Zielone pokoje, Ibrakadabra i 100 róż, cz.5.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zielone pokoje, Ibrakadabra i 100 róż, cz.5.

Post »

O masz :!: A co się stało z tą piękną kocicą?
No pewnie, ze smutno, jeszcze jak :!:
Na pocieszenie masz moje kocury.

;:196 Jagi

Obrazek
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Masz rację Jagoda, że własne bajorko to rzecz bezcenna. Posiadałam przez kilka sezonów własne bajorko, nawet lilia już mi w nim zakwitła.I Pana Ryba miałam.Jednego, wyłowionego w okolicznym stawie. I koty i psy miały gdzie łapki pomoczyć, i ptaszki mogły się napić. Niestety, początkowo źle ustawione i ocienione przez okoliczne wiśnie zaczęło być po prostu i brzydkie i wymagające nakładu zbędnej pracy. M zasypał , a ja wykorzystałam to miejsce na fajną rabatę. M obiecał, że wykopie dla mnie w innym miejscu, nawet znalazłam takowe, ale....wiesz jak to jest z obiecywaniem? Takie maleńkie choćby oczko a cieszy ogromnie.
Fajne te bukszpany wersalskie :D . Mnóstwo pracy, ale efekt ;:333 .
Koty cudne. Wyglądają na szczęśliwców.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Wodę w ogrodzie uwielbiam, jednak nie mam :? Na oczko, nawet maleńkie nie mam szans, jednak myślę o kamiennym ciurkadełku, żeby wesoło szemrało wśród roślin..... ale kiedy to będzie.....
Jagódko w Twoim ogrodzie jak zawsze piękne i bujne obrazy. Piszesz, że Garden of Roses przybiera nie Twoje odcienie..... za to zdecydowanie moje 8-) więc oglądam ją z prawdziwą przyjemnością :lol:
Firletka cudnie się pyszni na tle białej gipsówki i przyciąga wzrok :D
Zdradź mi proszę, gdzie mam poszukiwać zdjęć z Waszego spotkania, bardzo chętnie spotkałabym się z Wami choć wirtualnie ;:167
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

Hm, to przestanę na moje chuchać i dmuchać :wink: oczywiście, że kobiety są wdzięczniejsze :lol:
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

Jagodo tyle już od Ciebie dostałam,że chyba zasłużyłaś na najładniejsza róże na świecie 8-)
A,że ciężko-powiedzmy Ci dogodzić,to cieszę się,że coś ci się w końcu u mnie spodobało :;230
Ale niestety musisz po nią się fatygować tylko powiedz kiedy ;:196
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Jagi :wit

Cóż można porabiać w tak mocno upalny letni dzień?
Siedzieć z książką na leżaku, popijać chłodne drinki i....zachwycać się ogrodem!
Wirtualnie - Twoim, zwłaszcza przystrzyżonym Baden Baden.
A w realu - Księstwem Ogrodowym Lisicy na Kaszubach, które wygląda zachwycająco ;:226
Szczególnie urzekają powiewające kosmosy. Nawet już przestałam się wkurzać, że zamiast posianych Duble Click i Rose Bon-Bon (z dużym trudem zdobytych!!) wyrosły zwykłe, poczciwe, pojedyncze onętki!.

Obrazek

Jeżeli zaś chodzi o bajoro....
"Krym" nie jest taki głupi, żeby się dać wysiudać w całości. Już urządził sobie przyczółek na brzegu.

Obrazek

Doprawdy, nie wiadomo co robić.
U Ciebie w bajorku rośnie jakaś ładna fioletowa świeczka, wyglądająca niegroźnie. Może coś takiego?
A z resztą.... i tak jest pięknie!
Pozdrawiam. Nie usmaż się :twisted: , jutro też ma być gorąco.

