Moje Arboretum

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje Arboretum

Post »

Grzybków zazdroszczę u mnie suchutko :(
Bukieciki piękne ;:167 mój też wyświęcony wisi już za obrazem.
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
juni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 wrz 2009, o 10:43

Post »

Obrazek

Piękny hibiskus ,może wiesz jak się nazywa.
smolka
1000p
1000p
Od: 19 paź 2012, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Twój ogród jest przepiękny. Jest w nim dużo oryginalnych okazów! ;:215

Widzę, że masz sporo hibiskusów! Jak je zimujesz?
Awatar użytkownika
kamil888
500p
500p
Od: 26 lip 2012, o 17:59

Post »

Witaj :wit
Piękne hibiskusy ;:oj Róże na jabłoni mnie oczarowały ;:215
Glicynia śliczna ;:303 A czy ta glicynia posadzona obok drzewa, nie udusi go? :D
Ogród w Bieszczadach
Pozdrawiam Kamil
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

KAROLKA....ogród przetuptałam cały i ;:180 za wkład w niego, bez pracy nie ma kołaczy....takie obrazki wymagają wysiłku i czasu ale i chęci do pracy.
Odgapię obsadzenie strodrzewu, mam starą jabłoń której gałęzie po kolei kruszeją i chyba zbliża się jej koniec, nie będzie goła stała tylko ramblerami będzie spowita :;230
A wianków uwitych i poświęconych zazdroszczę naprawdę...ja w tym roku nie mam i tym bardziej z większym żalem spoglądam na Twoje i poświęcone......cudne te bukieciko-wianki

pozdrawiam i będę stałym bywalcem
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

anym Aniu, ja też uwielbiam te bukieciki, zawczasu zbieram zboża itp. :) a potem obdzielam bukietami rodzinkę, cieszą się , więc chętnie robię :) mój wisi na tarasie i tak do przyszłego roku , kiedy zrobi miejsce następnemu :) a grzybków jest mało, to tylko mój grzybiarz tak umie je wyszukać ;:138 :wit pozdrawiam karola
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

leszczyna Krysiu, chyba widziałam tę starą jabłoń. U mnie podobnie, stare drzewa zamierają, mają na końcach trochę jabłek a reszta gałęzi sucha częściowo, lub całkowicie. Nie obcinam żadnej, nawet te całkiem suche , niech tam się pnie jakaś roślinka i przykrywa. A te końce z jabłkami maja luz i jeszcze trochę pożyją :) :heja pozdrawiam karola
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

kamil 888 Drzewo jest przedwojenne i po woli usycha, większość gałęzi jest sucha, jedynie na 2-ch są jeszcze rachityczne jabłka, więc i tak uschnie , a przynajmniej jest w ozdobie glicynii i nie tylko , bo też wije się clematis i róża :) karola
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Smolka Z hibiskusami nie mam problemu, nie przykrywam ani nic, jak zmarznie jakaś gałązka to wiosną wycinam i reszta rośnie, te różowe są od jednego macierzystego , z nasionek , pozostałe kupiłam w zeszłym roku w Castoramie :) kolory mnie zachwycają , biały, niebieski, czerwony i czerwono-biały są wyjątkowe, ale jakoś nie mają nasionek, zobaczymy w tym roku , bo w ubiegłym były może za młode. Bo z tych różowych to mam nasiane i rosną pod krzewami masowo :wink: karola
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Juni Beatko nie wiem jak się ten hibuś nazywa, ale nie ma sensu po nazwach , bo można się naciąć, wciskają inne, tak miałam z hortensjami , co miały być różowe ( wanilka ,pinky w..) i się okazały białe. Dlatego teraz kupuje jak widzę kwiaty, konkretne :) :wit karola
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Witaj Karola... :wit
Ale mi smaka narobiłaś tymi grzybkami... ;:333
A wianki, cudne, tzn. bukieciki... Ile pracy musiały kosztować... ;:138
Co do Hortensji, tych Vanille i Pinky coś tam, to one mają kwiaty różowe w drugiej fazie kwitnienia... :wink: Dopiero jak się przebarwiają... A tak to są białe... Mnie się podobają, choć na razie leżą jak długie, od deszczu... :wink:
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

darkowO szkoda, że różowieją już w przekwicie :( ale rozumiem i czekam cierpliwie :) A wianki to sama przyjemność, zawczasu zbierałam zboża itp. żeby potem rodzine obdzielić i co tu dużo mówić --słuchac zachwytów :heja karola
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hortensje odnośnie nich mam swoją obserwacje. Są Vanille i Pinky i inne Vanille i Pinky . Mówicie ,że one się przebarwiają w przekwicie . Ale ja widzę u sąsiadki piękną Vanille co kwitnie na biało i od razu od dołu dostaje różu, kolejne , młodsze kwiaty są śnieżnobiałe i z czasem różowieją, w sumie bukiet jest biało różowy, z różem jasnym ,słodkim , piękne. Takie same widziałam w arboretum, a w przydomowych ogródkach przebarwiają się jak przekwitają , to nie o to chodzi. Moja w tamtym roku zakwitła pierwszy raz i pod koniec dostała lekkiego różu , mało widocznego i następnie się osypała. W tym roku ma duże śnieżnobiałe kwiaty , które zaczynają gubić małe płateczki i dopiero teraz zaróżawia się z jednej tylko strony bo tam ma najwięcej słońca , to nie o taką Vanillę mi chodziło .Podobnie jest z Pinky, ta zakwitła mi w tamtym roku pierwszy raz i tylko na biało. Teraz jest w pączkach , więc zobaczymy. Co Wy na to ? może to zależy od kwasowości ziemi? a może to podróby? wcale bym się nie zdziwiła. Zwłaszcza,że jak kupiłam różową Anabelle ,krzaczastą, to bez ceregieli w pierwszym roku kwitnie na różowo . Co Wy na to ? Macie swoje opinie ? karola
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

U mnie też w pierwszym roku miała takie piękne, biało różowe pompony... Ale jednak pierwsze kwiaty były całkowicie białe... Po kilku dniach zaczęła zmieniać kolor na różowy... Piszą, że kwaśnej ziemi potrzebuje... Ale w tych pierwszych latach nie zakwaszałam ziemi, jak u ogrodowych... Fakt, mniej deszczu u mnie było, suche lata były... Teraz jest mokro, jak nie wiem co...
Piszesz, że podróby... Nie wiem... Często nazwy są niezgodne z daną rośliną... Ale jak podróby, to z czego...?
Może to zależy od nawożenia...? U mnie w tym roku było marne...
Małgosia znowu pisze, że u niej wysokie temperatury i te Hortensje też nie są piękne, jak oczekiwała...
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko , nie no, podróby to chyba nie , myślałam ,ze raczej nie prawdziwe Wanille, tylko zwykłe. Ale myślę, że to faktycznie zależy od gleby, warunków itp. , trzeba cierpliwości , moja lekko się różowi, z naciskiem na lekko :) zobaczymy, ma 2 lata, to może w przyszłości jeszcze się wykaże :)
Moje Arboretum
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”