Róże u Doroty

Zablokowany
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Róże u Doroty

Post »

Tolinko, :wit . Dziękuję za wizytę i miłe słowa. A do R. jedź koniecznie. Naprawdę warto i będzie okazja żeby się poznać ;:108

Gosiu, jeśli to nie TIP TOP, to jak ona się nazywa?

Daysy, przyjedź w przyszłym roku. Może uda się nam spotkać i ;:162

Gabi, Lavender Ice ma być jesienią w R. Jak byłam to widziałam kwitnące krzaczki na polu :)

No to trochę fotek.
Westerland - róża, która kwitnie praktycznie bez żadnej przerwy.

Obrazek

Ballade

Obrazek

Gloria Dei - na pierwszym zdjęciu ładnie wybarwiła kwiat

Obrazek

Drugi kwiat ma zupełnie inny kolor, kwitnie w dolnej części krzaczka.
Obrazek

Queen Elizabeth

Obrazek

Obrazek

Ostróżki i jeżówki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Clair Renaissance - zaczyna drugie kwitnienie

Obrazek

Obrazek

Ascot

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Cardinal Hume

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Hej Dorotko jeśli się nic niespodziewanego nie wydarzy, na pewno przyjadę.Wybierałam się w tym roku, ale niestety praca pokrzyżowała moje plany. Liczyłam, że zrobię sobie urodzinowy prezent, ale nie wyszło. W przyszłym roku jak mówię postaram się na 100% być w Rosarium i będziemy mogły się spotkać. Jeśli chodzi o M.Girl zajrzyj do mojego wątku, tam Ci wszystko opisałam. :wit
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41

Post »

To jest ''Schackenborg Castle'' - róża firmy Poulsen. Kwiaty wyglądają identycznie.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Witaj Dorotko:)

Pięknie u Ciebie,ale masz cudne odmiany róż:) Wizyty w R zazdroszczę,kiedyś i ja się tam wybiorę ;:108
Lawender Ice koniecznie kupuję jesienią ;:333 Novalisa mam i sobie chwalę ;:108
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Daysy, to w przyszłym roku ;:4 I dziękuję za dokładny opis My Girl ;:196

Gosiu, dziękuję za nazwę tej róży. Czyżby w R nie wiedzieli co to za odmiana :?: Chyba, że zaszła jakaś pomyłka?

Aniu, :wit . Bardzo miło mi Cię gościć. Może w przyszłym roku się wybierzesz i będzie okazja się spotkać ;:108 A na Lavender i ja czekam ;:7

Dzisiaj była taka ' skwarka ', że nie chciało mi się nic robić ;:219 Jakaś ogólna słabość mnie dopadła. Róże bardzo cierpią od tych upałów. Rano jeszcze wyglądają możliwie, natomiast w ciągu dnia kwiaty są już mocno przypalone przez ;:3 Dobrze,że jeszcze nie wszystkie zaczęły na dobre kwitnąć.

Mój ;:167 Abraham Darby

Obrazek

Obrazek
Zdjęcia dzisiejsze, nawet całkiem dobrze kwiaty Abrahamka znoszą tę upalną pogodę.

Floksy

Obrazek

Zaczęła na nowo kwitnąć po króciutkiej przerwie Pastella. Ale gdzieś zagubiła swój różowy kolorek.

Obrazek

Obrazek

Mary Rose - maleńka, ale niezwykle urocza

Obrazek

Munstead Wood

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Takim dziwnym kwiatem zakwitła ponownie Aphrodite

