Moje Arboretum

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje Arboretum

Post »

juni , masz rację, to bezpieczniejsze, dzięki za radę , tak będę robiła :)

-- 10 sie 2014, o 14:15 --

Ewa 321 tak Ewuniu, są wielkości rozpostartej dłoni, naprawdę wielkie :) nawożę od 2 lat i8 takie efekty, kiedyś były o połowę mniejsze :wink:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj
byłam w Wojsławicach, piękne arboretum i w sumie park, to stąd czerpię pomysły :) pokażę trochę zdjęć, chociaż to nie pora na szczyt kwitnienia :wink:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

no to zmęczyłam się , ale idę dalej ;:65 Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

a na dechach , przy wigwamie, tańce ,hulanki, swawole :tan

Obrazek Obrazek Obrazek

a to mój maniak -fotograf :lol:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

po tych trudach, na wzmocnienie, ukradłam trochę miodu temu misiu i w nogi do domu

Obrazek

nie wstaję, nie mam siły, a misiu tuż tuż ;:65 , ;:306 , :wit
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Witaj Karolka po obejrzeniu Twojego wątku ,utwierdziłam się w moim pomyśle na obsadzenie starej łysej jabłonki hortensją pnącą ,dostałam ją od szwagierki i posadziłam na rabacie ,nie wiedziałam z początku co to jest, płożyło mi się toto , przykrócałam żeby za bardzo nie panoszylo się ale jak już dowiedziałam się że to może piąć się do góry i jeszcze kwitnąć to pomysł wszedł do głowy, masz może taką hortensję :?:
W Twoich hibiskusach zakochałam się ;:167 ,sa niesamowtie ;:215 duże kwiaty a jakie kolory ;:oj
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Drzewo obalasz,czy podpierasz? :D
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Karolka piękne miejsce ;:333
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

gracha Witaj Grażyna , nie mam hortensji pnącej bo nie mam już wolnych drzew :wink: ale pomysł jest doskonały, przekop ją jesienią i będzie super ;:63 A hibiskusy, jak już wspominałam kilka mam ze swoich nasionek, ale to te najpopularniejsze rózowe, pozostałe kupiłam niedawno i podsypuje nawozem, dlatego takie duże :) a kolory niesamowite, prawdę mówiąc nie widziałam je nigdzie , tylko w OBI gdzie kupiłam i u mnie :heja Zobaczę zaraz co u Ciebie rośnie ciekawego :wit pozdrawiam karola

-- 10 sie 2014, o 16:47 --

alicjad31 witaj Alu . To arboretum jest w Wojsławicach , 30 km ode mnie , to niedaleko, więc b. często wpadamy tam. najpiękniej jest w czerwcu kiedy kwitną różaneczniki---to istna bajka, czegoś piękniejszego nie widziałam :) pozdrawiam karola
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tulap Oczywiście podpieram :) ale mi się nie udało i przygniotło kicającego królika--mówili we WIADOMOŚCIACH ;:306 :;230
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Teraz
spróbuję wrócić do zdjęć które mi wczoraj wsiorbało ( a pewnie które wysłałam < anuluj> )ale co głupiemu po rozumie ;:124 ,
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Betina
, przerabiasz mirabelki od sąsiadki, to może i mnie odciążysz ? mam tego a mam , a to wszystko na 2 i pół osoby. te pół to 91-letnia babcia , która wprawdzie nie przymierza się do odpowiedniej pozycji, ale za to chodzi, nadzoruje i ma nas wszystkich w ryzach , strach się bać :!: Obrazek

może śliweczki?

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

idę zobaczyć czy nie ma mnie na dworze ;:65
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ooo :!: musiałam uciekać bo na dworze rozpoczęło się niedzielne polowanie ;:108 , co jakiś czas odwiedza sąsiadkę syn i poluje na rozmówców, których zagaduje i zanudza na śmierc :evil: więc jak wjeżdża na podwórko, pada hasło <ratuj się kto może > i w promieniu kilku ulic wszyscy uciekają do domów , a Andrzej chodzi koło płotu i poluje , ledwo zdążyłam cofnąć głowę zza węgła ;:65 ;:136
no więc coś chłodnego z lodówki i ponudzę jeszcze Was ;:306

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

pokazałam tył domu, czyli warzywniak i sad. Z przodu jest trawnik z wszelkimi ozdobami . Idę wyjrzę czy Andrzej jeszcze czatuje, jakby co , to potem przód domu --nie ma lekko ;:306
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
ewa321
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2014, o 17:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Karola - a Twój fotograf - amator to mógłby Ci po te nenufary jak Tolibowski Basi w wodę skoczyć - piękne !!
Ale fotkami owoców to mnie całkiem uwiodłaś - pyszne !!
Czy ja dobrze w tym mixie owocowym dostrzegłam pigwę, czy to może jednak gruszka?
Wiesz, że ja jeszcze nigdy pigwy ne jadłam? Jestem bardzo ciekawa smaku, bo tyle już o niej słyszałam :wit
Pozdrawiam i zapraszam
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

O mój Boże,biedny królik..No,ale się starałaś ;:108 Bardzo ładne śliwki,pomidory zaprawde dorodne,maliny duże i smaczne zapewne,ale gruszki dziwne ;:124 Poziomkę gigant widzę,orzechy?,duuża jeżyna,jabłka dobre muszą być,a tak w ogóle,to za moich czasów porzeczki czerwone byly,a nie przezroczyste ;:333 Fasoli ;:224 Winogrona jak własny ogród,albo u babci,ooo,patrze:jaka ładna cytryna,potem O Boże,CYTRYNA GIGANT ! ;:oj A nie,to dynia :;230 To coś wiszące fajne,jakby latarnia czy coś ;:306
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewa 321 Z tym Tolibowskim to jest pomysł ;:108 na drugi raz < jeśli nie chcesz mojej zguby, nenufara (grzybinia) daj mi luby ;:306
A pigwę rozpoznałaś bezbłędnie :) mam pierwszy rok i jeszcze smaku n ie znam :) one nadają się tylko na jakieś powidła itp. bo są twarde, zęba by złamał :? ja dotychczas miałam dla zapachu :heja
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tulap widzę ,że pospacerowałeś sobie po moim ogrodzie :) te gruszki to pigwa ;:108 a porzeczki są tam białe ( to te przeźroczyste) i są też czerwone :) czarne opadły :) orzechy laskowe i włoskie itd. itp.....maliny, poziomki --same witaminy :heja
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A że Andrzej wyjechał to ludziska na papieroska ;:209 , ja nie palę , ale konwersacja miła rzecz ;:215
na koniec pokażę jak mój fotograf próbuje zachęcić różojabłonkę do pnięcia się dalej hennn, bo jak przekwitła to tak szaleje, że nijak nie da się okiełzać, przerosła już swoją macierzystą jabłoń i dalej ucieka, więc próbujemy ja pokierować na linki i na domek na drzewie ( chyba Tulap to nazwał latarnią :;230 ), na taras i inne drzewa, jeśli linki wytrzymają to w przyszłym roku może być ciekawie :?:
Obrazek Obrazek Obrazek
Moje Arboretum
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”