Róże w ogrodzie Haliny 2013 rok
- duju
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 paź 2008, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Róże w ogrodzie Haliny 2013 rok
Widziałam w szkółce Williama i Catherine. Już, już chciałam kupić ... ale przecież ja mam za dużo róż
W planach mam zamiar jednak dokupić Barkarole, bo zawojowała moje
u Marysi -Maski. I Irenę, to dla pamiątki po mojej Cioci.
Pozdrawiam - Justyna
- hal1959

- Od: 13 mar 2008, o 19:52
Dorotko wnuki do mnie przybiegają codziennie,więc i lodów nie brak
,a kawusi nie pije,ale różnego rodzaju herbatki ziołowe owszem
.
Rozwary nie przycinam,ale obrywam codziennie przekwitłe kwiaty,tworzy ciągle nowe,jednak po jakimś czasie wszystkie przekwitną i na tym koniec,ale jak pięknie przebarwiają się liście jesienią
,nie obcinam ich.
Zdjęcie z 8 października 2013 roku.

Co do hortensji to te na zdjęciu to 2 Anabelki po bokach i 2 Grandiflory w środku.
Mam jeszcze 2 szpalerki hortesji i jestem z nich zadowolona

Tu są 2 Limelight po bokach i Kyushu w środku, biedna taka,mogłam tam posadzić 3 Limelight,ale trudno
Ta pierwsza Limelight jest w większości w słońcu,więc ma jasne liście,druga w cieniu ma bardziej zielone liście i wyższa zawsze jest.To dobrze,bo ją lepiej widać
Tu są drzewiaste,nazwy na etykietkach,ale w tej chwili nie pamiętam jakie

Daysy rozwary mają sporo lat u mnie,były raz przesadzane,ale jakoś widać,że im tam pasuje
Dokładnie nie pamiętam ile mają lat,ale może...ok 6 lat
Ta czerwona różyczka to Red Fairy,cudna ,jestem z niej zadowolona
Brak deszczu to jedno,ale te upały to już jakaś masakra
Ileż ja wody leję
i tak naprawdę to szkoda tej wody,bo ona tak nie wiele daje przy tych gorączkach
Justynko właśnie w tym problem,że ciągle chce się nowe odmiany,ale niestety nie można mieć wszystkich
Barcarole ma piękny kwiat
,moja do tej pory rosła mizernie,ale w tym roku wyrosła prawie na 2 m
,ale miała na pędach tylko pojedyncze kwiaty,czyli ile pędów tyle kwiatów ,raptem 4
.Rośnie przy iglakach,czyli ma dość trudne miejsce do rozkrzewiania się ,no i konkuruje z iglakami o wodę,chociaż staram się ją obficie podlewać,może dlatego tak urosła
.Jakoś nie pamiętam Ireny muszę popatrzeć w necie .
Rozwary nie przycinam,ale obrywam codziennie przekwitłe kwiaty,tworzy ciągle nowe,jednak po jakimś czasie wszystkie przekwitną i na tym koniec,ale jak pięknie przebarwiają się liście jesienią
Zdjęcie z 8 października 2013 roku.

Co do hortensji to te na zdjęciu to 2 Anabelki po bokach i 2 Grandiflory w środku.
Mam jeszcze 2 szpalerki hortesji i jestem z nich zadowolona

Tu są 2 Limelight po bokach i Kyushu w środku, biedna taka,mogłam tam posadzić 3 Limelight,ale trudno
Ta pierwsza Limelight jest w większości w słońcu,więc ma jasne liście,druga w cieniu ma bardziej zielone liście i wyższa zawsze jest.To dobrze,bo ją lepiej widać
Tu są drzewiaste,nazwy na etykietkach,ale w tej chwili nie pamiętam jakie

Daysy rozwary mają sporo lat u mnie,były raz przesadzane,ale jakoś widać,że im tam pasuje
Dokładnie nie pamiętam ile mają lat,ale może...ok 6 lat
Ta czerwona różyczka to Red Fairy,cudna ,jestem z niej zadowolona
Brak deszczu to jedno,ale te upały to już jakaś masakra
Ileż ja wody leję
Justynko właśnie w tym problem,że ciągle chce się nowe odmiany,ale niestety nie można mieć wszystkich
Barcarole ma piękny kwiat
- daysy