Obrazek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadę dziś zobaczyć jak moje róże w tych upałach ;:224
Abraham Darby śliczny,a jak pachnie ;:170 Mary Rose na razie maleńka,ale na pewno się rozrośnie w duży krzak ;:333
Pisałaś o Lawender Ice w szkółce R...już się czaję na nią...może masz jakieś fotki?
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Na Lavender Ice i ja poluję, więc jeśli była by dostępna w R, to super :lol:
Munstead też się zachwycam i dołączy to moich ciemnych róż.
Zaczęłam już tworzyć listę 'pewniaków' na jesień i pomału ogarnia mnie przerażenie. Gdzie ja je wszystkie posadzę ! ;:oj
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wow Dorotko jaki kolor ma Twój Munstead Wood ;:oj , piękny, mój jest inny. Może mam 2 Shakespeare, bo kolory prawie takie same.
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Aniu, Abrahamek to mój ulubieniec. Jestem nim po prostu zachwycona ;:167 To wyjątkowa róża. U mnie nie choruje, nie ociąga się z kwitnieniem, ładnie i obficie powtarza, a wielkość i kolor kwiatu to ;:224 i jeszcze pięknie pachnie. Nie mam się do czego przyczepić.
A czy Twoja Mary Rose też tak szybko osypuje kwiaty? Dosłownie po jednym dniu wszystkie się sypią :shock:
Jeśli chodzi o Lavender Ice to niestety nie ja robiłam zdjęcia tylko mój M i nie przyszło mu do głowy zrobić jej fotkę :?

Wiolu, o Lavender powiedziała mi pani, która nas oprowadzała po polu, że ona będzie dostępna w ofercie jesiennej. Jak ją zobaczyłam na polu to od razu chciałam kupić :) Do jesieni poczekamy ;:108
A zdradź co chciałabyś zamówić? ;:173 A z miejscem nie będzie tak źle. Na kolejne róże zawsze coś się znajdzie ;:306 Ja też już myślałam , że nic nie upchnę, ale jak zobaczyłam u innych dziewczyn jak ciasno sadzą to stwierdziłam ,że ja mam miejsca jeszcze całkiem sporo :wink:

Daysy, Munstead Wood jest ciemny. Staram się robić w miarę swoich możliwości zdjęcia jak najwierniej oddające kolory, ale nie zawsze to się udaje :oops: Np. dzisiaj zdjęcie Muntead jest jaśniejsze. Było mocne ;:3 i wyszło nie takie jak bym chciała. William S jest jaśniejszy i kwiat ma inny. Jak masz fotki i jednej i drugiej róży to wstaw u siebie i spróbujemy porównać ;:218

Dziewczyny dla Was i wszystkich zaglądających do mnie ;:196
Dzisiejszy portret Abrahama Darby ;:167 Będę jego fotki wstawiała dopóki będzie kwitł, bo to prawdziwa uczta dla oczu ;:108

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Amadeus, kwitnie praktycznie bez przerwy chociaż męczy go plamistość

Obrazek

Obrazek

Augusta Luise szykuje się do powtórnego kwitnienia

Obrazek

Maria Theresia, posadzona wczoraj

Obrazek

William Shakespeare kilka dni temu wysadzony z donicy do gruntu. Jak po takim tarmoszeniu to wygląda na razie całkiem nieźle

Obrazek

Obrazek

Dzisiejszy kwiat Munstead Wood....jest luźniejszy niż William Shakespeare

Obrazek

Moja kolejna ulubienica - Novalis niezmordowana w swoim kwitnieniu. Będę Was zanudzać jej fotkami ;:131

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I na koniec - Guernsey, zdechlaczek kupiony na wyprzedaży w OBI. Wypuścił dwa pączusie. Tutaj jeden
Obrazek
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Jeżeli chodzi o mnie, to możesz zanudzać do bólu fotkami Novalisa :;230
Pytasz co planuję zamówić ?
Na liście mam już m.in. Artemis, Linos R , Crocus R, Munsread, Lady of Shalot, Baronesse, Bremer Stadmusikanten, Larissa, Harlow Car, Mariatheresia .... a lista jeszcze nie zamknięta :lol:
Chciała bym bardzo zdobyć tą nowość Austina - Olivia Rose - to imię mojej córki i napaliłam się na tą różę strasznie. Jak nie w tym roku to może w następnym, ale muszę ją mieć :D
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit cześć Dorotko
wow ;:oj ładnie się postarał zdechlaczek ;:138 ;:138 jestem ciekawa jaki kwiatuszek
się wykluje ;:108 Masz na prawdę porządny krzaczek Abrahama ;:333 trafiłaś z sadzonką ;:108
Mój Novalisek zaczyna pokazywać kolorek.... chyba przeniosę go (jest zadołowany w doniczce) szybko do cienia, bo
się nim nie naciesze przy takiej pogodzie.... Twój ładnie się trzyma... i faktycznie pod parasolem go stawiasz?
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko nie mam Mary Rose,choć ładna z niej różyczka:)
Novalis mój to piękny krzaczek,rzeczywiście ostre słońce mu nie służy ;:224
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2011, o 18:19

