Łabędzie nieme

Łęczak

Batalion

Łęczak

Gęsi gęgawy

). Cały czas dwa dorosłe osobniki hałasowały w pobliżu. Daliśmy spokój żeby jeszcze bardziej sprawy nie pogorszyć. Jakie było moje zdziwienie kiedy wracając późnym wieczorem ze sklepu, w garażu pod drzwiami wejściowymi siedziało sobie zagubione pisklę. Wystraszone, osłabione pozwoliło się zbliżyć na 20cm (musiałem wyjść z garażu, a zagradzało drogę). Zaniosłem mu wody i otrębów oraz płatków (wszystko nie przetworzone - piekę z tego chleb) oraz zamknąłem drzwi żeby nie wleciało do budynku, tylko pozostało w garażu. Rano żona powiadomiona o "sytuacji" weszła ostrożnie do garażu po czym zawiadomiła mnie że pisklę właśnie przy niej wyleciało
 ). Cały czas dwa dorosłe osobniki hałasowały w pobliżu. Daliśmy spokój żeby jeszcze bardziej sprawy nie pogorszyć. Jakie było moje zdziwienie kiedy wracając późnym wieczorem ze sklepu, w garażu pod drzwiami wejściowymi siedziało sobie zagubione pisklę. Wystraszone, osłabione pozwoliło się zbliżyć na 20cm (musiałem wyjść z garażu, a zagradzało drogę). Zaniosłem mu wody i otrębów oraz płatków (wszystko nie przetworzone - piekę z tego chleb) oraz zamknąłem drzwi żeby nie wleciało do budynku, tylko pozostało w garażu. Rano żona powiadomiona o "sytuacji" weszła ostrożnie do garażu po czym zawiadomiła mnie że pisklę właśnie przy niej wyleciało   Schodzę za 10 minut i ja zadowolony że sprawa rozwiązana i oczywiście widzę że siedzi przy bramie wyjazdowej. Otworzyłem garaż i delikatnie acz stanowczo
 Schodzę za 10 minut i ja zadowolony że sprawa rozwiązana i oczywiście widzę że siedzi przy bramie wyjazdowej. Otworzyłem garaż i delikatnie acz stanowczo   wypłoszyłem delikwenta. Ku mej radości pisklę odleciało na pobliskie drzewo gdzie natychmiast podleciał rodzic czekający widocznie na potomka od samego rana
 wypłoszyłem delikwenta. Ku mej radości pisklę odleciało na pobliskie drzewo gdzie natychmiast podleciał rodzic czekający widocznie na potomka od samego rana   
   Dodam że byłem tak zadowolony że musiałem się ostro wziąć w garść jadąc motocyklem do pracy bo mało nie walnąłem się na pierwszym zakręcie
 Dodam że byłem tak zadowolony że musiałem się ostro wziąć w garść jadąc motocyklem do pracy bo mało nie walnąłem się na pierwszym zakręcie   

Skoro tylko miał ogonek pomarańczowy.
 Skoro tylko miał ogonek pomarańczowy.
 , chyba w takim razie przygoda zakończyła się dobrze
, chyba w takim razie przygoda zakończyła się dobrze