- Od: 13 lut 2014, o 12:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wiem coś o podlewaniu, my mamy studnię, więc ta woda jest zbliżona do deszczowej,pozbawiona chloru ale niestety zimna.
Miałyście rację z moimi hortensjami
, to był brak wody. Pomimo, ze przez 3 dni padało, to jednak nie była to ilość dla nich wystarczająca.
Teraz kiedy panują znowu upały nie mogę nadążyć z podlewaniem. Najgorzej wygląda hortensja, która rośnie w nałonecznionym miejscu. Gubi kwiaty
mimo, że najwięcej ją podlewam.
Moje rozwary sa malutkie, rosną w 2-ch różnych miejscach, ale i tu i tu niezbyt chca rosnąć. Może się jeszcze nie zadomowiły, nie wiem.
Zobaczymy w przyszłym roku.
Rózyczka czerwona mnie zainteresowała, bo mam podobną kupioną w markecie jako nn-kę, ale to chyba jednak nie ta
.
Miałyście rację z moimi hortensjami
Teraz kiedy panują znowu upały nie mogę nadążyć z podlewaniem. Najgorzej wygląda hortensja, która rośnie w nałonecznionym miejscu. Gubi kwiaty
Moje rozwary sa malutkie, rosną w 2-ch różnych miejscach, ale i tu i tu niezbyt chca rosnąć. Może się jeszcze nie zadomowiły, nie wiem.
Zobaczymy w przyszłym roku.
Rózyczka czerwona mnie zainteresowała, bo mam podobną kupioną w markecie jako nn-kę, ale to chyba jednak nie ta
- hal1959

Daysy dzisiaj od rana parno,ale słonko takie przymglone chmurkami ,ale nie deszczowymi niestety.
Już nie wiem co mam podlewać,bo gdzie nie spojrzę sucho jak pieprz
Pod hortensje leję bardzo dużo wody .
Rozwary potrzebują trochę czasu na rozrost.Red fairy to okrywowa róża,silna zdrowa i bardzo obficie kwitnie
,a i kolor czerwieni świetny.
Już nie wiem co mam podlewać,bo gdzie nie spojrzę sucho jak pieprz
Pod hortensje leję bardzo dużo wody .
Rozwary potrzebują trochę czasu na rozrost.Red fairy to okrywowa róża,silna zdrowa i bardzo obficie kwitnie
- daysy

Moją czerwona kupiłam jako rabatówkę, ale jest całkiem fajna, kwitnie cały czas kolorek ma głęboki, płatki trochę falbaniaste tylko jeszcze jest malutka. W pierwszym momencie własnie skojarzła mi się z Twoją, ale jak się przyjrzałam kwiatom, to niestety różnią się
.
- hal1959

Daysy tak to jest jak sprzedają takie NN-ki,ale czasem ładne sie trafiają i wcale nie szkodzi,że bez imienia.
bezimienne też są piękne,a z czasem dostają imię
.
Bardzo lubie ,a właściwie z M lubimy jej zapach,więc wstawię fotkę z córcia,która miała okazje być w centum takiego lawendowego pola
,to musiał być zapach,a na pewno mszyce nie miałyby szans

Te żarówy kwitną sobie i już

bezimienne też są piękne,a z czasem dostają imię
Bardzo lubie ,a właściwie z M lubimy jej zapach,więc wstawię fotkę z córcia,która miała okazje być w centum takiego lawendowego pola

