Zatem puściłem po pergoli winogrona, które bardzo ładnie urosły, aż za bardzo, bo nie mają już dla siebie miejsca, więc łapią się siebie nawzajem, a nawet chwyciły pobliskie drzewo, bardzo mocno podciąłem je zeszłej jesieni, mogłbym powtórzyć proces i w tym roku, ale uznałem, że ładnie będzie zrobić coś w rodzaju dachu/kopułki, aby rosły one dookoła, oraz nad głową, można by puścić zwykłe listwy poziomo, ale nie wyglądałoby to zbyt ładnie, dlatego chciałbym zrobić taką kopułę. Moim prostym pomysłem było, aby z każdego rogu pergolek poprowadzić listwy pod kątem, mocując je do pergoli metalowymi profilami i łącząc je jakoś u góry, a przestrzenie między listwami wypełnić drutem, którego łapałyby się winogronka ;) To pomysł dość prosty, dlatego zwracam się do Szanownych forumowiczów z prośbą o pomoc - Czy ten pomysł jest dobry? Jeżeli tak, to jak to zrobić? Jeżeli ktoś inaczej by to zrobił to bardzo proszę o odpowiedź. Poniżej 5 zdjęć pergoli (niezbyt dobrze widocznej, ze względu na atak zatrzęsienie winogron, oraz przerośniętą brzoskwinię - podetnę ;)
http://imgur.com/WEmNs3o,2hDmbSP,kwMCnG ... ,7YMSJiv#0
Z poważaniem,
Zygmunt