Moja działka i róże-danutab cz5
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 kwie 2006, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja działka i róże-danutab cz5
Ależ piękna poduszka z kwiatów. To jedna roślina? Ile lat rośnie na tym stanowisku?
- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Podpinam się pod pytanie Jurka. Zauroczyło mnie ostatnie zdjęcie. Kiedy moje powojniki tak się rozrosną? 

- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Danusiu, czy Ty swoim pomidorom celowo obrywasz dolne liście? Ja się tak pytam, ponieważ pomidory mam po raz pierwszy w życiu i tak naprawdę zupełnie jestem w tym temacie ' zielona '
Czy one dzięki temu szybciej dojrzeją?

Dorotko tak obrywam dolne listki gdy owoce już podrosną, by dochodziło więcej światła i szybciej dojrzewały. Jesteś bystra i sama doszłaś dp tego wniosku
Żeby było ciekawie to te pomidorki rosną na rabacie razem z różami i szczerze mówiąc nie bardzo widać tam róż tylko pomidory. Moje pomidorki rosną w szklarni, jednak zostało mi kilka sadzonek więc je upchałam właśnie tam. Jak na razie i róże i pomidory są zadowolone.
Oto dowód, chociaż rabata nie jest jeszcze skończona, więc pomidory się zmieściły.

Żeby było ciekawie to te pomidorki rosną na rabacie razem z różami i szczerze mówiąc nie bardzo widać tam róż tylko pomidory. Moje pomidorki rosną w szklarni, jednak zostało mi kilka sadzonek więc je upchałam właśnie tam. Jak na razie i róże i pomidory są zadowolone.
Oto dowód, chociaż rabata nie jest jeszcze skończona, więc pomidory się zmieściły.

-
- Od: 11 cze 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękne pomidory.
Wiesz co w ubiegłe wakacje podobało mi się w zwioedzanych og rodach ? Właśnie przypałacowe ogrody warzywne.
Wiesz co w ubiegłe wakacje podobało mi się w zwioedzanych og rodach ? Właśnie przypałacowe ogrody warzywne.
Danusiu witaj.
Załapałam się na coś na ząb
Uwielbiam takie świeże ogórki-zajadam wtedy bez obierania ze skórki.Rubrę kupiła Gagawi i teraz się głowi gdzie ją posadzić-muszę jej pokazać twoją
:Pomidory z różami?Czemu nie.
Załapałam się na coś na ząb

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
U mnie dwa krzaki pomidorów rosną przy pergoli obok róż i robią za pnące
A róże chyba zadowolone, bo przy tych upałach mają trochę cienia 

Aniu /akl62/ w zasadzie mnie to nie dziwi, ponieważ coraz mniej w ogrodach uprawia się warzywa. W zasadzie dla jednej czy dwóch osób jest to nie opłacalne. Chociaż nie ma to jak własne pomidorki
Aniu Rubromarginata co roku jest większa ale za to robi świetny parawan jak to Jurek określił. No i oczywiście nie jest kłopotliwa bo jesienią ją ścinam naokoło 20 cm bo ona odbija od korzeni. Ogórek ze skórką nie lubię nawet swoich. W tym roku miałam co nie co warzywek ale mój warzywniak jeszcze nie jest całkiem gotowy. Nawet na okrągła rabata już 3 rok powstaje i jeszcze nie jest gotowa. U mnie to nie idzie tak prędko jak bym chciała
Dorotko u mnie podobnie pomidorki dają cień ciemnym różom, a w przyszłym roku będą tam rosły clematisy, które będę je osłaniać od słońca.
Dzisiaj trochę widoków ogólnych, jak opiszę róże to wkleję zdjęcia. Trochę tego się nazbierało.

Aniu Rubromarginata co roku jest większa ale za to robi świetny parawan jak to Jurek określił. No i oczywiście nie jest kłopotliwa bo jesienią ją ścinam naokoło 20 cm bo ona odbija od korzeni. Ogórek ze skórką nie lubię nawet swoich. W tym roku miałam co nie co warzywek ale mój warzywniak jeszcze nie jest całkiem gotowy. Nawet na okrągła rabata już 3 rok powstaje i jeszcze nie jest gotowa. U mnie to nie idzie tak prędko jak bym chciała

Dorotko u mnie podobnie pomidorki dają cień ciemnym różom, a w przyszłym roku będą tam rosły clematisy, które będę je osłaniać od słońca.
Dzisiaj trochę widoków ogólnych, jak opiszę róże to wkleję zdjęcia. Trochę tego się nazbierało.

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bo w takiej uprawie warzyw nie chodzi o opłacalność
Kupne nie ma takiego smaku nawet w 25%, a do tego nie widomo czym zostało popryskane. Dlatego ja mam i owoce i warzywka. Oczywiście niewiele . Ot tak na własny użytek 

- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Z ogromną przyjemnością pooglądałam sobie Twoje różane ślicznotki.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Danusiu zbiorowo CUDNIE
każda jedna i wszystkie z osobna .Cudnie kwitnie Eyes for you

- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Eyes For You piękna u Ciebie Danusiu
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01