Post »

dorotka350 pisze: ...Jeśli chodzi o Lavender Ice to niestety nie ja robiłam zdjęcia tylko mój M i nie przyszło mu do głowy zrobić jej fotkę :?
http://rosarium.com.pl/fotorelacja-z-ro ... weekendu-2 (zdjecie nr.18)

Lavender Ice na polu Rosarium.
Mam nadzieje , ze pan Chodun zaszczepil odpowiednia ilosc......., zeby dla wszystkich starczylo.... ;:306
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko wstawiłam u siebie zdjęcia mojego M.Wood i W.Shakespeare do porównania. Fotki są z czerwca, bo teraz kwitnie tylko M.Wood. Zapraszam ;:218
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Wiolu, Będą fotki Novalisa dopóki będzie kwitł, a jeszcze nie ma zamiaru skończyć ;:306
A Twoja lista imponująca ;:224 i jak znam życie to na tym się nie koniec. Nie wszystkie różyczki z listy znam, więc muszę o nich poczytać. A z Munstead będziesz zadowolona. To piękna róża i mimo ciemnego kolorku słoneczko wcale jej nie przeszkadza.
A gdzie będziesz zamawiać Olivia Rose?

Majeczko, mam nadzieję, że to będzie Guernsey ;:218 Jak tylko pokaże kwiatuszek to od razu wstawię fotkę.
Tak... Abrahamek potrafi zadziwić. Nawet specjalnie nie zwiesza główek, chociaż kwiaty są bardzo duże ;:173
A z Novaliskiem to prawda. Dzięki parasolowi to kwiaty ma ponad tydzień i jeszcze można na nie patrzeć. Miałam go wysadzić z donicy do gruntu, ale zostawię go na zimę, bo tak dobrze jak na tarasie to nie będzie miał w żadnym miejscu. Jak duże ;:3 to parasol...jak deszcz to...parasol :;230 i jakoś daje radę ;:306

Aniu, jesteś zadowolona ze swojego Novalisa? Bo czytałam różne opinie na jej temat ;:131 Jak duży zbudowała u Ciebie krzaczek? Jak możesz to wstaw u siebie jej fotkę.

Alexio, ja też mam taką nadzieję :wink: Lavender jest naprawdę prześliczna ;:108

Daysy, już biegnę do Ciebie ;:65

Dzisiaj upały trochę odpuściły... Myślałam, że spadnie solidny deszcz, ale tylko pokropiło i na tym koniec. Jutro czeka mnie wielkie podlewanie.
Nie pochwaliłam się, ale kilka dni temu kupiłam Ghitę Renaissance, na razie w pączkach. Czeka w donicy na swoje miejsce. A poza tym znów coś zamówiłam... Jak przyjdzie do mnie to się pochwalę. I na razie koniec z zakupami róż.... bo mój portfel już mocno w tym sezonie nadwyrężony ;:306

No kilka zdjęć

Alexio, moja Garden of Roses

Obrazek

Obrazek

Tuscany, powtarza kilkoma kwiatkami

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Comte de Chambord - na razie skromnie

Obrazek

Obrazek

Róża, której jeszcze nie pokazywałam - Zephirine Drouhin