Te żarówy kwitną sobie i już

- Tolinka

- Od: 1 mar 2013, o 23:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękna kobieta
i piękne zdjęcia.
Halinko nie dziwię Ci się ja też uwielbiam lawendę i to pod każdym względem ,może też i dlatego ,że ona chce u mnie tak pięknie rosnąć,ale nie lubię jej ciąć,zapach jest wtedy tak silny ,że aż się w głowie kręci ,bo wbrew pozorom u lawendy,to nie kwiaty a łodygi i liście mają silny zapach,kwiaty ścinam na bukiety ,a gałązki i listki pakuję w woreczki do szaf.
A mszyce ,to fakt na tej rabacie gdzie róże otoczone lawendą mszyc prawie nie ma
Halinko nie dziwię Ci się ja też uwielbiam lawendę i to pod każdym względem ,może też i dlatego ,że ona chce u mnie tak pięknie rosnąć,ale nie lubię jej ciąć,zapach jest wtedy tak silny ,że aż się w głowie kręci ,bo wbrew pozorom u lawendy,to nie kwiaty a łodygi i liście mają silny zapach,kwiaty ścinam na bukiety ,a gałązki i listki pakuję w woreczki do szaf.
A mszyce ,to fakt na tej rabacie gdzie róże otoczone lawendą mszyc prawie nie ma
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Halinko piękne zdjęcia córki w lawendzie
Czy to w naszym kraju?
- duju

- Od: 13 paź 2008, o 12:31
Piękną masz córeczkę
Zdjęcia super i na pewno nie u nas robione.
Pozdrawiam - Justyna
- dorotka350
- -Moderator Forum-.

- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Fotki córki
Takie romantyczne....wśród pól lawendy.
- ewka36jj

- Od: 10 cze 2012, o 18:31
I ja dołączam do zachwytów i dla urody córki i dla pól lawendy. Jak w Prowansji.
- daysy

Trudno powiedzieć co piękniejsze czy lawenda czy Twoja córka. Powiem tak, uroda Twojej córki góruje nad polami lawendy.
Piękna dziewczyna.
Piękna dziewczyna.
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
co tam pola lawendowe ale córcię macie ach...............super piękna dziewczyna, tatuś pewnie glowe ma w chmurach taki dumny ma powody.
Haluś przepięknie urządziliście ogród, z tego raju trudno wyjść wiem coś o tym, byłam, widziałam, trawkę deptałam.
pozdrawiam
Haluś przepięknie urządziliście ogród, z tego raju trudno wyjść wiem coś o tym, byłam, widziałam, trawkę deptałam.
pozdrawiam
- hal1959

Tolinko dzięki
.
Nie pomyślałam o tym aby ściąć lawendę do woreczków,przecież to fajny pomysł
.
Anuś
to nie w naszym kraju
.
Justynko dzięki
,masz racje to nie u nas robione zdjęcie,
córka mieszka na Krymie i właśnie tam koleżanka robi jej takie fajne sesje zdjęciowe
Dorotko
, córka moja ma dar pozowania i to piszę całkiem obiektywnie
Ewuś
też jestem zachwycona takimi widokami,pomyśleć,że mieliśmy w tym roku być na Krymie u córki,wpadłabym na pewno w to morze lawendy
.Niestety pan prezydent Rosji nam uniemożliwił to.Nie wiem kiedy teraz będziemy mogli tam pojechać i kiedy córka z zięciem będą mogli do nas przyjechać
.
Daysy dzięki
,dla matki zawsze jej córka najpiękniejsza
Anuś dzięki
,widziałam Twój ogród przez płot,kiedyś byliśmy w pobliżu,więc zajrzałam sobie do niego,ale Ciebie nie było.Jak u Ciebie było kwitnąco
,pozazdrościć można takich pięknych róż.Moje w większości takie mizeroty
.
Przedwczoraj popadało,wczoraj też ,aż miło,ale dzisiaj gorąco od rana,więc nie na długo to wystarczy
Pozdrów swojego M od nas.
Nie pomyślałam o tym aby ściąć lawendę do woreczków,przecież to fajny pomysł
Anuś
Justynko dzięki
córka mieszka na Krymie i właśnie tam koleżanka robi jej takie fajne sesje zdjęciowe
Dorotko
Ewuś
Daysy dzięki
Anuś dzięki
Przedwczoraj popadało,wczoraj też ,aż miło,ale dzisiaj gorąco od rana,więc nie na długo to wystarczy
Pozdrów swojego M od nas.
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Halinko możesz mi napisać na priv gdzie było zrobione to zdjęcie?
Czytałam,że zamówiłaś jeżówki,ja też to uczyniłam i czekam na dostawę tzn na meila potwierdzającego
Czytałam,że zamówiłaś jeżówki,ja też to uczyniłam i czekam na dostawę tzn na meila potwierdzającego