ... Podraj tuż, tuż ...
jakie róże?
zauroczony byłem wszystkimi ...
podobają mi się miniaturowe okrywowe i pewnie będą u mnie,
"Candelight" oraz "Edelrose Speelwark" bo takich kolorów nie mamy, a do tego cudownie pachną
i jeszcze spodobała się nam ta z lewej na dole - nie miała tabliczki, ale to chyba "Austriana"

jakie róże?
zauroczony byłem wszystkimi ...
podobają mi się miniaturowe okrywowe i pewnie będą u mnie,
"Candelight" oraz "Edelrose Speelwark" bo takich kolorów nie mamy, a do tego cudownie pachną
i jeszcze spodobała się nam ta z lewej na dole - nie miała tabliczki, ale to chyba "Austriana"

- JAKUCH

Speelwark też mam może akuratnie nie kwitła jak byliście .Zdrowiutka i ma jak dla mnie cudne kwiaty ..Niektórym nie podobają się tak przebarwiające się róże,ale mnie ona się podoba . Na fotkach jakoś przewiesza łodyzki ale u mnie stoi jak ta lala Austriana jest krwisto czerwona .Fajnie tak na spokojnie zwiedzić ten ogród
- Arkadius121

- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Witaj Andrzeju
Miast pakować dalej walizy bo już koniec moich wakacji i jutro powrót do domu,sprowokowany poniekąd Twoim postem w moim wątku-Moje wędrówki...,postanowiłem spauzować na chwilę i zajrzeć do Ciebie
Zaglądam i co widzę?-widzę bardzo ciekawą w ekstra wykonaniu kolażową fotorelację z Waszego pobytu w ogrodach goczałkowickich
No i tym sposobem podsunąłeś mi propozycję zwiedzenia tychże ogrodów
,które na zdjęciach bardzo ładnie i ciekawie się prezentują-wspaniała kolekcja hibiskusów,robiące niesamowite wrażenie bujne trawy,trafnie usytuowana pergola i mnóstwo odmian róż
To moje klimaty i okazja do portretowania roślin jak i relaksowania się w takim otoczeniu
Nadarza się ku temu okazja jako,że wracam z nad morza i jeżeli nie pokrzyżują mi się plany być może przy tej okazji uda mi się dotrzeć do goczałkowickich ogrodów-a zatem trzymaj za mnie kciuki
Dziękuję-pozdrawiam.
Miast pakować dalej walizy bo już koniec moich wakacji i jutro powrót do domu,sprowokowany poniekąd Twoim postem w moim wątku-Moje wędrówki...,postanowiłem spauzować na chwilę i zajrzeć do Ciebie
Zaglądam i co widzę?-widzę bardzo ciekawą w ekstra wykonaniu kolażową fotorelację z Waszego pobytu w ogrodach goczałkowickich
No i tym sposobem podsunąłeś mi propozycję zwiedzenia tychże ogrodów
To moje klimaty i okazja do portretowania roślin jak i relaksowania się w takim otoczeniu
Nadarza się ku temu okazja jako,że wracam z nad morza i jeżeli nie pokrzyżują mi się plany być może przy tej okazji uda mi się dotrzeć do goczałkowickich ogrodów-a zatem trzymaj za mnie kciuki
Dziękuję-pozdrawiam.
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No Andrzeju gratulacje na tego kwitnącego kłujoka
....a gdzie go trzymasz w lecie na dworze czy w domu.
Grzyby i Cieszyn z obu stron zaliczone no i Goczałkowice też. A czy wiesz, że są hibiscusy trzykolorowe .....na jednym krzaku trzy zaszczepki.....i się zastanawiam czy się skusić. Problem: kaj jo to posadza mnie wstrzymuje.

Grzyby i Cieszyn z obu stron zaliczone no i Goczałkowice też. A czy wiesz, że są hibiscusy trzykolorowe .....na jednym krzaku trzy zaszczepki.....i się zastanawiam czy się skusić. Problem: kaj jo to posadza mnie wstrzymuje.
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Piękne hibiskuski
Ja też je lubię,Mam kilka już w sowim ogrodzie, ale tylko bylinowy jak na razie kwitnie.Ale syryjskie już zagladałam maja pąki
Ja też je lubię,Mam kilka już w sowim ogrodzie, ale tylko bylinowy jak na razie kwitnie.Ale syryjskie już zagladałam maja pąki
- any57

Witajcie!
niedawno pokazywałem fotkę ponownie kwitnącej jabłoni,
a teraz widząc nowe liście na niemal ogołoconej wiśni, zacząłem jej się przyglądać i ... są! wiśnia też ma kwiaty i dużo pączków,
pozostaje liczyć na ciepły listopad i grudzień, by zebrać owoce

Jadziu - dziękuję za podpowiedź - "Speelwark" będzie u nas
ma proste łodygi - robiłem zdjęcie etykiecie i w kąciku załapały się kwiaty zwisające
Arkadiuszu! trzymam kciuki! miłych wrażeń
Halżbiytko - kłujoki wczasują się na ogrodzie - od kwietnia do września, w marcu i październiku odpoczywają w domu, a zimą śpią w ciemnej piwnicy
ten z wielkimi kwiatami ma już spore "dziateczki"
Aniu - mój syryjski hibiskus wyhodowany z gałązki, ponownie zmienił miejsce zamieszkania, ale teraz już na stałe i kwitnie, a posiany z nasion bylinowy też pokazał kwiaty
niedawno pokazywałem fotkę ponownie kwitnącej jabłoni,
a teraz widząc nowe liście na niemal ogołoconej wiśni, zacząłem jej się przyglądać i ... są! wiśnia też ma kwiaty i dużo pączków,
pozostaje liczyć na ciepły listopad i grudzień, by zebrać owoce

Jadziu - dziękuję za podpowiedź - "Speelwark" będzie u nas
Arkadiuszu! trzymam kciuki! miłych wrażeń
Halżbiytko - kłujoki wczasują się na ogrodzie - od kwietnia do września, w marcu i październiku odpoczywają w domu, a zimą śpią w ciemnej piwnicy
Aniu - mój syryjski hibiskus wyhodowany z gałązki, ponownie zmienił miejsce zamieszkania, ale teraz już na stałe i kwitnie, a posiany z nasion bylinowy też pokazał kwiaty
- JAKUCH

Andrzeju w ubiegłym roku też chyba były takie anomalie ,że drzewa owocowe kwitły po raz drugi .Ciekawe czy będą owoce .No to czyli klamka zapadła czyżbyśmy mieli takie same upodobania 
- any57

Idzie jesień z wielkim koszem,
z wielkim koszem.
Zajadajcie! Bardzo proszę! Bardzo proszę!
Ludzie biorą te podarki i chowają do spiżarki
i chowają do spiżarki.
"M. Terlikowska"

Jadziu - do tej róży przyciągnął nas jej zapach, no i spodobały się nam jej przebarwiające płatki w kolorze jakiego u nas nie ma
z wielkim koszem.
Zajadajcie! Bardzo proszę! Bardzo proszę!
Ludzie biorą te podarki i chowają do spiżarki
i chowają do spiżarki.
"M. Terlikowska"

Jadziu - do tej róży przyciągnął nas jej zapach, no i spodobały się nam jej przebarwiające płatki w kolorze jakiego u nas nie ma
- JAKUCH

Pyszności pokazujesz Andrzeju szczególnie jabłka i jeżyny .Mnie również podoba się jej przebarwianie, ale niektórym to się właśnie w niej nie podoba .Będziesz mieć pełne kosze owoców