P.S. Naczelny Komik Twojego wątku nie traci formy!!
Cóż to za śmieszne kocisko!
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie!
Dziś wieczorem, dzięki skype'owi, obejrzałam wszystkie swoje wnuczęta ;:138:
maleńką dziewczyneczkę Leah w wypasionej sukience z kokardą, patrzącą na świat ogromnymi oczami, Nathana, czyli po naszemu Nejtusia, speszonego i uśmiechającego się enigmatycznie, Miriam, która ze szczegółami opowiedziała mi, jak minął jej dzisiejszy dzień i na koniec Jaśmineczkę, z główką otoczoną lokami i dołeczkiem w policzku, która tak uroczo pytała, kiedy do niej przyjadę. A kiedy spojrzała na mnie spod tych niewiarygodnie długich rzęs, mówiąc, że mnie kocha - zrobiło mi się aż gorąco ;:170, matko moja, jakie to jest cudowne dziecko :!:

Żar się nadal leje z nieba, w ogrodzie Sahara, przydałoby się trawkę pomalować na zielono, idąc za przykładem Amerykanów, lub Wojska Polskiego ;:218. Zamiast dodawać ogrodowi elegancji przed wtorkową wizytą pomorskich koleżanek, trzeba w pocie czoła ratować podlewaniem to, co jeszcze jakoś się trzyma ;:219.

Pepsi, z moim oczkiem wodnym też łatwo nie było. Kiedy drugi raz pękła folia i uciekła woda, wkurzyłam się, oczko zasypałam i nasadziłam tam pomidorów. Porosły drzewiaste, ale owoce od razu poraziły choroby, a ja pukałam się w czoło, co najlepszego zrobiłam. Następnej wiosny dawaj kopać oczko od nowa :shock:, sama, więc nie oglądaj się na obiecanki. Tylko tym razem kupiłam porządną grubą folię. A kiedy nalałam wody, w której odbiło się słońce i kiedy od razu, nie wiadomo skąd, pojawiły się ważki - uspokoiłam się. Miejsce jest słoneczne i w zasadzie większej roboty z tym bajorkiem nie ma. Od czasu do czasu (tj. raz na kilka lat) trzeba oczko oczyścić i ujarzmić rośliny. A na co dzień to właśnie one i ślimaki wodne same dbają o czystość wody.
Więc, albo sama zacznij kopać, to M się włączy, albo dopinguj chłopa ;:303.
PS. Bukszpany wcale nie nie wymagają dużo pracy. Trzeba posadzić, ze dwa razy w sezonie przystrzyc i już można na szpalerku filiżankę z kawą postawić ;:306.

Obrazek

Agness, tak to jest z tzw. zmiennymi różami, że czasem człowieka zaskakują i utrudniają komponowanie.No bo z czym zestawić różę, która raz jest jasno różowa, a innym razem morelowo pomarańczowa? U mnie z fioletami i bielą żaden z tych odcieni się na szczęście nie gryzie ;:306.
Jeśli bardzo chcesz mieć wodę w ogrodzie, to nie czekaj, realizuj pomysł, póki ciepły.
Nie potrafię wklejać linków, więc powiem Ci wprost. Spotkanie odbyło się w cudownym ogrodzie Alicji (a_nie), a zdjęcia są w wątku Florą malowane 2.

James Galway

Obrazek

Fraszko, nie od dziś wiadomo, że nadmiar troski i nadopiekuńczość może być szkodliwa.

Kłosowiec Blue Fortune ;:167.

Obrazek

Ewo, trudno mi dogodzić? A kto mnie uraczył olbrzymią lawendą ;:306?
Skoro taka twoja wola, to różę oczywiście przyjmę z wdzięcznością, ale dopiero jesienią.

Liliowiec Gentle Shepherd.

Obrazek

Niestety, Lisico, ostrzegasz zbyt późno. Już się usmażyłam na cacy ;:161 i nic nie wróży poprawy.
No, pięknie jest u Ciebie, nie ma co :shock:. Nie dziwota, że się zachwycasz... ;:224. No i te chłodne drinki w takich okolicznościach...
Fioletowa świeczka w moim bajorku, to krwawnica pospolita, absolutnie niegroźna, ani myśli wyłazić z doniczki. Generalnie bajorka nie powinny być puste, coś tam rosnąć powinno, choć niekoniecznie wielki Krym... Ale za to pięknie u Ciebie powiewają wiązówki, które u mnie obżarły jakieś robale ;:219.
U mnie zaczyna powiewać (nareszcie) werbena patagońska ;:oj, no i ukazał się pierwszy kwiatek rozy Gospel, jakiś podejrzanie czerwony ;:218, choć to może wina aparatu.

Obrazek

Obrazek

I to by było na tyle, bo znów noc już ciemna ;:218, dobrych snów - Jagi
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Dobry dzień Jagi dziś urzęduję w domciu słonko mocno świeci i dobrze boć to lato jest.
He, he jesteś babcią na odległość tak jak ja tylko Twoje wnuki są ciut dalej .
Odwiedziłam pokoje, kotki pogłaskałam i odurzona zapachem róż usiadłam na tarasie, gospodyni nie było to poszłam szukać wrażeń nad wodą, przynajmniej tam ważki mnie powitały. :wink:
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

Róża James Galway jest obłędna ;:167
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

To musiało być niesamowite rozmawiać z wnuczętami.Czuć w Twoich pisanych słowach mnóstwo miłości. Moja koleżanka powiedziała mi kiedyś :" Gosia, dzieci kocha się mocno, bardzo mocno, ale miłość do wnucząt jest niewyobrażalnie większa." Nie wiem jak to jest, bo mój syn ma dopiero 20 lat i niech sobie chłopak hula, ale widzę po moich rodzicach, że coś w tym musi być. Wnuki są dla nich wszystkim.
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Jagi, nie podziękowałam Ci jeszcze za Kronprinsesse Mary, co niniejszym czynię ;:196 Też ją lubię.
Baden Baden wzorcowo przystrzyżony... Pięknie. Najbardziej podoba mi się jednak James Galway. Moja lichota zakwitła jednym marnym, półpełnym (!) kwiatkiem...
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Od: 25 maja 2012, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Dzień dobry Jaguś,

Po długiej nieobecności zawitałam w końcu i do Twoich zielonych pokoi. Obiecuję już nie wychodzić i mam nadzieję, że żadna siła mnie stąd nie przepędzi. Nadrobić chyba nie nadrobię zaległości ale z pewnością będę ;:167

Dla Ciebie Stefan - urwis podwórkowy co leje starszego brata ;:306 i jak tu go nie kochać...

Obrazek Obrazek
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jagi nie wpadła nwete do swojego wątku, pewnie wykończona po zlocie czarownic w jej ogrodzie ;:3
Było bardzo przyjemnie no ale gospodynie spotkania zawsze się stresują czy trzeba czy nie...Wpadłam tylko podziękować i idę spać padnięta po 8km spacerze z kijami 8-)
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Jagódko ;:196 także dziękuję za wspaniałe przyjęcie w Twoim pięknym ogrodzie. ;:180 ;:180 ;:180
Pamiętam Twoje pokoje w wydaniu wiosennym i tym razem aż zaskoczyła mnie bujność kwitnących roślin. ;:138 ;:138 ;:138
Fajnie było zobaczyć kocie towarzystwo w komplecie. :tan Żałuję tylko, że zagapiłam się i nie zrobiłam im fotek. ;:14
Fotki ogrodowe mam, ale wstawię nieco później. :lol:
Miłego dnia :wit

Witam wieczorem ;:7 i wstawiam kilka zdjęć, które chyba najlepiej mi wyszły. :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

U mnie wiatr przegania piękne deszczowe chmury, ale nie pada. A jak w Twoim ogrodzie ?
Mam nadzieję, że do zobaczenia wkrótce. :wit
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie!
I jednocześnie wybaczcie, że się nie odzywam. Jutro, bladym świtem jadę do Szczecina na pogrzeb bliskiej osoby. Suchy jak wiór ogród zostawiam na pastwę losu. Odezwę się po powrocie i wówczas wrócę do tematów ogrodniczych.

Na razie - Jagi

PS. Krysiu, dzięki za zdjęcia, niestety, nie spadła ani jedna kropla ;:174.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”